Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עומדים לפני קניית רכב ראשון (משומש) כבר צמצמנו רשימה לגבי הדגמים ואת טווח השנים (שלפי יד 2 יש לא מעט מהם), השאלה שלי -

כמה זמן לקח לכם למצוא את הרכב שלכם מהרגע שהחלטתם על איזה רכב אתם הולכים? כמה מהרכבים שראיתם עברו את שלב השאלות וממש בדקתם אותם במכון? האם הצלחתם ברכישה הראשון שלכם?

ועוד שאלה - האם כדאי גם לבדוק רכבים שלא שמו תמונה שלהם בלוח? (החשש כי אולי מי שלא מעלה תמונה יש לו סיבה..)?

פורסם

השאלה ממש לא רלוונטית. את הרכב הראשון שקניתי מיד שניה קניתי לגמרי באקראי, למעשה הוא מצא אותי: שכן לקח אותי טרמפ ברכב לא מוכר לי, וסיפר לי שהרכב למכירה. 6 שעות אח"כ הוא עמד בחניה שלי, ושרת אותי בנאמנות כ-6 שנים. הרכב הבא נרכש לאחר שבדקתי 10-20 מכוניות והיה השני לשקחתי למכון בדיקות. למרות שיצא "בובה" הוא מרר את חיי שנתיים ונמכר ב-30% מתחת למחירון, וגם זה נראה הישג גדול לכושר המסחר (הלקוי) שלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי העניין של התמונה יכול לנבוע הרבה פעמים מעצלות/חוסר הבנת החשיבות, או אפילו קושי טכנולוגי לצלם תמונה ולהעלות לאתר - מבוסס על ההיכרות שלי עם תחומים אחרים שגם בהם אנשים לא מעלים תמונות, מהסיבות האלה.

הרי בכל מצב מי שקונה את הרכב רואה אותו, בצורה הרבה יותר מדויקת מאשר תמונה או שתיים, כך שברור שזה לא בדיוק יחזיק מים להסתיר את המצב החיצוני של הרכב ע"י אי-פרסום תמונה.

פורסם

לגבי התזמון - הכל עניין של הזמן שמצוי בידיך. לאחרונה רכשתי שני רכבים. את הראשון רכשתי בתוך 3 ימים מתחילת החיפוש. ואת השני רכשתי לאחר כחודש וחצי. שני הרכבים היו הראשונים שלקחתי לבדיקה. בכל מקרה - בסוף צריך לחתוך, למרות כל הקושי.

לגבי תמונה - לפני כמה חודשים אחי מכר סיריון פרטית, במצב מדהים, במחיר מחירון, מבלי לטרוח להעלות תמונה. רק מתוך עצלנות.

פורסם

דוגמאות קיצוניות לשני הצדדים:

את הרכב של אישתי, מצאתי וקניתי תוך פחות מ 24 שעות, רנו קליאו 2003 יד ראשונה - ידנית.

את הרכב שלי לקח לי למצוא 7 חודשים:shock:, חיפשתי משהו מאוד מיוחד- ומצאתי.

רוב הזמן , המטרה מקדשת את הזמן שמבוזבז.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

אני כרגע בחיפושים של רכב ראשון, חודש וחצי בערך ועדיין לא מצאתי.

הוריי התחילו לחפש רכב אחריי וקנו תוך פחות משבוע.

אם תשאל את דעתי, עדיף לקחת את הזמן... לפעמים אתה מחפש משהו שלא כל-כך נפוץ (ספייס ELX בצפון לדוגמא) וצריך לחכות להזדמנות הנכונה

פורסם

לי אישית לקח משהו כמו חודשיים למצוא רכב טוב,אבל מצד שני החיפושים שלי לא היו כ"כ אינטנסיביים.

הכל תלוי באיזה רכב אתה מחפש. אם אתה מחפש משהו נפוץ שקל למצוא,כנראה שהחיפוש שלך יקח מעט זמן.

אבל אם אתה מחפש רכב נדיר או ספורטיבי ואתה לא מוכן להתפשר, צריך להצטייד בסבלנות.

V5

פורסם

אני את רכבי הראשון חיפשי כ 3 חודשים , התמונה מטעה מאוד וכן שווה לתת צלצול גם לאלו ללא תמונה.

לדעתי חשוב מאוד לחייב את בעל הרכב על גיר ושלדה בבדיקה ולהבהיר לו שאם הרכב עבר תאונה קשה ויש ירידת ערך או משהו חריג שהוא הסתיר ממך הוא משלם את עלותה בדיקה.

כאשר אתה מחפש רכב כדאי מאוד לחשוב מה אתה מצפה ממנו , אני באופן אישי חשבתי שיהיה חסכוני , קומפקטי , ואמין (עם דגש חזק על האמין) , במשך 3 חודשים נסעתי לראות לפחות 20 גרוטאות התעניינתי ב כ 70 רכבים כלומר 50 מהם סיננתי עוד בטלפון (בעיקר כאלה שלא מוכנים להתחייב בבדיקה)

ב 20 האלו שנסעתי לראות בטלפון זה נשמע כמו חלום וכמו כן גם בתמונה ביד 2 אך במציאות הן ניראו שונה לחלוטין

היו כאלה שהיו במצב אסטטי נוראי (מכות שריטות וחלודה בכל מקום) וביד 2 הן ניראו מצויין והיו כאלה שמצאתי אצלם תקלות ללא שום ניסיון ברכבים (רכב ראשון) הנהיגה יכולה לתת לך המון ובעיות גדולות מופיעות מעצמן אבל לא בהכרח

לרכוש רכב זה כניראה יותר מזל משכל

בסוף רכשתי רכב לא הכי אטרקטיבי אבל הוא בא לי טוב בעין , כמו שאח שלי אומר בסוף היא תמצא אותך.

אוהב מוטוריקה וגם רטוריקה.

פורסם

אם אתה לא משקיע בחיפוש, דהיינו בודק פרסום מודעות לעיתים תכופות, לא מתעצל להתקשר, לנסוע ולבדוק בעיין כשיש משהוא אטרקטיבי. משיכת זמן איננה משפרת סיכויים.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

כמו כל דבר בחיים צריך גם מזל.

חיפשתי בהתחלה פנדה. היו מעטות בשנתון שרציתי וכל אחת נמכרה אחרי כמה שעות.

במקרה דודה של חברה שלי ראתה ספייס למכירה. יצא רכב בובה.

לקח לי בערך חודש של חיפוש רציני. צריך מזל וסבלנות. לספר לכמה שיותר אנשים שאתה מחפש רכב. כי את הספייס שלי אין מצב שהייתי מוצא אם דודה של החברה לא הייתה אומרת לנו כי האוטו לא היה מפורסם ביד 2.

• תוכן חדש...