Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה איזה פתרונות הזויים של כביש מגודר משני צדדיו או מנהרה בין הגדה לרצועה כדי לשמור על קשר בין השתיים.

מבחינתי אין לי בעיה שישארו עם השטחים האלה העיקר שיעזבו אותנו כבר בשקט.

קחו מה שיש לכם היום תקימו בזה מדינה התנחלויות שבתוך השטח שלכם יבחו לעבור לתוך מדינת ישראל או להשאר עם היישובים האלה ברשות הפלסטינית ורדו לנו מהוריד כבר, בנוסף אם היה אפשרי לניתוק מלא לחלוטין בין המדינות היה עדיף... נראה איך הכלכלה המדהימה שלהם מסתדרת בלי האויב הציוני.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

• תגובות 487
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני רוצה לתקן רושם שקיים בציבור הישראלי לגבי תושבי הארץ לפני 1917, וברשותך זה יהיה באנגלית כי כאלה הם המקורות שלי:

The historian James Parkes wrote: "During the first century after the Arab conquest [670-740מתוך כל הציטוטים שהבאתי עולה שהאוכלוסיה בארץ ישראל (פלשתינה) לפני 1917 הייתה מורכבת בעיקר מנוצרים ויהודים. אחרי 1917 האוכלוסיה המוסלמית בארץ ישראל (פלשתינה) התחילה לגדול ולהתרבות, בעיקר מהגירה ממדינות אחרות. ההגירה הזאת נבעה בעיקר ממניעים לאומניים וכלכליים. ככה שהזכות שלהם על המדינה הזאת לא גדולה מהזכות שלנו, והם לא התושבים המקוריים של הארץ. אם כבר, יהודים ישבו בארץ ברצף מאז תקופת בית שני.

אלה עובדות שכדאי מאוד לדעת אותן ולזכור אותן.

הפתרון היחידי שיהיה אפשרי הוא 2 מדינות לשתי עמים, אבל כדי שזה יקרה צריך לקרות אחד משלוש:

1. הפלסטינאים יוותרו על עזה, ויקבלו בתמורה שטח צמוד ליהודה ושומרון, כדי לשמור על רצף טריטוריאלי

2. העזתים יוותרו על יהודה ושומרון, ויקבלו בתמורה שטח צמוד לעזה, כדי לשמור על רצף טריטוריאלי

3. יוקמו שתי מדינות - אחת בעזה ואחת ביהודה ושומרון

הפלסטינאים היום לא מוכנים לפתרון הזה, והפתרון של מדינה מחולקת לשניים הוא לא מעשי.

קודם כל זה שאומרים ערבים לא מחייב שהם יהיו מוסלמים. אולי זה יישמע מפליא אבל יש גם ערבים יהודים בדיוק כמו שיש רוסים יהודים ואמריקאים יהודים.

אין ספק שהיישוב פה לא היה כמו גוש דן של היום אבל עדיין לא היה כאן מדבר. אל תשכח שאתה מדבר על שנים שבהן עיר של 100K נפש נחשבה ענקית.

לגבי הפיתרון נראה לי ששני הצדדים עוד לא מספיק בשלים כדי להשלים עם העובדה שאפשר להמשיך לחיות ולהיות רלוונטי גם בלי נושא המלחמות ביננו ושאפשר לבחור הנהגה על סמך סדר יום אזרחי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שי, לפני הכיבוש הערבי לא חיו בארץ ישראל ערבים. היו פה יהודים ונוצרים, בלי מוסלמים - כי האיסלם רק נולד בערב.

להזכירך שבקיסריה של חיו 200,000 איש בתקופת האמפריה הרומית?

בכל הארץ לא היו 200,000 איש לאחר מכן.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
שי, לפני הכיבוש הערבי לא חיו בארץ ישראל ערבים. היו פה יהודים ונוצרים, בלי מוסלמים - כי האיסלם רק נולד בערב.

להזכירך שבקיסריה של חיו 200,000 איש בתקופת האמפריה הרומית?

בכל הארץ לא היו 200,000 איש לאחר מכן.

אתה רואה - כאשר אתה מפשפש בהיסטוריה - אתה נותן לנו קצת תמיכה ורוח גבית :wink:

ובנימה קלה :grin: - מהיום אני מחלק את היממה לשלוש , בוקר צהריים ולילה . - אין ערב.. :lol: שי, סתם

הכנס בנו קצת רוח קדים !

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
קודם כל זה שאומרים ערבים לא מחייב שהם יהיו מוסלמים. אולי זה יישמע מפליא אבל יש גם ערבים יהודים בדיוק כמו שיש רוסים יהודים ואמריקאים יהודים.

שי, אני יודע שיהודי זה לאום ודת כמקשה אחת. ראה כאן.

יש יהודים ממוצא - רוסי, מרוקאי אלג'יראי וכד', אבל הם עדיין יהודים.

אולי ערבי לא חייב להיות מוסלמי (יכול להיות נוצרי), אבל יהודי לא יכול להיות משהו אחר מלבד יהודי. לא מבחינת הדת ולא מבחינת לאום.

אבל אולי אתה מחזיק בדעה פוסט מודרנית בנוגע ללאומים ודתות וזה לגיטימי, ואז...אין דבר כזה שאין דבר כזה.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

אז איך ערבי מתגייר, מה הוא נחשב אז?

הלאום שלו מבוטל והוא נחשב יהודי וזהו? אבל יש יהודי יוצאי אשכנז ויש יהודי יוצאי ספרד

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אני חושב שאנחנו די מתפלפלים פה על דברים שלא ממש בידיים שלנו,

אם כן אז מי שרוצה להגיד או להשפיע כדאי שירים את הכפפה ויארגן עצומת מחאה \הפגנה \ירוץ לכנסת.

לצערי רובנו [גם אני] לא טורחים להזיז את הת#ת מהכורסא ולז$ן בשכל מהיום ועד מחר.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

היתה תקופה לא מבוטלת שהיהדות היתה רק דת בין התפתחות החילוניות לקם הציונות.

זה גם מאוד תלוי איך אתה מגדיר יהדות כי הקראים למשל (מקיימים את התנ"כ כלשונו ולא מקבלים את כל ההלכות והתושב"ע שבאו אח"כ) נתפסים ככת נפרדת או השומרונים (מכירים בחמשת חומשי התורה בלבד) לא מוכרים כיהודים למרות שאין מחלוקת על מוצאם ואמונתם. מנגד מה הופך אותך ואת אותו יהודי לא ציוני מברוקלין או אותו יהודי חילוני שלא ראה בית כנסת מימיו וממש לא ציוני במקום אחר בעולם לאותו עם?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ושי - לא להאמין , צודק :grin: ( רק בתשובה האחרונה , לא להתבלבל )

אך צריך להדגיש ולהגדיש :wink: את ההבדלים בין היהודים לבין הערבים ( בין אם מוסלמים או אחרים )

יהודים - בסיס שם יהודה ( ירושליים ) ישראל .

ערבים - בסיס שם ערב , אזור מדבריות ערב סעודיה וכו' .

ערבים - תפילה וסגידה לערב - תפילה לכיוון מכה , וחובת העלייה לרגל למכה - לא לירושליים , ישראל .

יהודים - תפילה לירושליים - גם בנכר - אני במערב - וליבי במזרח ( ירושליים), אם אשכחך ירושליים ..

כך שהבסיסים שלנו שונים .

זהות היהודים לאורך כל ההיסטוריה ובשמם , קשורה לישראל ולירושליים (יהודה).

אם ננתק את הקשר לישראל , ירושליים , יהודה - אזי ליהודים אין בעצם בסיס זהות - ותחשבו על זה ..

המשך ניתוח

ואם אין ליהודים כעת זהות (יהודה ) אזי הזהות שלנו כישראלים , צמודה למקום הישוב !

אני - תושב בת-ים , אזי הזהות שלי ברורה - תזהרו ..

שי - תושב אשקלון ( פלשת הקדומה ) ובעצם הוא פלסטיני , יותר מקורי מהאחרים ..שייך לפלישתים , דלילה ,שמשון .

איך הצליחו הערבים להעלות באוב , ישות שנעלמה מדפי ההיסטוריה לפני 1800 שנה - זו השאלה

וכל העולם מכנה אותם פלשתינים - זה לא נכון , אבל כשיש כסף וקשרים - מה חשובה האמת !

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אני רוצה לתקן רושם שקיים בציבור הישראלי לגבי תושבי הארץ לפני 1917, וברשותך זה יהיה באנגלית כי כאלה הם המקורות שלי:

...

האוכלוסיה בארץ ישראל (פלשתינה) לפני 1917 הייתה מורכבת בעיקר מנוצרים ויהודים.

מפקד האוכלוסין הראשון נערך ע"י הבריטים ב 1922. תוצאותיו: כ 750000 תושבים, מהם 11% יהודים, 78% מוסלמים, 9.6% נוצרים.

צ'רציל השתמש בנתונים האלה בנאומו בפרלמנט הבריטי בשנת 1939 נגד הספר הלבן הבריטי שגזר על עלית היהודים לא"י. הוא הראה שרוב הגידול הערבי מאז 1922 נובע מהגירה עקב הדרישה לידים עובדות שהיהודים יצרו.

יהודה

פורסם
דרך אגב למי שעוקב הספינה האיראנית כבר דרך לכאן.

מעניין איך זה יגמר .:?

את הספינה האירנית צריך להטביע בצורה עלומה,לא ראינו לא שמענו:wink:.

:fadein:
פורסם
היתה תקופה לא מבוטלת שהיהדות היתה רק דת בין התפתחות החילוניות לקם הציונות.

זה גם מאוד תלוי איך אתה מגדיר יהדות כי הקראים למשל (מקיימים את התנ"כ כלשונו ולא מקבלים את כל ההלכות והתושב"ע שבאו אח"כ) נתפסים ככת נפרדת או השומרונים (מכירים בחמשת חומשי התורה בלבד) לא מוכרים כיהודים למרות שאין מחלוקת על מוצאם ואמונתם. מנגד מה הופך אותך ואת אותו יהודי לא ציוני מברוקלין או אותו יהודי חילוני שלא ראה בית כנסת מימיו וממש לא ציוני במקום אחר בעולם לאותו עם?

שי, מה הקשר של הציונות ליהדות. בבסיסו רעיון הציונות הוא חילוני.

ועל היהודי מברוקלין ומטדג'יקסטאן, זה לא משנה איפה הם נמצאים הם עדיין אותו עם בהגדרה. אולי קשה לנו להבין את זה מהפרספקטיבה הנוכחית שלנו, כשאנחנו מודעים לפערים ולהבדלים תרבותיים וחברתיים, אבל היסוד הוא אותו יסוד של יהדות המשלב לאום (אפילו שיש בסיס לטענה שהוא בכלל המצאה. כולם..כן) ודת.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

הנה סרטון "לא ערוך":

http://www.youtube.com/watch?v=vwsMJmvS0AY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ומי מככבת בשניות הראשונות?

לא ראיתי את כל "הסרט", אלה קטעים קטעים. לא מבין מה היתה המטרה בפירסומו, הרי הוא רק מחזק את העמדה שלנו.

כמובן זה לא משנה את הטוקבקים האנטישמיים ביוטיוב.

כמו כן ניראה כמו הצגה מתוכננת יפה מראש (עלי היא לא עובדת, ומקווה גם שאנשים אחרים רואים את האמת).

• תוכן חדש...