Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שעת עבודה במוסך - 60 דקות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למרות שהייתי כמה פעמים במוסכים, אף פעם לא הלכתי למוסכים רשמיים ו"יפים" אלא הולך למקומות הזולים ששם באמת אין את המושג של שעת עבודה.

העניין הוא שכשביררתי לאחרונה על החלפת חלק מסויים ברכב ובשביל האינדיקציה הלכתי למוסך מורשה (אלו היפים עם חדרי ההמתנה וכל הקישוטים),

שאלתי אותו הצעת מחיר והוא אמר לי "החלק הוא X כסף" "ותוסיף X כסף על שעת עבודה"

ואני לא ממש מבין, האם "שעת עבודה" הכוונה בעצם למין ביטוי על העבודה וזה משהו שמשתנה לפי סוג העבודה ולא לפי הזמן?

או שהכוונה ממש לשעה דהיינו 60 דקות? אם ככה מדוע הוא אמר שעת עבודה? אולי זה יקח לו שעתיים? אולי רבע שעה?

המשמעות של זה היא שאם ככה אז זה אומר שאם יש לי לעשות החלפה של חלק שלוקח 5 דקות להחליף, אז מוסך בסגנון הזה יקח לי 20 שקל על העבודה וזה ייצא יותר משתלם, לכאורה.

כל הדבר הזה לא מסתדר לי כי במוסך שאני הולך אז התשלום הוא תמיד לפי אופי העבודה יש דברים שהוא לוקח הרבה כי זה נחשב עבודה קשה/מסובכת וכדו' למרות שזה פחות זמן מעבודות אחרות שעולות אפי' פחות. אז אולי אני מפסיד במצבים כאלו שעדיף לי ללכת למוסכים ההם שבמצב כזה אני "יעקוץ", לכאורה.

מישהו מבין בבלאגן הזה?

פורסם

זה מאוד פשוט כשמבינים את הפרנציפ : כל המוסכים המורשים עובדים לפי שעתון יצרן , דהיינו היצרן קבע לכול עבודה כמה זמן

לוקח לפועל להחליף חלק או לעשות טיפול , שעת מוסך לא קשורה ל 60 דקות .

וזה זה לא משנה כמה זמן בפועל לקח לפועל , הוא יכול לעשן , לפטפט , ללכת לשרותים וכו' , אין לזה השפעה על מחיר העבודה .

אם היתה לזה השפעה אז במוסכים בישראל כל החלפת נורה היתה עולה 2000 שקל .

• תוכן חדש...