Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה שבועות הסתיים סיפור ממש מרגיז וחשבתי לשתף ע"מ שאחרים ילמדו ממה שעבר עלי. לא רואה מקום מתאים יותר מאשר אוף טופיק של פורום רכב.

לפני שנה פרצו לדירה שלי וגנבו, בין היתר, דרכון. משרד הפנים באותם זמנים קבע קנס של 1000 ש"ח על הנפקת דרכון במקום דרכון שנגנב - דבר שהוביל לבג"צ נגד הדבר (קנס בצורה של אגרה). מסתבר שהיו אנשים שפשוט מכרו את הדרכונים שלהם ומשרד הפנים החליט שהכי קל להעניש את כולם. חיכיתי לראות מה קורה עם זה ולכן לא ניגשתי לחדש את הדרכון.

השנה קבעתי לנסוע כמה פעמים לחו"ל ויחד עם סיום הדיון בבג"צ (שהוביל בסה"כ להקלה ל- 750 ש"ח קנס, ממש תודה) - ניגשתי לחדש את הדרכון עם כל המסמכים: הטפסים ממשרד הפנים (הצהרה על דרכון שנגנב, בין היתר), התלונה במשטרה וכו'. הפקידה, שנראתה והתנהגה כמו לטאה, אמרה לי שלא יוכלו להנפיק לי דרכון במשך שנה כי זו פעם שנייה שגונבים לי (בפעם הקודמת הייתה לפני חמש שנים כשפרצו לדירה של ההורים שלי) - במקומו רצו להנפיק לי תעודת מעבר. משמעות הדבר היא שלכל מדינה שרוצים לנסוע חייבים לקבל ויזה מיוחדת. כמובן שלא היה עם מי לדבר - נהלים זה נהלים, לא משנה שאתה האזרח נדפק פעמיים - פעם מכיוון המשטרה שלא יכולה להגן על הרכוש שלך ופעם ממשרד הפנים שרואה בך אחראי לאימפוטנציה של המשטרה.

בשורה התחתונה, אחרי הרבה טרטור הצלחתי לקבל דרכון ואפילו קיבלתי פטור מהקנס (שילמתי רק 250 ש"ח כמו עלות חידוש).

לפני הפריצה:

- הדרכון חייב להמצא בכתובת שרשומה בתעודת הזהות. אם הדרכון יגנב ממקום אחר, בעיה

- תחביאו את הדרכון שלכם. אני אומנם שמתי אותו במקום ממש ממש שמור, אבל כשהפכו את הבית הגיעו אליו

בזמן הפריצה:

- תיגשו למשטרה מיד. אם עברו 24 שעות מרגע הפריצה ועד רגע הדיווח - לא תקבלו הקלה בתשלום. הפקיד שלי רשם שהפריצה נעשתה יומיים קודם לכן (כי אמרתי לו שזה קרה בין יום ראשון ליום שלישי והוא פשוט רשם יום שני) וזה עשה לי בעיה. הייתי צריך לקבל אישור מיוחד אחרי שכתבתי מכתב וכו'.

- אמרו לחוקר לרשום שנגנב דרכון ישראלי על שמכם. אם לא היה רשום בדו"ח שהדרכון היה על שמי לא הייתי מקבל כלום.

כשניגשים לחדש דרכון:

- ודאו שיש לכם מקור של הגשת התלונה במשטרה. אם נתתם אותו לביטוח, גשו למשטרה לקבל חדש

- אם אומרים לכם שינפיקו לכם תעודת מעבר - גשו לדבר עם המנהל של המקום (לא המנהל של קבלת הפנים). אני הסברתי לו שכאזרח לא יכלתי לעשות יותר ממה שעשיתי. במקרה במשך 12 שנה פרצו לבית שלי פעמיים ובשני המקרים הפכו את הבית והגיעו לדרכון. הוא עשה פרצופים (ואפילו אמר לי שדרכון צריך להיות בכספת) אבל בסוף נתן אישור.

זהו, עכשיו נחכה שגוגל יעשה אינקדסינג בתקווה שכמה נשמות טהורות ינצלו ממסכת העינויים הזו.

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

• תוכן חדש...