Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סתם חשבתי על העתיד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

והעתיד מספר :

- שמכוניות כמו מיאטה ודומיהן (הנעה אחורית) יהיו לכל עארס שכונתי.

- מס. התאונות בכליי הרכב יגדל משמעותית.

- הצפיפות בכבישים תהיה נוראית.

- האם יהיו כליי רכב מעופפים ?

- ובאיזו צורה נתנייד (הכוונה לכליי רכב) ?

- מה יהיה עם פורומים כגון זה ?

- האם יהיו רובוטי משטרה ?

- האם מפעליי מיצובישי יסגרו ? :wink:

- מעניין איך תיראה ותתנהג המכונית העתידית. המ...

- מה יהיה על כל מאיתנו (בהקשר לפורום ולמפגשים וכו') ?

בואו נפתח דיון.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הנעה אחורית היא משהו שנשאר מן העבר, ולא להפך.

לגבי העתיד - רכב חכם, חשמלי, ללא גיר, ללא בלמים (בלימה חשמלית), יכולת ניווט ושינוי נתיב תנועה בהתאם לדיווחי עומס ממוחשבים, מחנה את עצמו לבד, משייט לבד...

לא משהו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
- מה יהיה על כל מאיתנו (בהקשר לפורום ולמפגשים וכו') ?

[quote name=לירן 106 R

] 40 שנה אני לא מחמיץ מפגש שישי .., עוד מהתקופה שהיו מכוניות עם הגה.

:roll:

פורסם

כנראה לא ראית את הסרט "איש ההרס" ...

ראיתי, ראיתי.

לא מנסה לקחת דוגמאות מסרטיי מדע בדיוני. אלא, סתם, לפתח קצת את הדמיון.

מעניין אם אני אשאר עם המכונית שלי בעוד 10 שנים. :roll:

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם
- האם מפעליי מיצובישי יסגרו ? :wink:

שמוליק

למה אתה חושב שיסגרו את מפעלי מיצובישי ? :roll:

אמממ... כי הם הולכים לפשוט רגל כל רגע.... :roll:

בכל אופן, בחזרה לעתיד 2 / 3 (איפה שהוא חוזר לעתיד) הוא חוזר לשנת 2008.... ושם יש מכוניות מעופפות, בלאגאנים ומה שלא בא לכם. גם בעוד 20 שנה, גם בעוד 30, עדיין ננהג על מכוניות קונבנציונליות --- דעתי האישית.

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם

הנעה אחורית היא משהו שנשאר מן העבר, ולא להפך.

לגבי העתיד - רכב חכם, חשמלי, ללא גיר, ללא בלמים (בלימה חשמלית), יכולת ניווט ושינוי נתיב תנועה בהתאם לדיווחי עומס ממוחשבים, מחנה את עצמו לבד, משייט לבד...

לא משהו.

רז, אני יודע שהנעה אחורית מקורה מהעבר. סתם דמיינתי לי שעארס קונה מיאטה בפחות מ 10K ועושה תאונה בגלל שהוא לא מכיר ולא יודע איך לנהוג בה.

הבנת את כוונתי ?

שמוליק

פורסם

כמובן שאף אחד לא יודע מה יהיה עוד מאה שנה, אבל נגיד 5 שנים קדימה:

90% מהמכוניות יהיו אוטומטיות עם אופציה ידנית (או רובוטיות עם אופציה אוטומטית). 90% מהנהגים לא ישתמשו באופציה הידנית.

90% מהמכוניות יהיו מונעות ע"י כרטיס חכם, כמו של מגאן II. ל- 90% מהגנבים יהיה כרטיס עוד יותר חכם.

90% מהמכוניות יהיו מצוידות במע' ניווט לוויני ומפות דרכים. זה יהיה מצויין - בחו"ל. בארץ, 90% יסתפקו באופציה זולה יותר שתגיד להם רק איזה פקק קצר יותר ומתי עדיף פשוט לא לצאת מהבית.

90% מהמכוניות יצויידו במכשיר התרעה שמצפצף כאשר הנהג נרדם. 90% מהנהגים ילחצו על Snooze וימשיכו לתוך העץ.

חוץ מזה, יהיו הרבה מכוניות היברידיות, הרבה דיזל, הרבה קומבינציות משונות שחוסכות 0.06% מהוצאות הדלק עבור פלחי שוק מאוד ספציפיים, למשל אל תופתעו לראות מודעה כמו "אם אתה נהג מונית שכל ערב אי-זוגי לוקח גם 2.5 חברים בממוצע לבילוי במרחק 15 דקות נסיעה מביתך ומעלה, כדאי לך לרכוש רכב בעל 70% הנעה דיזל-גז קדמית ו-30% חשמלית-סולארית אחורית". זה יחסוך לאותו בעל מונית 13 ש"ח ו-29 אג' בחישוב שנתי, ויאפשר לו להוסיף את המנוע שלו לרשימת הנושאים שבהם הוא לא מבין כלום ושעליהם הוא מקטר לפני הנוסעים שלו.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

שמוליק יש רק מסקנה אחת...

יש לך יותר מידי זמן פנוי :roll: לך תמצא איזה תחביב או משהו :wink:

פורסם

לדעתי המכוניות ישארו כמו שהם... עוד 10 שנים...

אבל שוק המשומשות יהיה מלא במיצובישי אבו, פיג'ו 106 של חברי הפורום שהלכו והתיישנו... ונהפכו לערסמוביל... , סובארו אימפרזה טורבו שימכרו למרבה במחיר... ועוד ועוד...

לגבי המכוניות של העתיד... (בתקווה שלא יהיה כך) - הם יוגבלו במהירות... האוטומט ימשיך להיות אוטומט - עם אופציה לידני... (כמו שאמר קודמי - אף אחד לא ישתמש בה), לא יהיו מכוניות באוויר - אבל מע"צ יעבדו מאוד קשה על הארץ (כי המחדלים של היום - זה התיקונים של המחר... וכולנו יודעים כמה מחדלים הם עושים), הפקקים יהיו נוראיים!

בראיה יותר רצינית - אנשים אולי ילמדו שתחבורה ציבורית זו לא מילה גסה, שנהיגה ברכב דו גלגלי יכולה לחסוך שעות של המתנה, ושנסיעה ברכב תהיה יותר זולה בגלל נושא ההיברידיות והגז...

השאלה היא כזו - אם היום רוב החברות רצות לכיוון של נוחות, חסכונות, יעילות של הרכב... מה ישאר לחובבי המוטוריקה בישראל...? האם בעתיד חברות אקזוטיות ייבאו את מוצריהם לפה? האם משרד התחבורה יאשר הבאת דגמים ספורטיביים וחזקים? האם שיפורים לרכב יהיו חוקיים לפי שנות ה2000 או שנמשיך לסבול מחוקי הסוסיתא שתוקעים אותנו...

נראה לי שעוד 10 שנים (אם תהיה מדינה) נמשיך את האשכול עם אותם שאלות פחות או יותר...

שיהיה בכיף!

פורסם

במחשבה שניה, אני דווקא כן צופה מכוניות מעופפות - של כל הנהגים שיעשו כמצוות חיים הכט ו"ישברו ימינה חזק" ברגע הלא נכון... :D

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

דווקא ראיתי בטלויזיה לא מזמן על המיני-ואן של קרייזלר שצפוי להימכר בצורה מסחרית ב 2010 ,הוא ממונע באמצעות מימן מה שאומר שמתדלקים אותו עם מים ,ויש לו אופציה "לנהג אוטומטי",זה מה שיהיה פחות או יותר ,לדעתי המכוניות יסעו על מים ,וכל המכוניות עם מנוע "בעירה פנימית" יחוייבו לרדת מהכביש עקב זיהום אויר ,לא יהיה מיאטות לא טורבואים ולא ג'יטאיים למיניהם רק מכוניות רובוטיות שקטות שנוסעות על מים ולא עושות תאונות,דרך אגב מה שלנו כישראלים יצא מזה היחלשות כלכלית גדולה של ארצות ערב העשירות שכל עושרם מגיע מהנפט,וזה יתן לנו יתרון משמעותי באיזור.

פורסם
דווקא ראיתי בטלויזיה לא מזמן על המיני-ואן של קרייזלר שצפוי להימכר בצורה מסחרית ב 2010 ,הוא ממונע באמצעות מימן מה שאומר שמתדלקים אותו עם מים ,ויש לו אופציה "לנהג אוטומטי",זה מה שיהיה פחות או יותר ,לדעתי המכוניות יסעו על מים ,וכל המכוניות עם מנוע "בעירה פנימית" יחוייבו לרדת מהכביש עקב זיהום אויר ,לא יהיה מיאטות לא טורבואים ולא ג'יטאיים למיניהם רק מכוניות רובוטיות שקטות שנוסעות על מים ולא עושות תאונות,דרך אגב מה שלנו כישראלים יצא מזה היחלשות כלכלית גדולה של ארצות ערב העשירות שכל עושרם מגיע מהנפט,וזה יתן לנו יתרון משמעותי באיזור.

אל תשכח שמים זה גם לא הצד החזק שלנו ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...