Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש מצב שהיום ראיתי אותו על נגרר, נגרר על ידי סילברדו או פורד בצומת סגולה?

אתה מתכוון לזה?

210320121027.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
"הקרדיט" לטנדר הישראלי הקטן היא לא בזכות טיבו, אלא בזכות היותו ישראלי, משלנו, חלק מההיסטוריה, הנוסטלגיה, ההתרפקות על העבר, הגעגועים. אף אחד, כולל לא אני, לא נותנים לרום כרמל זכויות, כי כמכוניות - הן לא באמת היו טובות. אלא שדווקא הטנדר הקטן, בעידן ההוא, במחיר הזול בו נמכר, ביכולת העמסה שלו - היה קניה טובה למי שהיה צריך רכב עבודה פשוט וזול. ולראיה - זה היה הדגם האזרחי הנמכר ביותר של רום כרמל ולראיה - לא פחות מאשר 1,175 טנדרים כאלו יוצרו ונמכרו במהלך שלושת שנות היצור שלו. הרי שחושבים על זה, תצורת הבניה של הרום כרמל (שלדת סולם, בודי נפרד, סרן חי וקפיצי עלים) למעשה זהה לזו המקובלת עד היום - שלושים שנים אחרי - בכל הטנדרים. אז כמכונית פרטית הסידור הזה היה ארכאי כבר בסוף שנות השישים ואילו כטנדר - זה היה ועודנו סידור מקובל.

אחד הטנדרים הנמכרים ביותר בעולם בכל הזמנים החל גם הוא כרכב "ישראלי".

הבריסקה 1300 היתה הבסיס לדגם הראשון של הטויוטה היי לקס, ולמעט יחידת הכוח הם היו זהים כמעט לחלוטין.

המבנה של הרום כרמל היה אידיאלי עבור טנדר, ובאותה תקופה נמכרו כאן הטנדר פיג'ו שהיה זהה לו בתפיסה והטנדרים האמריקאיים הגדולים והיקרים בהרבה, וזו הסיבה להצלחה היחסית של הטנדר רום.

אמנם הטנדר סובארו היה טוב ממנו לעין שיעור, אבל המבנה ה "פרטי" שלו ביטל כל יכולת העמסה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
כן, גם אתה ראית אותו? :lol:

כן! זה היה די מוזר לנהוג בפורד F350 המפלצתי של ניר ולראות במראה רום כרמל טנדר מנסה לעקוף אותי בקו החיצוני בסיבוב. אבל יכול להיות שזה קרה כי נכנסתי מהר מדי לסיבוב...

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
כן! זה היה די מוזר לנהוג בפורד F350 המפלצתי של ניר ולראות במראה רום כרמל טנדר מנסה לעקוף אותי בקו החיצוני בסיבוב. אבל יכול להיות שזה קרה כי נכנסתי מהר מדי לסיבוב...

לא שמעת שהוא צפצף לך כל הדרך שתיתן לו לעקוף? :wink:

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם
מה? נתת לארז לנהוג בטינה ? :lol:

(הייתי חייב ... 8) )

ארז אכן עקף אותי כמה פעמים, אבל אף פעם, אף פעם, זה לא היה בחיצוני בסיבוב. די, זה יכול להיות משפיל :oops:

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
יש מצב שהיום ראיתי אותו על נגרר, נגרר על ידי סילברדו או פורד בצומת סגולה?

יש סיבה ש"הגוזל עזב את הקן"?

שנתחיל לדאוג?

אני מאמין שהמלון הזמני של טינה הוא "אוטו קור" בפתח תקוה.

מאחר שסיווג "ביטחון השדה" כאן בפורום הוא לא גבוה (... :wink:), אאלץ לחרוג מהסדר הכרונולוגי של מהלך הדברים ולעדכן שאכן, טינה עזבה את הקן לכמה ימים ועברה ל"אוטו-קור", שם מתקינים לה בזה הרגע צינורות מזגן, ואם הכל יהיה בסדר, בתחילת השבוע היא תהיה ממוזגת כבת כל מכונית ישראלית שמכבדת את עצמה בחום הקייצי שתיכף יגיע.

אז תמונות מהסיום התהליך יבואו בהמשך. עד אז קבלו מתאבן, פלוס סרטון.

אגב, בתמונה האחרונה מצוירים על המעבה שני המחברים אליהם יתחברו הצינורות וגם באיזו צורה הם יצאו מהפינה הבעייתית בהם הם נמצאים. מסיבה זו נחתכה (אל דאגה, מתחת לשבכה הקדמית, לא רואים את זה) פיסת פיברגלס, שיהיה מרחב תמרון לצנרת.

והנה גם הסרטון:

210320121024.jpg

210320121025.jpg

210320121026.jpg

210320121029.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
ארז אכן עקף אותי כמה פעמים, אבל אף פעם, אף פעם, זה לא היה בחיצוני בסיבוב. די, זה יכול להיות משפיל :oops:

זה לא עניין של השפלה זה עניין של טכניקה, גם אני עקפתי עם סופי הוספה פורד מוסטנג

דנדשה בסיבוב, בעוד הנהג של המוסטנג עומד בצד ומטיל מימיו.....:wink:...סחה על ההתקדמות-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
זה לא עניין של השפלה זה עניין של טכניקה, גם אני עקפתי עם סופי הוספה פורד מוסטנג

דנדשה בסיבוב, בעוד הנהג של המוסטנג עומד בצד ומטיל מימיו.....:wink:...סחה על ההתקדמות-רן

רן, כשזה קורה בזמן מירוץ, על ידי מי שמתמודד איתך על תואר האליפות - זה משפיל. אז ארז לקח ממני לבסוף את האליפות, אבל לעקוף אותי מהחיצוני - לזה הוא לא זכה. ובתור אחד שעקף כמה נהגים מהחיצוני בזמן מירוץ, אני יכול להגיד לך שאין הרבה תחושות מספקות יותר...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
לראות במראה רום כרמל טנדר מנסה לעקוף אותי בקו החיצוני בסיבוב.

לעקוף אותי מהחיצוני - לזה הוא לא זכה.

אני מרשה לעצמי לומר בשמו של ארז, שהיה לו קשה להוציא את הגביע מידיך וכן היה לו הכבוד לזכות בו תוך מאבק איתך. אין ספק שהוא למד המון מהכשרון והידע שלך.

ולענייננו, אני התייחסתי ל"מנסה" :lol:

הרי טינה לא השלימה עליך עקיפה בחיצוני ... (אני מקווה :wink:)

51 קג"מ :shock::lol:

• תוכן חדש...