Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום תושבי פורום.

לפני כ-3 שבועות ביציאה מכביש אגרה מהיר (נחשו איזה) נעמדתי ברמזור - כמו בכל בוקר... פתאום שומע צליל שהינו אחד הצלילים השנואים עליי... נכון נחשתם: צליל הודעת אזהרה / תקלה... לפני שמציץ עוצם עיניים ומתפלל שמדובר על גובה מפלס מי וישרים לא תקין או דלק נגמר...

כן, בטח. על לוח מחוונים דולקות 2 מנורות חיווי ABS ו-ESP. תוכן הודעת שגיאה סטנדרתי - צירפתי תמונה. מדובר על פעם ראשונה שהופיע תקלה ולא נעלמת. לא היה אירוע מקדים (לפחות להבנתי).

אז ככה: כבר 3 שבועות אני נוסע כך. מניע רכב - רק נורית ABS דולקת. מתחיל לנסוע - נורית ABS נכבה. אם נוסע ממש לאט - שום דבר לא נדלק. אם מגביר מהירות - אחרי כמה עשרות מטרים (או מספר שניות) נדלקת נורית ABS וגם ESP.

אני מבין, שמערכת ESP מבוססת ABS, אז אם ABS נכשל, גם ESP נכשל.

מבקש כיוון, או משהו. אני מבין שיכול להיות כל דבר: מחשב ABS או חיישן שלו או נתק או נזילה לתוך מודול אלקטרוני כלשהו. האם יש ניסיון או הבנה?

29072010(002).jpg

אין שלמות, לך על בחירת (ליבך) כיסך! עכשיו CitroenC4_Picasso&Peugeot308

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

פורסם

למען אמת לפני כמה ימים החנתי רכב ורציתי לכבות מנוע ופתאום שמעתי צפצוף - ראיתי הודעת שגיאה שהופיע ובה משהו כמו "כשל בבקרת קריאת מהירות". אבל רק פעם אחת וזהו. וגם מד מהירות עובד תקין וגם קילומטראז' נספר (הלוואי ולא) 8)

ואם כן, יש גישה אל החיישן? כלומר האם ניתן לראותו בעין? אולי יש פגיעה מכנית או נתק?

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

פורסם

מיותר לשאול, אבל בכל זאת, בדקת האם באמת יש תקלה בABS? כי אחרת זה מסוכן ליסוע ככה.

תבדוק באמת האם הוא מתפקד או לא.(כמובן לא במקום שמסכן אנשים)

פורסם

אז ככה: ברגע שנורית ABS דולקת - ז"א ABS אינו עובד (מחשב ABS מתנתק). נסיעה ללא ABS לא מסוכנת - יש מכוניות שגם היום נמכרות ללא מערכת זאת. פשוט ל-ABS יש חשיבות בטיחותית וגם מערכות אחרות מבוססות מערכת זאת (כפי שציינתי מערכת יציבות ESP). ובנוסף, אם יש את זה ברכב - רוצה שיעבוד!!!

פורסם
מיותר לשאול, אבל בכל זאת, בדקת האם באמת יש תקלה בABS? כי אחרת זה מסוכן ליסוע ככה.

תבדוק באמת האם הוא מתפקד או לא.(כמובן לא במקום שמסכן אנשים)

הסבר בבקשה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
הסבר בבקשה.

קבל תיקון, יותר מסוכן ליסוע ככה, כי זאת מערכת חשובה מאוד.

במיוחד שהרכב בא איתה, והתכנון של המהנדסים היה שהרכב הזה יעצור עם ABS.

פורסם

דיבורים כמו חול ואין מה לאכול :?

זה לא יותר מסוכן, מקסימום זה קצת פחות בטוח עבור הנהג ההדיוט. אם וכאשר הנהג ידרש לבלימת חירום, יהיה עליו לקחת בחשבון שהמערכת לא תסייע לו, וכי אם ברצונו להתחמק מהמפגע, יהיה עליו לעשות את זה בכוחות עצמו וללא סיוע. לא משהו שלדעתי נכנס להגדרה של "מסוכן" או כל סופרלטיב מפוצץ אחר.

סתם לידע כללי: כאשר שני כלי רכב זהים מבצעים בלימת חירום כשבאחד מהם יש ABS ובאחר אין, זה שללא ה-ABS יצליח לבלום במרחק קצר יותר. לא מאמין? נסה וחזור לדווח לנו על תוצאות הניסוי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
קבל תיקון, יותר מסוכן ליסוע ככה, כי זאת מערכת חשובה מאוד.

במיוחד שהרכב בא איתה, והתכנון של המהנדסים היה שהרכב הזה יעצור עם ABS.

לפי דעתי אינך יודע מה היא מערכת ABS. אז פשוט תשאל ותקבל תשובה יפה.

פורסם

אני יודע טוב מאוד מה מטרת הABS.

ואני יודע שאם שני רכבים יבצעו בלימה, אחד בלי אחד עם, מי שבלי ABS יעצור יותר מהר.

אז מה שאתה אומר לי שאפשר להוציא את הABS מהרכבים, כי אין שום הבדל בלי ועם ABS?

מעניין מאוד, באמת עד היום היה בזבוז אחד גדול שהשקיעו כסף במערכת הזאת.

זה סתם שטויות שבמקרה ואתה בולם בלימת חרום, כי ילד קפץ לכביש, והגלגלים ננעלו לך והיכולת פניה שלך שווה לתחת, אז הABS לא יכול לעזור, הוא סתם שטות גמורה.

פורסם

שאין ABS והגלגלים ננעלים ויש לך מכשול מולך שצריך להתחמק ממנו,זה פשוט יהיה יותר קשה להתחמק מפגיעה.

עם ABS זה יותר פשוט.

למי שמתפלא למה רכבים בלי ABS עוצרים יותר מהר,יש להם יותר חיכוך עם הכביש.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
אני יודע טוב מאוד מה מטרת הABS.

ואני יודע שאם שני רכבים יבצעו בלימה, אחד בלי אחד עם, מי שבלי ABS יעצור יותר מהר.

אז מה שאתה אומר לי שאפשר להוציא את הABS מהרכבים, כי אין שום הבדל בלי ועם ABS?

מעניין מאוד, באמת עד היום היה בזבוז אחד גדול שהשקיעו כסף במערכת הזאת.

זה סתם שטויות שבמקרה ואתה בולם בלימת חרום, כי ילד קפץ לכביש, והגלגלים ננעלו לך והיכולת פניה שלך שווה לתחת, אז הABS לא יכול לעזור, הוא סתם שטות גמורה.

בו נעצור וניישר קו: למערכת ABS יש תפקיד חשוב בבטיחות אקטיבית. אך בהודעה ראשונה שלך אמרת שללא מערכת ABS מסוכן. זה לא שמסוכן, היא מתערבת בזמן הבלימה. עם זאת במשפט שלך לגבי ילד מתפרץ הינך צודק וטועה - ילד שקופץ וקביש יבש - אני מעדיף ללא ABS. ואם הינך מתמרן בזמן הבלימה או הבלימה על פני משטח רטוב - יש עדיפות ל-ABS.

בכלל הויכוח לא במקום - אני רוצה לתקן את ABS, ולכן פתחתי שרשור.

פורסם

שלום

זה שהESP לא עובד, לא נשמע לי מדאיג כלל, אפילו נשמע לי כמו יתרון.

לגבי הABS - רכבים שאין להם ABS במקור יש להם פטנט כלשהו שגורם לכך שהגלגלים האחוריים לא ינעלו בזמן בלימת חירום, אלא רק הקידמיים.

ברכב בעל ABS אין את המנגנון הזה (לא צריך.. יש ABS) ולכן עם ABS מנותק הרכב בזמן בלימת חירום ינעל את ארבעת הגלגלים, מה שעלול לגרום להחלקה לא נעימה כלל.

כמוכן - יש לך בעייה במערכת בלמים, ואתה יודע את זה. אפילו אם לא היית יודע את זה במקרה וחס וחלילה תהיה מעורב בתאונה כלשהי ויגלו כשל בABS האחריות תהיה עליך.

הייתי ניגש בזריזות למוסך לראות מה הבעייה, יכול להיות שהבעייה נובעת מהצטברות לכלוך ולא מתקלה אמיתית.

בהצלחה, דניאל.

אני שונא את הקיץ!

• תוכן חדש...