Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קרייזלר-אילין?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנקדוטה מצחיקה שקרתה לי השבוע.

דיברתי עם אדם מסויים, שלמען שמירה על כבודו נשמור על אלמוניותו, הודות למנוע המורכב ברום כרמל.

"תפנה לקרייזלר-אילין בנצרת, יש להם מנועים חדשים לרום כרמל", הוא אומר לי. חשבתי שלא שמעתי טוב והוא אמר קייזר-אילין, אז לא הגבתי.

אבל את רום כרמל ייצר שובינסקי, אני אומר לו. מה פתאום, הוא עונה, לרום יש מנוע קרייזלר וגם למפעל קוראים קרייזלר-אילין...

הבלגתי על הטעות ושאלתי אותו מדוע הוא חושב שהמפעל (נניח...) ישמור מנועים למכונית, שלושים שנה אחרי תום הייצור. "כי כל מפעל מכוניות שמכבד את עצמו שומר מנועים גם שנים אחרי תום הייצור. הם בטח גם שמרו אותם כי הם ידעו שהמכוניות יהפכו לאספנות", הוא הוסיף וקינח שבכך שאחרי שנגמר הייצור של הרום נשארו להם עוד מנועים, אז הם שמרו אותם.

הוא דיבר בכזה להט, שלא ראיתי טעם לנסות ולהעמיד אותו על טעותו, אז רק הוספתי "שווה בדיקה" וסיכמתי את השיחה.

מי אמר שההתעסקות במכוניות אספנות זה משעמם ולא פוגשים אנשים מעניינים...

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

און,

אני רגיל לזה שבערך 25% מנהגי ישראל חושבים שהאלפא ג'וליה שלי היא סוג של לאדה...

אני לא מתקן אף אחד בעניין הזה :-D.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

נו, ספר, ספר, כמה עלה המנוע? :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

און יא גנוב , שוכב בקרייזלר-אילין במחסן הימני על המדף השלישי מצד שמאל מנוע מושלם חדש וכתוב עליו שייך לאון יעקובסון , הפתק קצת דהוי כי הוא נכתב לפני למעלה משלושים שנה ......

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם
און,

אני רגיל לזה שבערך 25% מנהגי ישראל חושבים שהאלפא ג'וליה שלי היא סוג של לאדה...

אני לא מתקן אף אחד בעניין הזה :-D.

רגע, זו לא לאדה?! וואלה, חידשת גם לי... :wink:

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
און יא גנוב , שוכב בקרייזלר-אילין במחסן הימני על המדף השלישי מצד שמאל מנוע מושלם חדש וכתוב עליו שייך לאון יעקובסון , הפתק קצת דהוי כי הוא נכתב לפני למעלה משלושים שנה ......

יש פרדוקס: בכדי לנסוע לנצרת ולהביא את המנוע לטנדר, בארגז של הטנדר (בשביל מה קניתי טנדר?), אני צריך להתקין מנוע בטנדר, אלא שאם אתקין מנוע בטנדר, אני כבר לא צריך לנסוע לנצרת...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

המודה בעולם הרכב בשנים האחרונות הם מיזוגים בין חברות ושיתופי פעולה

והנה בא אדם ובמחי יד אחת הצליח למזג בין שלושת ענקי התעשייה המוטורית הישראלית בלהט החום של יוני 2010

ואון רואים שאתה מחלם ...ומה על מנוע חילופי למנוע שזה עתה שמת

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

קטע גדול. מזכיר לי את הימים שהיתה לי פורד קפרי ותושב מזרח ירושלים שהכרתי שאל אותי יום אחד אם האוטו זה אובל קברי או פורד רקורד?

ולענייננו, בדבר אחד האיש ההזוי צדק, גם אם הוא לא ידע את זה. ברום כרמל סימן 2 מותקן מנוע הילמן. הילמן היה אחד המותגים של קונצרן רוטס(ROOTES) הבריטי, אשר נרכש בשנת 1967 ע"י.....קרייזלר. החל מאמצע שנות השבעים שווקו ההילמנים בבריטניה כקרייזלרים. בשנת 1978 נמכרו מפעלי קרייזלר באירופה(רוטס בבריטניה וסימקה בצרפת) לפיז'ו, מה שהוביל לשימוש בשם שנשלף מהנפתלין, טאלבוט. למי שזוכר, ההורייזן וה-1307 הראשונים שנמכרו בארץ נקראו קרייזלר - ולאחר מכן טאלבוט.

ואפרופו טאלבוט(עם ט' בלתי נשמעת בסוף), עוד סיפור הזוי. בשנת 1998 נסעתי לחופשה באיסטנבול עם חבר. בארוחת הבוקר במלון אני שומע מאחוריי ישראלי עם מבטא רומני כבד.

-תראה איזה מטומטמים התורכים האלה.

-למה?

-תראה את כל המוניות פה, כולן טאלבוט. טאלבוט זה חרא של אוטו.

למותר לציין שהמדובר במוניות טופאש, עם סמל T בולט על הגריל שלהן.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
פתרון פשוט: סע רק בירידות! ואם נתקלת בעלייה הפוך את הרכב ויש לך ירידה! - רן

חחחחחחחחח קרעתי אותי !!:-D:-D:roflmao::roflmao:

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

פורסם
אנקדוטה מצחיקה שקרתה לי השבוע.....מי אמר שההתעסקות במכוניות אספנות זה משעמם ולא פוגשים אנשים מעניינים...

יש ל 205 GTI סעפת יניקה שעלולה להזכיר להדיוט מין שבלול שעלול להדמות לטורבו.

אני מגיע לטסט הבוחן מרים מכסה מנוע וישר פולט "חבל שסתם תיכנס, אתה נכשל!"

אני: "נכשל? על מה כבר נכשל?"

כ"אילו שאתה לא יודע, התקנת פה טורבו!"

לשוא אני מנסה להסביר שמדובר בסעפת יניקה סטנדרטית, אפילו הרב בוחן מגיע וקובע חד משמעית "מדובר בשינוי משמעותי ובהתקנת טורבו"

אפילו אמרו לי "תגיד תודה שאני לא מביא לך משטרה" :shock:

רק לאחר שבעל המכון התקשר למוסך מורשה פיג'ו הם אישרו לו שהסעפת הזאת תיקנית והרכב עבר טסט.

3 שנים אחרי אני חוזר לשם לטסט, המכון אותו מכון, הרכב אותו רכב, אפילו הבוחן והרב בוחן אותם אנשים.

הבוחן מרים מכסה מנוע וישר פולט "איפו הטורבו?"

אני מגיב מיד " :shock::shock::shock:"

הוא ממשיך: " אני לא מעביר את האוטו בלי טורבו"

ואני ברוב שנינות מגיב : ":shock::shock::shock:"

והוא בשלו "GTI זה טורבו, הורדת טורבו זה שינוי בדיוק כמו התקנת טורבו"

לא יכולתי כבר להתאפק ומיד הגבתי :":shock::shock::shock:"

בסוף אמרתי לו, "תביא,תביא שניה את המסמכים" בשניה שהוא נתן לי אותם הכנסתי לרוורס ועפתי משם בכדי לא לחזור לעולם.

engineBay.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה

נפלת פעם אחת בבור, למה ליפול לאותו בור פעם שניה:shock::shock::shock::shock:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ולענייננו, בדבר אחד האיש ההזוי צדק, גם אם הוא לא ידע את זה. ברום כרמל סימן 2 מותקן מנוע הילמן. הילמן היה אחד המותגים של קונצרן רוטס(ROOTES) הבריטי, אשר נרכש בשנת 1967 ע"י.....קרייזלר. החל מאמצע שנות השבעים שווקו ההילמנים בבריטניה כקרייזלרים. בשנת 1978 נמכרו מפעלי קרייזלר באירופה(רוטס בבריטניה וסימקה בצרפת) לפיז'ו, מה שהוביל לשימוש בשם שנשלף מהנפתלין, טאלבוט. למי שזוכר, ההורייזן וה-1307 הראשונים שנמכרו בארץ נקראו קרייזלר - ולאחר מכן טאלבוט.

קונצרן רוטס הבריטי נסגר כבר ב 76' ולמעשה כלל לא נימכר.

בניגוד לבריטיש ליילנד, לקונצרן רוטס הממשלה הבריטית לא ממש שמחה לסייע, ובהיעדר תקציבי פיתוח הם החליטו פשוט להפסיק לייצר מכוניות.

קרייזלר אירופה נימכרה לפיג'ו בסכום כיסוי החובות שלה, מה שעלה ביוקר לפיג'ו בלא שצמחה לה תועלת ממשית מהמותג.

אגב, ההורייזן וה 1307 הראשונות נקראו סימקה-קרייזלר, ורק בשנת 81' הן ניקראו טלבוט.

השריד האחרון לחברת טלבוט היתה לא אחרת מאשר הפיג'ו 309.

פרוייקט LC28 יועד על מנת לפתח מחליפה לטלבו הורייזן, ובשנותיה הראשונות עשתה ה 309 1.1 ו 1.3 שימוש במנועי טלבו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
פתרון פשוט: סע רק בירידות! ואם נתקלת בעלייה הפוך את הרכב ויש לך ירידה! - רן

השבוע ראיתי מישהו שנוהג כבר 3 שנים ללא רוורס.

לטענתו הוא מסתדר מצויין ולא ניכנס למקומות שבהם יצטרך רוורס וחונה רק במקום שיוכל לצאת ללא רוורס.

• תוכן חדש...