Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Latch או ISOFIX

Casper
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי האיזופיקס נוח יותר מבחינת ההתחברות לרכב, אבל זה משהו חד פעמי שאתה עושה,

ככה שזה לא קריטי. מבחינת בטיחות אני לפחות לא רואה הבדל מהותי ביו שתי השיטות.

לגבי הרגל הקדמית, לדעתי חשוב מאוד, בייחוד אם אין עיגון כמו זה שדיבר עליו בני.

לגבי בסיס או לא, אני בזמנו קצת חקרתי את הנושא, ולא מצאתי שסלקל עם בסיס נופל

ברמת הבטיחות מאחד ללא בסיס, מה גם שללא בסיס מחייב פירוק תכוף יותר של העיגונים ברכב,

מה ששוחק אותם, ומהווה מקור לטעות באחת מהפעמים.

לגבי השימוש עצמו בסלקל, מנסיון, הוא בסופו של דבר כמעט ולא יוצא מהרכב...

אנחנו הוצאנו מהרכב אולי 10 פעמים את הילדה בתוך הסלקל.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא מכיר סלקלים עם אפשרות עיגון עליונה כמו בהכנה שיש בלנסר.

למרות שאחת המכוניות בהן נשתמש תהיה לנסר כמו של בני, ברכב השני (i30) אין אפשרות כזו כך שזה בכל מקרה פחות קריטי.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
סבא בני קנה רכב חדש (לנסר חדשה) עם איסופיקס לנכדים. כך אפשר להרכיב ולהסיר בקלות.

אגב, יש בלנסר תפס במדף החפצים כך שגם החלק העליון מעוגן היטב.

ייתרון נוסף ללנסר שאין לרכבים חדשים אחרים הוא האפשרות לנטרל את כרית האויר לנוסע בקלות באמצעות מפתח הרכב, כדי לאפשר

התקנת עריסה מלפנים בנוסף לבוסטר מאחור.

:-)

בני תתעורר, זה קיים כבר קרוב ל- 10 שנים בהרבה מאוד רכבים, כולל בקונצרן VAG...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

שוב ושוב ושוב, סבא בני מבקש את הבנת הנקרא. הוא כתב "לרכבים חדשים" ושם שווא מתחת לאות ל'. אחרת הוא היה כותב, "לרכבים החדשים".

באותו עניין, כשקיבלנו את הפיאסטה החדשה רק השבוע, מסתבר שאין מתג כזה...גם בקורדובה 2007 ובפאביה 2007 (קונצרן VAG?) שיש לנו אין את האפשרות הזאת.

חוסר האפשרות יוצרת מצב בטיחותי בעייתי כי אם נוצר הכרח להסיר את הסלקל ולהושיב נוסע, הוא יהיה ללא כרית.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
שוב ושוב ושוב, סבא בני מבקש את הבנת הנקרא. הוא כתב "לרכבים חדשים" ושם שווא מתחת לאות ל'. אחרת הוא היה כותב, "לרכבים החדשים".

באותו עניין, כשקיבלנו את הפיאסטה החדשה רק השבוע, מסתבר שאין מתג כזה...גם בקורדובה 2007 ובפאביה 2007 (קונצרן VAG?) שיש לנו אין את האפשרות הזאת.

חוסר האפשרות יוצרת מצב בטיחותי בעייתי כי אם נוצר הכרח להסיר את הסלקל ולהושיב נוסע, הוא יהיה ללא כרית.

בענייני דקדוק אתה נכנס למקום מסוכן איתי ;-) אם אין את זה לרכבים אחרים (ל עם שווא), זה אומר שאין את זה לרכבים אחרים- בדיוק כמו שזה נקרא, כלומר שזה מיוחד לרכב ספציפי. אבל המציאות היא שיש את זה כן לרכבים אחרים. וזה, להבדיל אם היית כותב: "שאין את זה לכל הרכבים החדשים". ובענייננו: אני מופתע שאין את זה שם (פאביה, קורדובה), בגולף מהשנים האלה היה. אולי זה חלק מהבדל המחיר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
כל אחד ואופי השימוש שלו במוצרים האלו, לי חשוב סלקל עם בסיס כי אני חושב שאני הולך להשתמש לא מעט עם הסלקל מחוץ לרכב. ברור שבריא יותר להשתמש בעגלה+עריסה אבל לא תמיד בשביל הוצאה קצרה מהרכב זה פרקטי.***** נכון מנסיון.

לאיזופיקס יתרון ברור לדעתי בקלות ההתקנה. קלות התקנה= התקנה בטוחה ונכונה. אני חושב שהוצאה והכנסה על בסיס קבוע של סלקל ללא בסיס וכתוצאה מכך הצורך לקשור כל פעם עם החגורות היא פתח לטעויות (חוסר ידע, חוסר תשומת לב, סתם תקלה) בעיגון הסלקל ולכן פתח לצרות.***** נכון מנסיון.

השאלה היתה איזה יתרון יש לאיזופיקס על Latch. למרות ששתי השיטות מתחברות לאותה הכנה ברכב הן שונות.

מה לגבי הרגל הקדמית? כמה שווה להתעקש עליה?***** ההבדל הוא לא בין איזופיקס ללטץ', אלא בין הדגמים של יצרנים שונים, בתכלס זה אותו הדבר.

זה הכל עניין של כמה מאות ש"ח וזה זניח עבורי בהקשר הזה, השאלה אם יש יתרון בבטיחות?****לגבי רגל קדמית, אני ויתרתי על התענוג כי במחקר שוק שעשיתי התעללתי בבסיסים עם ובלי רגל ולא ראיתי הבדל. אם הבסיס מותקן כהלכה אין לדעתי צורך ברגל קדמית.

12345

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

האפשרות לנתק את כרית האויר במושב הנוסע או לא היא תולדה של גישה משפטית ולא טכנולוגית.

ההמלצה הברורה של יצרני הרכב, יצרני מושבי הבטיחות וכל גורם הנוגע לבטיחות ילדים ברכב שאני מכיר היא לא להושיב ילדים במושב הקדמי, עם או בלי כרית אויר.

חלק מהיצרנים מאפשרים ניתוק הכרית תחת הנחת העברת אחריות לנהג המנתק.

חלק מהיצרנים לא מאפשרים ניתוק כלל מסיבות של כסת"ח משפטי.

חלק מהיצרנים (פורד ביניהם דרך אגב לעניין הפיאסטה) מאפשרים להתקין אביזר מקורי בתשלום שיאפשר את ניתוק הכרית ועל ידי כך גם מעבירים אחריות לנהג.

חלק מהיצרנים (אמריקאיות בדרך כלל) מתקינים חיישן אשר מפעיל את הכרית אוטומטית רק מעל משקל מסוים כך שילד בסלקל לא יפעיל אותה בעוד מבוגר כן.

• תוכן חדש...