Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי CarPC עם M4, מעבד אטום איון, SSD, כ10 USBים בינהם DVB-T, GPS, מצלמת אינטרנט מקלדת אלחוטית ועוד

בנוסף יש לי 3 מאוררי 120מ"מ 2 80מ"מ וכמה קטנטנים.

לפי מחשבונים באינטרנט אני עומד על כ 190W צריכה ללא המסך (כולל הקונטרול שלו)

אני רוצה לחבר 1-2 פלטיירים (מוליך למחצה שבזרם חשמלי צד אחד מתקרר מאוד והצד השני מתחמם מאוד) היות והמחשב נמצא בתא כפפות והזרימת אוויר שואפת לאפס, המעבד עומד על כ 60 מעלות במאמץ ופועל טוב, אבל אני רוצה פתרון קירור אחר.

פלטיירים צורכים המון וואטים עד 100W

בקיצור, השאלה שלי היא כמה וואט צורך ה629GL של לילפוט?

יהיה חכם לחבר את המסך לספק משלו, כמו הM2 לדוגמא עם פיוז וכבל ייעודי מהמצבר וכך לשחרר וואטים מהM4 לטובת הפלטיירים?

מה לגבי צריכת חשמל ברכב?

התכנון הוא:

מחשב + פלטיירים על הM4

מסך + מאוררי מגברים על M2

פורסם

10W?זהו?

ועד 3 מאוררים 120 אני לא יעבור את ה50W..

יש ספק שהוא פחות חזק מהM2 ומומלץ?

אני שם את הספק מאחורי המסך, אולי עם מאורר 60 ייעודי לו..

תודה על התגובה הזריזה!

מה דעתך על הרעיון?עדיף גם שלמסך יהיה פיוז משלו...?

פורסם

זה גם פונקציה של מחיר ושל העמסה מיותרת על המערכת חשמל של הרכב..

אם הכל לא יעבור את ה50W, חבל לרכוש ספק של 150..

השאלה אם יש ספק איכותי מומלץ בהספק של 50-100W, אם לא, ארכוש את הM2

פורסם

היי איבגני, הטמפ' הזאת היא לאחר יצירת זרימת אוויר - עד כמה שאפשר.

הבעיה שהתא כפפות מוגבל בזרימה.

מה שמדאיג אותי זה שהION חם יותר מהאטום ואין לי קריאה טמפ' לו.

אומנם ההיטסינק משותף ולכן כל עליה בחום של הION תשפיע מיד גם על האטום אבל סביר להניח שהאיון חם יותר.

פורסם
10W?זהו?

ועד 3 מאוררים 120 אני לא יעבור את ה50W..

יש ספק שהוא פחות חזק מהM2 ומומלץ?

אני שם את הספק מאחורי המסך, אולי עם מאורר 60 ייעודי לו..

תודה על התגובה הזריזה!

מה דעתך על הרעיון?עדיף גם שלמסך יהיה פיוז משלו...?

מאווררים תחבר ישירות למערכת החשמל של הרכב

כך תוריד את העומס שלהם מהפסק המיוצב

אין להם צורך בזרם מיוצב

פורסם

שוב, תודה על התגובות.

יבגני, הפלטה מגיעה מולחמת כך שבה אין סכנה של עיבוי, לעומת זאת עיבוי סבבתי הוא מסוכן אבל הפלטה לא תגיע לטמפ' מתחת לטמפ' חדר בשל כוחה הנמוך.

גורל, אני לא בטוח ששחרור המאווררים מהספק יתן לי את המרווח כוח שאני צריך.

החלטתי שאני מזמין M1, הוא יהיה ייעודי למסך, אמתח 8 גייג' נוסף מהמצבר ואשים בית פיוז.

אני אמקם את הM1 מאחורי המסך, על פלטת עץ קטנה ואמקם לו גם מאורר 40-60 ליתר בטחון.

בנוסף למסך, אחבר לM1 את המאוררים של המגברים.

אני אכין גם מפסק כיבוי/הדלקה משותף לשתי הספקים.

האם יש צורך בפיוז נוסף למסך שישב בינו לבין הספק?

הM4 יניע את המחשב, מאוררי המחשב ואת הפלטות פלטייר.

הבעיה שאני עוד לא בטוח כיצד אחבר את הפלטות. נראה לי שאזמין גם 2 לוחות נחושת בגודל יותר מההיטסינק המקורי ואכין חורים מעל למקומות הרלוונטים בלוח.

פורסם

את הפלטות צריך לקרר בעזרת גוף קרור שיחובר אליהם ואליו מאוורים, מה שאתה תקבל זה גוף קרור גדול יחסית שפשוט יקרר כמו מטורף ויצרוך חשמל בהתאם.

פורסם

היתרון הוא שאת הצד החם של הפלטייר, שיגיע לכל היותר לטמפ' שאני גם ככה כיום מגיע אליהם, יהיה לי יותר קל לקרר ואשיג טמפ' מעבד טובות יותר בדיוק בגלל שהמעבד פולט מעט חום.

אם היה מדובר במחשב ביתי או חזק, לא הייתי שוקל זאת, שכן הצריכת חשמל ופליטת החום אסטרונומים = 200W +

אבל משום שהמעבד פולט רק פחות מ 20W חום, הפלטייר חלש יחסית אני חושב שאצליח להשיג תוצאה טובה יותר מ 60 מעלות במאמץ לא?

פורסם

בכיף, אעדכן בהתאם.

אני גם צריך להעלות תמונות של הפרוייקט כולו..

אני מחפש פלטיירים של 30W, 60W ו 90W, בגלל העלות הנמוכה אני אתנסה עם כולם ואראה עם מה אני אקבל את התוצאות הטובות ביותר.לבנות את הקירור הזה לא יהיה קל, אני צריך כמה פלטות נחושת בגודל ההיטסינק המקורי ולעשות בהם חורים להתקנה על הלוח. הפלטיירים גם באים בדרך כלל בגדלים של 40מ"מ ככה שאני צריך 2 לקרר את האטום והאיון או אחד ופלטת נחושת(ואז לעשות סנדוויץ נחושת ופלטייר)

נראה לי שבכללי זה בריא יותר שלמסך יהא ספק משלו.

מה לגבי פיוז בין המסך לספק (יהיה פיוז וכבל ייעודי לספק מהמצבר), יש צורך?כדאי?איזה?

• תוכן חדש...