Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיג - נגמר אחרי 40,000 ק"מ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

האם יתכן מצב שצמיג איכותי ידרוש החלפה אחרי 42 אלף ק"מ בלבד?

יש לי C4 פיקאסו דגם 2008 עם צמיגי Michelin מקוריים בגודל 215/55R16, אני יד 2 מפרטי. לאחרונה (לקראת הטסט) עשיתי סיבוב בין כמה פנצ'ריות לבדוק שחיקה. וכולם בקול אחד אמרו שצריך להחליף את 4 הצמיגים. בין הנימוקים: אמנם עומק החריצים עדיין מספק, יש סדקים בתחתית החריצים ופינות הצמיג שחוקות (אופייני לצמיגים קדמיים). כמו כן נטען שהצמיגים כבר הוחלפו בעבר (קדמי אחורי).

ואני שואל, הייתכן הדבר? אמנם הצמיג יוצר ב-2007 (בדקתי), אבל עבר רק 42 אלף ק"מ וכבר דורש החלפה?

עד כמה אפשר לסמוך על צמיגאים, שכן יש להם אינטרס כלכלי ברור לשכנע אותי לקנות חדש?

האם תוכלו להמליץ על פנצ'ריה אמינה באיזור מודיעין - לוד - רמלה או אשדוד, שתיתן המלצה אמינה ולא מוטה מאינטרס כלכלי?

תודה.

פורסם

לפעמים הבעיה של הצמיגים בארץ לאו דווקא שחיקה, אלא התייבשות, גם בצמיגים טובים.

החריצים הקטנים האלה שהזכרת נשמע כמו סממנים של יובש. אני הייתי צריך להחליף זוג צמיגים טובים בדיוק בגלל הסיבה הזאת, גם כן אחרי 40K, כך שלא בהכרח מנסים לעקוץ אותך.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

הצמיגים לא הוחלפו בעבר - עשו להם "רוטאציה".

הרכב על הכביש סביבות 3 שנים, בהחלט סביר שיופיעו סדקים קטנים. אין קשר לשחיקה, לכן לא הייתי מגדיק את הנושא כ" הצמיגים נגמרו אחרי 40 אלף ק"מ". הם התייבשו במזג אויר החם והיבש שלנו, וזה קורה הרבה, והרבה לפני השחיקה (אלא אם נוסעים המון).

השחיקה המוגברת בצמיגים קדמיים מעידה על לחץ אויר נמוך או על הצורך לבצע כיוון פרונט.

כאשר תחליף את הצמיגים, כדאי להשקיע כמה מאות שקלים בכיוון פרונט.

אם אתה קונה את הצמיגים ועושה כיוון פרונט באותו המקום, אולי תוכל לקבל הנחה כלשהי (זה לא צריך להיות שיקול לגשת למקום לא אמין\מקצועי).

גם אם הרכב עובר טסט, לא כדאי להמשיך לנסוע על צמיגים סדוקים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

התחדשתי גם כן ברכב בן שנתיים פחות חודשיים.

47 אלף ק"מ, והצמיגים (מישלין מקוריים 15 08) וגם הם יבשים בצדדים

באמת לא נעים

Golf 2008 MK5

פורסם

פעם בשלוש שנים ו/או 42K ק"מ זה הגיוני להחליף צמיגים.

גם לאופי הנהיגה ותחזוקת הצמיג ישנה הדפעה על מצבם.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

בחיפושי אחר צמיגים לרכבי השבוע, וביקור בלא מעט פנצריות נאמר לי במספר רב של מקרים

שצמיגי מישלין בזמן האחרון "מתיבשים מהר".

זה לא גורע מהאיכות המעולה שלהם כשהם טריים כמובן, אבל פרמטר למחשבה בבחירת הצמיג.

קובי

:-)

פורסם

הרכב שלי לדוגמא, שנת 2008, קצת יותר משנתיים על הכביש, גמא כ-33 אלף, הצמיגים מקוריים מהחברה, ייצור 4707,

כלומר בערך מחודש נובמבר 2007, אני גם שוקל להחליף אותם עקב יובש לקראת הקיץ הבא עוד שנה.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

בקניית צמיג צריך לבדוק הרבה פרמטרים ואחד חשוב זה המקדם שחיקה של הצמיג.

ככל שהוא יותר גבוהה, אז ככה הצמיג פחות "דביק" והוא פחות נמרח על הכביש ו"נגמר" יותר מהר.

לא לשכוח שהכל תלוי גם בסגנון הנסיעה של הנהג וכמו שאמרו לפניי, שימור לחץ אויר תקין בצמיג שומר על הנהג וסוביביו וחוסך דלק!

פורסם
תחזוקת הצמיג ישנה השפעה על מצבם.

עידן

איך בדיוק אפשר לתחזק צמיג, לחץ אויר תקין ולא לחנות בשמש ולהימנע ממריחת כל מיני חומרים על הצמיג עצמו?

אני חושב שצמיג מודרני ממותג טוב מתיבש לפני שהוא נשחק, בארץ לפחות - כמובן אני מדבר על נהג ממוצע ולא אנשים המתחרים בכל מיני מסלולים.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

יש לי על הקרניבל זוג מישלין אנרג'י מתאריך 4808 ומתחילים לצוץ סימני יובש על הדופן ועל הסוליה החיצונית.

לחץ אוויר אני ממלא כל חודש .

לפני כמה חודשים התקנתי זוג חדש במקום הדאנלופ שהיתייבשו אחרי 4 שנים ,מישלין אנרג'י מתאריך 4809 שאני מקווה לעוד 3 שנים של נסיעה טובה איתם.

לאחר שיצא לי להתקין כמה חברות מוכרות ואפילו זוג סיני הפעם הלכתי על מישלין ואני מקווה שאנ לא יתאכזב כשיגיע יומם.

הצמיגים הקודמים החזיקו לי 60K דאנלופ SPSPORT 720 אבל הייתה שחיקת פרונט והיה יובש ממש מתקדם (סדקים קטנים לאורך ולרוחב כל הצמיג)אבל לא כזה שמביא לפיצוץ.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

הלוואי עליי.שיתייבשו לי הצמיגים .. אני מחליף קדמיים עם אחוריים אחרי 15K ואת כל הארבעה אחרי עוד 10-15K.

זה קורה כל 8 חודשים בערך..

תמיד הפנצ'ר מאכרים רואים את הצמיג וקובעים שיש לי בעיה בפרונט :)

לוקח לי הרבה זמן לשכנע אותם שהבעיה זה אני (או יותר נכון הסיבובים..), ולא הפרונט.

נסיעה אגרסיבית בסיבובים שוחקת את כתפי הצמיג בעיקר, וגם גורמת ל"ביסים" בסוליה. (זה תודות לאיכות הכבישים בארצנו).

כיף עולה כסף, מה לעשות.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...