Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי מישחק לימודי חדש,קרבורטור WEBER 32.34 TLDE משומש.(דומה לזה שמורכב אצלי בטמפרה)ולאחר פרוק וניקוי,מונח אצלי על השולחן בסלון ואני חוקר אותו על בוריו.עכשיו אני רואה שכשהמיצערת סגורה מיתחבר (-) ויוצא לחוט שחור קצר.אצלי בטמפרה אין חוט כזה.אשמח לקבל הסבר ,או איזה קישור שמסביר את העינין.תודה לעוזרים.

PICT0113.jpg

פורסם

חוט זה נועד לתת פיקוד הפעלה ליחידת CUT OFF שמצידה מנתקת את הזרם לנחיר (דיזה) חשמלי בקרבורטור

וכך נמנעת אספקת דלק בקרבורטור בטווח של סבובי מנוע גבוהים מערך מסוים.

זה קורה ביחוד בנסיעה בירידות כשדוושת התאוצה משוחררת וגלגלי הרכב, דרך תיב ההילוכים, מריצים את המנוע בסל"ד גבוה ואין כל צורך בדלק שיכנס אל הקרבורטור.

ברגע שתילחץ דוושת התאוצה או סבובי המנוע ירדו מדי, תחודש אספקת הזרם לנחיר החשמלי והזרמת דלק לקרבורטור.

בפיאט עם מנוע 1372 סמ"ק (1.4) זה מתבצע ע"י יחידת CUT OFF אלקטרונית מיוחדת בומנוע 1598 סמ"ק (1.6)

ע"י מחשב ההצתה "דיג'יפלקס".

במכוחניתך גם אמור להיות חוט זה (אלא אם כן בוצע איזה שינוי או ניתוק).

האם אתה יודע של איזה מכונית קרבורטור זה?.

בברכה - רפי לין

פורסם

רפול ,תודה רבה ממש תודה רבה איזה כף לילמוד ממך,ישר יצאתי לאוטו ליבדוק שוב ,ונכון אצלי הם מקוצצים מהיסוד.הקרבורטור שקיבלתי אמור להיות של טמפרה וחסרים לו כמה חלקים,אבל תיראה למה שמים לב כשהוא מפורק ובסלון.עכשיו השאלה אים להרכיב ולהשמיש את המ"ע הנל,(רעיון גדול,אצלי רוב הנסיעה מדגדג את הדושה)האים זה יצרוך פחות דלק .(ניראה לי שכן,הרבה פחות)אצלי צריך להחליף גם את השסטום החשמלי כי הוא מקוצץ.שוב תודה רבה,ושמח לילמוד .מצורפות תמונות של כמה חוטים מנותקים מאחורי הקרבורטור אולי אחד מהם אמור להיתחבר ל(-)הזה?.(יוצאות מקיר האש ,מונחות על הקרטון).ועוד שאלה ,איך המחשב הצתה יודע שהאוטו בנסיעה.

PICT0104.jpg

PICT0103.jpg

פורסם

קשה לראות בתמונה בברור את כל החוטים ואת צבעיהם.

המחבר עם החוט העבה בצבע ורוד/שחור שייך למחמם חשמלי של סעפת היניקה אשר מקורית מופעל כאשר מתקיימים 2 תנאים ביחד, חום מנוע נמוך (קר ומתבצע ע"י מתג טרמי בסעפת) והמנוע פועל (אות מגיע לממסר ההפעלה מהאלטרנטור שמייצר מתח רק כשהמנוע פועל).

לאחר שהמנוע מתחמם מנתק המתג הטרמי את ממסר ההפעלה והזנת מחמם סעפת היניקה.

אין צורך במע' זאת בארצנו והיא נחוצה בארצות קרות ולכן בהרבה מכוניות היא מנותקת.

גם ברכב פשוט יחסית, עם קרבורטור, יש מורכבות חשמלית שללא ידע ומידע טכני מתאים לא ניתן לתחזקה ולתפעלה נכון.

אם תכתוב לי כתובת דוא"ל, אוכל לסרוק ולשלוח לך שרטוט חשמלי (מפוענח ומתורגם לעברית) של מע' ההצתה, מחמם הסעפת והפעלת מע' ה CUT OFF בקרבורטור.

בברכה - רפי לין

פורסם

רפי את חימום הסעפת ניתקתי כי אני יודע שזה מיותר אצלנו,אבל את חיבור המ"ע לניתוק הדלק אני רוצה לחבר ואודה לך על התוכנית החשמלית,המייל שלי [email protected] ותגיד לי בבקשה איך המחשב הצתה יודע שהאוטו בנסיעה,מהגיר אין שום אינדקציה חשמלית חוץ מהאור רוורס,והספידומטר מכני.מודה שוב על התשובות.והאים החיסכון בדלק משמעותי ושוה את ההשקעה?

פורסם

שלחתי ברגע זה.

יש כאן 2 מערכות נפרדות ומחשב ההצתה "יודע" רק שמנוע הרכב פועל מחיישן נמ"ע וסל"ד ולא שהרכב בנסיעה.

סליל ממסר הפעלת מחמם הסעפת (PTC) מקבל מתח (+) מהחוט האפור (H) מהאלטרנטור (שגם מכבה את נורת בקרת האלטרנטור ורק כשהמנוע פועל), וכך פועל הממסר (שמקבל - מהמתג הטרמי כשהמנוע עדיין קר) והמחמם סעפת.

מהשרטוט החשמלי תבין בברור את הכל.

בברכה - רפי לין

פורסם

רפי תודה רבה על השירטוט,ואני רואה שגם הברז החשמלי וגם המפסק מיצערת מגיעים למחשב.ברשותך משהו עדין לא מובן לי.הבנתי שכשהאוטו בנסיעה בירידה,בלי גז,הדיזה החשמלית אמורה להיסגר.המחשב יודע (שבלי גז),אבל איך הוא יודע שהאוטו בנסיעה?שלא יכבה לי את המנוע בעמידה (בלי גז).ושוב תודה רבה. (אולי וקום?) ותגיד לי בבקשה,אצלך בטמפרה המפסק מיצערת מחובר?ואים כו אז מה צריכת הדלק שלך,ותודה שוב.

פורסם

מחשב ההצתה אינו "יודע" שהרכב בנסיעה אלא רק שסבובי המנוע מעל סל"ד מסוים וזה מספיק כדי שהמנוע לא יכבה למרות שאין אספקת דלק לקרבורטור. כשסבובי המנוע יורדים נמוך מדי מתחדשת אספקת הדלק, כדי למנוע כיבוי המנוע או שמתחדשת אספקת הדלק בלחיצה על דוושת התאוצה.

מעולם לא בדקתי במכוניותי צריכת דלק, כך שאיני יודע.

בברכה - רפי לין

פורסם

אהההההה הבנתי הבנתי תודה רבה(אחרי עיון חוזר בשירשור),וכבר יש לי דרך איך ליבדוק שהעסק עובד.אני אתן מינוס קבוע לחוט מהמפסק למחשב ואלחץ גז ואבדוק שהמנוע נחנק אחרי סלד מסוים. ושוב תודה.החשש שלי זה שהשסתום החשמלי במצב מחובר עובד כול זמן הנסיעה וניפתח וניסגר.א-האים יחזיק לאורך זמן.ב-האים השיפור בצריכת דלק שוה את ההשקעה בתיקון (מחיר השסטום).

פורסם

שלום וצהרים טובים,אני צריך עזרה , רפי או מי שמכיר את החווט מקיר האש ,במקום אחד יוצאים לי שני חוטים לבנים דקים אחד מהם שחור לבן ,באחד מהם אני מקבל (+) דרך סוויץ,אז חיברתי אותו לברז החשמלי.ממקום שני על קיר האש יוצאים שלושה חוטים עים פלגים לא מחוברים לשום מקום.( ואני לא רוצה לחבר את החימום סעפת).השאלה שלי זה לאן לחבר (-) מהמפסק מיצערת בקרבורטור.מצורפות תמונות.ותודה לעוזרים.ורפי האותיות בשירטוט לא ברורות.(ההגיון שלי אומר,שהשחור לבן השני למפסק.והשאר לחימום סעפת תקנו אותי אים אני טועה).לא נעים להכניס (-)למחשב לניסיון.

PICT0126.jpg

PICT0129.jpg

פורסם

קשה לראות את צבעי החוטים שבתמונות המצורפות.

1. בתמונה השמאלית החוט העבה בצבע ורוד/שחור צתחבר אל מחמם הסעפת ו2 האחרים, שהראים בצבע שחור, מתחברים אל מתג חום טרמי להפעלת מחמם הסעפת.

2. אות מינוס יוצא ממתג המצערת בקרבורטור בחוט שחור/לבן אל פין 4 במחשב הדיג'יפלקס.

מחשב הדיג'יפלקס מוציא + מפין 6, בחוט לבן אל הנחיר (דיזה) חשמלי שבקרבורטור.

כשהכל תקין שיטת הבדיקה היא ע"י נורת בקורת LED המחוברת לחוט הלבן בנחיר (דיזה), והיא דולקת באופו נורמלי כשהמנוע פועל.

תן לחיצה חזקה על דוושת התאוצה והרפה ממנה מהר ואז הנורת צריכה להכבות ולהידלק בחזרה.

בברכה - רפי לין

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום חברים,רפי,צביקה,היום יצא לי ליראות עוד קרבורטור מפורק גם של טמפרה.והשאלה שלי למה בקרבורטור השני הזרוע שמרימה את הטורים, "ה(-)נישאר מחובר,(יש מגע).מה,כשהמנוע קר או שפועל מזגן הדיזה החשמלית סגורה?.כמו כן בקרבורטור בלי מגע במרים טורים ,יש דואפרגמה יחידה .ובקרבורטור השני זה שיש בו מגע במרים טורים דיאפרגמה כפולה(דו דרכית).יש תמונות ותודה לעונים.

PICT0135.jpg

PICT0136.jpg

פורסם

הקרבורטור עם דיאפרגמה כפולה להעלאת סל"ד מנוע הנו של רכב עם מזגן מקורי.

העלאת סל"ד מנוע מתבצעת כשהמנוע קר, דרך חיישן חום שמעביר ואקום לדיאפרגמה וכן יש הלעת סל"ד במצב שני כשהמזגן פועל

(המדחס) דרך שסתום חשמלי שמעביר ואקום לדיאפרגמה.

יתכן שהקרבורטור השני הנו של רכב ללא מזגן מקורי.

בברכה - רפי לין

פורסם

רפי בוקר טוב ותודה רבה על התשובה,את זה אני כבר יודע.השאלה שלי ,למה ברקבורטור אחד נשהמרים טורים עובד השסתום החשמלי נישאר סגור.

• תוכן חדש...