Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Latch או ISOFIX

Casper
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קספר, שים לב -

איזופיקס ולטץ' זה אותו הדבר למעשה, הראשון אירופאי והשני אמריקאי. http://en.wikipedia.org/wiki/Isofix

הסלקל של צ'יקו מעולה וקל מאד לתפעל אותו, מנסיון. הבסיס שלו ננעל בקלות במזדה 2 וב C5.

מומלץ בחום.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

למיטב הבנתי האיזופיקס זה בסך הכל התופסנים ברכב. הם אלו שבנויים לפי התקן (גודל, צורה ומיקום אחידים וחיבור ישיר לגוף הרכב).

אם אתה מתחבר אליהם עם מוטות קשיחים או רצועה זה כבר סיפור אחר.

כשאנחנו שקלנו את הענין קנינו בסוף את זה עם הרצועות כי לדעתי זה יותר בטיחותי.

העיגון לרצועות מאפשר כוונון כך שאין שום תנועה של הכסא יחסית למושב הרכב בעוד שבאופציות עם המוטות העסק כולו היה יותר חופשי.

בזמנו גם בכל הכסאות עם המוטות הקשיחים היו רק חיבורים לחלק התחתון כך שמפסידים את החיבור לעוגן העליון שהוא משמעותי מאוד לטעמי.

לעניין הסלקלים שמתחברים לבסיס זה אולי נוח אבל די מפספס את העניין הבטיחותי. הרי כל העניין סביב האיזופיקס הוא יצירת נקודת עיגון משמעותית לכסא הבטיחות ישירות לגוף הרכב מבלי להסתמך על אמצעי ביניים שיכולים לכשול. בכל אלה שיש בסיס נפרד הבסיס אמנם מחובר ישירות לרכב אבל הילד, עם הסלקל עדיין נסמכים על חיבור של הכסא עצמו לבסיס. קשה לי להאמין שהחיבור הזה חזק וטוב כמו חיבור הכסא כולו אל עוגני האיזופיקס.

פורסם

איך בכלל אפשר להשוות חגורה לאיסופיקס ?

באיסופיקס הכיסא מקובע פלדה למקום

עם חגורה יש חופש כמעט תמיד

במקרים הטובים זה חופש קל במקרים הגרועים יותר רציני

הייתם נוהגים ברכב בו לכיסא הנהג יש חופש תנועה קדימה אחורה או לצדדים ?

אני מניח שהתשובה היא לא

אז למה לילד כן ?

פורסם

לדעתי אם כסא בטיחות או סלקל מחוברים מראש בצורה טובה עם החגורות,

זה דיי והותר, וצריך לרכוש סלקל/כסא מיצרן טוב ומוכר, ע"מ שיהיה לתינוק/ילד

נוח בזמן הנסיעה, וכן שיהיה ביטחון לגבי איכות הייצור שלו ועמידתו בתקנים

האירופאים ו/או האמריקאים.

בעזרת החגורה יש גם עיגון לחלק העליון של הסלקל, מה שלדעתי לא קיים

עם האיזופיקס.

תזכרו שזה בסה"כ אמור לתפוס את הסלקל במקרה תאונה(חו"ח) ולמנוע את

התנתקות הסלקל ממושב הרכב, מה שנראה לי לא סביר שזה מעוגן כראוי עם חגורות

הבטיחות.

פורסם

טעות !

ככל שתהיה תנועת חופש של המושב קדימה ואחורה בזמן התעונה

אנרגיית המכה תתנקז יותר על הכיסא וגוף הילד

לא מספיק שהכיסא לא "יעוף לאלף עזאזל"

חובה שישאר כמה שיותר צמוד למושב המקורי, בדיוק כמו שחשוב שהמושב המקורי לא יזוז מילימטר משלדת הרכב בזמן תאונה

בקשר לשאר הדברים כמו התקנים וכו', כל מילה בסלע

פורסם

אני לפחות, מנסיון שלי עם סלקל של פג פרגו, וכסאות בטיחות של מקסי קוזי ובבה קומפורט,

שכולן לדעתי נחשבות חברות טובות מאוד, ובודאי שעומדות בתקנים הנ"ל,

אין בעיה להצמיד את הכיסא/סלקל בצורה שאין כל חופש ו/או תנועה שלו לכיוון כלשהו.

פורסם

הסוגיה הזו רלוונטית גם לגבי לאחרונה. הילדה בת שנה וחודש והגיע הזמן לעבור מסל-קל לכסא בטיחות. יצא לי לדבר עם מהנדסת של "בטרם" שטענה שבארץ ממהרים מדי להושיב את הילד עם כיוון הנסיעה. בעוד שבשוודיה, לדוגמה, הילד יושב הפוך לכיוון הנסיעה עד גיל 4 (!!), בארץ מספיקים שנה / 9 ק"ג. לטענתה, הסוגיה הזו לבדה חשובה בהרבה מכל עניין הISOFIX. וכאן מגיעה הבעיה- אי אפשר להשיג בארץ כסא שהוא גם ISOFIX וגם דו כיווני. הכסאות הם או דו כיוונים (ברייטקס ודומיו) או ISOFIX (מקסי-קוסי ודומיו). יש להשיג ISOFIX עם כיוון הנסיעה וISOFIX שהוא נגד הנסיעה (בעיקר סל-קלים), אבל לא גם וגם.

מהמעט שבדקתי, הקשירה בחלק גדול מהכסאות היא כ"כ מסורבלת, והידיים שלי הן כ"כ שמאליות שיש לי חשש גדול שבסיכומו של עניין הקשירה לא תהיה טובה מספיק, ולכן חיפשתי ISOFIX. אבל כנראה שבכל זאת אוותר על הISOFIX לטובת דו-כיווניות.

פורסם

מסכים עם כל מה שאמרת.

גם אצלי הילד (2.5) יושב נגד כוון הנסיעה.

ירדתי לאוטו לראות את הסוג של הכסא שלי, מדובר alpha Omega Safety 1st שעונה בדיוק על הצורך ההגיוני שכתבת.

הכסא מחובר באמצעות הרצועות (Latch) לנקודות עיגון האיזופיקס התחתונות וגם לעליונה במעין גשר מעל הכסא.

הכסא יושב ולא זז מילימטר כראוי.

יש בזה שתי בעיות, האחת של נוחות, הרצועה מעל ראשו של הילד קצת מפריעה בהכנסה ובהוצאה שלו והשניה של גודל. ברכב שלי (אלפא 159) זה נכנס בלי בעיה. חברים שלי ניסו לעשות את אותו תרגיל במזדה 3 וזה לא ממש נכנס אלא אם הכסא הקדמי היה משוך קדימה לחלוטין.

פורסם

אושרי ו Amiger

כנראה שפיספסתם את מה שכתבתי קודם ולנוחותכם אני מצטט את עצמי באותיות קידוש לבנה (או כחולה...)

סבא בני קנה רכב חדש (לנסר חדשה) עם איסופיקס לנכדים. כך אפשר להרכיב ולהסיר בקלות.

אגב, יש בלנסר תפס במדף החפצים כך שגם החלק העליון מעוגן היטב.

ייתרון נוסף ללנסר שאין לרכבים חדשים אחרים הוא האפשרות לנטרל את כרית האויר לנוסע בקלות באמצעות מפתח הרכב, כדי לאפשר

התקנת עריסה מלפנים בנוסף לבוסטר מאחור.

והנה התצלום מספר הרכב

isofix.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בנוגע לסלקל והבסיס,

דווקא אנחנו עד גיל 6 חודשים בערך לא העזנו להוציא את התינוקת מהרכב מחוץ לסלקל (אלא אם זה לעגלה).

היינו כבר מעגנים אותה למושב בבית וככה הופס ישר לבסיס לצליל שמיעת הקליקים (חתיכת קלילקים).

אני חושב שלהפריד את המושב מהבסיס קשה כמו לשחרר אותו מהרצועה המעוגנת.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
אושרי ו Amiger

כנראה שפיספסתם את מה שכתבתי קודם ולנוחותכם אני מצטט את עצמי באותיות קידוש לבנה (או כחולה...)

והנה התצלום מספר הרכב

בני לא פיספסתי, רק שלדעתי ברוב הרכבים זה לא קיים, אולי רק בדגמים הממש חדשים,

ואז לדעתי זה פחות בטוח. לגבי הלאנסר, או כל רכב אחר בו קיימת נק' עיגון עליונה, אין

לי ויכוח שזה מאוד בטוח.

אבל, כמו שציינתי, אם אתה קונה סלקל/כסא איכותייים, ומשקיע קצת בעיגון שלהם ע"י חגורות

הרכב, אין סיבה שזה לא יהיה בטוח, ושהם יזוזו מהמקום.

פורסם

אושרי, מה שאמרת בהחלט מקובל עלי (במיוחד שהסכמת איתי בנוגע ללנסר...). ברור שגם רצועות הן בטיחותיות אם הן לפי התקנים. לדעתי האיסופיקס נח יותר וגם לא נותן מרווח לטעויות בכל הנוגע להידוק המושב.

אם נסכם, הלנסר החדשה מאד ידידותית לילדים כי:

1. יש לה איזופיקס עם שלוש נקודות עיגון עליונות על המדף (טוב לסבא/ סבתא שלא צריכים את העניין הזה באופן קבוע)

2. יש לה את האפשרות לבטל בקלות כרית אויר למושב הקדמי ימני (טוב לסבא/סבתא שלא צריכים את העניין הזה באופן קבוע).

אגב, מה שטוב לסבא/ סבתא טוב גם לזוג צעיר שיש לו שתי מכוניות ואז הם יכולים להעביר התקנים בקלות מרכב לרכב.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
ההבדל היחידי הוא בנוחות השימוש.

בעיקרון את הסל קל המחובר ל-ISOFIX ניתן לנתק מהבסיס בקלות, זאת בניגוד לשיטה עם החגורה שם יש לנתק את החגורה לפני ההוצאה (יכול להיות לא פשוט כלל, תלוי ברכב) ולקחת אותו איתך (אם על עגלה או ביד).

בפועל אין לזה שימוש מאחר ואם הילד ישן אז בזמן שתוציא אותו עם הסל-קל אתה מטלטל אותו כמו בחקירת שב"כ ולכן יתעורר (תנסה להוציא סל-קל מהרכב, לא כל כך כל).

אם הילד לא ישן אז בוודאי שאין שום סיבה להוציא אותו עם הסל-קל, יש לזכור כי ישיבה ארוכה הסל-קל לא בריאה לתינוק ועדיף להעביר אותו ל"אמבטיה" או טיולון.

אגב, לקחת את הסל-קל ביד זה ממש לא עסק, תנסה להרים שישיית עין-גדי וללכת איתה לטייל, אז לכל המוכרים שמנסים לשכנעה אותך שזה שימושי... :roll:

עד היום הוצאתי את הסל-קל מהרכב 3 פעמים, מתוכם חיברתי אותו על העגלה 0 פעמים.

תעשה חושבים לבד.

כל אחד ואופי השימוש שלו במוצרים האלו, לי חשוב סלקל עם בסיס כי אני חושב שאני הולך להשתמש לא מעט עם הסלקל מחוץ לרכב. ברור שבריא יותר להשתמש בעגלה+עריסה אבל לא תמיד בשביל הוצאה קצרה מהרכב זה פרקטי.

לאיזופיקס יתרון ברור לדעתי בקלות ההתקנה. קלות התקנה= התקנה בטוחה ונכונה. אני חושב שהוצאה והכנסה על בסיס קבוע של סלקל ללא בסיס וכתוצאה מכך הצורך לקשור כל פעם עם החגורות היא פתח לטעויות (חוסר ידע, חוסר תשומת לב, סתם תקלה) בעיגון הסלקל ולכן פתח לצרות.

השאלה היתה איזה יתרון יש לאיזופיקס על Latch. למרות ששתי השיטות מתחברות לאותה הכנה ברכב הן שונות.

מה לגבי הרגל הקדמית? כמה שווה להתעקש עליה?

זה הכל עניין של כמה מאות ש"ח וזה זניח עבורי בהקשר הזה, השאלה אם יש יתרון בבטיחות?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...