Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנה תשובה שקיבלתי מאחד ממומחי רנו שגולשים כאן בפורום (אלכס)

"כשסליל הצתה אחד מתוך שניים מתקלקל, יוצאים מתוך נקודת הנחה שאורך חיים של הסליל התקין דומה למקולקל, ולכן מחליפים את שניהם ביחד, השביל שהתקין לא יתקלקל גם בתקופה הקרובה"

פורסם

שאלתי פעם בוחן באחד מהמוסכים של קרסו על הסוגיה - והוא אמר שמנסיונם, ברוב המכריע של המקרים כש"הולך" סליל אחד - בן זוגו בד"כ ממהר להצטרף אליו תוך זמן קצר.

המהדרין מחליפים את כל הארבעה...

לפחות פעמיים נתקלתי במצב שהוחלף רק סליל אחד, ובן זוגו הצטרף אליו תוך יום-יומיים - אז נראה שיש רגליים לדבר...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בוקר טוב..

למה מחליפים 2: ברגע שסליל אחד פורץ ולקוי, אז באופן אוטומטי העומס על הסליל שלידו גובר (הם עובדים בזוגות).

ואז סיכויים שהסליל השני מיד יפרוץ לאחר שהוחלף הראשון.

אצלנו יש המלצה להחליף את כל ה-4 ולא להגיע כל פעם למרכז שרות ולהחליף אחד ועוד אחד...

העניין שההוצאה של החלפת 4 סלילים לא זולה ואז כולנו חושבים האם להחליף רק את הפגום ולהגיע כל פעם או

להחליף את כל ה-4 ולהימנע מתקלות שעומדות בפתח.

לרשותך,

אסי בורג

פורסם

תודה על התשובה אסי.

אישית אני הולך בדברים כאלה שאני לא מבין בהם עם המלצת המוסך כי אם לא הייתי סומך עליו האוטו שלי פשוט לא היה אצלו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

גם לי יש מגאן, אמנם שנת 2001.

שמע, אל תחליף את הסלילים במוסך מורשה, שם דרשו על 4 2600 שקל.

בפועל, אפשר לקנות סליל תחליפי איכותי של VALEO ב 280 שקל לאחד, או ב 1000 לארבעתם.

תבדוק אצל יוניפרטס באזה"ת סגולה בפ"ת.

מקווה שעזרתי, אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

כבר החלפתי ויחד עם ניקוי בית מצערת לקחו 1100 ש"ח.

אצלי הרכב הוא כלי עבודה והזמן שלי מאוד יקר. בגלל זה אני מעדיף מוסך טוב וחלפים מקוריים כך שיש לי אחריות ארוכה (שנה) על הטיפול ובשעת תקלה אני יכול להיכנס לכל מוסך מורשה בארץ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אני החלפתי רק שניים בהמלצת המוסך המחליף. זה היה לפני כמה חודשים טובים, והרכב עדיין נוסע יופי.

המחירים דרך אגב ירדו, וסלילים מקוריים נמכרים היום בחנויות החלפים ב - 200 ש"ח לאחד לפני הנחות.

יכול להיות שבמצב הזה שווה אכן להחליף ארבעה ולשכוח מכל העניין לתקופה טובה, במקום לחפש מי עושה צרות, מי בן הזוג שלו... ואח"כ לחזור ולהתקל בבעיה...

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

קניתי לאחרונה מגאן II שנתון 2004.

ראיתי כי הבעלים הקודמים החליפו מספר פעמים סלילי הצתה ומאריכי הצתה במוסכים מורשי קרסו.

שאלתי, האם מוסך שאינו מורשה יכול לדעת איזה סליל תקול?

ומכאן, האם רק במוסך מורשה כדאי לתקן זאת?

פורסם

סורק תקלות שמתחבר למחשב הרכב מזהה סליל תקול כמו גם סליל ש"מתחיל" להיות תקול - כזה שמתחיל לייצר זיופים בהצתה.

כל אחד שברשותו סורק יוכל להגיד לך באיזה צילינדרים יש בעיה.

פורסם
סורק תקלות שמתחבר למחשב הרכב מזהה סליל תקול כמו גם סליל ש"מתחיל" להיות תקול - כזה שמתחיל לייצר זיופים בהצתה.

כל אחד שברשותו סורק יוכל להגיד לך באיזה צילינדרים יש בעיה.

רוב התקלות של סלילי הצתה הם בצד המתח הגבוה ואז יחידת בקרת המנוע לא תזהה תקלה ולכן סורק תקלות לרוב לא יתן תקלה של סליל הצתה מסויים.

ברכבים בעלי תקן EOBD תתקל תקלה של פיספוף ניצוץ בצילנדר מסויים או בכולם אך תקלה כזו יכולה להיות גם מחוסר דחיסה או בעיה אחרת של בעירה לא תקינה.

פורסם

דניאל, האם לדעתך הסיבה העיקרית לכשל בסלילי הצתה באופן כללי (למעט פאקים בייצור) הוא פלאגים לא מתאימים?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נדיר אבל אפשרי, מצת לא תקין עלול לגרום למתח ניצוץ גבוה מידי, שאז הניצוץ עלול לפרוץ לכוון גוף המנוע ולגרום לנקודת התפחמות בסליל המשני ולקצר פנימי או תקלת בידוד.

לרוב מצתים לא תקינים גורמים לנזק למודול ההצתה, בין אם הוא עצמאי או כחלק מיחידת בקרת המנוע.

פורסם

מנועי רנו בעלי 16שסט' משתמשים במצתים בעלי התנגדות מסויימת, כאשר משתמשים במצתים לא מתאימים יתכנו בעיות תקשורת בין מחשב הרכב לחיישנים מסוימים. יכול להיות שתהיה להם גם השפעה על סלילי ההצתה.

בכל אופן סלילי הצתה של valeo עולים 100 ש"ח והם לא שוים כ"כ.

הסלילים תוצרת beru גרמניה אמינים יותר, וניתן למצוא גם סלילים תוצרת eldor טורקיה שעד היום החלפתי עשרות שכאלו עם 0 תקלות.

רוב הסלילים התקולים היו תוצרת sagem שהייתה להם סדרה מסוימת שהייתה תקולה והיה ניצוץ שפורץ דרך גוף הפלסטיק התחתון.

• תוכן חדש...