Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

- "סלח לי אבי כי חטאתי"

- "מה חטאתך בני ?"

- "סלח לי אבי כי חטאתי, חטאי הוא חטא גדול ונורא..."

- "דבר בני כי האל שומע"

- "ובכן אבי ביום שישי הייתי באימון סופרים, ונגנבה לליבי מחשבה סוררת להמיר את הבנדיט לאיזה סופר ולהצטרף לאלו שמביאים בגז במגרשים"

- "אוי בני .. אוי בני.. אכן חטא גדול ונורא חטאת לפני האלוהים.... "

וברצינות שניה. עד כמה ניתן לשלב אופנוע סופר מוטו עם אופנוע יומיומי. כלומר אופנוע שיהיה "סביר פלוס" במגרש ובמירוץ מצד אחד ושימושי ליום יום, בתור רכב יחיד מצד שני.

:?:

חשוב לי להגיד שלהחזיק סופר וקטנוע לא יתכן מפאת עלויות ומקום חניה.

את נראית לי לחוצה קצת. אני גר קרוב רוצה לקפוץ לחרבן?

פורסם
- "סלח לי אבי כי חטאתי"

- "מה חטאתך בני ?"

- "דבר בני כי האל שומע"

- "ובכן אבי ביום שישי הייתי באימון סופרים, ונגנבה לליבי מחשבה סוררת להמיר את הבנדיט לאיזה סופר ולהצטרף לאלו שמביאים בגז במגרשים"

וברצינות שניה. עד כמה ניתן לשלב אופנוע סופר מוטו עם אופנוע יומיומי. כלומר אופנוע שיהיה "סביר פלוס" במגרש ובמירוץ מצד אחד ושימושי ליום יום, בתור רכב יחיד מצד שני.

אני חושב שזה אפשרי למרות שהאחיזה של הצמיג באספלט היא גבוהה מאד. זה יקשה עליך בנסיעה יום יומית. רוב אופנועי הSP הם אופנועי אנדרו טהורים, יש כאלו שלא אוהבים לשבת על המושב שלהם לזמן ממושך, תבדוק אם אתה מסוגל + שהיה לך נוח. המתליים יכולים להווה בעיה מסויימת מכיוון שהם קשים ביותר (או לפחות אמורים להיות) כך שבכך פעם שתצא ממגרש חניה של SP תצתרך לכוון אותם מחדש.

מקווה שהועלתי. יום טוב.

תן בפולגז!

אם לי היה אופנוע, לסבתא היו גלגלים...

פורסם
- "סלח לי אבי כי חטאתי"

- "מה חטאתך בני ?"

- "דבר בני כי האל שומע"

אם אני לא טועה...פאנגס משתמש בסופר מוטו לבסיס יומי..שאל אותו כיצד.

ראש הממשלה: " לא נשחרר בוטנים עם מלח על הידיים!!!" :onfire::screwy:

"חכה לי רק רגע," היא אמרה בקול גדול, "אני בהריון" בואינג! התערבות על מתנדבת התפתחה לכלל אסון.

פורסם
- "סלח לי אבי כי חטאתי"

- "מה חטאתך בני ?"

- "דבר בני כי האל שומע"

אני חושב שזה אפשרי למרות שהאחיזה של הצמיג באספלט היא גבוהה מאד. זה יקשה עליך בנסיעה יום יומית. רוב אופנועי הSP הם אופנועי אנדרו טהורים, יש כאלו שלא אוהבים לשבת על המושב שלהם לזמן ממושך, תבדוק אם אתה מסוגל + שהיה לך נוח. המתליים יכולים להווה בעיה מסויימת מכיוון שהם קשים ביותר (או לפחות אמורים להיות) כך שבכך פעם שתצא ממגרש חניה של SP תצתרך לכוון אותם מחדש.

מקווה שהועלתי. יום טוב.

תגיד ספידו, חיית פעם עם אופנוע שטח גדול נפח ? רכבת פעם יותר מ400 מטר על אופנוע שטח בנפח של 400 סמ"ק ומעלה?

ועל סופרמוטו רכבת ? יותר מסיבוב של 400 מטר ?

ועל אופנוע כביש כמו הבנדיט 600 כדי שתוכל להשוות ?

רגע...בעצם - יש לך רישיון ל-500 סמ"'ק?

אני חושב שלא. איך לעזאזל אתה יכול לתת הסברים/המלצות/טענות בנושא?

נ.ב: WTF IS SP ?? אולי התכוונת SM ?

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם
- "סלח לי אבי כי חטאתי"

- "מה חטאתך בני ?"

- "דבר בני כי האל שומע"

אפשרי לחלוטין.

בדיוק כמו מאות הרוכבים הנעים ברחבי גוש דן על דו"שים מסוגים שונים..

גם נוח לניוד יומיומי, גם יכול להיות סביר פלוס במגרש וגם בעל אחזקה זולה יחסית.

רק אל תשכח שטיולים ארוכים יוצאים מהמשוואה או טיולים עם חברים בעלי אופנועי ספורט מעל 500 סמ"ק.

אגב, לגבי נושא העלויות של אופנוע+קטנוע, אני חושב שאתה טועה (עלות שניהם יחדיו, גם במקרה של אופנוע ספורט+קטנוע, תהיה נמוכה יותר משל אופנוע בודד, סופרמוטו או ספורט.)

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם
אגב, לגבי נושא העלויות של אופנוע+קטנוע, אני חושב שאתה טועה (עלות שניהם יחדיו, גם במקרה של אופנוע ספורט+קטנוע, תהיה נמוכה יותר משל אופנוע בודד, סופרמוטו או ספורט.)

הבעיתיות שלי היא שלאכסן את הסופר היא הבעיה הגדולה. אין לי חצר מתאימה, ובטח לא בבית.

נושא הטיולים הוא ברור לי. כמו רבים וטובים הגעתי למסקנה שפאן ניתן להשיג גם במגרש ולא רק בכבישי ארצנו.

הדילמה היא האם צריך שני סטים של גלגלים ? האם יש צורך מעבר לכלים אלמנטרים, ציוד טכני רב וסדנה ?

השאלה האמיתית היא האם אפשר לשלב אופנוע שלא יהיה "חנון" ונחות במגרש עם אופנוע שניתן לרכב איתו כל יום.

מבחינת הנוחות שהזכיר ספידו (דרך אגב אתה מסתובב עם הבגדים ים הקטנטנים ההאלו :roll: ??? ) היה לי דו"ש וזה נוח. לא דואג בגלל זה.

פורסם
- "סלח לי אבי כי חטאתי"

- "מה חטאתך בני ?"

- "דבר בני כי האל שומע"

אפשרי וגם מומלץ לדעתי.

אין כמו סופרמוטו ליום יום, לדעתי זה הכלי הפרקטי ביותר לנסיעות בין עירוניות בשעות לחץ של תנועה, בתוך העיר הוא אידאלי (מדרכות, השתחלות בין מכוניות, מרחקים קצרים בין רמזורים והפלקות בין מכוניות).

כל עוד היומרות הספורטיביות שלך ישארו בגדר "פאן" עם התמקצעות בינונית, תוכל לרכוש דו"ש ולהסב אותו , כך שגם במגרש וגם בכביש תוכל להנות איתו.

אם היום היתה לי אפשרות להחליף אופנוע, הייתי קונה דו"ש ומסב אותו.

"ברחל ביתך, זה נכון שיש לך רק בנים?"

פורסם

וכמובן על איזה בסיס אתה מתכוון לבנות את הסופר.

אני מתנייד ביוםיום על KTM620 מוסב. כל יום פולג-ת"א-פולג. תענוג גדול זה לא. בעיקר בגלל שמדובר בכביש ישר ללא פניה אחת מעניינת ועם מהירות ממוצעת יחסית גבוהה. בגלל זה הרבה פעמים אני בוחר להתנייד לעבודה ברכבת. הסבה על בסיס אופנוע אחר כגון DRZ, DR650, XR650 אולי תתן מענה יותר טוב על כאלה מרחקים. אבל, בתוך העיר מדובר על תענוג צרוף. לא עולה לי בראש כלי אחר שהוא לא SM שיתן יותר הנאה בנסיעה עירונית.

פורסם

הניוד היומיומי הוא ת"א - פ"ת = 20.1 קילומטר על השעון

מדי פעם מדובר על נסיעה לב"ש (פעם בחודש חודשיים בערך - ושאמא שלי לא תשמע שאני מתחייב).

וכמובן התניידות בת"א רבתי.

פורסם

אני רוכב על KTM DUKE2 כל יום מנתניה לבר-אילן (כ-40 ק"מ לכל כיוון),לטווחים האלו הכלי מתאים מאד,ואף מהנה.

אני מטייל המון עם האופנוע בסופי שבוע .אין ספק שבטווחים הללו האופנוע לא ממש מהנה ואף מעייף אך כשאתה מגיע לכביש המפותל הנכון,הכל נשכח...

בתחילה מאד היו חסרות לי המהירויות של הארבע צילינדרים הקודמים שהיו לי אך עם הזמן גיליתי את הצדדים המיוחדים שבכלי:יכולת התמרון בעיר,הקלילות,תאוצות ביינייים(לא ב-200 קמ"ש....),כל פנייה הופכת לחגיגה!

רק אציין כי הדיוק מעודן יחסית ולא מדובר בכלי שתוכנן רק למסלול.

גם האמינות ועליות האחזקה שונות.אני לא רוכב במסלול כך שעליות האחזקה שלי סבירות לגמרי ואף נמוכות משמעותית מהארבע צילינדרים.

קנה סופרמוטו ותהנה....

הנזיר מכר את הפרארי וקנה SUPER MOTO.

פורסם
- "סלח לי אבי כי חטאתי"

- "מה חטאתך בני ?"

- "דבר בני כי האל שומע"

סופר אפשרי ליום-יום,

קח לדוגמה את טיגר,

נוסע איתו יום-יום- גם בעיר וגם מחוצה לה.

אחרי התייעצות עם הכרוב, טיגר, RANSNOW, 45DEGREES ו- DR. XR,

האופטימליים הם:

XR/DR/XT.

אולי אפילו KTM אבל זה רק אם יש לך מחשבות על הצתרפות לליגה בשלב מסויים.

"או כן או לא, מה שבטוח - אולי, וגם זה מוטל בספק" (מוטי גנץ)

פורסם

לפי דעתי למרחקים כאלה סופר אפשרי ביותר ואפילו נוח. בנוסף אתה מרוויח הוצאות מופחתות. הוצאות על דלק, טיפולים, בלאי צמיגים וכו' קטנות יותר . כל זה כמובן אם אתה לא הולך להיכנס חזק לרכיבה במגרשים, אז העלויות מתנפחות.

הניוד היומיומי הוא ת"א - פ"ת = 20.1 קילומטר על השעון

מדי פעם מדובר על נסיעה לב"ש (פעם בחודש חודשיים בערך - ושאמא שלי לא תשמע שאני מתחייב).

וכמובן התניידות בת"א רבתי.

פורסם

כדברי SPEEDO הידען

אני רוכב על KTM625 מוסב לסופרמוטו, וברכיבה בעיר אין כמו רכיבה על סופר 8) .

כל רכיבה תומנת בתוכה התרגשויות מן הלא נודע, האם נחליק זנב בפניה הבא? וכשנצא ממנה האם נלחץ בגז ונרים את הגלגל עד הילוך 3 והכל במהירות של תנועה עירונית +-

האם יבוא שוטר ויתן לי על הראש כי התרומם לי הגלגל אפילו שלא ממש התכונתי ?

בקיצור סופר יתן לך המון פרקטיות של רכיבה עירונית, עלית מדגות, ישיבה גבוהה מעל התנועה וזריזות היגוי.

במרחקים העולים על 50 ק"מ לכיוון למרות שאפשרי, קטן הפאן בגלל מיגון רוח שלא קיים ורעידות לאורך גופך שמנסות להוציא לך סתימות ולחסוך לך את הביקור בכירופראט.

:twisted:

פורסם

גם אני קצת בבילבול מסויים(לא שאני צריך להיות אבל בשביל הנושא :D )

הפרקטיות של סופרמוטו היא השלכה של הבסיס שלו כלומר:

נסיעה בין עירונית/עירונית תהיה שונה מבחינת נוחות עם זה נגיד XT שבמקורו דו"ש סלחן(לא מצאתי מילה אחרת) שקצת נמוך יותר והבולמים שלו קצת רכים ומתאימים לכבישי ארצינו בעלי ה"איכות הגבוהה" או מצד שני נסיעה עלKTM (עכשיו אני מדבר על מוסבים ולא דיוקים וסופרמוטואים מהחברה) שהם מהיותם כלי שטח "טהורים" קצת יותר קשים ובולמים אולי גם כיסא שפחות מחבב עכוזים ויחסים גבוהים מדו"שים עירוניים וכ"ד.

ועכשיו לשאלה,האם מה שחשוב זה הנוחיות היומיומית על ה"נחיתות" במגרש ?

וגם הבדל הפרקטיות של עירוני בין ערוני יש לקחת בחשבון?

או שמה מבחינתכם חיים משישי לשישי????(שכמובן זה משפיע על תשובת הפרקטיות מבחינתכם)?

אני יודע שקצת סיבכתי אתכם ושלא תבינו לא נכון לרגע לא התכוונתי לפגוע בבעלי XTים

אם קטומים למינהם ואם כן מצטער :roll:

עמרי

פורסם
- "סלח לי אבי כי חטאתי"

- "מה חטאתך בני ?"

- "דבר בני כי האל שומע"

סופר אפשרי ליום-יום,

קח לדוגמה את טיגר,

נוסע איתו יום-יום- גם בעיר וגם מחוצה לה.

אחרי התייעצות עם הכרוב, טיגר, RANSNOW, 45DEGREES ו- DR. XR,

האופטימליים הם:

XR/DR/XT.

אולי אפילו KTM אבל זה רק אם יש לך מחשבות על הצתרפות לליגה בשלב מסויים.

מסכים עם כל מילה (למרות ששמי הושמט מרשימת היועצים :cry: ).

ומה אוסיף?

רק דבר אחד (מתבקש): ה- XR650SM שלי למכירה במחיר איכותי. פרטים במסרים...

8)

Super Max

"!Take him away, and c-ucify him well"

• תוכן חדש...