Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני תוהה עד כמה מחשב הדרך מציג מידע מדויק,

ברשותי איביזה 1.4 ידנית, ובהתחלת נסיעה מחשב הדרך מציג מידע שערורייתי של 40-50ליטר ל100ק"מ (בהתחלת נסיעה - הילוך 1)

בהילוך שני בלחיצה עדינה עדיין יוצג כ20~ליטר ל100ק"מ - סל"ד כ2300.

במהלך הילוך שלישי זה כבר מוצג נורמלי, ומראה מידע של כ7-11ליטר ל100ק"מ בהתאם ללחץ המופעל על הדוושה.

ככה שבעצם, בנסיעה עירונית קצרה, מחשב הדרך יציג צריכת דלק ממוצעת של 15ליטר ל100ק"מ, ורק לאחר "זמן מה" יתאזן לאיזור ה10~, כאשר הנסיעה היא בתוך ירושלים ובהרבה מקומות יש עליות וצריך להשאר על שני כדי לזוז קצת.

אציין שאינני מושך הילוכים, ומחליף כשמתאפשר לי בהתאם לתנאי הדרך, לרוב מחליף כבר ב2,500סל"ד - כמובן בתנאי ולא אצטרך לסחוט את הדוושה על שלישי.

האם זו באמת צריכת הדלק של הרכב בהילוכים נמוכים?

בסופו של דבר כמובן שאני מגיע לצריכת דלק שאיננה 1:5 כפי שאפשר לצפות מה"מחשב" דרך.

עדיין אין לי מידע אמין לגבי צריכת הדלק, ואינני יודע עד כמה היא טובה כי עברתי רק 4תדלוקים.

הראשון - 1:10.5 שכלל יותר מחצי מהקילומטראז' נסיעה בין עירונית.

השני - 1:13, היה מיכל משולב - חצי חצי.

השלישי - 1:10, היה עירוני בלבד - בתוך ירושלים.

הרביעי - 1:11, שכלל כולו נסיעות מבשרת-ירושלים, מעלה אדומים-ירושלים. אולי נסיעה בין עירונית, אבל ממש לא סטנדרטית ומאמצת מאוד.

בנסיעה עירונית מחשב הדרך מתאזן על צריכת דלק של כ5.8-6 ליטר ל100ק"מ - נסיעה רגועה על 90-105

וכמסקנה שאני אמור להסיק מכל התובנות שאפיק מפה, מה עדיף מבחינת צריכת דלק, כאשר אני נתקל בתנאי דרך קשים- להשאר על הילוך נמוך יותר וסל"ד גבוה יותר (כמובן שלא בהגזמה על מנתק ההצתה..אלא 3,200-4,000...) או לשבת על הילוך אחד גבוה יותר, עם פחות זמינות כוח, סל"ד נמוך יותר אבל לחיצה כבדה יותר על הדוושה?

פורסם

למיטב ידיעתי המחשב מחשב צריכת דלק ממוצעת לפי אופן הנסיעה שלך ברגע נתון

אני מניח שאם תיסע כל הדרך בהילוך ראשון וטורים צורחים, הצריכה שלך תהיה כפי שרשום

כשאתה מגיע להילוך האחרון, טורים נמוכים ונסיעה קבועה במהירות גבוהה, הצריכה מחושבת לפי אופן הנסיעה הזה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אם כבר מחשבי דרך, המחשב באיביזה שלך הוא כמו במזדה 3 החדשה?

לחבר שלי יש מזדה 3 ואצלו המחשב מראה את הצריכה הנוכחית

ז"א אם הוא לרגע לוחץ חזק על הדוושה, המחשב מראה באיזור ה-50 ליטר ל-100 ק"מ

ואם הוא בירידה תלולה, לא נוגע בדוושה ונוסע בכל זאת במהירות גבוהה, המחשב יראה 2 ליטר ל-100 ק"מ.

הנתונים הם לא בהכרח אלו, אבל זה הרעיון הכללי.

מה הקטע במחשב כזה? זה מחשב בסה"כ כמה חזק אתה לוחץ על הדוושה כרגע או לחילופין את הצריכה הרגעית.

אצלי באוטו (הונדה סיויק 2008) מחשב הדרך מראה את הצריכה הממוצעת.

אם אני אאפס את המחשב ואלחץ חזק, אגיע ל-22 ליטר ל-100 ק"מ גם אבל אם אסע נגיד 100 ק"מ רגוע, זה יראה לי צריכה נורמלית ואם אחרי ה-100 ק"מ האלו אסחט את הדוושה, הצריכה תעלה טיפה, אבל לא תזנק במיידי ל-22 (לדוגמא..).

בסופו של יום, עם המחשב דרך אצלי אני יכול לחשב כמה דלק צרכתי בנסיעה מסוימת (או במיכל, היינו הך), במזדה 3, אי אפשר.

אז מה הפואנטה במחשב דרך של המזדה 3?

סליחה על ההתעלקות :oops:

פורסם

אצלי בגולף המחשב מדייק 1 ל-1.

ואני מזיל דמעה בדרך לתחנת דלק.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
אצלי בגולף המחשב מדייק 1 ל-1.

ואני מזיל דמעה בדרך לתחנת דלק.

אתה בעצם אומר שאני צריך להודות לכך שאצלי המצב הפוך :-D

אינני יודע איך המחשב דרך במאזדה, אבל באיביזה הוא מראה צריכה ממוצעת ורגעית. הרגעית נראית מדויקת בסה"כ, פשוט שנראה לי תמוה שבאמת בהילוך 1 תחילת נסיעה (ושוב כפי שאמרתי אינני מושך הילוכים מעבר ל3,000), לחיצה רגועה מאוד על הדוושה והצריכה שערורייתית של 30ליטר ל100ק"מ

למיטב ידיעתי המחשב מחשב צריכת דלק ממוצעת לפי אופן הנסיעה שלך ברגע נתון

אני מניח שאם תיסע כל הדרך בהילוך ראשון וטורים צורחים, הצריכה שלך תהיה כפי שרשום

כשאתה מגיע להילוך האחרון, טורים נמוכים ונסיעה קבועה במהירות גבוהה, הצריכה מחושבת לפי אופן הנסיעה הזה.

אם הייתי מגיע לטורים גבוהים מיילא, אבל אני אפילו לא עובר ה 2,500-3000

פורסם
אם כבר מחשבי דרך, המחשב באיביזה שלך הוא כמו במזדה 3 החדשה?

לחבר שלי יש מזדה 3 ואצלו המחשב מראה את הצריכה הנוכחית

ז"א אם הוא לרגע לוחץ חזק על הדוושה, המחשב מראה באיזור ה-50 ליטר ל-100 ק"מ

ואם הוא בירידה תלולה, לא נוגע בדוושה ונוסע בכל זאת במהירות גבוהה, המחשב יראה 2 ליטר ל-100 ק"מ.

הנתונים הם לא בהכרח אלו, אבל זה הרעיון הכללי.

מה הקטע במחשב כזה? זה מחשב בסה"כ כמה חזק אתה לוחץ על הדוושה כרגע או לחילופין את הצריכה הרגעית.

אצלי באוטו (הונדה סיויק 2008) מחשב הדרך מראה את הצריכה הממוצעת.

אם אני אאפס את המחשב ואלחץ חזק, אגיע ל-22 ליטר ל-100 ק"מ גם אבל אם אסע נגיד 100 ק"מ רגוע, זה יראה לי צריכה נורמלית ואם אחרי ה-100 ק"מ האלו אסחט את הדוושה, הצריכה תעלה טיפה, אבל לא תזנק במיידי ל-22 (לדוגמא..).

בסופו של יום, עם המחשב דרך אצלי אני יכול לחשב כמה דלק צרכתי בנסיעה מסוימת (או במיכל, היינו הך), במזדה 3, אי אפשר.

אז מה הפואנטה במחשב דרך של המזדה 3?

סליחה על ההתעלקות :oops:

בעזרת כפתור קטן אתה יכול לשנות את התצוגה ממוצעת \ רגעית \ טמפרטורה \ כמה זמן הרכב מונע \ תאריך וכו.

זה משתנה בין רכב לרכב אך ה 2 הראשונות בטוח קיימות בכל רכב עם מחשב דרך.

והייתי במספיק רכבים. וד"א הצריכה הממוצעת משתנה בין טריפ A ל B.

ובקשר לצריכה הגבוה כשאתה מתחיל את הנסיעה זה גם הגינוי.

כשאתה מתחיל נסיעה המנוע צריך להאיץ מ 0 מסה של יותר מטון(במקרה הטוב)

צריך כמות אנרגיה עצומה, אתה גם לוחץ על דוושת הגז הרבה יותר כשאתה מאיץ מאשר שאתה משייט.

כשאתה משייט המנוע בקושי צריך להתאמץ. כשאתה מאיץ הוא מתאמץ יותר.

וכנ"ל גם כשאתה רוצה להאיץ(מהר, פול גז) ב 100 קמש המנוע ממש צריך להתאמץ להאיץ את הרכב במהירות כזאתי אז הוא צורך הרבה דלק.

בגלל זה נסיעה עירונית נחשב הכי בזבזנית, בתכלס רוב הדלק נשרף בתאוצה ההתחלתית. אחרי זה כשאתה כבר על 40 \ 50 קמש אתה בקושי לוחץ על הגז והוא לא שורף הרבה דלק.

בגלל זה עדיף לתכנן את הנסיעה כמה שאתה יכול(כנל לגבי שורה של במפרים לא לדפוק ברקז וגז כל הזמן, מה יקרה אם תסע 100 מטר רצוף על 20 קמ"ש במקום 40? תחסוך כמה שניות) ולהסתכל על הרכבים מקדימה ולא לבלום ולהאיץ כל הזמן. גם מבחינת בלאי וגם מבחינת דלק.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

מחשבי הדרך מדויקים מאוד ומציגים נתון אמיתי של תצרוכת דלק נוכחית. חישוב הממוצע יכול לחרוג מעט ולכן הוא רק ממוצע.

פורסם

אין לנהג דרך לאמת את הצריכה הרגעית, רק את הממוצעת (אם אפשר לאפס בין תדלוק לתדלוק)

הצריכה הרגעית רק נותנת אינדיקציה לגבי הצריכה, הנובעת מאופי הנהיגה (הרגעי, והסביבה כמובן)

אל תתפלא אם בהילוך ראשון הרכב צורך פי 4 ויותר מבהילוך חמישי.

פורסם

הבעיה עם הממוצעת, לפחות אצלי, היא שהיא מתאפסת בין התנעה להתנעה מה שגורם לה תמיד להיות מופרזת מאחר ובנסיעה קצרה יחסית, ההתנעה + הכמה מטרים הראשונים לוקחים פרק זמן משמעותי מאותה נסיעה

פורסם

מבדיקות עקביות שביצעתי גם בטויוטה יאריס וגם בסוזוקי SX4 לאורך 20,000 ק"מ (10,000 ק"מ בכל אחד מהרכבים) עולה שמחשבי הדרך אופטימיים בד"כ בין 0.5 ל 1 ק"מ\ל' והיו סטיות גדולות יותר. אני מבצע איפוס לאחר כל תדלוק, נוסע כמות נכבדת של קילומטרים (600 ק"מ לפני תדלוק נוסף) ומשווה בין נתון המחשב לנתון בפועל.

אף פעם לא קיבלתי נתון זהה בשתי צורות המדידה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

גם אם לא נוח לנו - המחשב צודק. בדרך כלל....

כבר הרבה זמן אני עוקב אחריו ברנו סניק ולרוב מצב צריכה נוכחי הוא התצוגה הקבועה מולי.

אל תסתכלו על מצב של רגע מסויים: תשתמש בתצוגות השונות כדי להבין את המנוע שלכם ומהי צריכת הדלק בכל מיני צורות נהיגה.

בדוק אחרי כמה שניוות כאשר המהירות איכשהו מתקבעת והתצוגה התייצבה ולא ברגע ההאצה.

אני למדתי שטובה לחיצה רכה ובעוצמה משתנה. תמיד אפשר להרפות קצת בלי לאבד תאוצה ואז להפחית ב-10 עד 30% את הצריכה. למדתי שזינוקים מהירים הם זוללי דלק : סתם האצה מעמידה עד 90 תצרוך 1:8 מהירה 1:6 ומהירה מאוד 1:4.

בעולם מקובל למדוד צריכה של 1 ליטר ל-100 ק"מ, אבל מה לעשות שבארץ הקודש יש דברים שמנהלים אחרת, ומודדים בק"מ לליטר - וגורמים לנו חישובים מתסכלים...

אפשר לנסוע 100 בצריכה 1:15 (ק"מ/ליטר) ואפילו 1:19אבל גם 1:10 וגם 1:5 (בעליות ארוכות בגליל או בנגב)

כל שיפוע קטן בכביש, אפילו אם אתה חושב ש"האוטו לא מרגיש" - משנה מייד את הצריכה הריגעית: לדוגמה בכביש 5 בין גלילות למורשה אין עליות? אז יש. קלות מאוד. מעלות ב- 20%-30 את הצריכה כדי לשמור מהירות שהיתה קודם. בין נתניה דרום וצפון - שיפועים נוחים, אבל אותו שינוי בצריכה.

המזגן מעלה צריכה בין 5-8%. חלון פתוח לחצי גובה לא שינה בצורה משמעותית, אבל לא ניסיתי מספיק פעמים.

למדוד צריכה במהירות עירונית נמוכה זה קשה מאוד, כי לרוב אי אפשר לשמור מהירות קבועה . וגם למען המולדת, או הפורום, לא ניסע בשתיים בלילה במהירות 45 בכביש פתוח...

ולמה בדרך כלל ?עין חדה תבחין כי מד טורים מגיב מהר יותר ממחשב הצריכה שלוקח לו כמה שניות להסתנכרן למצב חדש. יש הגיון בזה אם כי היה נחמד אם מהירות התגובה של המחשב תשופר.

המסקנה ברורה :לחיצה חזקה, האצה בכוח - זוללות דלק , בין 50 ל-100 אחוז יותר מנסיעה רגילה.

אז אולי "זקני הדור" האלו חוסכים בתשלום הדלק וגם רגועים יותר.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

ערן - העניין הוא שהמדידה בתחנה אמורה להניב סוג של ממוצע, כך שברוב הנסיעות אכן הצריכה גבוהה מהממוצע אבל אם תסתכל פעם בסוף נסיעה ארוכה ורגועה (מישורית וללא פקקים במידת האפשר, בלי מזגן חלונות סגורים אוטו לא עמוס וכו') אני מצפה לראות נתון טוב בהרבה, או לפחות טוב במעט, מהממוצע הנמדד בתחנת הדלק. ואם לא, אז משהו אינו כשורה במחשב הדרך הזה!

פורסם

מחשב הדרך בכל הרכבים מציג תצוגה אמיתית לגמרי של כמות הדלק לרגע נתון. בחישובי הממוצע יתכנו שינויים קטנים וגם גדולים יחסית וזה תלוי כמובן בסוג החישוב (לכל יצרן שיטת חישוב שונה של הממוצע), תווא הדרך, בנסיעה בפקקים מרובה דיוק המדידה קטן משום שבזמן עמידה או נסיעה איטית לא מתבצעת כלל מדידה ואז חישוב הממוצע יהיה לא ראלי למצב האמיתי.

• תוכן חדש...