Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בקשר לגיר ידני ואוטומטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול האם הגיר הרגיל הולך ונעלם לנו עם הזמן כלומר יותר ויותר חברות מפסיקות ליצור גיר ידני?

כי לפחות אצלנו בארץ רוב הרכבים הם אוטומט.

האם יש חיסרון לחברות ליצור גיר ידני?

פורסם

בפירוש כן.

אין חיסרון בייצור גיר ידני, פשוט הגירים האוטומטיים נעשים זולים וטובים לא פחות, והציבור מצביע ברגליים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם ציבור מצביע ברגליים זה חיסרון ליצרן,הלא כן ?

בניגוד לדעתי האישית זה חיסרון גם לציבור הרוכשים.

פורסם

בישראל אני יכול להבין למה כולם מעדיפים אוטומטי.

עד לפני חודש היה לי רכב ידני, לעמוד איתו בפקק זה לחזור עם רגל כואבת מכל הקלאצ'.

עם אוטומטי זה פשוט הרבה יותר נוח כמעט בכל מקום בארץ.

פורסם
בישראל אני יכול להבין למה כולם מעדיפים אוטומטי.

עד לפני חודש היה לי רכב ידני, לעמוד איתו בפקק זה לחזור עם רגל כואבת מכל הקלאצ'.

עם אוטומטי זה פשוט הרבה יותר נוח כמעט בכל מקום בארץ.

קלאץ' תקין במרבית המכוניות הוא רך יחסית.

ההבדל המשמעותי היחיד בין ידני לאוטומטי במובן הנוחות הוא בפקקים. אם אתה נוסע כל יום ב-8 בבוקר לתוך ת"א דרך איילון, כביש 4 וכדומה, וחוזר ב-6 בערב באותה הדרך - כן, עדיף לך אוטומט מבחינת נוחות. אם אתה לא עומד בפקקים בדרך קבע, לא גר במרכז או לא עובד במקומות שהדרך אליהם ומהם פקוקה - זה לא משנה. בפועל, אני מניח שזה מתייחס לכמעט חצי מהאוכלוסיה, אבל מתוך החצי הללו 99% הם מספיק עצלנים בשביל לבחור עדיין באוטומט.

אגב, ברוב חלקי הארץ יותר נוח ידני דווקא - כמעט בכל אזור הררי בלי הרבה תנועה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אל תשווה קלאץ' של רכב משנת 94 לקלאץ' של רכב מודרני.

אל תשווה גם גיר אוטומטי משנת 94 לגיר אוטומטי מודרני.

גם הם התפתחו, אתה יודע.

נ.ב. היה לי אוטו עם גיר ידני משנת 94 (סיטרואן ZX), ולא זכור לי שכאבו לי הרגליים אחרי נסיעה פקק, אפילו כשלקח לי ארבע שעות להגיע מחדרה לתל אביב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ושימו לב כמה גולשים "בוכים" כשיש להם תקלות בגיר אוטומטי או בגיר אוטומטי רובוטי וכמובן כי זה קורה יותר מאשר גיר ידני וגם עולה הרבה כסף.

אז מה עדיף?.

בברכה - רפי לין

פורסם
ההבדל המשמעותי היחיד בין ידני לאוטומטי במובן הנוחות הוא בפקקים. אם אתה נוסע כל יום ב-8 בבוקר לתוך ת"א דרך איילון, כביש 4 וכדומה, וחוזר ב-6 בערב באותה הדרך - כן, עדיף לך אוטומט מבחינת נוחות.

אני עושה את המסלול הזה כל יום, כבר שנים. אוטו עם גיר ידני. לא מרגיש שום סוג של אי נוחות, לא כאבים ברגליים, ולא עייפת בסוף היום בגלל זה. ונוהג גם במשך היום, בדרך כלל יותר מ 4 שעות.

וגם מיליונים של נהגים באירופה עומדים כל בוקר בפקקים, לא פחות ארוכים מאלו שיש לנו כאן, 99% מהמכוניות עם גיר ידני.

לדעתי - הכל כאן עיניין של תרבות.

חזרתי לפני מספר ימים מאנגליה, לא נראה לי שמורגשת שם כניסה מאסיבית של גיר אוטומטי, ראיתי אולי 3-4 מכוניות אוטומטיות עממיות, למרות שכמות המכוניות החדשות על הכבישים גדולה, ופקקים לא חסר.

מעניין למה תושב לונדון שגם עומד כל בוקר שעה בפקק לא רוכש לעצמו רכב אוטומטי? הוא יכול להרשות את זה לעצמו, ההבדל במחיר לא כזה גדול.

שוב - זה עיניין של תרבות נטו.

חוואי בטקסס, שבחיים שלו לא רעה פקק, ונוסע באיזורים, בהם הוא לבד על הכביש רוב הזמן, נראה לכם שיזמין את ה F350 שלו עם גיר ידני?

פורסם

נשמע כאילו אתם כועסים על אלה עם הגיר האוטומטי, בנאדם רוצה אוטומט שיקנה אוטומט מה מפריע לכם? מה זה משנה כמה באירופה עם גיר ידני? זה לא כאילו שלא משווקים פה גיר ידני, אתם רוצים ידני תקנו ידני איך זה מפריע לכם אם לזה שלידכם בכביש יש אוטומט? :?

פורסם

זה לא מפריע לאף אחד.

יותר ממחצית הדגמים הנמכרים כא לא ניתן להזמין עם גיר ידני, היבואנים לא מיבאים אותו בגלל חוסר ביקוש.

פורסם

רואים את החוסר ביקוש במיוחד עם האלטו והאיביזה SC לאחרונה, ממש רכבים לא מבוקשים :)

אם כל היבואנים היו מציעים רכבים ידניים במחיר הנכון, לא הרבה לקוחות פרטיים היו קונים אוטומט..

• תוכן חדש...