Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוב מוצרי הגומי שהיו במכוניות שהורכבו בארץ יוצרו בארץ.

ליצרן קראו "רול" ולבעל העסק קראו יחיאל פדהצור, ולמעשה הוא כלל לא היה יצרן, אלא בעל שטנצים ומבלטים שאותם היה מעביר בין יצרנים שונים, לרוב הזולים שבהם.

שנות הזוהר שלו היו שנות ה 60' ולקראת סוף שנות ה 70' העסק הלך ודעך, יחד עם הבעלים שלא היה בקו הבריאות.

אגב, הרכב האחרון שלו היה... טנדר רום שנת 81' בצבע לבן.

באמצע שנות ה 80' האיש נפטר ואישתו מכרה את כל קו הייצור למפעל בנתניה שנסגר לפני כמה שנים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
רוב מוצרי הגומי שהיו במכוניות שהורכבו בארץ יוצרו בארץ.

ליצרן קראו "רול" ולבעל העסק קראו יחיאל פדהצור, ולמעשה הוא כלל לא היה יצרן, אלא בעל שטנצים ומבלטים שאותם היה מעביר בין יצרנים שונים, לרוב הזולים שבהם.

שנות הזוהר שלו היו שנות ה 60' ולקראת סוף שנות ה 70' העסק הלך ודעך, יחד עם הבעלים שלא היה בקו הבריאות.

אגב, הרכב האחרון שלו היה... טנדר רום שנת 81' בצבע לבן.

באמצע שנות ה 80' האיש נפטר ואישתו מכרה את כל קו הייצור למפעל בנתניה שנסגר לפני כמה שנים.

חן, תודה על המידע ההיסטורי המעניין. האם יש מושג או דרך לדעת באם השטנצים הללו נשמרו? והאם לעשות חדשים זה באמת סיפור יקר ולא משתלם? אולי נארגן את כל בעלי הרום כרמל לקנייה מרוכזת...

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

כל ציוד המפעל נמכר לתושב חברון, ולמיטב ידיעתי הוא עוד השתמש בשטנצים שקנה בעסקת החבילה.

לייצר תבנית לגומיה הזו לא נראה לי כלכלי בעליל, סיפור של 700-800 ש"ח מינימום.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
כל ציוד המפעל נמכר לתושב חברון, ולמיטב ידיעתי הוא עוד השתמש בשטנצים שקנה בעסקת החבילה.

לייצר תבנית לגומיה הזו לא נראה לי כלכלי בעליל, סיפור של 700-800 ש"ח מינימום.

תודה, חן. טוב, מה שנשאר לעשות הוא לאגד את כל בעלי הרום כרמל, לאסוף כסף ולממן ביחד תבנית לגומיה... :-D

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

גם לוולוו 120 AMAZON יש גומיה כזאת, מעט שונה אבל אני מניח שתתמודד איתה אם היא תתאים.

מה הקוטר הפנימי של הגומי??

גומי.jpg

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

און וכול הנזקקים לגומיות לכרמל שלום

יש אפשרות לבנות קובץ תלת ממדי של הגומייה, לפי הדגם הישן והיבש

להדפיס בתלת ממד אב טיפוס קשייח

לעשות תבנית סיליקון לפי הדגם, ולשכפל בפוליאוריטן גמיש

לפי צבע ורמת גמישות(שור) שתרצו

רק צריך להביא לי את הדגם הישן

תהליך של מספר ימים

בברכה

שרמן ארז

פורסם

:roll:

תהליך של מספר ימים

בברכה

שרמן ארז

הי ארז.

מקום ושעה?:wink:

לשם שינוי, מחר אני בדרך השטח. אם אתה מאזור המרכז ופנוי, אתה מוזמן להגיע לביקור. אם לא נוח או לא מהאזור, אשמח להיפגש איתך היכן שתגיד.

תודה על הרעיון!

און

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און שלום

איני יכול לשלוח לך בפרטי

בכול אופן

אנסה להגיע מחר

במידה ולא אצליח תתקשר בראשון

0523646758

העסק נמצא בחולון

בברכה

שרמן ארז

פורסם

משום מה הגומייה הראשונה מזכירה לי מנג'ט של אסלה למרות שאין לו את החריץ אולי אפשר להתאים אחד כזה.

גם זכור לי שהיו שמים גומי מבחוץ שמתלבש על הצינור כדי למנוע נזילה של דלק על הגוף, כזה עם קצה משונן שהיו גוזרים משטיח גומי של רכב, יכול להיות רעיון נחמד, גם מראה אותנטי וגם יסתיר את הגומייה.

אסי

1994 pontiac firebird formula

1971 Ford Torino Brougham 351w

פורסם

תהליך של מספר ימים

בברכה

שרמן ארז

זה תהליך שלוקח בערך שבוע והעלות שלו יכולה להגיע לכ 2000 - 2500 שקל

תבניות הסילוקון האלה מתאימות לכ20 - 30 סטים ואז צריך להכין עוד סט תבניות סיליקון

לדעתי עדיף לבדוק בקטלוגים של חברות כמו PARKER ולעשות הזמנה למה שמתאים - גם בהנחה שהזמנה תהייה חייבת להיות בכפולות של 100 זה עדיין יצא יותר זול והרבה יותר איכותי

פורסם

בכדי שהיה ברור

אכן תהליך יקר

במקרה הפרטי הנדון זה בחינם, לבעלי סוסיתא כמובן

ושבת שלום לכולם

בברכה

שרמן ארז

פורסם
בכדי שהיה ברור

אכן תהליך יקר

ושבת שלום לכולם

בברכה

שרמן ארז

אם ארז בעניין אז אני גם מתנדב - אין לי בעיה להפיק עבורכם את הקובץ בסוליד-וורקס.

יקח לי גג שעה אם יש לי את הגומיה הישנה ביד.

וארז - מה עם בעלי מרצדס/ב.מ.וו/חברות למוצרי אופניים - מה אנחנו עז? :lol: :lol: :lol:

בברכה

אורן ליבנה

נ.ב. - אם כבר מפיקים קובץ והולכים על תהליך של שכפול בתבנית סיליקון אז כמה נקודות:

1. פוליאוריטן ממש, אבל ממש, לא אוהב שמש - (יתקן אותי ארז אם החומר שהוא מחזיק מתנהג אחרת) לכן חלק עשוי פוליאוריטן יחזיק בפועל מעט מאוד זמן באקלים ישראלי.

2. פוליאריטנים הם משפחה ענקית, ולכן ארז - האם ידוע לך עמידות בדלק של מה שאתה מחזיק (מן הסתם יזלוג על הגומיה הרבה פעמים)

3. אם כבר יש קובץ אני הייתי בודק ייצור של תבנית אלומינים לכבישת גומי - אם כבר אז כבר. מחיר לא צריך להיות בשמיים ואם יש כמה קליינטים אז אדרבא..

פורסם
בכדי שהיה ברור

אכן תהליך יקר

ושבת שלום לכולם

בברכה

שרמן ארז

אם ארז בעניין אז אני גם מתנדב - אין לי בעיה להפיק עבורכם את הקובץ בסוליד-וורקס.

יקח לי גג שעה אם יש לי את הגומיה הישנה ביד.

אין לי מילים...

חברי הפורום הזה מפתיעים אותי בכל פעם מחדש. נחמד לגלות שאחווה ועזרה הדדית הם דברים שטרם חלפו מהעולם. המון תודה! אצור קשר בתחילת השבוע ונקדם את הנושא משם.

און

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

משתף אתכם בעוד כמה צילומים של שיפוץ המנוע המקורי, שבסופו של דבר יחזור לאוטו. לא מתעתד לעשות זאת לפני שהאוטו יעבור טסט, מאחר שראשית אני רוצה להעביר לבעלותי את המנוע שפורק מתורמת החלקים, על ידי כך שירשם ברישיון הרכב. מה לעשות איתו לאחר מכן - יש כבר קונה...

בינתיים - תמונות:

1. מכלול הנדנדים היה במצב מעולה. הוא רק פורק לגורמים, נוקה, שומן, ו...

2. הורכב מחדש.

3. ראש המנוע שופץ. זה אומר, יישור משטח, השחזת שסתומים (והחלפה של אחד מהם שהיה עקום), הוחלפו גומיות שסתומים. מה שנותר לי לעשות הוא לצבוע את הראש בצבע עמיד לחום.

4. גם בלוק המנוע נצבע, ואחרי זה אפשר היה להתחיל להחליף את פקקי המים הישנים.

5. ככה נראים הפקקים החדשים שנקנו ממאירמן (שגם השיג עבורי את מחזירי השמן של המנוע). חדי העין יכולים לגלות שקיבוץ גלויות החלקים באוטו הזה ממשיך בעוז...

6. אחת הסיבות לכשל במנוע במקור - משאבת שמן תקולה. משאבת השמן הזו חדשה מהניילון. נקנתה באי.ביי במחיר של מאה וקצת שקלים.

7. וזה כבר המנוע בשלב הכמעט סופי של ההרכבה. אל תשימו לב למכסה השסתומים שלא נצבע. הוא לא ישאר במקומו. יחליף אותו המכסה שקיבלתי מדני - שעבר צביעה איכותית. הוא הורכב בכדי למנוע כניסת לכלוך למנוע.

8. וזה המראה המתקבל מלפנים. גם משאבת המים חדשה. גם מאי.ביי, בשקלים בודדים.

300520121115.jpg

300520121118.jpg

300520121117.jpg

300520121119.jpg

300520121120.jpg

300520121121.jpg

300520121122.jpg

300520121123.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...