Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 487
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אייל (שניכם),

יש לך פתרון אחר?

לי יש פיתרון אחר המושתת על שני יסודות:

1. כל עם נשלט.

2. שלטון ישראלי טוב יותר משלטון ערבי.

dirty old man

need love too

פורסם

מה שאתה בעצם אומר זה שאינטיפאדות וגלי פיגועים היו כ"כ כיף שזה בעצם מה שאתה מאחל לילדים ולנכדים שלך!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/239565

כישלון המרמרה - של מפקדי השייטת"

תא"ל במיל' אמציה חן, קובע כי דו"ח המבקר בעניין המשט התורכי החטיא את המטרה, "פעולות צבאיות מתקבלות בשטח על ידי המפקדים".

...

פצי קובע, כי המבקר טיפל באופן קוסמטי בקליפת האירוע ונרתע מכניסה מובנית, לעומק ואיתור הסיבות האמיתיות, "הייתה כאן קריאת קרב שגויה וביצוע סופר רשלני בטיפול בכלי השייט התורכי, של המפקדים בשטח. עוד כשמהמסוקים היו מעל הספינה, היה אפשר בקלות רבה לקבל החלטה, שכתוצאה מגודש האנשים בסיפון, צריך לשנות את אורח הפעולה, ובמקום לשלשל חיילים להמון הזועם, לשטוף למשל את הסיפון במים. היו כאן שגיאות ברמה הטקטית הנמוכה ביותר, שהיו להם השלכות אסטרטגיות כבדות".

...

"אולי זה לא בסדר שהרמטכ"ל לא היה בבור, אבל הייתה כאן משימה לסרן. חיל הים בנוי לטפל בהרבה יותר פעולות בו זמנית מאשר בבעיה כזאת, שאמורה להיפתר במקסימום החלטה של רב סרן".

זה מה שטענו מלכתחילה.

אבל התוכנית הובאה לאישור הממשלה, והרמטכ"ל הצדיק אותה, ולכן גם הרמטכ"ל אשכנזי נושא באשמה.

איך השר ברק עם עברו הצבאי המרשים, אישר תוכנית כזו, בפרט שהשרים בגין ומרידור שאלו שאלות טובות (שלצערינו התברר שצדקו והצבא לא תכנן נכון) והשר ברק השיב כי הממשלה אינה פורום מבצעי !

ליקוי מאורות

נקווה שהפיקו לקחים.

יהודה

פורסם

אני לא רוצה להיכנס לכל הגישה הנהוגה במקומותינו (ובייחוד בעיתוננו) של התייחסות לדוחות מבקר כאל כתבי אישום מוקדמים, גישה שכלל איננה מבינה את מטרתם ואופיים של דוחות ביקורת, איתור כשלים ותיקון תהליכים להבא. אי הבנה זו ממשיכה בציטוט מעליי, שמתייחס לבעיות בשיקול הדעת ברמה המבצעית, נושא שלא מקומו של מבקר המדינה לחקור.

אבל לא על זה אני רוצה לכתוב.

אני רוצה להתייחס לקביעה של ברק "שהממשלה איננה פורום מבצעי" ואי ההיוועצות בפורומים ממשלתים כדוגמא להתנהלות כושלת.

לא כך היא.

אי אפשר לקרוא לי מעריץ של אהוד ברק, אבל הוא צודק. הממשלה איננה המקום לדיונים בנושאים טקטים ולא מרידור ו/או בגין מסוגלים לדון בהם באופן יעיל.

מה שכן, הממשלה (או הפורום המתאים בה) כן צריך לוודא שקבלת ההחלטות כוללת מס' חלופות, שהן לא רק צבאיות גרידא, ולבחור תוכנית פעולה, לא לאשר תוכנית פעולה בודדת אשר מובאת לפניו.

וזו היתה הבעיה בתהליך קבלת ההחלטות (והדוח מסביר מי לא היה מעורב ולמה וכו').

גם זה שהתוכנית לא טובה ולמרות זאת אשכנזי אישר אותה, זו לא הבעיה. אשכנזי הוא לא הרב העליון לענייני צבא, של פיו יישק דבר.

לא כל תוכנית שמאשרים מתבררת בסוף כטובה וגם רמטכלי"ם מאשרים תוכניות לא טובות. השאלה היא מה היה תהליך קבלת ההחלטות, והאם תהליך אחר היה יכול להביא לשינוי ההחלטה.

ליקוי מאורות?!

לא.

פשוט אי הערכה נכונה של הבעייתיות שעלולה תקרית מול משט תורכי ליצור ואי הפעלת תהליך קבלת החלטות סדור ותקין.

אבל קל להיות חכם בדיעבד (זה לא שלא חשוב להיות חכם בדיעבד, אבל זה גם קל יותר...).

נ.ב. אפשר לראות את תהליך קבלת ההחלטות המשופר בטיפול במשטים מאז והלאה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני רוצה להתייחס לקביעה של ברק "שהממשלה איננה פורום מבצעי" ואי ההיוועצות בפורומים ממשלתים כדוגמא להתנהלות כושלת.

לא כך היא.

אי אפשר לקרוא לי מעריץ של אהוד ברק, אבל הוא צודק. הממשלה איננה המקום לדיונים בנושאים טקטים ולא מרידור ו/או בגין מסוגלים לדון בהם באופן יעיל.

מתוך גלובס:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000756799

באותו דיון שאל השר דן מרידור את אשכנזי אם יש לו מספיק אנשים, וזו הייתה התייחסותו של אשכנזי לנושא: "לא יהיה בהתחלה... אז זה יהיה בהדרגה". בהמשך אמר: "אנחנו עולים עם נשק באופן מבוקר, סלקטיבי, לא כולם, אבל אין ברירה, כי יכול להיות שיירו במישהו".

לשאלת השר בני בגין "מה האפשרות שלהם... לחסום את הדרך לגשר?", ענה אשכנזי: יש אפשרות כזאת, "אבל אני מניח שבסוף בכוח נצליח לעשות את זה". ברק חשב שהשאלות הללו כלל לא רלוונטיות לדיון ואמר, לא בפעם הראשונה: "בצד המבצעי צה"ל מתעסק".

עקרונית , נכון שהממשלה אינה פורום מבצעי, אבל כששרים מעירים הערות עניניות, כדאי לחשוב קצת ולא להיכנס למשחקי כבוד ולהימנע מהתיחסות.

מה שכן, הממשלה (או הפורום המתאים בה) כן צריך לוודא שקבלת ההחלטות כוללת מס' חלופות, שהן לא רק צבאיות גרידא, ולבחור תוכנית פעולה, לא לאשר תוכנית פעולה בודדת אשר מובאת לפניו.

מסכים בהחלט.

גם זה שהתוכנית לא טובה ולמרות זאת אשכנזי אישר אותה, זו לא הבעיה. אשכנזי הוא לא הרב העליון לענייני צבא, של פיו יישק דבר.

פה אני חולק עליך. לדעתי אשכנזי הוא כן הרב העליון לעניני צבא והוא אחראי להציג תכנית מבצע טובה.

יהודה

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

היום ב"ידיעות", מפגש של 6 מפקדי השייטת לשעבר.

שי ברוש, שהיה מפקד השייטת מ 1987 במשך 4 שנים, מבקר את תכנון מבצע ההשתלטות על המרמרה:

"כשאני הייתי מפקד השייטת, אש"ף תכנן את משט השיבה של מגורשים לעזה,...האניה פוצצה בנמל בקפריסין, ... ככה זה צריך להיות...

לבוא אל המרמרה כמו שבאו- זה בניגוד לתפיסה של לוחמה זעירה. כך לא פועלת השייטת. יש פתרונות אחרים שיעשו את העבודה, החל מרימוני עשן ועד אמצעים אחרים שמוטב לא לחשוף."

יהודה

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מעלה מהאוב את השרשור, מעניין מה יהיה ההד התקשורתי לארוע הזה, או שאולי יש הד תקשורתי רק כשמדובר בישראל?

ספינה טורקית פרצה מצור ימי בלוב והופגזה

ממשלת לוב מאשימה את טורקיה בהעברת נשק למורדים, "כדי שהלובים יוכלו להרוג זה את זה". ספינה אזרחית טורקית התקרבה לחוף שנמצא תחת סגר - והופגזה. הרוג ופצועים...

... בעקבות ירי הפגזים עלתה האונייה באש....

...כשהיא ניסתה לעזוב את המקום היא הותקפה מהאוויר...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני חושב שכולנו יודעים את התשובה.... ע"ע סוריה, בה כמות ההרוגים "קצת" יותר גדולה מצוק איתן + עופרת יצוקה בחזקת 2.

מזכיר לי איזה גרף שעשיתי פעם בתקופת צוק איתן:

10524580_10152686344788573_6155851515160647187_n.jpg

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
מעלה מהאוב את השרשור, מעניין מה יהיה ההד התקשורתי לארוע הזה, או שאולי יש הד תקשורתי רק כשמדובר בישראל?

בקרוב נגלה, עוד ספינת צ'יקמוק יצאה משוודיה בדרך לעזה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מי שהפגיז הוא ממשלת לוב שהעולם מכיר בה. מבחינת האנטי ישראלים זה לא דומה למקרה שבו הצבא הישראלי פוגע בספינה במיים הבינלאומים בדרכה לעזה . כשנוח להם עזה היא ישות עצמאית ואין לישראל הצדקה להטיל עליהם מצור, למרות שבד"כ הם טוענים שעזה עדיין כבושה ע"י ישראל.

יהודה

פורסם

עזה היום היא ישות עצמאית שכבושה על ידי ישראל כי לפי החוק הבינלאומי אם אתה מחזיק בגבולות אתה הכובש ואחראי על האוכלוסייה שם.

הבעיה שלנו היא לא מה שאנחנו עושים אלא שאנחנוט מתנצלים. פשוט צריך להגיד בפה מלא ובקומה זקופה שמי שינסה להיכנס דמו בראשו כולל להטביע ספינה או שתיים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...