Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נכנס לפרוייקט CAR PC עבור חבר שלא בקיא בתחום כלל - אך מבין פחות או יותר מה הוא רוצה

אומנם עשיתי קצת שיעורי בית - אך אשמח לדעה מאלו שכבר חוו את בשרם את תהליך ההתקנה.

בגדול - החומרה נבחרה,

לוח אם מבוסס אטום, עם 2 GB זיכרון, עם כונן SSD למהירות ועמידות. (אין צורך בנפח גדול במיוחד)

ספק כוח - התלבטות בין הספק הPICO M3לבין הספק M2 או M4, ההפרשים במחירים זניחים מאוד, כמו כן - מדובר במערכת שלא תעבור את ה50W בעומס מלא!

השאיפה היא לעבוד עם WIN7, ולאתחל את המערכת ממצב של S3 לטעינה מהירה של המערכת.

בסופו של דבר למחשב יחוברו צמד מגברים (2 סטים של רמקולים על המגבר הראשון, וצמד סאבים על המגבר השני)

המסך הנבחר הוא של xenarc 700tsv עם NIT של 500, כדי שהתצוגה תהיה ברורה גם באור שמש בניגוד לליליפוט שפחות מוצלח.

כרטיס הקול הוא סוגיה לא קטנה - אני רואה שלא מעט עובדים עם הAUDIUGY אך שמתי לב לכרטיס נוסף שלהם

והוא הX-Fi Surround 5.1, על פניו הוא נראה "בסדר" וגם מתחבר בUSB, אך השאלה אם אני אוכל להוציא שמע דרך כל הערוצים שלו.

הרכיבים שכבר קיימים הם: דונגל DVBT, כ.רשת אלחוטי, נט-סטיק.

מה שנותר הוא: אנטנת GPS , וטיונר לרדיו.

ממה שהבנתי - הראדיושארק לא מוצלח במיוחד , גם לאחר הלחמת האנטנה לזו המקורית של הרכב. אשמח לשמוע על פיתרון טוב יותר למי שמכיר.

לאחר שכלל הרכיבים פורטו -אשמח לשמוע על השגות למיניהם, או שדרוגים\ שינויים.

כמו כן - אני מניח שהתוכנה "שתנצח " על כל הבלאגן היא הROADRUNNER,

שאלות טכניות לסיום

1. האם יש צורך במשיכת קו מתח עבור המחשב מהמצבר (כמו ש"כולם" עושים), או שבמקרה שלי - אני יכול להסתפק בקו המקורי של הרדיו והמצית ושאר הרכיבים שיושבים על אותו פיוז? שוב - מדובר במערכת שלא תעבור את ה50W בעומס מלא עם כלל ההתקנים - HU - אין, כך שכבר ישנו "חיסכון", ושקע המצית צריך להחזיק כמה אמפרים טובים, לא?

2. אני לא טועה לגבי החשיבה של צורך בHU - המחשב מוציא אות בעוצמה גבוה מספיק עבור המגבר? (אין צורך בHIGH POWER או במשהו בסגנון?)

תודה על ההתיחסות

אלי

M-TECH E46

פורסם

שלום ידידי, ברוך הבא לעולם הCAR PC.

לגבי המסך, הוא נראה בסדר גמור, רק טיפה יקר לטעמי :) אני הלכתי על LILIPUT 701 מודל 2009 בעל נתונים מאוד דומים.

לגבי הכרטיס קול, אם זה מה שאני חושב שזה החיצוני הקטן והשחור שעולה כ 400 ש"ח +/-.

אז הוא לא מוצלח כל כך לפי הביקורות ב MP3CAR ובאתרים אחרים.

תחשוב טיפה להגדיל את המארז ולנסות להכניס כרטיס פנימי בגודל מלא אם מתאם RISER.

יש לMOREX כמה מארזים מאוד נחמדים, לי התמזל וקניתי אחד מתצוגה במחיר מופחת כולל משלוח ישירות מהיבואן (קסיונייט).

לגבי כבל מתח, אתה יכול להתחבר לכבל של המגברים, כמובן במידה ואתה מתקין אותו בבגאז'.

ספק כוח, תקח M2 למרות שהוא חזק יותר ממה שאתה צריך אין יותר מידי הבדל במחיר לכן אתה יכול לקחת אותו כדי להיות פתוח לשדרוג בעתיד.

אני הלכתי על I3 בלוח MINI ITX בגלל הבדל במחיר של 400/300 ש"ח העדפתי לקחת מעבד חזק יותר (הוא גם דיי חסכוני ב100% שימוש המערכת צורכת כ80 ואט מקסימום).

SSD זה מאוד טוב במיוחד יש ל אינטל דגם אטרקטיבי ב 500+ ש"ח 40 GB, אני מעדיף לא לשמור במחשב כמויות של סרטים ומוסיקה ולעבוד אם FLASH למינהם.

לפי בדיקות בבית המערכת עם WINDOWS 7 עולה בכ 35 שניות לניגון מלא הדלקה קרה. רק זכור כי ההתקנה תקח לך כ 20 GB.

שוב המלצה היא תנסה קודם כל ללא כרטיס קול חיצוני ותראה אם אתה מבסוט, את כל הכוונים אתה יכול לבצע בעזרת AUDIOMULCH .

פורסם

עדיף לדעתי לעשות פרוייקט כזה בלי הבנה :-P עדיין יש חתכים בבשר :-D

סתם סתם - אבל הפרוייקט הזה הסיר לי המון חלודה בחלק מהדברים, חלקם גם לא קשורים למחשב עצמו אלא להרבה דברים מסביב.

גם אני הזמנתי בדיוק את אותו המסך (עדיין מחכה שיגיע :evil: )

אני משתמש בביט1 בתור הפרוססור שלי ולכן אני לא משתמש במחשב כפרוססור אלא רק כאות מקור - אני משתמש בכרטיס המקורי שעל הלוח אם ביציאה האנלוגית שלו (ברכב הבא אני כבר אפעיל את האופטית במקביל) ואני סופר דופר מרוצה מהתוצאה.

לא יודע אם הייתי מחבר לשקע המצת - מה כבר כל כך קשה בלמשוך את החוטים מהצמה של הסטריאו?

תבדוק טוב מהן אפשרויות השליטה בכיבוי והדלקה בM3 לפני שאתה רוכש אותו.

בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה רבה על התגובות:

1.הסטריאו והמצת יושבים על אותו פיוז - השאלה אם אפשר להסתמך עליהם או למשוך קו חדש מהמצבר?

זה יקל על תהליך ההתקנה, אני מעוניין להתקין את המחשב בתא הכפפות.

2. השיקול העיקרי הוא האם ללכת על הAUDIGY 2 ZS או להשאר עם הHU המקורי ?

מצד אחד זה נוח - ולא מזיק שיש עוד מערכת בסביבה במקרה שהמחשב "נופל", מצד שני - חבל על האנרגיה והמקום..

מה דעתכם? לתת לכרטיס קול או לHU לתפקד כפרוססור?

3. לגבי המארז - אני הולך על קאסטום.. אני עושה את זה כבר הרבה זמן :twisted:

4. בקשר ללוח - אני מעדיף להשאר עם האטום - אני רוצה להשאר עם קירור פאסיבי.

5. אשמח לדעת כיצד פתרתם את בעיית הרדיו?

6. לספק כוח אני לא דואג בשלב הזה.. מדובר בדברים זניחים..

7.אשמח לשמוע את חוויות השימוש שלכם עם התוכנות בהם אתם משתמשים.

M-TECH E46

פורסם

אוקי קודם כל

לגבי אור שמש - רק transflective

הבא אחריו - שימוש במגע capacitive במקום resistive ( נמכרים כאלה באיביי )

אחר כך - לא משנה , ליליפוט או קסנרק אותו חרא.. לך על הזול ( במקרה שלנו ליליפוט 701 עד כמה שאני זוכר )

לגבי השאלות :

1.אל תסתמך על שום מצת , כבל נורמלי מהמצבר עם פיוז

2.החלטה נטו שלך , אני אישית לא מבין למה לשים car-pc עם hu

3.תהנה :) שים לב בתכנון לכל דבר ודבר למנוע בעיות בעתיד

4.לא רשמת על איזה לוח אתה הולך , D510?

5.יש בפיתוח עכשיו מודול חדש מבוסס על Venice 7 עם תמיכה אפילו בDAB+ , ניתן לבצע הזמנה שלו ב110 דולר כולל משלוח

אבל התוכנה עדיין מבוגבגת אז אני ממליץ לחכות קצת

6.M2 מינימום כמו שאמרו

7.אחלה חווית שימוש :) ( ועכשיו ברצינות , שאל משהו ספציפי )

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

אני בעד להשתמש בCARPC כפרוססור אם אין לך פרוססור ייעודי כמו ה701 של אלפיין או ביט1 או כל פרוססור אחר

לאחרונה הועלה כאן האפשרות לשרשר שני MINIDSP

http://www.minidsp.com מציע לך להתעניין - יש גם MINIDIGI אם אתה מעוניין באפשרות של תווח אופטי עד המגברים...

אם אין פרוססור - הייתי הולך על ה2ZS - מנסיון, מאוד מוצלח סה"כ ומוציא סאונד טוב מאוד.

אבל אז לא הייתי הולך על האטום אלא על מעבד יותר לכוון של E סדרת 5000 או I3 עד I7 - תלוי בך.

מבחינת תצרוכת החשמל - אתה לא צריך לחשוש מזה יותר מידי אבל בשביל להרים את המחשב עצמו אני ממש לא הייתי מסתמך גם כן על חיבור קיים, אני מרים רק את המסך על הצמה של הסטריאו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני לא רואה שום סיבה ללכת על משהו יותר חזק מאטום במצב הזה

אפילו עם עיבוד סאונד

להזכירכם אני הייתי עם האטום 330 ועמדתי על 20-30 אחוז מעבד

ולא הייתה לי שום בעייה להריץ GPS , FLAC , 720P וכו' הכל ביחד

והD510 אמור להיות יותר חזק אז בכלל..

דרך אגב אלי איך הגעת ל50W? זאת הצריכה של המעבד והלוח אולי

הMINIDSP נחמד , אבל יקר אם רוצים לעשות משהו רציני כמו 3WAY + סאב

במיוחד עם המחירים של הBIT.1 וה701 היום

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

אתה תהיה זקוק לשני בורדים - שזה 200 דולר ושני פלאגינים שזה 220 דולר סה"כ לפני המשלוח - יוצא לך שליש עד חצי מחיר מביט1 - הייתי שוקל את זה.

לא יודע, יש לי בבית נוטבוק עם מעבד אטום שסה"כ עונה לי על כל הצרכים ואני משתמש בו כמחשב בחדר העבודה אבל לפעמים הוא פשוט נרדם לו לאיזה 10 שניות :-D

לא משהו שהייתי מוכן לסבול בCARPC.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני חושב שזה יוצא בערך 300 דולר כולל משלוח

יוצא בערך 1300 ש"ח כולל מיסים אם אתה משכנע אותם שזה רכיב חומרה למחשב :)

ועוד אתה צריך להכין לו זיווד וכבלים ושטויות

בקיצור אני הייתי שם עוד 300-400 ש"ח בשביל לקבל פרוססור נורמלי שמכיל הכל..

נרדם? יכול להיות שבהגדרות חשמל מוגדר לו לשים את ההארדיסק במצב sleep כשהוא לא בשימוש?

היה לי משהו דומה במחשב הביתי שלי ששיגע אותי פשוט

כל פעם הייתי נכנס לכונן היה לוקח לו איזה 20 שניות להתעורר כדי להכנס לתיקייה , עד שהבנתי שזה הגדרה בהגדרות חשמל

פורסם

הממ יכול להיות ששכחתי לבדוק את ההגדרות חשמל של הHD באמת - בכרטיסי רשת אני עושה את זה באופן אוטומטי בכל פעם שנוחת לידיי מחשב חדש.

אבל בהגדרות של צריכת החשמל אני חושב שהHD לא נכבה. - אולי משהו בHD עצמו.

אני צריך לבדוק את זה - זה לא קורה כל פעם אבל מידי פעם לפעם החמור פשוט מגיב לאט תוך כדי עבודה.

Pioneer TS-X150

פורסם

בקשר להגדרות של צריכת חשמל - הנטבוקים ושאר מבוססי האטום מגיעים מהיצרן עם ברירת מחדל של כיבוי קשיחים ומסך (ולעיתים שאר רכיבי חומרה, כמו כרטיסי רשת) לאחר זמן מסויים בכדי להאריך את זמן הסוללה.

ניתן לשנות זאת בקלות ב"לוח בקרה"..

עכשיו לת'ארד שלי:

אני הולך על לוח של אסוס, מבוסס D510, עם 2 GB זיכרון של קורסאייר (יש בבית, אין טעם לקנות משהו אחר)

נדאג להחלפת הגריז הטרמי בין רכיבי הלוח לסינקים שלהם, ייתן שיפור של מעלות בודדות במקרה הטוב מהגריז הג'נרי שמגיע איתם.

נדביק עוד כמה גופי קירור על שבבים חשופים בלוח - וכאן נגמור את הסיפור איתו.

הדיסק קשיח - מתוצרת אינטל בטכנולוגיית SSD, מהיר מאוד, קריר ביותר, לא צורך כמעט חשמל - והכי חשוב - לא מושפע מזעזועים.

אולם הוא קצת מיושן (MLC), אבל אין טעם לחכות לSANDFORCE. זה רק מחשב אטום ולא מחשב ביתי...

בכדי לחסוך במקום - כנראה שאני ארכוש ספק M3, שיחזיק בקלות את המערכת הזאת (כל אפיק USB מסוגל להוציא 2.5W לפי החישוב של 5V X 0.5A לכל יציאה, וכמו שכבר אמרתי - המערכת לא עוברת את ה30W, מעבד עם קירור מינימליסטי ופאסיבי..

אגב ברוב הלוחות שאתם רואים עם קירור אקטיבי - המאוורר מקרר את הצ'יפסט ולא את המעבד! - רק לסבר את האוזן עד כמה המעבד הזה קריר)נוסיף את שאר האנטנות, דונגלים ופרוססור - אין סיבה לעבור את ה50W.

טיפ קטן - הלוחות המתקדמים יותר - הכוללים חיבור USB3, מתוצרת ג'יגהבייט מסוגלים להוציא פי 3 זרם בכל יציאה - כך שכבר אין צורך במגברים למיניהם, והעוצמה של היציאה מפצה על הניחות באורך הכבל.

נניח ואני יורד מהתקנת HU במקביל, אני צריך פרוססור:

האפשרויות שעומדות לרשותי הם:

AUDIGY2ZS - שעלותו היא 200 ש"ח (ואני לא מוצא סיבה למה צריך לעבור למערכת חזקה יותר)

AUDIGY SE - שעלותו כחדש היא 160 ש"ח

MINIDSP - שעלותו היא כ100$ ליחידה- ומן הסתם אני צריך צמד שכאלו - כך שהוא יקר מידי לטעמי.

כרגע אין תכנון על 3WAY,

אשמח לקבל תשובה סופית בכדי לדעת מה להזמין היום.

בקשר למסך - אני יעשה קצת שיעורי בית על הליליפוט הזה.. במידה ואני אתרשם ממנו לטובה, אני ארכוש אותו ולא את הXENARC.

בקשר לרדיו - עדיין לא קיבלתי החלטה סופית, נושא פשוט בעייתי, במקרה שאני עובד עליו - מדובר ברכב עם אנטנה מובנית בשמשה האחורית, ואני בספק אם הרדיושארק ייתן מענה ראוי בהלחמת האנטנה לקונקטור של הרכב

נושא הGPS - יש למישהו המלצה לאנטנה טובה?

נושא החשמל - שקלתי, והחלטתי שהמחשב ישב בתא הכפפות, עם קו מתח משלו, ומסך יתחבר לקו של הHU .

עד כאן לנושא הפיזי של ההתקנה

הנושא התוכנתי:

אני מניח שהכל ירוץ על ROADRUNNER - יש למישהו נסיון עם תוכנה טובה יותר?

אני מתפתה להתקין WIN7, כיוון שאני מאוד מרוצה ממנה, השאלה היא האם מישהו כאן עובד איתה? שאר הדרייברים של הרכיבים השונים מתנהגים איתה כראוי?

ברגע שהחלקים יירכשו ויתחילו להגיע מחו"ל - אני אפתח לוג מסודר על ההתקנה. אין מה לדאוג:lol:

יום טוב

אלי

M-TECH E46

פורסם

אני כרגע עובד ב 7 (HOME PREMIUM 64) ולא נתקלתי בשום בעיית דרייברים למינהם.

חוץ מהעניין של ה BT ב CENTRAFUSE שהיתי צריך להתקין BLUESOLEIL מחדש.

פורסם

אני עובד עם WXP בגלל שנתקלתי בבעיה קשה עם הדרייברים של הדונגל רדיו שלי

יש לי דונגל רדיו עם צ'יפ של SILABS שרכשתי מusb.brando.com

סה"כ יש לי קליטה לא רעה עד טובה - תלוי באיזה תדר ואיפה אני נמצא אבל זה אחרי שעשיתי לו הלחמה לכבל אנטנה וחיברתי אותו לאנטנה המקורית של הרכב.

ברכב של חבר לעומת זאת הקליטה לא משהו בכלל עם אותו הטריק.

אז ככה שזה מאוד אישי וגם תלוי רכב ואנטנה ככל הנראה.

Pioneer TS-X150

פורסם

זה בדיוק מה שאני עושה.

העניין עם הדונגל אצלי היה התנגשות עם הלוח אם - הדרייברים של הדונגל לא זיהו נכון את הכרטיס קול של לוח האם.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...