Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הקשר אורות ביום?

מישהו מכיר מדינה בעולם חוץ מישראל שיש בה חוק על חובת הדלקת אורות בשעות היום, ובחורף בכבישים בין עירוניים ומהירים?! אין דבר כזה, אז למה פה?!

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לדעתי זה מיותר , גם החוק קובע כך.

בנוסף משום מה אורות ביום מסנוורים אותי ..

תשים לב לאורות ממול ביום שמש .

לירן אתה אומר בעצמך הרבה פעמים שהחוק דפוק וצריך לשנות אותו.

אז לפי דעתי יש המון דברים דפוקים בחוק ואחד מהם זה שלא מחייבים להדליק אור ביום.

אני פעם לא היתי מדליק אור ,כשהחוק טען שלא חייבים, אבל אחרי כמה זמן הבנתי שרואים הרבה יותר טוב את מי שמדליק אורות אפילו אם יש אור יום בחוץ.

מייק ( מצמץ) , טלאור , אני אמנם אומר שהחוק דפוק לגבי הרבה דברים

אבל יש הבדל - חוקי התעבורה כחוקים יבשים כגון קו לבן , אדום , איתות וכו'

אני לא עובר על החוקים הללו , אבל במהירות העניין שונה וכולם יודעים זאת.

בכל מקרה אני לא רואה צורך להדליק אור ביום .

פורסם

תודה לכל אלו שאיחלו לי החלמה מהירה, אני מעריך את זה :mm_yeah:

לירן, ביקשת שאספר את סיפור התאונה.

ביום כלשהו בערב נסעתי לחברתי(עכשיו אקס) בחולון ע"ג פיג'ו אליזאו 125.

נסעתי ברחוב עם שני נתיבים לכל כיוון.

אני הייתי בנתיב הימני, הייתה מכונית בנתיב השמאלי לידי.

לפתע הנהג שבר הגה בחדות לכיוון מגרש חניה שהיה מצד ימין.

הייתי בנתיב לידו, הוא לא אותת ולא הסתכל הצידה כדי לראות שיש מישהו לידו ופגע במלוא העוצמה(המהירות לא הייתה גבוהה, 30-45) אני ישר עפתי לכיוון המדרכה, האופנוע נפל עליי...

זה היה הסיפור בקצרה.

לירן.

Howard Walker, Autocar: That rumble you're feeling is Ferry Porsche turning in his grave

פורסם
מה הקשר אורות ביום?

מישהו מכיר מדינה בעולם חוץ מישראל שיש בה חוק על חובת הדלקת אורות בשעות היום, ובחורף בכבישים בין עירוניים ומהירים?! אין דבר כזה, אז למה פה?!

אתה לא חושב שכדאי להדליק אורות ביום בחורף?

Howard Walker, Autocar: That rumble you're feeling is Ferry Porsche turning in his grave

פורסם
תודה לכל אלו שאיחלו לי החלמה מהירה, אני מעריך את זה :mm_yeah:

לירן, ביקשת שאספר את סיפור התאונה.

ביום כלשהו בערב נסעתי לחברתי(עכשיו אקס) בחולון ע"ג פיג'ו אליזאו 125.

נסעתי ברחוב עם שני נתיבים לכל כיוון.

אני הייתי בנתיב הימני, הייתה מכונית בנתיב השמאלי לידי.

לפתע הנהג שבר הגה בחדות לכיוון מגרש חניה שהיה מצד ימין.

הייתי בנתיב לידו, הוא לא אותת ולא הסתכל הצידה כדי לראות שיש מישהו לידו ופגע במלוא העוצמה(המהירות לא הייתה גבוהה, 30-45) אני ישר עפתי לכיוון המדרכה, האופנוע נפל עליי...

זה היה הסיפור בקצרה.

לירן.

לירן אני מצטער לשמוע , העיקר שיצאת מזה .

בלי שום קשר לתאונה שלך , הרבה מן הקטנועים המסתובבים בעיר לא

מודעים פשוט לסיכון הכרוך בנסיעה ליד רכב - נכון במקרה כזה הרכב יהיה האשם

אבל חיי הרוכב על הכף והוא כאחד הרוכב על כלי פגיע ביותר צריך ליהיות קשוב

יותר לרכבים שלידיו ולצפות פגיעה כזו.

לא חסרים המקרים שבהם לא שמים לב לקטנוע שנוסע בדיוק בתחום האפור

מבחינת הראות במראות הרכב.

בכל מקרה תרגיש טוב ותחזור לרכב!

:D

פורסם

בידר היקר,

אופנוע, במיוחד במרכז הארץ, הוא כלי רכב למתאבדים לדעתי.

צד לי שאני אומר לך את זה רק עכשיו , ואני מקווה שלמדת מהניסיון המר מהתאונה שלך, לצערי אני גם לא מכיר מישהו שיש לו יותר רישיון לאופנוע שלא חווה חוייה כמו שלך או כל סוג של החלקה או מכה קטנה מרכב שהביאה לנזק גופני..

אמנם כלי זריז, יעיל, מהיר בעיר וללא בעיות חניה, אבל גם פגיע מאד עד שהנסיעה בו במרכז הארץ בכבישי ישראל הופכת להימור ואחוז גדול מהתאונות בכלל לא נגרמות ע"י נהג האופנוע אלה נהג אחר ש"לא שם לב" ועוד אלפי תירוצים קטלניים..

אני מציע לך לא לשוב לנהוג על אופנוע.. חבל לקחת את הסיכון המיותר הזה.

פורסם

תודה רבה לירן, אבל אני מקווה שתסכים איתי שכשנהג לא מאותת ו/או מסתכל הצידה הוא מייד נוטל 100% אשמה.

שוב תודה על האיחולים!

לירן.

פורסם
בידר היקר,

אופנוע, במיוחד במרכז הארץ, הוא כלי רכב למתאבדים לדעתי.

צד לי שאני אומר לך את זה רק עכשיו , ואני מקווה שלמדת מהניסיון המר מהתאונה שלך, לצערי אני גם לא מכיר מישהו שיש לו יותר רישיון לאופנוע שלא חווה חוייה כמו שלך או כל סוג של החלקה או מכה קטנה מרכב שהביאה לנזק גופני..

אמנם כלי זריז, יעיל, מהיר בעיר וללא בעיות חניה, אבל גם פגיע מאד עד שהנסיעה בו במרכז הארץ בכבישי ישראל הופכת להימור ואחוז גדול מהתאונות בכלל לא נגרמות ע"י נהג האופנוע אלה נהג אחר ש"לא שם לב" ועוד אלפי תירוצים קטלניים..

אני מציע לך לא לשוב לנהוג על אופנוע.. חבל לקחת את הסיכון המיותר הזה.

רפאל, חשוב לחדד משהו....

נהג שלא מאותת בעיר וחותך נתיב כדי להכנס לחניה מבלי לבדוק דרך מראות הצד שהכל פני זה אותו נהג שיעבור נתיב בכביש מהיר בלי לאותת (יותר קטלני שרכב חותך אותך ופוגע בך כשאתה על 100 קמ"ש באטו מאשר כשאתה על 50 קמ"ש ועל קטנוע).

זה גם אותו נהג שקורא עיתון בפקק וגולש לנתיבים השכנים לו ואז שובר את ההגה חזרה כי צפרו לו.

אותו אחד גם יעשה פרסה בצומת מרומזר שאין בה פניה שמאלה (הרי אין שלט, אז מה הבעיה?).

נמשיך עם אותו מר נהג מלמעלה, הוא גם יזכר כ-50 מטר לפני היציאה שהוא צריך באיילון ואז יחתוך את כל הנתיבים כדי לצאת בכל זאת ביציאה שלו (הרי אי אפשר לחזור חזרה מהמחלף הבא...).

בקיצור, מה שרציתי להבהיר ולחזק את קודמיי שאופי העבירה לא רלבנטי כל כך, מה שכן רלבנטי הם הגורמים שהם התרבות שלנו והדברים שמעסיקים את נהגי ישראל בדרכים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אכן.

אני עם כספרב.

האיתות הוא רק דוגמה לתרבות הנהיגה העקומה שיש בארץ.

דיברנו על זה רבות, הכל צריך להתחיל מגיל אפס ובלי קשר לתרבות נהיגה\מוטורית.

כמו שאנחנו עומדים בפקק, ככה אנחנו עומדים בתור בקופת חולים, ככה אנחנו מנסים לקצר\לקמבן\לעקוף\לרמות\לתחמן\"רק לשאול שאלה" וכו'....

בתוך עמי אני חי....

רובנו כאלה, חלקנו נהגים מצויינים שלא עושים את כל הנ"ל על הכביש, אבל במקומות אחרים כן... חלקנו גם עושים את זה על הכביש....

החינוך צריך לבוא מגיל צעיר, לא אנחנו נהיה אלה שנביא את הישועה :)

:-)

פורסם

החינוך צריך לבוא מגיל צעיר, לא אנחנו נהיה אלה שנביא את הישועה :)

אני לצערי פשוט לא מצליח להתנתק מהמחשבה שאני יכול לשנות משהו בזה...

דוגמה:

שבת, רח' ז'בוטינסקי ר"ג.

אידיוט במאזדה דימיו חותך אותי בלי לאותת רק כדי לעקוף מישהו אחר וממשיך ליסוע כאילו לא קרה כלום.

סחיטת חלק מ- 123 הסוסים של הוולקן מביאה אותי במקביל אליו. אבל'ה בן 50+- יחד עם אישתו המתקמטת, מתעלמים ממני לגמרי כשאני במקביל אליהם, פשוט מסתכלים רק ישר (בחיים שלי לא ראיתי אנשים שמסתכלים רק ישר כל כך הרבה זמן).

נסעתי במקביל אליו עד סוף ז'בוטינסקי פ"ת (חתיכת סיבוב עשיתי בגללו) עד שזכיתי ליחס מצידו. היחס היה "מה אתה רוצה ממני? למה אתה עוקב אחרי וכו'".

אז הסברתי לו למה אני נוסע אחריו ולמה זה לא יפה להתעלם ממישהו שחתכת אותו לפני ק"מ וחצי. בקיצור....הוא הבין (או שלא) שאני מוכן להשקיע הרבה כדי לחנך אותו, את מר אבל'ה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
מה הקשר אורות ביום?

בסקנדינביה חובה להדליק אורות תמיד. יש שם מכוניות בהם אי אפשר בכלל לכבות את האורות כשהרכב מונע.

למה פה? פשוט מאוד - כי רואים רכב עם אורות יותר טוב מרכב בלי אורות.

סופסוף חוק אחד הגיוני שחקקו במדינה הזאת בתחום הבטיחות בדרכים.

וללירן, לא ידעתי על התאונה שלך.

שתהיה לך החלמה מהירה, ומקווה בשבילך שהבן @#$% יחטוף עונש כבד.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

לירן ,

דבר ראשון אני מאחל לך החלמה מהירה וזאת בשורה התחתונה הדבר הכי חשוב , שאתה איתנו ופה בשביל כל החברים והמשפחה.

את התרבות נהיגה פה אני מקווה שיום אחד יצליחו לשנות עם חינוך מההתחלה ולא לתת לדברים להדרדר כמו היום עם צעדים ביזארים המניחים את החינוך המוטורי היום יומי שלנו בידי ההורים שעם כל הכבוד לא עושים יותר טוב מאיתנו ואף מטמיעים בהרבה נערים הרגלים של שנים של טעויות בסיסיות מהתחלה.

אני מקווה שכולנו באמת ניקח את העינין לצומת ליבינו ולפחות כשיש עוד אנשים בכביש לחשוב פעמיים לפני שעושים שטויות.

כביש ריק? תעשו מה בראש שלכם - האחריות היא עליכם בלבד ... אבל כשיש עוד אנשים מסביב ... לפחות לבד צריך לחשוב פעמיים. טעויות של אחרים הן אכן בלתי נמנעות ( ודני אני לא מתכוון למצבים שאתה יכול לצאת מהם תוך כדי שהם קורים אלא למעשה הבסיסי הלא אחראי של הנהג לידך בלי קשר להתגלגלות האירועים ... )

ושוב לירן ... תרגיש טוב , החלמה מהירה ומי יתן ויהיו מינימום תאונות ומקרים מצערים לסובבים אותנו ובכלל

ליביו.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני מודה לכל מי שאיחל לי החלמה מהירה, אני מעריך את זה. :mm_yeah:

פורסם
ההודעה הזו מיועדת בעיקר לאנשים שמעלים הודעות ונותנים או שואלים לטיפים כיצד להתחמק מדוחות וקנסים שונים לגבי כל מיני עבירות שביצעו.

*הודעתך נערכה, הערות למנהלי האתר בה"פ בלבד*

עקב תאונת דרכים לפני חודשיים אני עדיין יושב בבית רוב היום בנכות מירבית עקב מכונית שפגעה בי כשרכבתי על אופנוע בזמן נסיעה.

מאז אני עובר פיזיותרפיה במרכז רפואי במרכז הארץ וכל יום אני פוגש אנשים שעברו תאונות דרכים כמוני עקב נהגים שביצעו עבירות פעוטות ולא פעוטות.

היום פגשתי מישהי שלא יכולה לדבר או לזוז כבר שנה, ואמא שלה סיפרה לי שנהג לא הדליק אורות באמצע היום ופגע בבתה, העיף אותה למרחק 40 מטר ומאז היא לא השמיעה הגה. היא כרגע בת 16.

התאונה שאני עברתי קרתה בגלל נהג שלא אותת(!!!!) והסתכל הצידה-עבירות שרוב הנהגים בישראל עושים על בסיס יום-יומי.

אני אצא מזה בעוד זמן מה, אבל מה בעד כל שאר האנשים שלא יעזבו את המרכז הרפואי כל החיים שלהם?

מה אם האנשים שלא יוכלו עוד להגיד מילה אי פעם?

האנשים שלא יוכלו להכיר בן/בת זוג בחיים שלהם מאחר והם לא מסוגלים לדבר.

האנשים שלא יוכלו לאכול בעצמם אי פעם.

לא יוכלו לנשום בעצמם אי-פעם.

לא יוכלו ללכת אי-פעם.

אני מבקש שתעשו חשבון קצר ותשימו לב שכל פעם שאתם לא מאותתים, כל פעם שאתם מחליטים שממילא יש אור בחוץ ואתה לא מדליקים את הפנסים, כל פעם שאתם נוסעים 70 בתוך העיר, כמעט הרגתם מישהו.

לירן בידרמן.

במקום שאני בא ממנו אתה יודע מה אומרים על מה שכתבת?

"יאללה יאללה"

אתה רוצה לומר משהו קונקרטי? תגיד.

אחרת אני לא מבין מה אתה מנסה להעביר?

שעשית תאונה? (זה באמת מצער, אני מצטער לשמוע ובאמת לא הייתי רוצה שזה יקרה לי)

ששמעת שעוד אנשים עושים תאונות? (נכון, סטטיסטית יש עוד אנשים שמעורבים בתאונות)

שמתים מזה? (כן, יכול להיות שגם מתים מתאונות)

שנפגעים? שזה עולה כסף למדינה ולנו? (נכון , כי מישהו צריך לשלם)

אבל מה אתה עוד רותה לומר שלא ידענו קודם????

רוב האנשים הכותבים פה הם אחראיים הרבה מעל הממוצע, יודעים לנהוג טוב יותר מהממוצע ומגיבים לרוב, באופן נכון יותר מהממוצע.

אתה רוצה לחנך? צא לרחובות.אל תחפש את המטבעות שלך מתחת לפנס שלנו.

רון.

-אני סתם לא אוהב שמטיפים לי מוסר-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

רון, נראה לי שהנקודה של לירן היתה להמחיש כמה השימוש באיתות חשוב. אם היינו עושים כאן סקר "כשאתה מחליף נתיב האם אתה מאותת: תמיד/כמעט תמיד/בדרך כלל/לפעמים/בדרך כלל לא/כמעט תמיד לא/אף פעם", אני לא בטוח שהתוצאות היו מעודדות. אני חושב שיש הרבה אנשים שיודעים מה לעשות כשמכונית ההנעה הקדמית שלהם נכנסת להיגוי יתר, אבל מזניחים את האיתות כי הוא פחות חשוב בעיניהם.

החלמה מהירה לירן, תהיה בריא!

• תוכן חדש...