Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שהחלטתם על כמות מוזמנים משוערת

כדאי לחשוב על איזור מיועד לתאריך כי זה משפיע המון על המחירים

(חורף יכול להגיע לחצי מחיר משיא הקיץ )

מעבר לזה , צריך קצת מקדמות המקדמה הכי גדולה זה מן הסתם לאולם - האולמות הטובים והיקרים

דורשים 30% בחתימת חוזה ועוד 20-30% לפני האירוע

עצות שלי -

1.תעשו סקר שוק ותפעלו ע"פי המלצות בעיקר

מה שחשוב הוא (לדעתי) לא ללכת לראות יותר מדי , כי בסוף קשה להגיע להחלטה

(3-4 בעלי מקצוע מכל אחד זה מעל ומעבר )

2. אל תתשפרו על משהו חוץ מיום חמישי - האורחים יהנו הרבה יותר

3. על תחסכו על אלכוהול ודיג'י שני אלה עושים 50% מהאירוע (ה50% הנותרים זה האוכל )

מעבר לכך , מאחר ואני נשוי טרי, אם תרצה המלצות בכיף!

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שזה תמיד יוצא קצת יותר ממה שתכננת..

.

אצלי לדוגמא היה להם מינימום של 60,000 ש"ח (או 250 אורחים במחיר של 240 ש"ח למנה).

גם אם היו מגיעים 200 איש, עדיין הייתי מחוייב ב60K.

על כל אורח מעל ל250, חוייבתי ב80 ש"ח.

אם לא על המחיר, אז על מה שאתה מקבל במחיר הזה.

אצלנו לא היו מוכנים להוריד שקל, אך ע"י הפעלת לחץ פיזי מתון, "השגנו" שידרוגים כאלו ואחרים. (שמחירם יחסית גבוהה.)

quote]

כמו כל דבר בחיים זה לעשות סקר שוק.

אני מניח כי גם הכלה היא לא הבחורה הראשונה בחייך??:-o

ללא קשר בויכוח בין דריש שלא מבין למה עושים חתונה עם מאות מוזמנים לבין אלה שלא מבינים איך עושים חתונה אינטימית יש צבעי ביניים.

בכל חתונה יש הוצאות קבועות ויש הוצאות משתנות.

שמלה ,רכב מושכר, די J ,צלם, רב , מלון ללילה שאחרי וכו' אל ה הוצאות קבועות בוא נאמר שסה"כ יעלו אלה 25K

התשלום עבור מנה הוא הוצאה קבועה אבל ראה בדוגמה שהביא עודד חלקה קבועה ואח"כ מחירה יורד פלאים.

מ 240 ש"ח ל 80 ש"ח.

התוצאה של המשוואה היא שככל שיהיו לך יותר מוזמנים ההוצאה שלך למוזמן קטנה.

ניקח דוגמה של 250 מוזמנים

הוצאות קבועות 100 ש"ח למוזמן 25000/250

הוצאות מנה 240 ש"ח לפי הדוגמה של עודד

סה"כ 340 ש"ח למוזמן. והוצאה כללית של 85K

תוצאות החתונה לוטו / או תלות במצב הכלכלי והנדיבות של סבים וסבתות

עכשיו ניקח דוגמה של 400 מוזמנים

הוצאות קבועות 62.5 ש"ח 25000/400

הוצאות מזון 180 ש"ח 250*240+ 150*80 לחלק במספר המוזמנים 400

סה"כ למוזמן 240ש"ח והוצאה כללית של 97K

כאן הסיכויים לצאת ברווח גדולים יותר וגם הזמנת את כולםםםםם ואשתו

אבל...

בד"כ אלה שהזמנת לחתונתך יש להם מנהג מגונה :-o להזמין אותך לחתונה שלהם. כך שמה שקיבלת מהם אתה מחזיר להם.

דילמה

פרט שכדאי לזכור בקשר למחיר מנה הוא שאם בין המוזמנים יש כאלה עם ילדים קטנים לקבוע מחיר מופחת למחיר לילד. 50% מהמחיר הרגיל ואפילו פחות.

שיהיה במזל

ובנימה אישית אפילו אתה לא תזכור את החתונה שלך בעוד X שנים , נצנוצים כאלה או אחרים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

וואי חברי הפורום אתם גדולים מהחיים תודה אבה על התגובות

על העזרה הכיוון ועל הניסיון של כמה מימכם !

בקרוב מאד אני אתחיל תטפל בכל .

שוב תודה לכולם!

imprza new age

פורסם

2 עצות קטנות:

1. תימנע מלהזמין את כל העולם ואשתו, לא כל מי שעובד איתך במחלקה של 150 איש זה "חבר לעבודה", לא כל מי שמתאמן איתך בחוג ריקודי עם הוא מוזמן פוטנציאלי. כשמזמיניןם אנשים כאלה (שלהגיד לך את האמת, לא ממש מבינים למה הזמנת אותם ולמה הם צריכים עכשיו את ההוצאה הזאת) אז נתקלים עם אי הגעות פיתאומיות, צקים רזים מאוד ופתאום החתונה נגמרת בחוב גדול.

2. ממרומי 14 שנה של זוגיות מאושרת, אני יכול להגיד לך ששניינו תמימי דעים שה 80K ש"ח שהורדנו אז היו ההוצאה הגדולה, המיותרת והמטומטמת ביותר בכל הזוגיות שלנו. אני לא אומר להתחתן ברבנות עם 2 עדים אבל אולם ממוצע עם 100-150 מוזמנים, DJ וצלם אפשר לסגור ממש בזול ובלי הוצאות מיותרות ובלבולי מוח של לתאם את האדריכל של הבר האקטיבי עם הארכיטקת של הבר הוינאי האובססיבי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
טוב, אז כנשוי טרי (פחות משבועיים),

ישנם מקומות (אולמות וגנים), שיש להם מינימום מוזמנים/כסף. זאת אומרת שגם אם יש לך רק 100 מוזמנים עדיין תחוייב בX שקלים.

אצלי לדוגמא היה להם מינימום של 60,000 ש"ח (או 250 אורחים במחיר של 240 ש"ח למנה).

גם אם היו מגיעים 200 איש, עדיין הייתי מחוייב ב60K.

על כל אורח מעל ל250, חוייבתי ב80 ש"ח.

עודד.

בכל חתונה יש הוצאות קבועות ויש הוצאות משתנות.

שמלה ,רכב מושכר, די J ,צלם, רב , מלון ללילה שאחרי וכו' אל ה הוצאות קבועות בוא נאמר שסה"כ יעלו אלה 25K

התשלום עבור מנה הוא הוצאה קבועה אבל ראה בדוגמה שהביא עודד חלקה קבועה ואח"כ מחירה יורד פלאים.

מ 240 ש"ח ל 80 ש"ח.

התוצאה של המשוואה היא שככל שיהיו לך יותר מוזמנים ההוצאה שלך למוזמן קטנה.

ניקח דוגמה של 250 מוזמנים

הוצאות קבועות 100 ש"ח למוזמן 25000/250

הוצאות מנה 240 ש"ח לפי הדוגמה של עודד

סה"כ 340 ש"ח למוזמן. והוצאה כללית של 85K

תוצאות החתונה לוטו / או תלות במצב הכלכלי והנדיבות של סבים וסבתות

עכשיו ניקח דוגמה של 400 מוזמנים

הוצאות קבועות 62.5 ש"ח 25000/400

הוצאות מזון 180 ש"ח 250*240+ 150*80 לחלק במספר המוזמנים 400

סה"כ למוזמן 242.5ש"ח והוצאה כללית של 97K

כ.

ישה ,

קצת נסחפת על המחירים - אין כמעט פער באירוע של 250 ל- 400 אורחים

לא בהוצאות אולם לפחות

המחיר יורד ברמות כמו שהזכרת רק באירועים של 600 איש וצפונה

איך נסחפתי מר JUNK

עודד מספר לנו על האולם שבו הוא התחתן והתנאים שהיו לו שם ועל פיו בניתי את חישובי, ואתה מה מספר לנו שעודד שקרן, או בודה מליבו??

בוא אני אעשה לך חישוב יותר מקסים

150 האורחים הנוספים מ 250 ל 400 עלו בדוגמה לחתן כלה . רק 80 שקל למוזמן. כיףף????

אז שווה להזמין את כל העולם ואשתו. מי הקמצן שיביא וזה לחתונה??

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה,

יש היום טרנד גדול מאוד של "להזמין את כל העולם ואחותו, מי יביא וזה לחתונה" וממולו יש קונטרה-טרנד שגורס "מה החרה הזה הזמין אותי עכשיו ועשה לי הוצאה, למה מי בכלל מכיר אותו? זובי הוא מקבל ממני מעל 250 ש"ח (לזוג)"

בחתונה ממוצעת פלוס, 125 ש"ח לא מכסים אפילו את המנה של הסועד, שלא לדבר על עלויות נילוות לסועד.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

וחוץ מזה, אירוע המוני מאבד מאופי של שמחה משפחתית.

הייתי פעם בחתונה עם יותר מאלף מוזמנים.

תאמינו לי - הרוב די מהר שכח לכבוד מה ולכבוד מי כל האירוע.

לדעתי, כל מה יותר מ 400 מוזמנים בגן אירועים ו 300 באולם סטנדרטי הופך להמוני ומיותר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כמה דגשים "מקצועיים"

אלא אם אתה גר במספר איזורים מאוד ספציפיים בארץ (נגמר ב:צפון/ פיתוח...) צפה לממוצע של 220 ש"ח מתנה מכל אורח (משפחה של חמש נפשות תביא 1000 בעוד סתם חבר יביא 250-300 וכו..).

99.99999% מכל מה שנושתים בבר-אקטיבי=מזויף, בזמן שהם לוקחים 18 ש"ח לראש לאדם אתה יכול לארגן מבחר וכמות מצוינים בערך ב14 ש"ח לראש לאדם.

ההוצאה על אולם היא בערך 2/3 מכלל ההוצאות (בחתונה של 300+ אורחים).

"דילי חורף" של אולמות נחשבים וטובים ניתן למצוא בכ220-210 ש"ח כולל עיצוב תפריט נורמאלי ועוד.

90% מהמומלצים באולמות הם זוועות של אנשי מקצוע (עדיף פשוט לקחת את רשימת המומלצים ולזרוק לפח).

כך גם לגבי דילים הכל כלול, אתה משלם מעט באופן יחסי וזו גם התמורה שתקבל.

אתה יכול לסגור על נניח 300 + 50 רזרבות ואז להגדיל בעוד 30-50 איש בקלות בזמן האירוע (כלומר סה"כ כ400) וכך לבטח את עצמך מפני נפילה בגלל כמות מוזמנים גדולה מדי

אם אני קולט אותך נכון:

מנה כ 200 ש"ח * 380-430 איש (צריך להזמין בערך15-20 % יותר)

צלם 9000-10000 (ברמה טובה, שני סטילס + וידאו + רחף, אלבומים ועוד).

שמלה 4000-6000

אלכוהול 5000 (35 טראמפ, XL, ויסקי וכמה ייגר/פיג')

תקליטן 4500

הוצאות בלתי צפויות (רב, כתובות קישוטים ועוד) 3000

חליפה 1500-2000

זיקוקים וחרטות 2000

*היות ואני שוחה ב"מיץ" של התחום, עובד מעסיק ומנהל ברבדים שונים המחירים שכתבתי הם העלות הריאלית של הדברים, כלומר מה שיהיה מתחת למחיר זה יפתיע אותך לרעה ואילו מה שיהיה מעל מחיר זה לא ישתלם כלכלית (כמו בכל דבר בחיים גם בתחום זה קיימות מדרגות שונות של מחירים, לדעתי זו מדרגה טובה שכבר נותנת את המינימום+ הדרושים לאירוע מוצלח)

גיא 054-8828202

**האנס, סרט וידאו באיכות יפה יהיה מזכרת שתראה לילדים והנכדים ותוכל להתרפק עליו בעוד אי אילו עשורים.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

חלוקת מוזמנים בחתונה של 400 איש

משפחה 100-150 הסובלים מן המוזיקה "השקטה"

חברים 100-150 אלה הבסיס לחתונה שמחה הם צריכים מוזיקה ושתייה

מכרים 100-150 ( עבודה צבא אוניברסיטה של הזוג ושל ההורים )

משפחה תביא 50-70000 ש"ח ממוצע 700-500 ש"ח לזוג . עזוב את השיקים של הסבים סבתות

חברים יביאו 25-30000 ש"ח 500 לזוג ( בחור צעיר - יציאה בערב : מסעדה, פאב, ריקודים לא יעלה לו 250 ש"ח)

מכרים יביאו 15-20000 ש"ח 250 ש"ח לזוג ( בנתוני בגירה )

סה"כ מינימאלי 90000 ש"ח סה"כ סביר 120000 ש"ח

כאשר העלות השולית למוזמן היא 80 ש"ח ,כל מוזמן שמביא 125 ש"ח ( נתוני בגירה ) זה רווח נקי של 45 ש"ח.

אז שיבואו בהמוניהם:-o קונטרה זובי

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
**האנס, סרט וידאו באיכות יפה יהיה מזכרת שתראה לילדים והנכדים ותוכל להתרפק עליו בעוד אי אילו עשורים.

סרטי וידאו של חתונות לא עומדים במבחן המציאות,

אף אחד לא צופה בהם עם שכוך ההתלהבות הראשונית, וכשמישהו כן ירצה להיזכר בסרט,

האיכות שלו ממש לא תהיה פקטור. אפילו אם דוד משה צילם עם 8מ"מ אנלוגי משוק הפשפשים.

האמת?!? בסרטי חתונות צופים רק אם הכלה או החתן מתים בגיל צעיר מתאונת דרכים (הומור שחור על הבוקר?)

אין לי התנגדות עקרונית לסרטי חתונות,

רק צריך לדעת שזה פרט שולי ולא השקעה לטווח ארוך במניות של "טבע",

וממש-ממש אין שום צורך ב-3 צלמים עם מצלמת רחף בשביל משהו שלא תצפה בו בכל מקרה.

(בדיוק כמו זיקוקים באלף ש"ח - שופוני ותו לא, מיותר ברמות-על, אף אחד לא יזכור בכלל שהיה דבר כזה).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
2 עצות קטנות:

1. תימנע מלהזמין את כל העולם ואשתו, לא כל מי שעובד איתך במחלקה של 150 איש זה "חבר לעבודה", לא כל מי שמתאמן איתך בחוג ריקודי עם הוא מוזמן פוטנציאלי. כשמזמיניןם אנשים כאלה (שלהגיד לך את האמת, לא ממש מבינים למה הזמנת אותם ולמה הם צריכים עכשיו את ההוצאה הזאת) אז נתקלים עם אי הגעות פיתאומיות, צקים רזים מאוד ופתאום החתונה נגמרת בחוב גדול.

2. ממרומי 14 שנה של זוגיות מאושרת, אני יכול להגיד לך ששניינו תמימי דעים שה 80K ש"ח שהורדנו אז היו ההוצאה הגדולה, המיותרת והמטומטמת ביותר בכל הזוגיות שלנו. אני לא אומר להתחתן ברבנות עם 2 עדים אבל אולם ממוצע עם 100-150 מוזמנים, DJ וצלם אפשר לסגור ממש בזול ובלי הוצאות מיותרות ובלבולי מוח של לתאם את האדריכל של הבר האקטיבי עם הארכיטקת של הבר הוינאי האובססיבי.

סרטי וידאו של חתונות לא עומדים במבחן המציאות,

אף אחד לא צופה בהם עם שכוך ההתלהבות הראשונית, וכשמישהו כן ירצה להיזכר בסרט,

האיכות שלו ממש לא תהיה פקטור. אפילו אם דוד משה צילם עם 8מ"מ אנלוגי משוק הפשפשים.

האמת?!? בסרטי חתונות צופים רק אם הכלה או החתן מתים בגיל צעיר מתאונת דרכים (הומור שחור על הבוקר?)

אין לי התנגדות עקרונית לסרטי חתונות,

רק צריך לדעת שזה פרט שולי ולא השקעה לטווח ארוך במניות של "טבע",

וממש-ממש אין שום צורך ב-3 צלמים עם מצלמת רחף בשביל משהו שלא תצפה בו בכל מקרה.

(בדיוק כמו זיקוקים באלף ש"ח - שופוני ותו לא, מיותר ברמות-על, אף אחד לא יזכור בכלל שהיה דבר כזה).

א. שניכם צודקים מאוד, ממרומי 8 שנות הנישואים שלי.

ב. תתחתן בפריפריה - לא תאמין כמה עולה מנה בבית שאן או נתיבות.

פורסם

אחרי שקוראים את ההודעה של "המקצוען" rgunv, לא קשה להבין למה כל החתונות בארץ נראות אותו דבר, נשמעות אותו דבר ומוגזמות באותה מידה. אנשים דפוקים, בחיי. אם זה הסטנדרט, אז יש סיבה לדאגה לדעתי.

זה לא שבספרד חסרים אנשים עם פוזה, או עם משפחות של 12 ילדים, אבל אפילו הם לא מרימים פה הפקות כאלה. זה כולה ארוע משפחתי, אנשים - מה נסגר איתכם? אתם מנסים להוכיח משהו? ומה הקטע הזה של "ככה כולם עושים"? ממתי זה הפך להיות שיקול בתכנון היום החשוב בחייך?

כמו כן, אני מרגיש מאד לא נח עם כל הקטע הזה של "כיסוי עלויות" מצד האורחים. אני מבין שדעתי אינה מייצגת, אני מסרב אפילו לקבל כסף במתנה ליומולדת, אבל מתי בדיוק הוחלט שחתונה תהפוך מארוע משמח למעמסה כלכלית? הישראלים הפכו לעם מאד ציני בתקופה האחרונה, כל פעם שאני שומע שחבר הולך לחתונה, זה מלווה באנחה כבדה והסבר לגבי "כמה זה יעלה לי". האם זוהי תכליתה של חתונה? להעמיס על האורחים, להכניס את החתן, הכלה והמשפחה ל"מירוץ למיליון" במשך חצי שנה? אתם לא רואים משהו עקום בתמונה הזאת?

פורסם

בהחלט, חלק מההזמנות לחתונה (מאנשים שהם לא כל כך חברים, אבל אין אפשרות לא ללכת מסיבות שונות ומשונות) מתקבלות כקנס, שאותו אי אפשר לערער, לדחות את התשלום, לבקש ביטול, לבקש להשפט..

:lol:

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

העניין של הפקות חתונה מגיע בד"כ מצד האשה דווקא ולא מצד הגבר (בעקבות חלומות ילדות על נסיכה שמתחתנת עם הנסיך בחתונה מפוארת שאליה יוזמנו כל תושבי הממלכה:-D), הגברים בד"כ נשאבים לתוך התהליך הזה בעל כורחם, אם תשאל את רוב הגברים לפני חתונה אם אכפת להם להתחתן ברבנות, רובם יגידו שלא. ברגע שתהליך הזה מתחיל ע"י האשה והיא נמצאת בשיא ההתלהבות בעניין, הדבר היחידי שהגבר יכול לעשות במידה והוא לא נמצא בהתלהבות כמוה, זה לרכך ולמתן את ההפקה הזאת.

דבר שני הוא שחתונות זאת תעשיה לכל דבר שמפרנסת משפחות רבות ויוצרת מקומות תעסוקה רבים,ועם כל ההגזמות שיש בענף הזה , ככה עובדת כלכלה,.

דבר שלישי הוא שבגלל שאין בארץ חינוך לכלכלה נכונה במיוחד בדור הנוכחי ויותר גרוע בדורות היותר רחוקים, יוצא מצב שזוגות שעומדים להתחתן, עושים זאת בלי טיפת שיקול דעת כלכלית וככה גם נראים החיים האמיתיים שלהם לאחר החתונה.

DERISH ידידי, אני יכול להבין ב100% את הגישה שלך לנושא, אולם אני גם מבין שהגישה שלך נובעת מזה שאתה בחור צעיר ורווק , אני מקווה בשבילך שבעתיד תמצא את החצי השני שלך, אבל אל תתפלא אם גם אתה תפתח שרשור כזה באוף טופיק בעקבות לחץ פיזי מתון של האשה:-D, אל תמהר לשפוט את הזוגות שמתחתנים בהפקות.(אני דיי בטוח שתגיב אחרי שאין סיכוי שזה יקרה אבל איך אומר שאול מופז בארץ נהדרת, "חכה חכה" ).

לפותח השרשור, נתנו לך כאן המון עיצות ואני בטוח שייתנו לך עוד, אני יכול לתת לך טיפ נוסף וחשוב , אל תמהרו לקפוץ מעל הפופיק שלכם, בסך הכל זהו ערב שנגמר לאחר 4-5 שעות במקרה הטוב וגם אם הארוע יהיה ארוע השנה מבחינת האורחים שלכם, את החור בכיס אתם תצתרכו לתפור ולא הם, תעשו את הכל בשיקול דעת כלכלי נכון ואל תתפתו להגדיל את התקציב שלכם(וזה יכול לקרות בלי שום מאמץ) מעבר ליכולות הכלכליות שלכם.אם אתה צריך עיצות יותר ספצפיות בחישובים אתה מוזמן לפנות בפרטי.

בהצלחה.

• תוכן חדש...