Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על מפלג ההצתה ישנו חלק אלומניום מרובע כזה שמתחבר למפלג עצמו עם 2 ברגים, למפלג הזה יש 5 חיבורים, מתחברים ל5 חיבורים האלה 2 קונקטורים, קונקטור אחד בעל 3 חוטים, שמכיל חוט אחת לגוף המפלג ו2 חוטים שבאים מחוץ המפלג - אין לי מושג מאיפה,

וקונקטור אחד בעל 2 חוטים שבאים מהמפלג עצמו.

היום הרכב שלי נכבה בזמן עמידה במקום בדיוק אחרי נסיעה קצרה, פתחתי את החלק המדובר וראיתי חוט אחד שמנותק (נקרע), ניתקתי את הכל שם וסידרתי את החוט הקרוע.

הבעיה היא ששחכתי את הסדר של הקונקטורים איזה לאן מתחבר ואיך, אשמח מאוד לעזרה.

פורסם

יבגני שלום רב !

אם הבנתי את כוונתך, אתה מדבר על מודול ההצתה, המתן לרפי לין, הוא בוודאי יוכל להנחות אותך, בשלב זה אל תעשה דבר שיכול לגרום נזק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני מבין שבטמפרה שלך יש מנוע 1.4.

הרכיב המדובר הנו מודול הצתה וסדר החוטים אליו משמאל לימין הנו:

1. פין ריק

2. חוט חום/לבן עם חוט חום

3.חוט שחור (הארקה קבועה)

4. חוט לבן/שחור (הזנת + לדיזה חשמלית בקרבורטור).

5. פיו ריק

6. חוט אדום/לבן (קבלת אות מינוס, דוושת גז משוחררת ממתג בקרבורטור להפעלת CUT OFF)

7. 2 חוטים כתומים ביחד.

להבא, לפני שמפרקים חוטי חשמל מציירים על נייר סקיצה עם רישום וסימון החוטים.

לא תמיד יש מישהוא בנמצא עם מידע כזה ולגבי כל רכב שהוא.

בברכה - רפי לין

פורסם

ראשית תודה רבה רפי!

כן יש לי מנוע 1400 קרבורטור.

אני קצת מבולבל, אתה ציינת 7 חיבורים, לי יש רק 5 שם (סה"כ פיני חיבור במודול הם 5)

אחד שחור (הארקה) שמתחבר לגוף המפלג

שניים שמתחברים לקונקטור נוסף מחוץ למפלג ומגיעים מצמת חוטים ברכב

שניים שמגיעים מהמפלג הצתה עצמו.

אני מקווה שאני לא טועה בשם, אבל לפי ידיעתי מפלג הצתה זה החלק שנמצא מצד ימין מקדימה (מצד הנהג) ואליו מתחברים מלמעלה כל חוטי ההצתה של המנוע ובצידו נמצא המודול הצתה המדובר.

תודה רבה שוב!

פורסם
אני מבין שבטמפרה שלך יש מנוע 1.4.

הרכיב המדובר הנו מודול הצתה וסדר החוטים אליו משמאל לימין הנו:

1. פין ריק

2. חוט חום/לבן עם חוט חום

3.חוט שחור (הארקה קבועה)

4. חוט לבן/שחור (הזנת + לדיזה חשמלית בקרבורטור).

5. פיו ריק

6. חוט אדום/לבן (קבלת אות מינוס, דוושת גז משוחררת ממתג בקרבורטור להפעלת CUT OFF)

7. 2 חוטים כתומים ביחד.

להבא, לפני שמפרקים חוטי חשמל מציירים על נייר סקיצה עם רישום וסימון החוטים.

לא תמיד יש מישהוא בנמצא עם מידע כזה ולגבי כל רכב שהוא.

בברכה - רפי לין

שלום רב !

רפי חברי המלומד והנכבד שלום רב !

כמו תמיד, ידעתי, שתעתר לבקשתי בפרטי ותעזור לבחור.

אך מספר הערות חשובות:

חוט מספר 4 וחוט מספר 6 מנותקים, ולא קיימים.

הדיזה החשמלית, כמו בכל רכב שני המגיע אלי, החוט אל בית הדיזה חתוך ולא קיים !

לכן חוט מספר 6 לא אקטואלי, ובוודאי חסר, או מנותק.

כנ"ל חוט מספר 6, שמנותק ולא מחובר לקרבורטור, וזאת מידע אישי, משום שאני טיפלתי בקרבורטור לפני יומים.

והעצה שלך רפי לגבי ציור על נייר סקיצה, עם רישום וסימון החוטים, נכונה כמובן, ותקפה גם בניסיונות בטיפול עצמי בקרבורטור, שרק גורם לנזק, ולעיתים גם להשבתת הקרבורטור, דבר שאני מתריע עליו כבר מספר שנים, אך אני מרגיש שדאני מדבר אל הלמפה !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כנראה שכבר בעבר מישהוא התקין מודול הצתה של פיאט אונו (שהוא עם 5 פינים) במקום מודול הצתה של טמפרה/טיפו

(שהוא עם 7 פינים).

ההבדל הוא שבמודול 7 פינים לטמפרה/טיפו יש עוד 2 חוטים של מע' ה CUT OFF.

אני מנסה להתאים את החוטים אל המודול שאצלך (5 פינים), מצד שמאל לימין:

1. חוט שחור - הארקה קבועה.

2. חוט אדום - מביא + ממתג הצתה כשהוא מופעל (מסומן באות C).

3. חוט ירוק - מוציא אות מינוס פועם לסליל ההצתה (קויל) (מסומן באות B).

4. חוט תכלת - למפלג פנימה, ללקטן (PICK UP) (מסומן באות G).

5. חוט שחור - למפלג פנימה, ללקטן (PICK UP) מסומן באות W)

בברכה - רפי לין

פורסם

הסימון אותיות שנתת פה נתן לי את כל הפיתרון, תודה רבה!!

עכשיו לא הבנתי את הכיוון שאתה מדבר עליו, כשהמודול ביד שלי, עם חלקו האחורי (החלק השחור) ביד שלי והפינים כלפי מעלה, מה בא קודם?

והאם משהו משובש במודול (המודול עצמו, אחד החוטים) יכול לגרום לרכב לא להניע ו\או להכבות באמצע שהוא מונע?

פורסם

כשאתה מחזיק את המודול וחלק התכתי של כלפיך (החלק השחור יהיה מאחור) והפינים כלפי מעלה אז הסדר הנו

כעת מימין לשמאל: הארקה, W, G,B,C

בהמודול עצמו עלול להתקלקל ואז הרכב לא יניע או הלקטן המגנטי שבתוך המפלג או חיבור חשמלי.

כמובן שעלולות להיות גם סיבות שונות לגמרי לכך שהמנוע כבה באמצע הנסיעה ואינו מניע יותר.

בברכה - רפי לין

פורסם

סוף כל סוף הרכב הניע, אך מניע בקושי ועובד רק כשלוחצים פול גז וגם אז כשהוא עובד הוא בקושי נושם, בקושי עובד.

יכול להיות שזה כיוון הצתה? כי ניסינו לפרק את המפלג כדי לסדר את החוטים של המודול ולא הצלחנו אז הרכבנו חזרה, למרות שסימנו את הכיוון שהיה לפני שפירקנו.

או שזה יכול להיות הבורג של הכיוון סל"ד שעל הקרבורטור? גם איתו שיחקתי כשניסיתי להניע את הרכב.

אשמח לעצות.

אשמח גם לקבל את הסדר הצתה של הטמפרה - אולי את זה לא הרכבנו טוב למרות שסימנו והסיכוי שהתבלבלנו מאוד נמוך.

פורסם

אוקיי הכל בסדר..

המנוע בקושי עבד בגלל שהכיוון הצתה לא היה תקין, כיוונו אותו ועכשיו הרכב נוסע פיקס, רק נשאר לכוון עוד טיפה כי יש דפיקות כשלוחצים על הגז.

הבעיה התחילה בזה שהיה קצר בין חוט G לחוט W. חיבור נכון (על פי ההנחיות של רפי) ובידוד החוטים פתר את הבעיה.

כיוון קרבורטור על פי ההנחיות של צביקה בטלפון והרכב נוסע כמו שצריך.

תודה רבה לכולם! :)

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מאז אותו היום, הרכיב הזה לא הפסיק לעשות לי בעיות, בעצם זאת הבעיה היחידה שקיימת ברכב מאז, שמונעת ממני שימוש סדיר ברכב.

אחרי שהרכב היה נכבה ומגמגם בהפתעה ללא הפסקות, פירקתי שם מה שיכלתי ושמתי לב שיש קצר בין כל החוטים, כל ה4, מקצרים בניהם ובכך גורמים לרכב והכבה ולא נותנים לו להניע עד שמפרידים את החוטים שלא יגעו אחד בשני.

יום בהיר אחד פירקתי משם כל מה שיכלתי, וחידשתי את כל מה שיכלתי עד כמה שיכלתי,

הקצוות של החיבורים B ו-C, התפזרו, פתחתי את הקונקטור עצמו, סידרתי מחדש וכיווצתי את הקונקטור מחדש.

הבידודים של החוטים W ו-G נאכלו לגמרי, ונאלצתי לשים סביבם איזולרבנד כמה שיכלתי.

זה פתר את הבעיה ונסעתי ברכב ללא שום בעיות תקופה ארוכה.

היום, אחרי שבוע וחצי אחרי שלא נגעתי ברכב, באתי להניע וראיתי שאין לי מצבר בכלל בכלל, אפילו מנורות לא דלקו לי בלוח שעונים.

ישר עבר לי בראש ששוב ניהיה קצר וזה גרם להתרוקנות המצבר, הבאתי כבלים וכמו שחשבתי, הרכב סירב להניע. שיחקתי קצת עם הכבלים המדוברים והרכב הניע. עשיתי סיבוב קטן ונכבה לי שוב המנוע באמצע. שוב חזרה הבעיה.

הפתרון היחידי הוא לפרק את המפלג הצתה, מאחר וחוטים G ו-W מגיעים ממנו ולבודד אותם עם מבודד שמתכווץ במגע עם חום גבוהה. הבעיה היא שאני לא יודע איף לפרק את המפלג, הוצאתי את הבוגר כיוון שלו (13 מ"מ) וזה בכל זאת לא יוצא, ולא ראיתי עוד משהו שמחזיק אותו.

אשמח להסבר קצר איך לפרק אותו לגמרי ועל הדרך אולי טיפים לטפל בבעיה שתיארתי כאן.

מצטער שההודעה מנוסחת בצורה כזאת שרק מומחי טמפרה יבינו על מה מדובר בדיוק, אבל רק ככה יכלתי להסביר את עצמי טוב.

לילה טוב וחג שמח!

פורסם

אצלי (טמפרה 1600 93)שלושה ברגים.ורצוי להחליף את האורינג ,שתמיד (נישרף שם)ונוזל שמן מהחיבור .אגב ספר הינס יעזור לך.

פורסם

תודה על שילוב השרשורים, להבא אעשה זאת לבד.

upeter,

תודה רבה על התשובה,

אין ברשותי את הספר ואין לי מאיפה להשיג אותו,

אבל שאלה אלייך - ה2 חוטים שיוצאים מהמפלג הצתה, הם מולחמים אליו או ניתנים לפירוק והרכבה מלאה?

• תוכן חדש...