Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

בשעה טובה התקנתי קומפוננט מורל טמפו מקדימה והם נהדרים. תודה רבה על ההמלצות :-)

לאחר התקנת הרמקולים, "נפתח לי התאבון"

הבנתי שאם אתקין מגבר, זה "יפתח את הרמקולים" ואשמע טוב יותר. אז צריך מגבר.

עוד הבנתי, שאם אתקין רמקולים במגש האחורי, יהיה נהדר.

כעת אני שואלת, האם יהיה הבדל משמעותי בסאונד אם אתקין במגש האחורי במקום בדלתות האחוריות?

האם יהיה דרוש לי גם סאב או שאפשר לדלג עליו במידה ואני מתקינה רמקולים אחוריים?

האם יש לכם המלצות למגבר ורמקולים אחוריים?

אני לא הולכת להשתולל במחירים ומאידך רוצה איכות סאונד טובה כי אם אני כבר משקיעה כסף, אז שיצא טוב

פורסם
קראי את זה ואז תחליטי אם בא לך עדיין על רמקולים אחוריים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=308940

לדעתי שימי מגבר וסאב (עם הכסף שהתכוונת להשקיע על אחוריים) ותהיה לך אחלה תוצאה.

קראתי את מה ששלחת

אני מבינה מדברי האיש המלומד שאם כבר להשקיע ברמקולים אחוריים, אז שיהיו קטנים

אני רוצה לחדד לגבי הסאונד שאני מחפשת.

אני רוצה לשמוע את הצלילים בנפרד ובסראונד

ככה שאם אני שומעת דיסק של הופעה חיה, אני רוצה לשמוע את הקהל מכל הכיוונים, את הכינור בנפרד והתופים בנפרד ושאם שני זמרים שרים, אז לשמוע אותם יחד ובנפרד בו-זמנית.

הרמקולים מקדימה נותנים אפקט טוב אבל חסר לי עומק, חסר תחושת סראונד וחסרים באסים

השאלה האם סאב בופר יתן לי את כל האפקטים שאני מחפשת או שיש לשים גם רמקולים אחוריים והאם סאב הוא חיוני

אני לא שומעת בווליום מטורף, ממש לא. אני כן שורצה איכות סאונד

פורסם

את רוצה לשבת ברכב ולהרגיש כמו בהופעה חיה, או לפחות לשמוע מערכת ביתית טובה. כמו כולנו :-). לצערי זה דורש הרבה כסף, זמן, ידע וניסיון. ועדיין אנחנו לא שם. אבל אפשר לשפר ולהגיע לרמה טובה יחסית. דבר אחרון שאת צריכה, זה רמקולים אחוריים. תשקיעי מה שאת מוכנה במגבר טוב, סאב והתקנה/כיוונים. את הסאב את צריכה בשביל באס ולא ווליום.

פורסם

תקציב לסאב ומגבר?

מה שניתן לעשות כדי לשפר את הסראונד ברכב זה.

להוסיף סאב ומגבר ומגבר חזק יחסית הטפו לא פרירים בכלל צריכים הגברה די חזקה

לעבוד אם הסאב כבאס, אם המיד באס לעבוד כמיד נטו, וטויטר כטרבל.

התוצאה תיהיה הרבה הרבה יותר טובה אם מבטלים אם המידבאס לעבוד כמידבאס, אלה רק מיד, הווליום יעלה כמובן הסאונד יהיה יותר ברור וחזק והתוצעה תיהיה יותר טובה.:lol:

בהצלחה.

יוני.

פורסם

לשמוע בהופעה חיה יהיה לך קצת קשה כספית. את תצטרכי המון רכיבים ומהטובים בעולם

כדי לשמוע כמו שאת מתכוונת. זו עבודה קשה.

רמקולים אחוריים מיותרים כיוון שאם תתקיני אותם, יהיו לך 4 רמקולים באוטו שמסוגלים להוציא

תדרים גבוהים עד בינוניים (במידה וקנית רמקולים מעולים).

מה שיהיה חסר לך לעולם, אלו התדרים הנמוכים, הבאסים, שאותם נותן הסאב וופר.

ולכן לתחושה של סאונד מושלם מבחינת תדרים, עמוק יותר ונקי יותר מומלץ להתקין סאב.

התפקיד של המגבר הוא לאו דווקא להגביר את הווליום של המערכת ולשמוע חזק יותר,

בין היתר תפקידו הוא להפריד בין התדרים לכל אלמנט בנפרד.

כלומר אם יהיה לך מגבר, הוא ידע לשלוח למורל הקדמיים שלך, רק את התדרים שהוא יודע להפיק,

וככזה שמקבל את התדרים הללו בלבד, הוא יפיק אותם הכי טוב.

המגבר גם ידע (בעזרת כיוונים טובים) לתת לסאב וופר שלך רק תדרים נמוכים, כך שאת הבומים

תשמעי מאחור (ה"בומים" זו סתם הערכה גסה, מדובר בבאסים).

כשכל רמקול מנגן את התחום תדרים שמומלץ לו, הוא עושה את זה הכי טוב, ולכן קיבלת אפילו איכות.

בהצלחה.

רותם.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכל הממליצים הנהדרים

נעדרתי מהפורום לאיזה חודשיים מאחר ולא עמד לרשותי הכסף הדרוש

ולא רציתי להרגיש כמו ילדה שמביטה בחלון הראווה של חנות ממתקים ולא יכולה לאכול.

עכשיו יותר טוב והגיע הזמן לשדרג את הסאונד

הבנתי שאני צריכה מגבר וסאב

האם יש לכם המלצות למגבר טוב וסאב טוב?

בטוב, הכוונה שיפיקו צלילים רכים ונעימים, ולא אלקטרונים (אני לא סובלת את הסאונד של כל ה MP למיניהם. אני עוד מסתובבת לי ברחובות עם דיסק מן..) ושאקבל את אפקט הקונצרט - עד כמה שניתן (הבנתי שלהפוך את האוטו שלי לסנטראל פארק צריך יותר מקומפוננט של טמפו מורל).

לגבי מחיר - נראה לי שאני מוכנה להשקיע עד 2000-2500 על שניהם יחד (עדיף כמובן להתקרב ל 2000 אבל אם אין ברירה...)

ובוא נואמר שאם עוד מאות בודדים ישדרגו את החוויה מאוד - אששקול את זה בכובד ראש גם כן.

בעניין ההסברים שנכתבו לי כאן -

האם מתקינים שעובדים בזה ידעו לכוון ולחבר את החוטים ומה שצריך, או שכדאי שאתן למתקין שלי, ליתר ביטחון, הוראות?

תודה רבה לכל המומחים כאן

פורסם

המתקינים יודעים להעביר חוטים ולהפעיל את המערכת שלך, אבל יש הבדל בין מתקין מקצועי למתקין חאפר. החאפר ישתמש בחוטים זולים, החוטים יכולים להיות גלויים לעין וזרוקים בכל מיני מקומות, הוא יכול לקחת את המגבר שרכשת ולהבריג אותו ישירות על מתכת במקום על פלטת עץ וכו'.

בנוסף לרוב מתקין חאפר לא יתעסק יותר מדי עם הכיוונים. הוא יבדוק שהמערכת פועלת, יעשה כיוונים בודדים במגבר ויאמר לך להסתדר עם הרדיו-דיסק שלך.

להשקיע בהתקנה איכותית ויקרה זה מאוד כדאי ומשתלם, כי אם לא תעשי את זה את כנראה תלכי בסופו של דבר למתקין איכותי ותשלמי שוב.

לגבי הסאב - אני מוכר סאב Hertz ES300, שנרכש לפני שבועיים, במחיר מצחיק. וזה סאב מעולה, עמוק ומדויק, שתואם את הרצונות שלך. אם לא תרצי לרכוש את שלי, את יכולה גם לרכוש חדש בכ 1200 ש"ח אבל זה ימתח את התקציב שלך למעלה. כמובן שיש אופציות מצויינות נוספות לסאב בטווח המחירים הזה, אבל אין לי היכרות רבה עם מרביתם. אני רוצה לציין גם, כי לקופוננט שלך שהוא ברמה בסיסית, את לא חייבת להוציא המון כסף על סאב. אם כן תשקיעי, אז הסאב יוסיף לך המון טקסטורה לצליל וזה יהיה נדמה לך כאילו הטמפו שלך נשמעים יותר טוב, היות ויהיה לצליל צורה טובה יותר בייחד עם סאב לנמוכים. עם זאת, אם את לא רוצה להשקיע הרבה, את בהחלט יכולה ללכת על סאב "נחות" יותר (בטווח מחירים של 300-600 ש"ח לחדש) ולהוסיף מגבר ארבעה ערוצים ב 1500-2000 ש"ח הנותרים. אם את שומעת מוזיקה בווליום נמוך, הסאב יעשה עבודה טובה. אם את תרצי להעלות את הווליום למעלה (ולדעתי זה יקרה לך, כמו לכולנו) אז ההבדלים בין סאב זול לסאב יקרים הופכים להיות עצומים.

לגבי מגבר. אני מניח שבשלב הנוכחי את לא תרצי לרכוש שני מגברים בנפרד (אחד שיגביר את המורל, ואחד שיגביר את הסאב), וגם התקציב שלך לא מאפשר זאת, למרות שזה הפתרון העדיף. בשלב הנוכחי את יכולה לרכוש מגבר ארבעה ערוצים, כאשר שניים יגבירו את המורל שלך (במה שנקרא קרוס פאסיבי) ושני ערוצים נוספים שיגושרו (כביכול יחוברו יחד) להגביר את הסאב הבודד. קשה לי להמליץ בתחום כי אני לא מכיר מגברים בטווח מחירים הזה (יש מלא אפשרויות, אני פשוט לא מתמצא בהם). חברי פורום אחרים יציעו לך המון אפשרויות.

MLK165 + HL70 @ Steg K4/02 + Celestra FA2150X | ML3000 @ LRX1.1K | Alpine 9887R | Audison Bit1

פורסם

האם יש לך המלצה למתקין טוב?

האם המגבר שאתה מציע למכירה יתן לי את הבסים הנמוכים שאתה מדבר עליהם, גם בווליומים גבוהים? (ולא יעשה רעשים)

לבסוף - אני מבינה שהסאב שלך תופס שליש מתא המטען. האם יש סאבים טובים שתופסים פחות מקום?

(נראה לי שאם גם אסב את האוטו לגז - גמרנו על תא המטען...)

פורסם

מיכל לגבי מתקין, לעניות דעתי אסור להמליץ בפורום על מתקינים. מה גם שהידע שלי בתחום הוא מוגבל ועברתי סך הכל שני מתקינים בחיי.

לגבי הסאב - מדובר בסאב איכותי, אשר ברמה גבוהה בהרבה מאשר הסט מורל טמפו. יש שיצעקו עליי עכשיו שאי אפשר להשוות סט קומפוננט למגבר, אך אני מדבר לגבי התאמת רכיבים. כלומר סאב hertz ES300 לרוב ישולב עם סט יקר יותר מאשר הטמפו.

היות ומדובר בסאב חזק ונציל, במידה ותרכשי מגבר טוב, גם בווליום גבוה תשמעי באס טוב וללא עיוות. ייתכן גם (וסביר) שתגדירי את רמת הבאס לנמוכה מאוד (נאמר בין +1 ל +3 במכשיר שלך) כדי שהסאב יתמזק עם המערכת ולא ישתלט עליה.

בנוגע לתא המטען - לצערי בתחום הסאב תמיד צריך להתפשר על המקום. עדיין לא יצרו סאב קטנצ'יק שייתן מענה לצלילים נמוכים וגם אני בספק אם אי פעם יוכלו. תמיד תראי סאב גדול בכל מערכת שהיא, בין אם ברכב ובין אם בקולנוע ביתי (כמובן אלא אם הצלילים הנמוכים מופקים על ידי רמקול full range איכותי שלא דורש סאב וופר).

עם זאת, ישנם סאבים בגודל 10" ובגודל 8" שהם קטנים יותר מה ES300 שלי שהוא בגודל 12".

יחד עם השורה הנ"ל, הסאב שלי יוצר כדי לעבוד בתיבות קטנות (כל סאב דורש תיבה יעודית) ולכן הוא מינימליסטי וייתכן שסאב אחר (10" או 8") ידרוש תיבה גדולה יותר מגודלו, ולכן בעצם אין בגודלו יתרון אלא חסרון (סאב קטן יהיה פחות עצמתי).

לגבי מה שאמרתי בנוגע לגודל הסאב לעומת תא המטען, אני נושא השערה גסה נטו ולא מדידה פיזית. עם זאת אני חושב כי אני מדייק פחות או יותר. אני יכול לומר לך שעם הסאב הנוכחי אני יכול בנוחות להעמיס קניות בתא המטען, אך בוא נאמר שנסיעה לחו"ל לחודשיים תדרוש ממני להעמיס מזוודות גם בקדמת הרכב.

כפי שציינת בהודעה פרטית, אם את גרה קרוב להרצליה את מוזמנת לבוא לשמוע את הסאב ולהתרשם מהגודל שלו.

MLK165 + HL70 @ Steg K4/02 + Celestra FA2150X | ML3000 @ LRX1.1K | Alpine 9887R | Audison Bit1

פורסם

קיבלתי עכשיו הצעה ל:

הסאב דגם KW12 של DLS בתיבה מידות מקוריות (תיבה קטנה וקומפקטית ואטומה) הסאב כולל תיבה נמכר בסביבות 900 ש"ח

כמו כן מגבר 4 ערוצים דגם F4 של "סוליד אודיו" ב 1000

מה דעתכם על זה מבחינת איכות הסאונד?

פורסם

מיכל, בנוגע לסאב אני לא רוצה להעיר כי מובן שאני משוחד.

בנוגע למגבר, אני ממליץ לך בחום ללכת על הסנדאון שהציעו, תקני אותו משומש באותו מחיר והוא יעשה לך עבודה טובה יותר.

ובנוגע לרדיו דיסק, נקודה חשובה...את חייבת לוודא שיש לך RCA preout מה שאומר יציאה למגבר...

רוב הרדיו דיסקים היום שנמכרים בטווח 300 ש"ח ומעלה יש להם יציאה, אבל ישנים יותר, זה כבר תלוי...

פורסם

לא חשבתי על סוגיית התאמת המערכת למגבר.

יש לי מערכת מקורית מובניית של פיז'ו, עם שליטה מההגה. ממי שמכיר את זה - היא מתאימה או לא?

פורסם

שלום וצהריים טובים

יובל אשמח אם תענה לי בכנות לשני שאלות

1. האם אי פעם שמעת את ה F4 כדי להחליט שמגבר כזה או אחר טוב יותר ממנו ?

2. האם אי פעם שמעת את ה KW12 של DLS ?

במידה והתשובות הן לא אז אני חושב שהתגובות שלך הן לא מקצועיות ולא אמינות

ובנוסף אתה מנחה אנשים ללא ידיעה מלאה בנושא וללא ניסיון מספיק

במידה וכן יש לך את הניסיון ואתה יודע ושמעת את כל הסטאפים האפשריים (בגבול ההגיון הנורמלי) אז אני מקבל את תשובותיך ולוקח את כל המלצותיי בחזרה

אשמח לתשובה

למען הגילוי הנאות אומר שאני זה שהמלצתי לה על הסטאפ האחרון שעלה בשרשור ואני תומך בהמלצתי במאת האחוזים

וכמובן שאני לא תומך בהמלצה לרכישת מגבר משומש במחיר של חדש בייחוד שמדובר במגבר קוריאני מעולה וטוב שמוכיח את עצמו בהמון רכבים בארץ בעבודה סזיפית מעל ל 8 שנים

דרור

• תוכן חדש...