Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לבן דוד שלי יש את הרכב הנ"ל,במהלך נסיעה נקרעה רצועת אלטרנטור,דבר שגרם בין היתר לריקונו של המצבר

ולהתחממות המנוע,הרכב נכבה במהלך נסיעה (לפי טענת בן דוד שלי,לא עקב התחממות יתר של המנוע אלא עקב התרוקנות המצבר),

נקנתה רצועה חדשה והורכבה הרכב מניע לשניה ונכבה...

כאשר בעת ההנעה יש מן ניצוצות מן הקרבורטור,מן קול "ירי" שכזה נשמע

מה יכולה להיות הבעיה?

האם משהו נדפק בקרבורטור עצמו או שמא, המנוע שהתחמם גוקם לתופעה זו?

פורסם

צריך לבדןק את המתח על המצבר, וככל הנראה יש לטעון אותו עם מכשיר טעינה של חשמלאים,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

קשה להבין מה הקשר בין התרוקנות המצבר ע"י היקרעות רצועת האלטרנטור לבין היתחחמות הרכב. אלו 2 מצבים שונים במיוחד שמדובר בכך שהרכב הפסיק נסיעתו מייד עם קריעת הרצועה. זה שהרכב הפסיק נסיעתו עם קריעת הרצועה והיתרוקנות המצבר זה הגיוני כי המצבר ככל הניראה הפסיק לתת את המתח הרצוי למערכת ההצתה אבל בנוגע להיתחממות הרכב יכול להיות שמדובר בצירוף מיקרים שכזה. האם הרכב היה מיתחמם כבר לפני המיקרה?

:)
פורסם

בפיאט אונו 1.4 רצועת האביזרים מניעה את האלטרנטור ואת משאבת המיים ובהעדרה המנוע יתחמם בגלל שמש' המיים אינה מסתובבת והמצבר נפרק בגלל חוסר טעינת אלטרנטור שאינו מסתובב.

בפיאט אונו עם מנועי FIRE 1.0 ו 1.1 רצועת האביזרים מפעילה רק את האלטרנטור ומש' המיים מופעלת, בנפרד,

ע"י רצועת התיזמון (טיימינג).

בברכה - רפי לין

פורסם
בפיאט אונו 1.4 רצועת האביזרים מניעה את האלטרנטור ואת משאבת המיים ובהעדרה המנוע יתחמם בגלל שמש' המיים אינה מסתובבת והמצבר נפרק בגלל חוסר טעינת אלטרנטור שאינו מסתובב.

בפיאט אונו עם מנועי FIRE 1.0 ו 1.1 רצועת האביזרים מפעילה רק את האלטרנטור ומש' המיים מופעלת, בנפרד,

ע"י רצועת התיזמון (טיימינג).

בברכה - רפי לין

רפי, למען האמת מכיוון שאיני מכיר את הדגמים של ה-1.4 הייתי בטוח שגם שם משאבת המיים מופעלת ע"י רצועת הטיימינג אבל חידשת לי ולכן חוזר בי מההסבר האחרון. :)

יש סיכוי שבאותו רגע שהרכב כבה מייד שהרצועה ניקרעה הרכב כבר הספיק להיתחמם מחוסר תיפקוד של המשאבת מיים למספר שניות או דקות?

:)
פורסם
קשה להבין מה הקשר בין התרוקנות המצבר ע"י היקרעות רצועת האלטרנטור לבין התחחמות הרכב. אלו 2 מצבים שונים במיוחד שמדובר בכך שהרכב הפסיק נסיעתו מייד עם קריעת הרצועה. זה שהרכב הפסיק נסיעתו עם קריעת הרצועה והיתרוקנות המצבר זה הגיוני כי המצבר ככל הניראה הפסיק לתת את המתח הרצוי למערכת ההצתה אבל בנוגע להיתחממות הרכב יכול להיות שמדובר בצירוף מיקרים שכזה. האם הרכב היה מיתחמם כבר לפני המיקרה?[/quote]

שלום רב !

שאלתך במקומה, אם כי הנחתך שגוייה, ואני אפרט :

בפיאט אונו מנוע 1000 פייר, קריעת הרצועת האלטרנטור, תגרום לחוסר טעינה, שתדליק מיידית נורת אזהרה בצבע אדום, בצורת ציור של מצבר עם סימון של פלוס ומינוס.

ברגע זה חובה על הנהג לעצור מיידית בשולי הכביש במקום בטוח ולכבות את המנוע !

אי כבוי המנוע, גורם להתרוקנות המצבר, ובכלל חוסר טעינה, כאשר המאורר החשמלי לא מסוגל להסתובב מהר, עד שמפסיק להסתובב בכלל ואז הרכב מתחמם.

יתכן ונשרף שסתום פליטה, מה שמסביר את קולות הבק פייר באגזוז, ובקרבורטור פיצוצים בגלל התעוותות שסתום יניקה.

מיותר לציין שהשיקול דעת לא לעצור את הרכב, עם הדלקת נורת הטעינה, היה שיקול מוטעה, שיכון להסתכם בנזק כספי רב.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אם רצועת האביזרים נקרעת, המנוע לא יכבה מיד כי במצבר יש עדיין מתח שמספיק לX זמן של נסיעה.

מה שכן יקרה מיד, זה התחממות של המנוע ולכן הגיוני יותר שהמנוע כבה בגלל התחממות יתר.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

• תוכן חדש...