Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"זה רב מודד חד פעמי" ,

אני מציע לקנות רב מודד ברמה קצת יותר גבוה כדי שתוכל להשתמש בו גם בעתיד .

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם
"זה רב מודד חד פעמי" ,

אני מציע לקנות רב מודד ברמה קצת יותר גבוה כדי שתוכל להשתמש בו גם בעתיד .

הבנתי.

אני אראה איזה דגמים אוכל לקנות.

אפשר לקבל הסבר איך להישתמש בו בדיוק לבדיקת מצבר?

:)
פורסם

לא ב:"הום סנטר/"אייס"/טמבוריה. ולא רב מודד ב 100 ש"ח.

אם אתה בת"א קפוץ לשדרות הר ציון ותוכל לרכוש רב מודד נורמלי ב 300-400 ש"ח באחת מחנויות הרכיבים/אלקטרוניקה שם.

פורסם

זה אכן רב-מודד פשוט מאוד, אבל אני חייב לציין שבעבור הרוב הכמעט מוחלט של החובבנים הוא יספק את העבודה. עד שיתקלקל, לפחות.

כדי למדוד מצבר אתה צריך לעבור למדידת DC. סובב את החוגה שלושה קליקים שמאלה מהנקודה של הOFF לאזור DC ולאזור שכתוב בו 20.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יש לי שני מכשירים כאלו, אחד אצלי עוד מתקופת בית הספר, השני נקנה לפני כ3 שנים.

שניהם עובדים בסדר גמור.

לבן אדם לא מקצועי, שרק רוצה לבצע בדיקות פשוטות, כמו רציפות חיוט או מתח מצבר - זה מספיק בהחלט.

מחיר - כ 50 שקל.

בהמשך, כשמתחילים להבין שהמכשיר הזה לא מספק את הצרכים - אפשר לעבור למכשיר איכותי יותר.

פורסם

מחזק.

יש לי גם רב מודד מקצועי שעלה 700 שקל וגם אחד פשוט שעלה 50 מימי התיכון. לא רק שהפשוט עדיין עובד, לרוב המשימות הרגילות ברכב הוא יספיק בהחלט.

Daihatsu Charade 1.5i Classic

♦♦♦○○○♦♦♦○○○○○♦♦♦○○○♦♦♦

פורסם
יש לי שני מכשירים כאלו, אחד אצלי עוד מתקופת בית הספר, השני נקנה לפני כ3 שנים.

שניהם עובדים בסדר גמור. גם לי ישנם מספר מכשירים על המדף, אך אני מעדיף לעבוד עם הפלוק שלי מאשר עם הרב מודד הסיני. דרך אגב, עדיין יש לי את הרב מודד הישן מהתיכון והוא עדיין עובד אלא שהוא אנאלוגי (התיכון שלי היה לפני כ 25 שנה:wink:)

לבן אדם לא מקצועי, שרק רוצה לבצע בדיקות פשוטות, כמו רציפות חיוט או מתח מצבר - זה מספיק בהחלט.

מחיר - כ 50 שקל.

בהמשך, כשמתחילים להבין שהמחשיר הזה לא מספק את הצרכים - אפשר לעבור למכשיר איכותי יותר.

מספר הסתיגויות:

1. רב מודד ב 50 שקל סובל מבעיות דיוק אדירות, הדיוק שלו הוא גרוע מ 1%. כלמר, בדיקה ברכב כאשר התחום הוא 0-20 וולט תתן שגיאה של 0.2 וולט, כלומר אם למשל נמדד מתח מצבר והוא 12.5 וולט יכול להיות כי המתח האמיתי הוא 12.3 וולט. שגיאה כזו עלולה להסתיר בעיות.

2. רב מודדים פשוטים משנים את הדיוק שלהם בתלות במצב הסוללה ורובם אינם כוללים מחוון עוצמת סוללה. במודד הפשוט שלי, סוללה חלשה (8 וולט) גורמת לדיוק הגרוע מ 5%.

3. בדיקות כמו רציפות חיוט עדיף לבצע עם מכשיר יעודי (וזול מאוד, כ 30 ש"ח ב"הום סנטר/"אייס") בגלל ש: החיווי שלו הוא קולי, הוא נוח לעבודה ביד אחת, זמן התגובה שלו מהיר והכי חשוב, הוא בנוי כמו עט עם חוד סיכה המאפשר לחדור דרך בידוד החוט.

4. רב מודדים פשוטים אינם כוללים מדידת ערכי מינימום/מקסימום, דבר החיוני לגילוי קפיצות מתח קצרות הגורמות לתופעות לא מוסברות.

פורסם

לשימוש בסיסי כמו מדידת מתח מצבר לא כדי לקנות מכשיר יקר ומשוכלל כי אין צורך בפונקציות שלו.

מספיק לקנות מכשיר בסיסי במחיר הגיוני.

אפשר גם לקנות משומש למשל fluke83.

פורסם

מנסיון,המכשיר הזה הוא מתאים בהחלט לצרכים היומיומיים שלך,ומעבר.

תקפיד על חיבור נכון של הפרובים(חוטים)במכשיר עצמו לפי השימוש-לחבר את הפרוב השחור למכשיר היכן שרשום COM ואת הפרוב האדום לשקע ע"פ הצורך ולפי הסימונים (התנגדות ומתחים,גם DC וגם AC בשקע האמצעי, וזרם ישר-DC בשקע העליון) כדי לא לגרום נזק למכשיר.

רק תקח בחשבון 2 דברים:

1. רמת הדיוק שלו אכן כפי שציינו מעלי.לדעתי(שוב,מנסיון) לא ממש קריטי אלא אם כן אתה מתעסק באלקטרוניקה עדינה.

2. בדומה לכל מכשירי המדידה,גם ה"מקצועיים",הוא אינו בודק עומס על המצבר אלא רק מתח מצבר.לבדיקת עומס יש מכשיר ייעודי.

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

1. רמת הדיוק שלו אכן כפי שציינו מעלי.לדעתי(שוב,מנסיון) לא ממש קריטי אלא אם כן אתה מתעסק באלקטרוניקה עדינה.

אם (לשם דוגמה) אתה מנסה לטעון מצבר עד הסוף, שגיאת המדידה ברב מודדים פשוטים תגרום לכך כי הטעינה תהיה לא מלאה או טעינת יתר במקרה הרע.

שוב, המלצתי להוסיף קצת כסף ולקנות מכשיר אמין שיחזיק מעמד.

פורסם

שלום!

במבחני ההסמכה למכונאות, במתחם משרד הרישוי בחולון, עדיין משתמשים במכשירים ישנים, לא מדוייקים ולא תקינים במיוחד שלא עלו יותר מ-100 ש"ח.

כל זאת לא מפריע לאנשים לעבור את המבחן ולקבל הסמכה.

אין לי מושג מה רציתי להגיד בזה אבל...רב-מודד ב-50 שקל יעשה את העבודה לאזרח הפשוט שרוצה לבצע בדיקות של מתח,התנגדות וזרם אצלו בבית או ברכב.

יניב.

***YMM***

DAEWOO LEGANZA

• תוכן חדש...