Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סקירה כללית :

את המיאטה קניתי בפברואר 2009. כשקניתי אותה, מד האוץ עמד על 152,000 (סביר להניח שזייפו וגם החליפו מנוע, אבל זה לא מה שהפריע לי). המכונית כמעט 15 שנה על הכביש ואני יודע את רוב ההיסטוריה שלה. מה שמעניין,ואת זה גיליתי בהפתעה, שהמכונית טופלה במוסך עצמון ירושלים (המוסך בו עבדתי) עד לשנת 2004. מאז היא גלגלה את עצמה לאזור המרכז.

ועכשיו לווידוי. את האמת ? אולי עשיתי קנייה חפוזה עם הרכב ואולי זה קרה בגלל סיבות אישיות שאני לא ארצה לפרט. יכול להיות שבאותה תקופה יכולתי למצוא אחת שמורה וטובה יותר, אך לא נותרה בי סבלנות לחכות. קניתי את הרכב עם פגיעת שילדה, תקלה במערכת ABS (אני הייתי מנתק אותה בכל מקרה בשביל חווית הנהיגה) ותקלה במערכת כריות האוויר.

מיום קנייתה של המיאטה, היא עברה בערך 15,000 ק"מ, צרכה כ-1552.115 ליטר דלק (הכל מתועד ורשום במדויק). תצרוכת הדלק ההמוצעת בעיר היא 1:9 ובבין עירוני הנתון פחות או יותר זהה. את המיאטה קניתי בשיא העונה החורפית. גג המיאטה היה במצב טוב יחסית, וחלון הזכוכית רק עזר להתרגל לתא הנוסעים הקטן והמקנה תחושת קלסטרופוביות מעטה. רוב בעלי המיאטה NA מתלוננים על רעשים מהמרימים ההידראולים, אצלי הרעשים לא קיימים, כנראה המרימים חדשים, או שהבעלים הקודמים דאגו להחליף שמן בתדירות גבוהה מהרגיל. לאורך כל התקופה הזו שבה המכונית ברשותי, לא צצו להן תקלות משמעותיות וחלק מהתקלות צצו אצל הבעלים הקודמים.

להלן פירוט התקלות :

• ההגה הפסיק להינעל כשמוציאים מפתח – בעיה בצילנדר : לא תוקן, לא משמעותי בשבילי.

• נפער חור קטן בגג – מטפטף קצת מים לתא הנוסעים : לא תוקן עדיין, לא משמעותי בשבילי.

• בולמי הזעזועים ברכב היו כבר גמורים עוד מהבעלים הקודמים.

• תקלה במערכת כריות אוויר

• תקלה במערכת ABS

• מרזבים סתומים – גרמו להיווצרות מים מתחת לדלתות, מה שגרם לאקווריום. תוקן על ידי ניקיון המרזבים בלחץ אוויר.

• בורג כיוון זוויות היגוי נשחק – בגללי למען האמת, הוזמן בורג חדש, יותקן בקרוב אחד חדש.

• נזילת מים קלה מאוד מאחד מצינורות החימום – הוחלף באחד חדש.

• נזילת שמן קלה מחיישן זווית cam – עדיין לא תוקנה, תתוקן בקרוב.

• רעידות במנוע (אך ורק כשהוא קר, כשהוא חם הוא עובד יפה ועגול) – עדיין לא נמצאה הבעיה לרעידות.

• פנס שמאלי קדמי רוקד לו חופש בציר המנוע שמרים אותו – עדיין לא תוקן, מנסה לאלתר פתרון זול יותר מהחלפת מנוע (המון כסף)

• רעשים וקרקושים בתא הנוסעים – אופייני לרכב בגיל כזה, לא משמעותי

• כבל ספידומטר שנקרע לו – תוקן.

• והתקלה האחרונה היא ככל הנראה קולר שמן מפוצץ (עומד מאחורי הפילטר שמן), מה שגרם לנוזל קירור להתערבב עם שמן מנוע. כרגע המכונית עומדת בבית ומחכה למוסך ביום שישי.

במשך כל התקופה שבה המיאטה ברשותי, החלטתי לקחת אותה כפרוייקט יישור קו רציני. לא חסכתי בשקל, ו-95 אחוז מהחלפים שרכשתי היו מקוריים וחדשים. רוב החלפים הוזמנו מחנות אנגלית שמוכרת גם חלפים משומשים וגם חדשים. המחירים של החלפים והעבודה כאן בארץ הם שערורייתיים ולכן, העדפתי לעבוד על הרכב בעצמי על מנת לחסוך בעלויות (למרות שאין כבר כוחות ומרץ כמו שהיה פעם, לעזאזל, אני רק בן 31).

החלפים שהוחלפו במסגרת יישור הקו (אגב, עדיין לא נגמר יישור הקו שלי, ואני אסיים ברגע שאביא את המכונית למצב פרפקט).

• נקנו 10 צמיגים חדשים (6 במידה 195/50/15, 4 במידה 185/60/14 על מנת לעבור טסט. ברגע שאאשר את המידה 15 ברישיון, אני אטחן את ה-14" באימוני דריפט)

• הוחלפו בולמים קדמיים ואחוריים . יצרן מונרו. כמו כן, גם גומיות אבק וכריות הוחלפו.

• הוחלפה ערכת בלמים הכוללת צלחות ורפידות (קומפלט לכל הרכב)

• מערכת הקירור התחדשה בצינורות קירור חדשים ומשופרים מהצינורות המקוריים ובטרמוסטט חדש, וכמובן גם פקק למצנן חדש. ניקוי מצנן יעשה בקרוב עקב תקלה שקרתה ביום שישי האחרון.

• הוחלפו אומי גלגל וגוז'ון גלגל אחד.

• נרכשה מראה אמצעית מקורית משומשת עקב מראה לא מקורית שהורכבה על ידי הבעלים הקודמים.

• נרכשו שני מחזירי אור משומשים כיוון שהיו חסרים שניים.

• הוחלפה משאבת מים, רצועת תזמון, מותחני רצועה וכמובן גם מחזירי שמן

• הוחלפו רצועות אביזרים (הגה כח, מזגן ומשאבת מים)

• הוחלף פילטר דלק

• הוחלפה גומיה למסרק הגה – גומיה מקורית.

• הוזמנו חלפים מקוריים למצבר (כולל מגש מצבר, ועוד חלקי קיבוע)

• נקנה מצבר בוש אטום, במידה הנכונה.

• פעמיים ביצעתי איזון גלגלים

• גומיות אטימה לבקליות אחוריות גם כן הוחלפו

• הוחלפו גומיות ל-Ball Joints

• הורכבו מוטות קישור לפנסים הקדמיים.

• בוצע כיוון פרונט לשני הסרנים.

התקלה האחרונה שקרתה לי ביום שישי האחרון כנראה תגרום לי להוריד ראש מנוע בצורה יזומה כיוון שאני רוצה להעביר אותו שיפוץ שיכלול ניקוי, החלפת גומיות שסתומים ועוד...

ועכשיו להוצאות כלליות :

דלק עלה לי כ-8991.67 ש"ח

הוצאות הרכב (כולל ביטוח, אגרת רישוי ועוד) כ-18223.56 ש"ח

המיאטה שלי נבדקה לפני חודש וחצי בלדיקו (יבואן בוש) עקב הזמנה של חבר שעשה שם השתלמות דרך המוסך בו עבדתי. לא נמצא שהיא מזהמת כלל. הספק המנוע נמדד וגילה שהמנוע איבד כ-18 אחוז מהספקו. עומד בערך על 109 כוח סוס במנוע. בגלגלים בערך 91 כ"ס.

את האמת ? אני כבר לא יודע מה עוד לרשום על המיאטה, חוץ מזה שהיא מכונית מדהימה, גם ביופיה (לטעמי) וגם בניהוג. המבטים של ילדים שמחייכים לעברך ומצביעים תוך כדי שאתה עומד בפקק עם גג פתוח ופנסים שלופים, גורמים לך לחייך. אנשים שעומדים בסמוך לך ברמזור ושואלים מה זה האוטו החמוד הזה, גורמים לך לחייך. האווירה שהמכונית משרה ובעזרת מוזיקה מתאימה, המיאטה הופכת למכונת זמן אמיתית שמחזירה אותך לתקופה שבה עדיין יוצרו רודסטרים אמיתיות, לתקופה שבה הרומנטיקה בין הנהג לבין המכונה הייתה אמיתית וחזקה. לא כל אחד מתאים למיאטה (ואני לא מדבר על מימדים פיזיים), התחושות שהיא מעבירה יסתנכרנו בצורה מושלמת רק עם האנשים המתאימים. כמו שאתם רואים, אני מאוהב. היא מיוחדת, ולמרות הבעיות, ההוצאות, ומצבה הכללי, היא גורמת לי לחייך חיוך רחב מאוד, לשיר בקולי קולות שירים לועזים מתקופת שנות ה-80', ולהנות מכל ק"מ שהגלגלים עוברים.

זהו, שתהיה לי עוד שנת מיאטה מהנה !

:wink:

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

ללא צל של ספק. מה שמדהים, זה שהמיאטה מאמצת לך סגנון חיים שונה ולא שגרתי.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

המיאטה שלי שהתגלגלה לאחי, כבר 6 שנים במשפחה.

הרכב יד 3 (בעלים קודמים 2) שנת 98 עם 160K אמיתיים. נרכש עם 85K

הרכב לא עבר התעללות ומכאן רמת האמינות הגבוהה שלו.

טיפולים וזהו!

במהלך ה-6 שנים הוחלף קלאצ מקורי, מדחס מזגן (במעמד המכירה ע"י הבעלים הקודמים) וצינור מים קרוע! (שגרם לאוטו להגיע עם שגריר למוסך). בסה"כ שש שנים, כמעט 80K האוטו נוסע ומרגיש חדש.

אין רעשים, אין קרשרושים הכל שלם ונשמר בקנאות.

הגג הוחלף אצל הבעלים הקודם עקב פריצה והוחלף במקורי!

הוא מטופל כמו שצריך ומצבו מעולה.

לדעתי קניית רכב שעבר.....הרבה בחייו

מיאטה שמורה, לא מתקלקלת!

אגב...צריכת הדלק שאני זוכר סביב ה 1:13....בנהיגה רגועה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...