Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי לכולם

ביום ראשון אני כנראה אסע לחולון לבדוק רכב שאני רוצה לקנות.

מה לדעתכם עדיף מכון בדיקה שיבחן את האוטו או המכונים הניידים האלו שבאים עד אליך?

מצאתי גם בפורום שהמליצו על "המעבדה לרכב" שממוקמת באזור התעשייה החדש,חולון ברחוב הסתת 5.

חוץ מזה אשמח להמלצות באזור חולון \ בת ים.

תודה לכולם

20120407134826.jpg
פורסם

קח בחשבון שהבחורים שמגיעים עד אליך אין להם את הכלים כמו למכון בדיקה.

כמה המחיר שלהם לבדיקה? 350-400 שקלים?

עדיף לשלם עוד 50 שקל ולבצע בדיקה כמו שצריך, שכוללת הכל, אלה שמגיעים אליך לא יכולים לבדוק צבע, חלקי פח שהוחלפו קומפרסיה במנוע וכו', הם יותר חאפרים, מגיעים סתם מסתכלים מתחת לאוטו ושיט כזה, אומרים מה דעתם, לקוחים את הכסף ונוסעים

אם אתה רוצה למכור את האוטו זה טוב, אבל אם אתה רוצה לקנות, לקבלת דיאגנוסטיקה הרבה יותר טובה עדיף להגיע למכון עם מכשירים

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם
קח בחשבון שהבחורים שמגיעים עד אליך אין להם את הכלים כמו למכון בדיקה.

כמה המחיר שלהם לבדיקה? 350-400 שקלים?

עדיף לשלם עוד 50 שקל ולבצע בדיקה כמו שצריך, שכוללת הכל, אלה שמגיעים אליך לא יכולים לבדוק צבע, חלקי פח שהוחלפו קומפרסיה במנוע וכו', הם יותר חאפרים, מגיעים סתם מסתכלים מתחת לאוטו ושיט כזה, אומרים מה דעתם, לקוחים את הכסף ונוסעים

אם אתה רוצה למכור את האוטו זה טוב, אבל אם אתה רוצה לקנות, לקבלת דיאגנוסטיקה הרבה יותר טובה עדיף להגיע למכון עם מכשירים

אני בהחלט מסכים איתך, יש לך איזה מכון באזור חולון \ בת ים להמליץ לי עליו?

20120407134826.jpg
פורסם

אני מאמין שחיפוש בגוגל ימצא לך, או שתגיע לאזור תעשיה, אני חושב שקיים ברוב אזורי התעשיה. אני מרחובות ככה שלא יצא לי להגיע לאזורים האלה, תחכה לראות אולי מישהו מהאזור מכיר.

אגב במידה ואתה רוכש רכב זה מעולה לקחת למכון, מרוב כל הכסת"חים, המוכר מפחד להניע את הרכב (במידה והוא לא עוסק במקצוע). בגלל זה אמרתי, זו שיטה מעולה להורדת מחיר, ולפחות לזכות אותך על מחיר הבדיקה במידה ותרצה לרכוש.

אגב נהוג לפעמים להסכים על התחייבות מצד המוכר, שבמידה ונמצאו ליקויים בשילדה מנוע או גיר הוא משלם על הבדיקה, אבל הוא לא חייב, הוא יכול שלא להסכים.

אל תשכח את תוצאות הבדיקה לעדכן פה, כי הרבה מהם זה כיסוי תחת, משום שהמכון לא יכול לתת לך התחייבות למצב תקין, לכן המבינים בינינו יכולו לעזור לך ולהגיד לך מה זה שטויות ומה זה מהותי

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם
אני מאמין שחיפוש בגוגל ימצא לך, או שתגיע לאזור תעשיה, אני חושב שקיים ברוב אזורי התעשיה. אני מרחובות ככה שלא יצא לי להגיע לאזורים האלה, תחכה לראות אולי מישהו מהאזור מכיר.

אגב במידה ואתה רוכש רכב זה מעולה לקחת למכון, מרוב כל הכסת"חים, המוכר מפחד להניע את הרכב (במידה והוא לא עוסק במקצוע). בגלל זה אמרתי, זו שיטה מעולה להורדת מחיר, ולפחות לזכות אותך על מחיר הבדיקה במידה ותרצה לרכוש.

אגב נהוג לפעמים להסכים על התחייבות מצד המוכר, שבמידה ונמצאו ליקויים בשילדה מנוע או גיר הוא משלם על הבדיקה, אבל הוא לא חייב, הוא יכול שלא להסכים.

אל תשכח את תוצאות הבדיקה לעדכן פה, כי הרבה מהם זה כיסוי תחת, משום שהמכון לא יכול לתת לך התחייבות למצב תקין, לכן המבינים בינינו יכולו לעזור לך ולהגיד לך מה זה שטויות ומה זה מהותי

אני מביא איתי תגבורת כאן בהפורום שיהיה איתי בעת רכישת הרכב והבדיקה.

אני פשוט מעדיף לסיים את הסיפור ביום אחד, כמובן שאם אני יעשה בדיקה ומשהו לא יראה לי כמו שצריך (וגם לחבר שלי) נתייעץ עם המומחים כאן :) 

20120407134826.jpg
פורסם

אני ממליץ על מכון אלן בחולון.

עשיתי שם 2 בדיקות והייתי מרוצה.בנוסף,יש שם בחור ממש נחמד שעוזר ועונה על כל השאלות ומזהיר אותך מרכישה אם צריך.

פורסם

אם זה רכב בן כ 5-7 שנים עם נסועה מכובדת עדיף תחילה ללכת למוסך המתמחה ברכב ולא למכון בדיקה מהסיבות הבאות:

1. במכון, מרוב כל הכסת"חים ("נקישות שסתומים", "שמן תיב"ה כהה", "נקישה במעבר הילוכים" וכו') לא תדע מה המצב האמיתי של הרכב.

2. מניסיוני, מכון בדיקה כללי אינו יכול לבצע בדיקות למערכות המחשב של הרכב. מערכות המחשב ברכב מודרני הם קריטיות, יקרות מאוד לתיקון ולא ניתן לדעת את מצבן ללא בדיקה ממוחשבת עם סורק יעודי.

פורסם
אם זה רכב בן כ 5-7 שנים עם נסועה מכובדת עדיף תחילה ללכת למוסך המתמחה ברכב ולא למכון בדיקה מהסיבות הבאות:

1. במכון, מרוב כל הכסת"חים ("נקישות שסתומים", "שמן תיב"ה כהה", "נקישה במעבר הילוכים" וכו') לא תדע מה המצב האמיתי של הרכב.

2. מניסיוני, מכון בדיקה כללי אינו יכול לבצע בדיקות למערכות המחשב של הרכב. מערכות המחשב ברכב מודרני הם קריטיות, יקרות מאוד לתיקון ולא ניתן לדעת את מצבן ללא בדיקה ממוחשבת עם סורק יעודי.

באמת היתי צריך לציין שמדובר על פיאט פונטו HGT שנת 2001-2003.

אז אתה אומר לי ללכת למוסך שמתקן פיאטים ושיעשה לך בדיקה לכל המכלולים?

האמת שזה חדש לי ועוד שמעתי מאנשים (חסרי ידע ברכב כמוני) שביצעו את זה.

תודה , אני יבדוק גם את האפשרות הזאת.

20120407134826.jpg
פורסם

מה שאני ממליץ:

אז אתה אומר לי ללכת למוסך שמתקן פיאטים ושיעשה לך בדיקה לכל המכלולים?

לא כל מוסך אלא מוסך עם הציוד הדרוש עם המלצות מהפורום

1. ראשית, דרוש היסטוריית טיפולים מלאה וגש עימה למוסך, המוסכניק יוכל לבדוק במיידי שהרכב טופל כראוי ולא מצפות לך הפתעות (כמו החלפת שרשרת תיזמון לדוגמה) ושהרכב טופל כראוי.

2. המוסכניק יבצע בדיקה ממוחשבת במוסך וראה שכל המערכות החשמליות תקינות ושלא עקפו אותן (למשל, ניטרול מחשב+נורת כריות אוויר)

3. המוסכניק יבצע בדיקה מכנית מקיפה לרכב (מנוע, בדיקת קומפרסייה, בדיקת מצתים, תקינות תיב"ה וכו') ונסיעת מבחן.

4. [אופציונלי] לך לפחח רכב (גם עם המלצות מהפורום) שיעביר בדיקה מלאה למכלולי הרכב וימסור דו"ח בדיקה כדי לזהות תאונות או נזקי גוף אחרים.

בדיקות דומות שעשיתי בעבר (לרכב מסוג מרצדס...) היו בעלותשל 150 ש"ח למוסך ו 100 ש"ח לפחח. וכדאי שתדע שביצעתי בדיקות מוסך ל 4 רכבים לפני שמצאתי את הרכב המתאים.

פורסם

קבל את עצתי.

גש לבדיקה ב"מעבדה לרכב" (שמואליק או רוני) והם גם בודקים על מכשיר את בולמי הזעזועים ועוד.

עם טופס הבדיקה והרכב גש אל מוסך מורשה פיאט, "מוסך פיאט שמשון" שברח' העצמאות 24 א.ת יהוד,

טל' 03-5360748 ופנה שם אל חיים.

הוא יבדוק את הרכב ואת ממצאי המכון ויגיד לך מה באמת לא תקין, דחיפות התיקונים עלותם ועוד.

בקש ממנו תשומת לב לוריאטור וכמו כן שיראה את היסטורית הטיפולים ברכב במוסכים מורשי פיאט (אם בוצעו).

בברכה - רפי לין

פורסם

אם חשוב לך למצא רכב טוב אני ממליץ על מוסך טוב, הבדיקה הרישמית כבר הפכה לבדיחה.

במכוני הבדיקה כל רכב יוצא "שחור" אלא אם כן המוכר הוא סוחר שבודק עשרות ומאות רכבים בשנה באותו מכון ואז ברור לך כמה אובייקטיבי יהיה המכון שאוכל כל יום לחם מהפרנסה שמכניס אותו סוחר.

היתרון היחידי שאולי אפשר למצא במכון הוא שזה אמצעי לחץ להורדת מחיר.

• תוכן חדש...