Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי אונו 96 ויש לי מספר בעיות במערכת החימום, לפני שאני מפרק את הקונסולה המרכזית (הכפתורים) כפי שמצאתי בפורומים כאן יש לי מספר שאלות ואשמח אם מישהו יוכל לעזור לי.

1. ווסט של החימום (הכפתור השמאלי שמסתובב) משום מה לא מסתובב עד הסוף אלה עד החצי ולפעמים יותר. להיכן מגיע הכבל שמחובר לכפתור (אם זה תריס או משהו כזה) והיכן זה נמצא?

2. מסתבר שבזמן נסיעה אני יכול להדליק את החימום פעם אחת בלבד, ברגע שאני מכבה אותו ואז מדליק אז כבר לא יוצא יותר חום. אחרי שהרכב כבוי כחצי שעה ניתן להדליק חימום שוב. יש למישהו שמץ של מושג מה יכולה להיות הבעיה?

3. ויסוט זרימת החימום (רגליים, שמשה, חזית) לא מתפקד. בכל מצב יצא חום מהשמשה והרגליים ומהחזית יוצא רק רוח בלי חום (כנראה זה קשור לכך שהמזגן מקומי). האם זה תריס בסופו של דבר שמתחבר לכפתור והיכן הוא נמצא?

4. הווסט של האויר מבחוץ או פנים הרכב (הכפתור הימני שמסתובב) לא ממש מתפקד. הכפתור מסתובב כראוי אך תמיד נכנס האויר מבחוץ (ע"פ הריחות של הרכבים לפני אני יודע זאת בודאות), שוב נראה לי שהכפתור מתחבר לתריס שמנווט את האויר. האם אני צודק והיכן נמצא התריס ברכב?

אני מעדיף לבדוק את מקור הבעיה כי נראה לי שהסיכויי שהכפתורים עצמם התקלקלו קלושים והבנתי שלפרק את הקונסולה המרכזית שבה יושבים הכפתורים זה סיפור לא פשוט.

תודה מראש

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

1. הכבל מגיע אל ברז חימום שנמצא בצד ימין של מע' החימום והאורור, מתחת לדשבורד.

2. יתכן שרדיאטור החימום סתום או שברז החימום סתום או נפתח רק חלקית.

3 ו 4. בהתקנת מזגן ישראלית (רסקור?) בוצעו שינויים בבית המע' שכוללים ביטול חלקי לכווני זרימת האויר והתקנת מנועי סרבו חשמליים וכו'.

בהרבה מכוניות אונו כאלו, בית המע' מהפלסטיק נשבר ליד מנועי הסרבו או שכבר ניתקו את מחברי החשמל למנועי הסרבו ואז פעילות המדפים הנה חלקית או לא קיימת.

בברכה - רפי לין

פורסם

תודה רפי על תגובתך, אך יש לי מספר שאלות אלייך (מסודר ע"פ אותם סעיפים)

1. איך אני יכול להגיע לשם מבלי לפרק את הדשבורד אם בכלל. אולי יש גישה מהמתחת לתא כפפות?

2. איך ניתן לתקן את זה?

3. איך ניתן לבדוק אם זה תקול או מנותק באופן מכוון

4. לא נראה לי הגיוני שניתקו את האופציה של כניסת האויר לחימום ולמזגן שיהיה רק מבחוץ. כי לפעמים נכנס סירחון של בחוץ.

איך אפשר לבדוק את האופציה הזאת?

פורסם

אל ברז החימום ניתן להגיע קצת עם קושי בגלל התקנת המזגן בישראל שקצת מכסה עליו וזאת מתחת לתא הכפפות.

קשה ללמד ולהדריך את כל האפשרויות הקיימות לבעיות שציינת, דרך המסך והמקלדת.

פרוק הדשבורד באונו הנו פשוט ומהיר ומאפשר גישה טובה ונוחה בהרבה אל חלקים רבים של מע' האורור והחימום.

בברכה - רפי לין

פורסם

תודה רבה על תגובתך המהירה.

אני יבדוק במהלך השבוע הקרוב את הנושא ואשמח אם אוכל להמשיך להתייעץ דרך הפורום.

העדכן בהמשך את תהליך העבודה בעיות אם יהיו ותיקונים

פורסם

רק שאלה קטנה נוספת בנושא:

ראיתי בפורום אתמול שישנה אפשרות לנקות מעברי אויר ע"י פירוק המגב הקדמי והפלסטיק שתחתיו.

האם יש משם גישה עבור הניווט של האויר בין למחוץ לרכב לבין פנים הרכב? (שאלה 4)

פורסם

חייב לעדכן (לבנתיים):

סעיף 3: ניתן להגיע לתריס מהפתח של יציאת החימום לרגליים. זה עובד , בזמן שהזזתי את התריס הכפתור עצמו זז אך כנראה שזה לא טוטם הרמטית בגלל בלאי של השנים

סעיף 4: הכבל שמחבר בין הכפתור לתריס היה אמור להיות מחובר ליד התריס (באיזור של הרדיו דיסק בצד הנהג) בעמצעות פלסיק קטן שמתברג לקונסולה המרכזית. הפלסטיק היה שבור וחיברתי בין הכבל לבורג באמצעות אזיקונים. מסתבר שבגלל שהכבל לא היה ממוקם טוב אז התריס לא היה נסגר עד הסוף. הוא מבצע כרגע פתיחה וביטול של אויר חיצוני רק לשמשות ולרגליים מכיויון שהפתחי איוורור החזיתים שייכים כבר למזגן (כנראה שינוי כל שהוא שעשו בהתקנה).

על סעיפים 1-2 אני יעדכן בהמשך כי כרגע לא הייתה לי זמן לזה

תודה

פורסם

עידכון ושאלה

לגבי הווסת חימום זיהיתי מתחת לתא כפפות את החלק שאליו מתחבר הכבל שיוצא מהכפתור. הכבל מזיז יחידת פלסטיק שנעה במסילה נוספת והמסילה זזה על ציר בהתאם.

הציר עצמו לא מסתובב עד הסוף בזמן הזזת הכפתור רק עם תמיכה ידנית. ניסיתי לשמן בWD40 ולגרז וזה לא עזר.

האם ישנו חומר נוסף שאפשר לנסות ?

אם אני מעוניין לפרק את היחידה שמתי לב שהיא מחובר לצינור ויש אום אחד גלוי, כיצד ניתן לפרק אותה והאם יש אטם או דבק שמחבר ומונע בריחת מים?

פורסם

אני מניח שאתה מיתכון לברז חום,אז אני בטמפרה הרכבתי ברז כזה של אונו.הברז עשוי מפלסטי ובתוכו פלטה אוקולון שבסגירה היא יושבת מול החור וסותמת לגמרי את המעבר.בין המחיצה(פלטה)ומיסביב לחור יש אורינג לאטימות ,ניראה לי שהברזים האלו לא מחזיקים הרבה וקצת ליכלוך תוקע אותם.הברז מחוזק לרדיאטור הקטן עים 2ברגים,האטימות בין המישטחים זה גם אורינג והעבודה שם מאוד עדינה ,הכול פלסטי עדין.מצורף תמונות של הברז.(אל תשלם יותר מ100שקל לחדש)..ואים תימצא ברז של טמפרה ,תגיד לי,אני קונה,תודה.

PICT0191.JPG

PICT0188.JPG

PICT0193.JPG

פורסם

תודה רבה עזרת לי מאוד. במיוחד התמונות.

בלי שום קשר אני יבדוק לגבי הברז טמפרה עבורך.

שאלה קטנה, מה זה אורינג? זה משחה או גומיה?

פורסם

היי

כאשר אני מפרק את הברז האם אני צריך לקחת בחשבון שאני מאבד מים?

במידה וכן האם לסתום את הצינור זמנית יהווה בעיה כל שהיא?

פורסם

שתפרק את הברז יצאו מים. אלה שבצינור בין המנוע לברז

אז אצלי שהחלפנו את הברז אז גישרנו את הצינורות במנוע שנכנסים לקיר אש.

אני חושב שאם המנוע לא מונע אז לא חייבים לגשר כי המים לא מגיעים לשם, אבל זה לא יזיק.

אם אתה רוצה יש לי ברז משומש במצב טוב של אונו, מחיר סמלי.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם.

הרגע רכשתי את הברז. משום מה הוא נראה קצת שונה ועם תוספת של תושבת. חברת ITW עלה 98 ש"ח.

אני יעדכן בהמשך.

נרכש אצל אלוף החלפים בראשל"צ וביררתי לגבי הטמפרה. הוא מוכר שם גם ברז של טמפרה

• תוכן חדש...