Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה משפטית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי שאלה משפטית וגם אם היא נוגעת בעקיפין לפורום זה אשמח אם מישהו יוכל לענות לי עליה.

בהנחה ונתקע לי האופנוע וקשרתי אותו למעקה הבטיחות בשולי כביש מהיר (431) כך שהדבר הווה הפרעה לתנועה, על מי מוטלת האחריות לנתק את השרשרת מהאופנוע ולגרור אותו משם ? על המשטרה או שמא על זכיין הכביש ?

אודה לכל מי שיכול לעזור.

אילן

פורסם

כביש 431 עד כמה שידוע לי הוא פרטי, כל הקשור לליקויי בטיחות, רכבים שנתקעים וכו', הדבר שייך לטיפולו.

כמובן שאם יש צורך מזעיקים את כוחות הביטחון למקום במקרה של תאונה.

בדומה לכביש 6 גם לכביש הזה יש סיירת בטיחות שנוסעת בו מידי פעם ומגלה מפגעים ומטפלת בהם.

(קטעים מהכביש מצולמים על ידי מצלמות רום שנמצאות בצידי הכביש).

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

השאלה היא האם קיימת סמכות או חובה על סיירת בטיחות הזו או כל גורם אחר שפועל מטעם זכיין הכביש לחתוך את השרשרת של האופנוע או שמא פעולה זו מצויה רק בסמכותה של משטרת ישראל ?

אם את יודעת על חוקים מסוימים שרלוונטים לנושא אשמח אם תוכלי להפנות אותי אליהם.

תודה רבה !

פורסם

מה שאתה מתאר, זה מצב לא פשוט.

אני הולך לשניה למקום אחר. ניקח את המקרה למקום פרטי (חנייה פרטית בבניין משותף)

שכן חנה לנו בחנייה הפרטית שלנו (רשומה בטאבו וכו'). לאחר בירור עם המשטרה, נאמר לנו שאסור לנו אפילו לחסום את מי שחונה לנו בחנייה הפרטית שלנו. אסור לנו לפגוע ברכב או להסב לו נזק. (גם לרכב וגם לשכן... :twisted: )

גם כאן, אני מתאר לעצמי שזה בדיוק אותו דבר, על אחת כמה וכמה שזו חברה ולא אדם ציבורי. כלומר, אסור יהיה לפגוע ברכב או להסב לו נזק. אני מתאר לעצמי שהחברה תאלץ להתקשר למשטרה והם יוכלו:

א. לאתר את בעל הרכב ולהזעיק אותו למקום.

ב. להזיז את כלי הרכב, בכל האמצעים הנדרשים, כך שלא יפריע לתנועה ולא יסכן את משתמשי הדרך.

זו אינה עצה משפטית ואני איני עורך דין!!! אני מסיק כך על פי הבירור שעשיתי מול המשטרה. בכדי לקבל תשובה נכונה ואמיתית, כדאי לשאול את מפעילי כביש 431 ואת המשטרה.

ובנימה אישית. אני מקווה שמשאית, "בטעות", תעלה על כזה אופנוע או רכב. נתקעת? תזיז את הרכב כך שלא יפריע. (ובכביש 431 יש מספיק מקום בשוליים, כך שלא צריך להפריע לתנועה.) תישאר ליד הרכב עד שיגיע הגרר וסע עם הגרר ועם הרכב לשלום!

פורסם
אם את יודעת על חוקים מסוימים שרלוונטים לנושא אשמח אם תוכלי להפנות אותי אליהם.

תודה רבה !

נלקח מתוך "חיקוקים בדיני תעבורה":

69. (א) הנוהג ברכב בדרך שאיננה עירונית, המסומנת כדרך ראשית או אזורית על ידי תמרור מודיעין לא יעצור את רכבו, לא יעמידנו, לא יחנהו ולא ישאירנו עומד על הכביש או על שולי הדרך בין בהשגחה ובין שלא בהשגחה.

(ג) בדרך מהירה אסורה העלאת נוסעים או הורדתם או עצירת רכב, העמדתו או חנייתו בכל מקום שבין הגדרות הקובעות את גבולות רצועת הדרך, אלא אם סומן אחרת.

(ה) הוראות תקנות משנה א ב ג לא יחולו על עצירתו או העמדתו של רכב שהיה הכרח לעצרו ולהשאירו עומד באופן זמני על פני הכביש עקב קלקולו, ובלבד שנוהג הרכב יעשה את כל הדרוש כדי להסיעו לשולי הדרך במידת האפשר ולהרחיקו מהדרך בכל במהירות האפשרית.

70. (א) רכב שהיה הכרח לעצרו ולהשאירו עומד על פני הדרך, יציב נוהג הרכב משולש אזהרה כאמור בתקנה 367 שיהיה נראה לעין נוהג הרכב הבא מאחוריו ממרחק של 100 מטרים לפחות.

72. (א) לא יעצור אדם רכב, לא יעמידנו, לא יחנהו ולא ישאירנו עומד, כולו או חלק ממנו, באחד המקומות המנויים להלן,:

(13) בצד מעקה בטיחות להולכי רגל בשפת הכביש, אלא אם תמרור מורה אחרת.

blackice לא מדובר בהפרעה, מדובר בסיכון, לכן מפנים רכבים אופנועים קטנועים וכל מפגע משולי הדרך ומהדרך עצמה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...