Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מבקש עזרתכם מהמבינים בעניין.

:?:

לפני יותר משנה פגעתי ברכב אחר מאחור,הודעתי לחברת ליסינג של רכב שלי, ושילמתי השתתפות עצמית.

חב' ליסינג לא שילמה את מלאו הסכום לצד הנפגע. קיזזה כ-%15 מסכום התביעה עבור "תורמת" של צד הנפגע.

לדעתי, לצד הנפגע אין שום "תורמת" אך מי שאול אותי.

צד הנפגע הגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות נגדי ונגד חברת ליסינג על סכום החסר.

קיבלתי הזמנה טלפונית ל"גישור" והודעתי לחברת ליסינג.

חב' ליסינג לא מתכוונת להגיע לא לגישור ולא לדיון בבית משפט כלומר השאירה אותי לבד מול התובע.

מה הצעדים שאלי לעשות על-מנת להוכיח לבית משפט שאחריות אל חב' ליסינג ולא אלי?

האים הגשת כתב הגנה ופירוט עובדות ששילמתי השתתפות עצמית יספק את מית משפט?

אין כאן מקום לשכור שירותים של עורך דין כי סכום התביעה כמה מאות שקלים.

תודה

יבגי

פורסם

אינני משפטן. להבנתי חברת הליסינג לא "השאירה אותך לבד" אלא מתעלמת מכתב התביעה. זה אינו אומר שהיא לא תחוייב בדין גם בהעדרה.

אתה צריך להגיש כתב הגנה ולהביא את הראיות לכך שדווחת ושילמת השתתפות עצמית ובכך מילאת את חובתך, ולפיכך אינך צד במחלוקת בין חברת הליסינג והצד הנפגע. חברת הליסינג בלבד (או חברת הביטוח שלה, אם היא מבוטחת) חייבת לפצות את הצד הנפגע. יתכן שבית המשפט יחלק את האחריות בינך ובין חברת הליסינג אך לא סביר שיפסוק שאתה בלבד נושא באחריות לפיצוי הצד הנפגע בסכום העומד במחלוקת.

התנהגות החברה נראית לי תמוהה שכן לדבריך לא הייתה אשמה תורמת של צד ג'. האם זו חברת ליסינג קטנה וקיקיונית?

האם יש בחברה בה אתה עובד קצין רכב או איש קשר הפועל מול חברת הליסינג?

פורסם

יבגי שלום

עליך להגיש כתב הגנה והודעה לצד ג' (חברת הליסינג).

המשמעות היא כי אתה מודיע לבית המשפט בצירוף אסמכתא מתאימה כי שילמת לחברת הליסינג דמי השתתפותך העצמית וכל סכום בו תחוייב בשל רשלנותך בתאונת הדרכים, על בית המשפט לחייב את צד ג', חברת הליסינג, ורק אותה בתשלומו.

גמר חתימה טובה

• תוכן חדש...