Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבקש דיעה עיניינית ומבוססת.

זה זמן שאני מתלבט לגבי רכב, זה אחרי שראיתי איזה גרוטאות נמכרות בסכום של כ30K והקילומטרז' הגבוה יחסית של רכבים משנת 95 עד 98, שזה בדרך כלל מה שנכנס בתקציב של 25-30K ש'.

יש לציין שאני נוסע דיי הרבה כ30,000ק"מ בשנה, לכן החיסכון בדלק והאמינות הן תכונות ראשונות במעלה.

ראיתי פיאסטה CLX 2002 מחברת השכרה, בסכום של 43,900 ש' יחד עם המימון נראה לי שאני יכול לעמוד בזה.

האם הפיאסטה בכלל ומהשכרה בפרט (שנת 2002) עומדת בקריטריונים של חסכון בדלק ואמינות-כלומר הוצאות אחזקה זולות. אם כן האם יש דברים שיש להקפיד עליהם מבחינה מכאנית\חשמלית בפיאסטה. אשמח גם אם תכתבו על נקודות חשובות אחרות שאולי לא העלתי בשאלתי.

אבקש תשובתכם המהירה

בתודה

אבי

http://www.whatcar.com/ מבחני מכוניות חדשות וישנות. רוב הדגמים מופיעים.
פורסם

בשנים 2000-2002 נמכרה הפיאסטה עם מנוע 1.3 בעל גל זיזים תחתון ברמת גימור clx לבד.מכונית אמינה מאד בעלת התנהגות כביש מצויינת,הגה חד ורגיש,נוחות נסיעה סבירה,איכות גימור טובה,מזגן מצויין.חסרונותיה הבולטים הם תא נוסעים צר וצפוף,וביעיקר מנוע מיושן ועייף בעל צריכת דלק די גבוהה,יחסית.אוטו מהשכרה רצוי לבדוק בשבע עיניים,ולמרות שהפיאסטות האלה עמידות מאד,בדוק אותה בקפידה.סך הכל-אוטו אמין מאד ומהנה לנהיגה,משנת דגם מתקדמת יחסית,כך שאינך צריך להתפשר על אוטו בן 8.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תשמע אני אומר כל אוטו מהשכרה תבדוק ב7 עיניים...

בגלל שהיו הרבה נהגים על המכוניות האלה מי יודע מה הם עוברות זה לא כמו מכוניות מליסינג שאז זה אולי היה נהג אחד...

<-- דומה אבל... לא... :) [306 S16]

פורסם

פיאט פונטו ספייס 2001 עולה בכל דבר על הפיאסטה, לדעתי עדיף שתבדוק את האופציה הזאת גם, מה גם שיש כאלה בשפע בחברות השכרה.

פורסם

הפיאסטה אמינה מאוד, אמינה גם מהפונטו, ולדעתי גם יותר זולה לאחזקה ממנה. אפשר למצוא פיאסטות גם מליסינג אם כי אין הרבה כאלו.

הפונטו נוחה יותר ,מודרנית יותר, בטוחה יותר. הפיאטסה אמינה יותר, ומהנה יותר לנהיגה.

למי שחשוב לו אמינות לפני כל דבר אחר - פיאטסה.

גיא

פורסם
הפיאסטה אמינה מאוד, אמינה גם מהפונטו, ולדעתי גם יותר זולה לאחזקה ממנה. אפשר למצוא פיאסטות גם מליסינג אם כי אין הרבה כאלו.

הפונטו נוחה יותר ,מודרנית יותר, בטוחה יותר. הפיאטסה אמינה יותר, ומהנה יותר לנהיגה.

למי שחשוב לו אמינות לפני כל דבר אחר - פיאטסה.

גיא

אני יוסיף עוד כמה דברים, לגבי האמינות אולי אתה צודק, אבל הפונטו הרבה יותר מודרנית, הפיאסטה צפופה וקלסטרופובית מאוד, מאוד מיושנת, הדגם לא הוחלף מתחילת שנות ה-90 (רק עבר מתיחת פנים), הפיאט יותר חסכונית, הפיאסטה שותה די הרבה ביחס למכונית קטנה. פיאט פונטו קיימת גם הרבה בחברות ליסינג ומשם כדי לקנות אותה.

פורסם
פיאט פונטו ספייס 2001 עולה בכל דבר על הפיאסטה, לדעתי עדיף שתבדוק את האופציה הזאת גם, מה גם שיש כאלה בשפע בחברות השכרה.

אז ככה. לפני כמה ימים רכשתי פיאסטה 2002 מליסינג, כאשר ההתלבטות הייתה בינה לבין הפונטו. נסעתי על ועשיתי לי רשימה קטנה של ייתרונות וחסרונות.

פונטו - ייתרונות - יותר חדישה. יותר בטוחה (מבחני ריסוק 4 כוכבים) A.B.S

חיסרונות - מושבים לא נוחים, הגה חסר כל תחושה, יחסי העברה ארוכים מדי, התנהגות פושרת יחסית

פיאסטה - ייתרונות - כסא נהג נח, הגה מעולה, התנהגות טובה מאוד, העברות הילוכים חלקות יותר.

חסרונות - מיושנת, בטיחות (מבחני ריסוק 3 כוכבים).

בקשר למרווח מאחור - לא מעניין אותי, לטובה ולרעה.

אמינות - שמעתי דברים טובים יותר על הפיאסטה, כמו כן איכות ההרכבה נראית טובה יותר.

צריכת דלק - נושא שחשוב לי, אם כי לא נראים הבדליפם משמעותיים , עם ייתרון לפונטו.

גיא.

פורסם
יש לציין שאני נוסע דיי הרבה כ30,000ק"מ בשנה, לכן החיסכון בדלק והאמינות הן תכונות ראשונות במעלה.

לאחי פיאסטה שנת 97' (1.3, 8 שס') עם 275,000 ק"מ כמעט, רכב חברה לשעבר.

הרכב לא מתוחזק באופן מיוחד, למעט טיפולים, והוא עם מנוע מקורי.

עושה 1:15 ק"מ לליטר משולב, לא נתקע, לא צורך גרם שמן ולא מתקלקל.

כמובן שמדובר במקרה בודד ואין להסיק מכך דבר.

• 8 שנים מאוחר יותר...
פורסם

הפיאסטה מאוד אמינה ודי מהנה לנהיגה

לגבי צריכת הדלק - ככה ככה

אצלי תמיד היה באיזור ה 1-12 לנסיעה משולבת, אבל בנסיעה רגועה אפשר להשיג יותר

מעבר לזה עד שלא קניתי את הרנו סניק, לא ידעתי כמה הפיאסטה בנוייה טוב.

חלקים לא מתפרקים סתם - פשוט מרגיש רכב רציני.

פשוט הרנו זה בדיחה, חשמל והידרוליקה זה לא הצד החזק שלהם

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

זה לא בשבילו

זה לכל מי שיקרא את השרשור כתוצאה מחיפוש או מזה שהקפיץ אותו

אם כבר, אז כבר

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

• תוכן חדש...