Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מערכת בקרת משיכה-למה היא טובה?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, למען האמת היא ממש טובה, מכל הבחינות.

בטיחות, מניעת תאונות, תיקון שגיאות, החלקה.

כולם יודעים שהיא המצאה ממש טובה ועוזרת.

אך השאלה שלי היא כזאת, ממה שאני מרגיש, וקורא בפורום, היא מחלישה את המנוע, את הביצועים של הרכב, לא ניתן לשחק עם הזנב ברכבים המתאימים, ויש בה גם המון חסרונות, במיוחד ברכבים שלא ניתן לנתק אותה לחלוטין.

אני נוהג באמזדה 3, ספיריט חדשה, ובניתוק המערכת אני אכן שם לב בכוח שנוסף למנוע, האוטו נוסע אחרת לגמרי.

אני צודק? או אולי סתם הרגשה?

רציתי לשמוע ממכם למה היא בדיוק תורמת, והאם היא באמת פוגעת בביצועי הרכב.

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

המערכת אינה פוגעת בביצועי הרכב ואינה מחלישה אותו. למעשה, במקרים מסויימים יכול להיווצר מצב שבו אתה תצליח לעבור קטע דרך נתון מהר יותר כאשר המערכת פועלת ממה שהיית מצליח לעבור אותו בלעדיה.

אז במה זה כן פוגע? בעיקר באגו, אבל לעתים גם בכיף. מה לעשות? נהיגה מהירה היא לא תמיד הכיפית ביותר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

קודם כל, התכוונת לבקרת יציבות, לא בקרת משיכה. ובנהיגה רגילה עבור נהג לא ספורטיבי היא עושה רק טוב. מערכות ישנות יחסית פועלות באגרסיביות יתרה, וחוסמות לחלוטין את כוח המנוע בעת מצב של החלקה. מערכות מודרניות יותר מבצעות את המעבר בצורה פחות חדה (כמו שמערכות ABS ישנות היו גרועות, למשל).

עבור הנהג הספורטיבי, ורק עבורו, היא אכן עשויה לעצבן במקרים מסוימים, וחלק מהיצרנים לא מאפשרים ניתוק (מלא או חלקי) שלה במקרים בהם היינו מעדיפים שיהיה אפשר (לדוגמא, במגאן רגילה אין בעיה שלא ניתן לנתק. במגאן ספורט - יש). זה בעצם החיסרון היחיד.

בכל מקרה, בניתוק המערכת וב-99% ממצבי הנהיגה אין שום תוספת כוח. אני לא מצליח להבין מאיפה ההרגשה שלך ש"האוטו נוסע אחרת לגמרי". אולי הניתוק לא חוסם לך את המנוע בפניות הדוקות, אבל אתה בטח לא מתקדם הרבה יותר מהר - זה בעיקר גלגלים מסתחררים או תת היגוי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בגולף 2001 שהייתה לי (עם ESP, מהדגמים המאוחרים שהגיעו עם אחת כזאת), לקחתי פעם סיבוב כנראה קצת מהר מדי.

היא ניתקה לי תאפשרות לגז לחלוטין, תאמת היא שאפילו לא הרגשתי שהרכב מתחיל להחליק, כנראה מהמערכות ה"אגרסיביות" יותר.

בכל מקרה, כמו שאמרו, איני נהג ספורטיבי או משהו כזה, ולאחר שהסבירו לי, כנראה בקטע הנ"ל היא חסכה לי הרבה צרות.

פורסם
במקרים בהם היינו מעדיפים שיהיה אפשר (לדוגמא, במגאן רגילה אין בעיה שלא ניתן לנתק. במגאן ספורט - יש).

רוני

ניתוק עד 50 קמ"ש בלבד /:

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

• תוכן חדש...