Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נתוני האצה פסימיים בVW ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברה. אז נכון זאת קצת שאלת "חופש גדול", אז מראש התנצל. ברשותי גולף TSI בגרסת ה122 כ"ס.

אחרי חודש עם האוטו, הרגשתי שהאוטו נוסע ממש טוב ביחס לכוח סוס שלו.

אז מדדתי מעמידה במישור מ0-100, עם סטופר והתוצאה מאוד הפתיעה אותי

אחרי כמה וכמה נסיונות, הזמנים נעים בין 7.9-8.2 שניות. רחוק מאוד מהנתון "המקורי" של 9.5 שניות.

הפעלת השעון בוצעה עם זינוק הרכב קדימה ועצירתו היא בדיוק על 100 קמ"ש.

מישהו עם גולף דומה יכול לאמת את הדברים ? והאם יכול להיות שVW מפרסמים נתונים שגויים ?

פורסם

ראשית, כן - יתכן ש-VW מפרסמים נתונים שגויים או פסימיים. לפעמים יצרני רכב בוחרים להראות נתוני תאוצה פסימיים של דגם מסויים כדי לא לפגוע בדגמים אחרים, חזקים ויקרים יותר. ניסאן, למשל, דוגלת בגישה הפסימיסטית הזאת.

בלי קשר לזה, המדידה שביצעת שגויה - בגלל הרבה סיבות שונות. קודם כל, כשמד המהירות שלך מורה על 100 קמ"ש אתה יכול בעצם לנסוע במהירות אמיתית של כ-90 קמ"ש, בתלות במידת הזיוף של המחוג. קיים זיוף כזה בכל מכונית, כלפי מטה. חוץ מזה, יש כאן יותר מדי משתנים: האם אתה בטוח שביצעת את המיאוץ הזה על גבי מישור שאינו משופע? האם הפעלת והפסקת את שעון העצר במהירויות המתאימות? באיזו צורה אתה מבצע שיגור שכזה?

פורסם

ככל שאני יודע הבדיקות מתבצעות על אוטו בעל "משקל" מסויים.

ז"א נהג עם משקל דיפולטי + תוספת קבועה. [למשל נוסע]

יכול להיות שאתה שוקל פחות ממשקל זה? ;)

במאזדה 3 בלם היד נמצא בתוך התחת של הנוסע ליד הנהג.
פורסם

לדעתי דווקא יותר הגיוני שהסקאלה שלך מזייפת.

יש לי חבר עם יונדאי אטוס שמדד שוב ושוב 0-100 וכל פעם יצא לו 7 שניות, הייתי איתו ברכב וזה באמת נכון. במקרה שלו ברור שהסקאלה מזייפת בהמון, אולי אצלך זה גם ככה.

Auto Emoción

פורסם

עדיף לבדוק מהירות עם GPS ,כי סקלה מזייפת ב5% לפחות.

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

פורסם

בד"כ יצרנים מספקים נתונים מאוד אופטימיים. מצד שני הם מודדים על כביש מיוחד ולרוב לשני הכיוונים ועושים ממוצע.

מעבר לזה, מהירות נמדדת בעזרת ציוד מדידה ולא ספידומטר. בתלות מרכב על מהירות 100 הספידומטר מזייף, לרוב על מהירות כזאת מספר קמ"ש בודדים.

בקשר לאטוס, תאוצה כזאת ניראית בלתי הגיונית, אולי בנפילה חופשית זה מתקרב לזה.

עריכה:

במגאזין שאני מרבה ליקרוא (AUTOREVIEW) עשו מדידות לג'טה TSI 122 סוסים. יצרן מצהיר על 9.8, הם מדדו 11.2, לאומת פוקוס למשל שיצרן מצהיר 13.7, נמדד 15.5, קרוז היצרן מצהיר על 12.9 ובפועל יצא 15.3. טבלה ניתן ליראות בקישור הבא: http://www.autoreview.ru/archive/2009/22/cruze_focus_mazda3_jetta/

זה אומנם ברוסית, אבל למטה, לפני ציורי מכוניות עם מדידת אורך יש טבלה עם נתונים. זמני האצה שהצגתי כוללים מערכת ESP מופעלת, ללא מערכת טיפה יותר טוב, אבל לא בהרבה (שמות הרכב בלועזית, לכן ניתן להבין את הטבלה).

ד"א, יש שם גם גרפים עם מהירות מירבית, כפי שאפשר ליראות מהירות יותר נמוכה מהצהרת יצרן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...