Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

ברשותי רנו מגאן שנת 2000 גיר ידני.

לאחרונה התחיל האוטו לרעוד בצורה חריגה בהילוך ראשון בעת שאני מנסה לצאת מהמקום.

התחושה היא כמו שמתחילים נסיעה בשחרור קלאץ' בלי מספיק גז (למרות שאני נותן מספיק גז)...

חשוב לציין שבהילוך שני ומעלה האוטו מתנהג כרגיל ונוסע מעולה.

מה עלולה להיות הבעיה? וכמה עלול לעלות לי לפתור אותה?

בתודה מראש

פורסם

מצתים?

סלילי הצתה?

מזרקים?

מנוע חלש?

ציפלונג?

פרט לנו קצת מתי הרכב עבר טיפול, מתי הוחלפו מצתים, מסנן אוויר, מסנן דלק כמה ק"מ יש לרכב, האם הרעידות הם רק כאשר המצמד חצי לחוץ והכי חשוב מה מצב הציפלינג.

SuckSqueezeBangBlow

פורסם

הרכב עבר טיפול לפני פחות משנה (הוחלפו בין היתר מסנן אוויר ושמן).

בתכנון להעביר אותו טיפול תקופתי בעוד כחודש.

מסנן דלק, מצתים (ואני חושב גם סלילי הצתה) הוחלפו בטיפול מקיף לפני שנתיים.

האם מצתים וסלילי הצתה קשורים לעניין- הרי הרכב מניע כרגיל והבעיה רק ביציאה מהמקום?

כרגע הרכב על 74,000 ק"מ.

"ציפלונג"- לא שמעתי על מושג כזה. מה זה ואיך אני בודק את מצבו?

וכן, הרעידות הן כשהמצמד חצי לחוץ: כלומר כשאני מוציא קלאצ' כדי להתחיל נסיעה.

לאחר שהוצאתי את הקלאצ' (ואני עדיין בהילוך ראשון)- אין רעידות.

פורסם

סלד תקין ?אולי זה פשוט כוון נכון של התערובות,אולי בית מצערת מלוכלך,כבל גז לא מתוח,והלאה לך מהקל לכבד

תן לרכב להתחמם מעט 3 דקות הנעה בסלד נמוך שהשמן יעבור בכל המעברים ואז החל בנסיעה

עופר בן צבי

פורסם

סל"ד אכן תקין. אמנם אני חייב לציין ששמתי לב שבהילוך ראשון שומעים יותר חזק את המנוע מבעבר- הוא רועש יותר (אבל לא באופן משמעותי).

שוב אציין שהסל"ד רגיל ואין שינוי בצורת הנהיגה...

נ.ב. אני אנסה את מה שהצעת oferbz.

פורסם

במגאנים האלו תומך גיר קרוע יגרום לרעידות ברכב, בעיקר בתחילת נסיעה וכאשר עוברים מבלימה להאצה ולהפך.

לגבי הציפלונג, זה היה בצחוק.

SuckSqueezeBangBlow

פורסם

האם מדובר במשהו רציני, או שמדובר בחלקים לא קריטים?

מה לדעתכם תהיה העלות המשוערת של התיקון?

והאם מוסך שלא בהכרח מתמחה ספציפית ברכבי רנו יוכל לעלות על הבעייה?

תודה שוב לכל מי שמנסה לעזור:)

פורסם
צרייה עקומה, תומך ציריה ימין או פעמוון פנימי של צירייה ימנית פגומה, הם בדרך כלל הגורמים לתופעה שתראת.

כל הדברים הללו יגרמו לרעידה בהאצה בעיקר במהירות 50 קמ"ש ומעלה, אלא אם כן פעמון הציריה ממש לפני התפרקות ועושה רעשי נקישה בפניה לאחד הצדדים.

בזמן נסיעה ללא האצה או בלימה יש רעידה?

אני מהמר על תומך גיר קרוע או שחיקה של גלגל תנופה\טס לחץ.

SuckSqueezeBangBlow

פורסם

- דוושת המצמד אינה קשה והמצמד מרגיש כרגיל.

- בזמן בלימה או נסיעה ללא האצה אין רעידות.

- אגדיל ואומר אף כי בשום מצב אחר אני לא מרגיש התנהגות שונה של האוטו...

הרעידות אך ורק במצב בודד- ברגע התחלת נסיעה בעת שחרור הקלאצ'.

מדובר ברעידה לכמה שניות שמתחילה ברגע שהקלאצ' והגז נמצאים בנקודה בה האוטו מתחיל לזוז, ונפסקת ברגע שהאוטו צובר מהירות ומטפס מעל סלד מסויים- מעל כ-2000 למיטב הבחנתי.

ושוב- הרעידה רק בהילוך ראשון בעת התחלת הנסיעה. לאחר שחרור מלא של הקלאצ' (ואני עדיין בהילוך ראשון) - הרעידות נפסקות...

נ.ב. שמתי לב כי ביציאה נורא איטית מהמקום תוך שילוב יותר גז מהנחוץ- אני מצליח להימנע מהרעידה(!).

לצערי- לא מדובר בפתרון ישים (אם הייתם מרגישים כמה מאמץ גלום בדבר ובאיזה איטיות עשיתי את זה :))

פורסם
- דוושת המצמד אינה קשה והמצמד מרגיש כרגיל.

- בזמן בלימה או נסיעה ללא האצה אין רעידות.

- אגדיל ואומר אף כי בשום מצב אחר אני לא מרגיש התנהגות שונה של האוטו...

הרעידות אך ורק במצב בודד- ברגע התחלת נסיעה בעת שחרור הקלאצ'.

מדובר ברעידה לכמה שניות שמתחילה ברגע שהקלאצ' והגז נמצאים בנקודה בה האוטו מתחיל לזוז, ונפסקת ברגע שהאוטו צובר מהירות ומטפס מעל סלד מסויים- מעל כ-2000 למיטב הבחנתי.

ושוב- הרעידה רק בהילוך ראשון בעת התחלת הנסיעה. לאחר שחרור מלא של הקלאצ' (ואני עדיין בהילוך ראשון) - הרעידות נפסקות...

נ.ב. שמתי לב כי ביציאה נורא איטית מהמקום תוך שילוב יותר גז מהנחוץ- אני מצליח להימנע מהרעידה(!).

לצערי- לא מדובר בפתרון ישים (אם הייתם מרגישים כמה מאמץ גלום בדבר ובאיזה איטיות עשיתי את זה :))

הבעיה במצמד עצמו,יש קפיצים שטבועים בדיסקת המצמד שאמורים למנוע את התופעה הנ'ל.או שנשבר אחד הקפיצים או שיש כבר חופש גדול מדי. אין מנוס,להחליף,או להתרגל למצב הזה. נזק זה לא ממש עושה,אלא אם יחמיר מאוד ומרעיד בצורה קשה,אז כבר לא תהיה ברירה!

בברכה ,ערן

פעם הייתי קופץ מהגשר ואז מתחיל לבנות את הכנפיים

אני עדיין כאן,אז בטח הצלחתי לא רע...:roll:

היום כבר בגרתי..אני מייבא כנפיים מאיביי :wink:

פורסם
הבעיה במצמד עצמו,יש קפיצים שטבועים בדיסקת המצמד שאמורים למנוע את התופעה הנ'ל.או שנשבר אחד הקפיצים או שיש כבר חופש גדול מדי. אין מנוס,להחליף,או להתרגל למצב הזה. נזק זה לא ממש עושה,אלא אם יחמיר מאוד ומרעיד בצורה קשה,אז כבר לא תהיה ברירה!

בברכה ,ערן

+1

עדיין מומלץ שבעל מקצוע יעשה סיבוב ברכב, במידה והבעיה במצמד סע עד שהרכב יעצור או תכניס את הרכב למוסך.

ביטוח גרירה יש?

SuckSqueezeBangBlow

פורסם

תופעה כזו הייתה מוכרת מתקופות שעוד היו משפצים מצמדים, הבעיה לא הייתה בקפיצים רדיאליים אלא דווקא ממשטח הקפיץ הצירי ומגלל מקדם חיכוך שונה של הרפידה המשופצת.

דווקא קפיצים רדיאלים לא תקינים גורמים לרעשים יותר מאשר לויברציות בהתחלת נסיעה.

בכל מקרה, דעתי היא גם שהמצמד לא תקין הוא הגורם ויתכן גם טריפוד לא תקין בפעמון פנימי (צד תיבת הילוכים) של צירי ההנעה.

• תוכן חדש...