Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סובארו DL ואמרו לי שהלך ראש מנוע בגלל התחממות.

מה זה אומר בדיוק "ראש מנוע"?

זה חלק אחר מהמנוע?

האם יש אפשרות להשיג "ראש מנוע" חדש לרכב כזה, או שרק משופץ?

תודה לכולם על התגובות

פורסם

ראש מנוע זה החלק העליון של המנוע, כאשר רכב עובר טראומת התחממות אז הראש מנוע הוא החלק הראשון שנפגע , בתוך הראש מנוע יש לך את השסתומים ,הפלאגים וכו' ,יש את האטם ראש מנוע ששומר על אטימה ביו הבלוק לראש וכשמנוע מתחמם אז הוא פורץ ויש צורך להחליף אותו, זה פחות או יותר מה שאני יודע ושהמומחים יתקנו אותי אם אני טועה, לגבי החלפה לראש מנוע חדש, זה יעלה המון כסף ,עדיף שתחשוב על שיפוץ,חריטה ,מה שכן תבדוק טוב טוב מוסכים ,כי עבודה שלא תבוצע כהלכה תגרום לנזקים מתמשכים והוצאות נוספות, שיהיה בהצלחה

בברכה , ליאור

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

ראש מנוע , זה החלק העליון של המנוע , החלק שלמטה נקרא בלוק .

למעלה יש לך את השסתומים ואת גל הזיזים ,בבלוק יש לך את הבוכנות והקרנק .

את הראש שולחים בד"כ לחריטה , ושם בודקים את מצב הראש , אם ניתן לתיקון או לא .

עכב מה התחמם הראש ?

תבדוק את הדבר הזה , אחרת הבעיה תחזור על עצמה.

מציע לך לנקות רדיאטור או להחליף אם מצבו מחריד, לבדוק מאוורר מיכני , וחשמלי , לבדוק יוניטים וטרמוסטט , ולבדוק גובה נוזל הקירור ואת האיכות (לא לשים מי ברז).

אין דבר כזה ראש מנוע חדש , יש ראש מנוע משופץ , ובכל מקרה אם אתה קונה ראש משומש , הוא צריך לעבור בדיקה אצל חרט.

מקווה שעזרתי .

שוקי

HONDA CIVIC LS

פורסם

סובארו חבוטה שלום !

לא קיים מושג כזה בתורת הרכב והמנוע, הלך ראש מנוע !

בלך לאן?

ברח מהבית, למה לא קשרת אותו?

בסובארו קיים מנוע בוקסר, כלומר קיימים שני ראשי מנוע, בצד ימין של המנוע ובצד שמאל.

במקרה של התחממות יתר של המנוע, לרוב שני ראשי המנוע, נפגעים במידה שווה, ותחילה נפרץ אטם הראש, וראש המנוע עלול להתעוות, או להאכל , בגלל שימוש במי ברז.

תופעת התחממות בסובארו, או בכל רכב אחר נגרמת ברוב המקרים, מאחת מהסיבות הבאות, או כולם או חלקם גם יחד:

רדיאטור סתום, תרמוסטט תפוס במצב סגור, מאורר חשמלי, שלא ניכנס לפעולה מסיבות שונות. תיאום מנוע לא נכון , מאמץ יתר של מנוע ועוד.

מכיוון שלא ניתן לאבחן, ולדעת מה גרם לאחד מראשי המנוע להפגע בגלל התחממות יתר, דרך מסך המחשב.

הינך מתבקש לספק את כל הפרטים הרלבנטים, שקדמו להתחממות המנוע, האם המאוור עבד, האם שעון החום היה תקין, והגיע עד לסוף הסקאלה. האם הרכב סבל מאיבוד מי קירור בעבר, האם הוא התחמם בעבר, , ומה תופעת הלוואי, שנגרמה עקב התחממות יתר, ומה הפרטיפ שקיבלת במוסך.

האם כבר פורק אחד מראשי המנוע, ניתן להשיג מנועים מפירוק, או מפירוקייה, , במחיר זול יותר מקניית ראש משופץ, ולהחליפו אחרי ישור ומלוי.

ברוב המקרים ראש המנוע הקיים לא נפגע בצורה בלתי הפיכה, וניתן לשפצו. קח בחשבון שעלות הרכב, נמצא היום בריצפה, ולכן המנע מלהיכנס לבור ללא תחתית.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תן סימפטומים שיש לך כרגע?

האם ניתן לנסוע עם הרכב? מה לגבי החום שלו כרגע?

כשהתחמם ,עד כמה התחמם? ולאורך כמה זמן נסעת איתו אם בכלל כשהו על חום מקסימאלי?

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

לפי הכינוי שלך ניתן להבין שהרכב לא הכי שמור שיש.

ראש מנוע "הולך" כתוצאה מהתחממות בדר"כ שנגרמת על ידי גורמים נוספים, שגם הם דורשים החלפה.

עלות השיפוץ של הראש+החלפת חלקים נוספים שנפגעו כתהליך מהתחממות תעלה בערך כמו הרכב ואפילו יותר.

לדעתי הגריטה קוראת.

• תוכן חדש...