Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכס, eBay ומה שביניהם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

בהנחה שאני מעוניין לייבא מוצר מ-eBay (או כל אתר אינטרנט אחר, לצורך העיניין - לאו דווקא מוצר הקשור לרכב) דרך אחד משירותי ה"כתובת האמריקאית" אשר מוכנים גם לארוז מחדש את החבילה, כיצד מתנהל עיניין המכס? אם החבילה מסומנת כמתנה בערך של מתחת ל-50$ והיא נתפסת במכס, מהו גובה הקנס - אם בכלל - שאצטרך לשלם? אם הפריט מוצהר כראוי (וקיימים לגביו אישורים ברורים), האם אאלץ לשחררו "ידנית" מהמכס או שאוכל לשלם את המכס בסניף הדואר הקרוב לביתי?

הסיבה הספציפית לשאלתי היא סוגיית יבוא מכשיר סלולרי (גוגל נקסוס 1, לצורך העיניין) אשר קיבל אישור סוג כדת וכדין בישראל (כלומר שיווקו חוקי), אך מחיריו בחנויות הישראליות פרועים לגמרי :lol: בשלב זה, אני מתלבט האם לייבאו דרך הדואר או להעזר בקרובים, ואשמח אם בעלי ניסיון ביבוא אישי ומכס בכלל יוכלו להאיר את עיני לגבי הסיכונים הכלולים ביבוא דרך דואר רגיל \ חבילות.

הסיבה שאני מפרסם דווקא בפורום זה היא ששאלתי לא אקסקלוסיבית לתחום הסלולרי, ואני מניח שחברי פורום רבים ששקלו לייבא בשלב כלשהו רכיבים כאלה ואחרים מ-eBay התחבטו בדילמה הזאת. מה אתם אומרים?

פורסם

אם אתה מביא אותו פיסית את סיבה שתשלם מכס, הם לא דורשים מכל מי שנכנס לארץ להוציא את תכולת מטלטליו, וגם אם כן די קשה להוכיח מה קנית ומתי, ככה שמזה אני לא הייתי חושש. אם אתה משתמש במשלוח אתה פשוט משלם מכס בכניסה לארץ, בדרך כלל נוסע למכס בתל אביב ומשחרר את המוצר ידנית.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

אני לא חושש שיתפסו את המכשיר בכניסה לארץ, אני פשוט לא רוצה לשלם 1,200 שקל קנס + מכס. אז בעצם, הכלל של "קנס בגובה המכס" שמכפיל את המכס שאתה משלם, תקף רק אם נכנסת במסלול הירוק בנתב"ג ויש לך מוצרים להצהיר עליהם? כלומר, אם אני מייבא מכשיר סלולרי בדואר ולא מצהיר על ערכו, ה"קנס" שאני אשלם יהיה יום עבודה?

תודה לך על העזרה :)

פורסם

טלפון צריך אישור של משרד התקשורת.

עדיף שתצא מישהו שיביא לך אחד.

אם אתה רוצה להמר כמו כל דבר שעובר בדואר גם זה יכול לעבור בלי בדיקה.

אייל

פורסם

לפני שנה בערך אני קניתי פלאפון דרך ebay ונאלצתי לשלם 30% מערכו של הפלאפון למכס.

הפלאפון הגיע עד סניף הדואר שליד ביתי ושם שילמתי את התוספת.

פורסם

כל עוד לא מגלים שהחשבונית שונתה, אתה לא תקבל שום קנס.

סה"כ כ30 אחוז תוספת מע"מ + מס קניה על המכשיר.

לא יגידו לך "לא" כל עוד תשלם.

אני מניח שעם תוספת של 30 אחוז המכשיר עדיין זול יותר מבארץ

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
לפני שנה בערך אני קניתי פלאפון דרך ebay ונאלצתי לשלם 30% מערכו של הפלאפון למכס.

הפלאפון הגיע עד סניף הדואר שליד ביתי ושם שילמתי את התוספת.

גם אצלי זה מה שעושים בהזמנת ספרים, התוספת שאני משלם משקפת רק מע"מ. לא תמיד אני נדרש לשלם אותה.

פורסם
טלפון צריך אישור של משרד התקשורת.

עדיף שתצא מישהו שיביא לך אחד.

אם אתה רוצה להמר כמו כל דבר שעובר בדואר גם זה יכול לעבור בלי בדיקה.

הנקסוס נמצא ברשימת הטלפונים המותרים ביבוא של משרד התקשורת - כלומר, לא צריך לקבל עבורו אישור מיוחד. לראייה, הוא משווק על ידי מספר חנויות בישראל. יש לי אפשרות להביא אותו דרך קרוב-רחוק, אבל אני בודק אפשרויות נוספות לכל מקרה.

ב"שינוי חשבונית", הכוונה היא הצהרה לא נכונה על המוצר? נניח שאני מצהיר על החבילה כי היא בשווי 45$ (כלומר, פטורה ממס), האם במקרה זה אאלץ לשלם קנס? או שהכוונה לחשבונית שנמצאת בחבילה (שמגיעה מגוגל וחוקית כמובן)?

תודה לכם.

פורסם

זה שמוכרים בארץ אומר שמישהו אחר מבריח אותו לארץ.

אם אתה מזמין מחברה שתשלח לך הם כותבים בדיוק את הסכום בחשבונית,לא מורידים שקל.

מוצר בסכום כזה הם שולחים עם ביטוח והמחיר של המוצר מופיע על החבילה.

אם משפחה שולחים לך הם יכולים לסמן שזאת מתנה,לא לכתוב סכום ולא לבטח.

אייל

פורסם

קודם כל באמת תבדוק שזה מאושר לייבא את הדגם הזה.

דבר שני, לא הייתי ממליץ לך לשנות את ערכי החבילה, כיוון שאז אין לך ביטוח

על התכולה, ומכשיר כזה עלול "להדפק" במשלוח, או ללכת לאיבוד, ואז נדפקת

ואין לך למי לבוא בטענות, חוץ מלעצמך.

לגבי התשלום, החבילה מגיעה אליך לסניף הדואר הקרוב, עם דרישה לתשלום,

וכמובן שאחרי שאתה משלם את סכום המס הנדרש, אתה מקבל את החבילה.

פתרון הכח טוב, זה להביא את זה לבד.

פורסם

את האמת רציתי לשאול את אותו הדבר בנוגע לאייפון,

בקרוב הולך לצאת אייפון דור חדש אם אני לא טועה בשם 4GS.

ניתן לייבא אותו מבלי להיתקל במכס?

או שעדיף לי לחכות שאולי יביאו לי אחד כזה(יכול לקחת גם המון זמן).

פורסם

לגבי קומבינת המכס אני לא יודע,

אבל פעם רציתי להזמין באי ביי איזה פלאפון שלא מוכרים בארץ, אז שלחתי מייל למכס לגבי חוקיות יבוא פלאפון

והם ענו לי

מכשיר טלפון סלולרי אחד אינו דורש אישור תקן.המידע הכלול במכתבנו זה, נכון ליום שליחתו וכפוף לכל השינויים העשויים לחול בתעריף המכס ומס קניה או בכל דין או נוהל אחר הנוגעים לענין.

המידע הנמסר במכתב זה הינו מידע עזר בלבד ואין מידע זה, כולו או מקצתו, מחייב את אגף המכס ומעמ.

פורסם

תודה לכולכם על העזרה :)

החלטתי להיעזר בקרובת משפחה שמגיעה מקנדה במקום לשלם פי שלוש מהמס הקנדי בישראל. נקווה שהיא תצליח להכנס בלי מאורעות מיוחדים.

טל

• תוכן חדש...