Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הזמנתי סאב hed12 של סרווין ווגה + תיבה (לא כתוב איזה) ב699₪,

קיבלתי סאב 122 של סרווין ווגה + תיבה "explosion" קטנה למדיי עם פורט (דרך אגב, אפשרי לסגור אותו?) וגריל.

בחישוב לפי המחירים בחנות שבה קניתי, הרווחתי. ה122 עולה 100 שקל פחות מhed12 אבל בא בלי התיבה והגריל שביחד שווים 280₪.

בחיפוש מהיר, בחו"ל ה122 עולה יותר מהhed12.

נכנסתי לאתר של סרווין וגה וגיליתי שהhed12 לא מפורסם בו ישירות בכלל, רק מחיפוש בגוגל, אולי התחלף הדגם?

אז בגדול נראה שלא כדאי להתקשר ולהתלונן, אבל מבחינת הנתונים, ה122 הוא 200rms והhed12 הוא 300rms

(למגבר שלי זה אפילו עדיף ככה ת'אמת :lol:)

אז מה אתם אומרים? הסאב שקיבלתי עדיף? מישהו שמע אותו? או שעדיף לי להתקשר?

תודה

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

מנסיון עם הסאב הזה (ההד 12) סאב פשוט אך מעולה! חזק ומדויק.

ולשים אותו בתיבה פתוחה זו טעות..רק אטומה.

אם אתה רוצה יש לי תיבה מקורים של סרווין וגה במצב מצוין ..תשלח לי הודע ה בפרטי.

כמובן תיבה שמותאמת בול לסאב מבחינת נפח ואטומה בלוק.

רדיו דיסק: Clarion DXZ786USB

מגברים:DLS RA-40 מונו-SunDown 1000D

קומפוננט: DLS UP6i

סאב: Ascedant Audio Arsenal 12

פורסם

טוב התקנתי את הסאב, נשמע מעולה, עוצמה ממששש ממשש לא חסר,

החלשתי אותו עוד ברדיו דיסק. עוד צריך לשחק עם הגיין והאיקולייזר קצת.

בכל מקרה,

הלכתי לקנות RCA נפרד לסאב, אז הלכתי ל"רדיו שרהבני" פה בפתח תקווה, אני לא מכיר אף מתקין (את שאר המערכת התקנתי לבד וקניתי קיט התקנה מוכן) אז לא ידעתי מי עדיף ומי לא..

אבל בטח שלא "רדיו שרהבני", אין מצב שאני יכנס לשם שוב.. ביקשתי מהם שכבר יתקינו לי את הסאב בקופסה ויחברו אותו למגבר והכל באותו כסף. :-o

אז בהתחלה עובד אחד טיפל לי במערכת, התחיל בלהעביר את הrca מהקדימה לאחורה, קודם כל הוא ניסה לדחוף אותו בכוח, שזה לא הצליח אמרתי לו שלא עדיף כבר לפרק את הסף, אז הוא כאילו עשה לי טובה ופירק איפה שהוא לא הצליח לדחוף את החוט.

אחרכך הוא הלך לחבר את החוט שבתוך הקוספא של הסאב לסאב עצמו, הוא חיבר רק לסליל אחד, יש 2! כמובן שעל זה כבר התווכחתי איתו... אחרכך הוא גם אמר לי שאת הRCA הוא מתכוון לחבר לקופסא של הסאב :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: אז עם כל השאלות שלי הוא כבר קרא למי שיותר מבין שמה. הוצאתי את הסאב מהקופסא והראתי לו את זה שהסאב מחובר על סליל אחד, (2 אום) והוא גם התחיל להתווכך איתי שככה זה בסדר ושהמגבר שלי בכלל לא מוציא יותר מ30 rms וה220 שכתוב בחוברת זה חירטוט.... אולי זה באמת קצת פחות אבל הוא עשה מהמגבר שלי בכאילו זה חתיכת חרא.. והוא אמר שככה זה כל המגברים האלה ושאני צריך מונובלוק וכל מני שטויות כאלה.

הצלחתי לשכנע אותו לחבר את 2 הסלילים, תוך כדי שהוא מזהיר אותי שהמגבר יישרף... בקטע הזה אני באמת כבר לא מבין, לא יודע מה זה טורי ומה זה מקבילי. אז בהתחלה הוא אמר שהוא עשה מקבילי ואז זה לא עבד. והוא כבר התחיל להתעסק שמה בהכל.. התחלתי לפחד כבר. ואז ראינו שהמגבר בפרוטקשן, אז הצעתי לו לשנות ממקבילי לטורי, תוך כדי שהוא מסביר לי שאין סיכוי שהמגבר שלי יפעיל את הסאב הוא ניסה שמה כנראה לעשות טורי והנה זה עבד.

בנסיעה שמתי לב שהRCA החדש שלי בכלל לא עובד וזה חותך את הסאב כמו הקומפוננט, זה כבר סידרתי לבד, עכשיו הכל עובד טוב ויפה. אבל אחרי איזה 20-30 דקות נסיעה המגבר פתאום נכבה לי.. הוצאתי את המפתח בשביל לפתוח את הבגאז' אז המערכת נכבתה כבר ולא היה טעם לבדוק אם זה בפרוטקשן.. אז הדלקתי שוב וזה עבד.

אז או שהמגבר מתחמם שמה מתחת לשטיח עכשיו שיש לו סאב על הראש, או שיש מצב שהחיבורים של מקבילי/טורי לא נכונים?

מה זה כבר יכול להיות?

פורסם

איך שהמתקין ( אם אפשר לקרוא לו ככה ) היה אומר לי שהוא מחבר את ה- RCA לסאב- הייתי לוקח את עצמי ונוסע משם.

שמעתי דברים הזויים יותר- כשמחברים את המינוס של המגבר, מהבג'אג' כל הדרך לאנטנה מקדימה.

כמו שמוטי רשם- תנסה לבדוק לבד או שתילך למקום נורמאלי ואמין.

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

פורסם

עכשיו שיש לי את כל החלקים והכל עובד אין מצב שאני ילך למתקין :lol: כי אם יש בעייה בטנה בחיבורים אני כבר יסדר אותה לבד.

אם אבא שלי לא היה בצימר בצפון עכשיו אז מראש הייתי נותן לו לעשות את כל הקדיחות בתיבה וכל החיבורים למינהם אבל כמובן שלא הצלחתי לחכות. בכל מקרה זה לא שהפסדתי משהו כי על כל ההתקנה והחוט rca וחוט מהמגבר לסאב לקחו לי רק 100 שקל.

מבחינת כל החיבורים שמחוץ לסאב אני יודע שהכל מחובר נכון. השאלה היחידה שלי היא איך צריך להראות החיבור של הסאב לטרמינל, שזה אני באמת לא יודע וגם המתקין לא ממש. (זה עובד, אבל מי יודע אולי ב2 אום או אולי בסליל אחד...) אני ישמח מאוד! לתרשים פשוט למישהו שלא מבין באלקטרוניקה.

תודה

פורסם

מישהו יכול בבקשה להשלים את הציור של החיבור של הסאב?

(כל סליל הוא 2 אום ואני צריך לחבר אותם בצורה שביחד יהיה 4 אום)

אני מתכוון מחר לפרק את הסאב ולוודא שזה כמו מה שתכתבו לי..

תודה

a.jpg

פורסם
מישהו יכול בבקשה להשלים את הציור של החיבור של הסאב?

(כל סליל הוא 2 אום ואני צריך לחבר אותם בצורה שביחד יהיה 4 אום)

אני מתכוון מחר לפרק את הסאב ולוודא שזה כמו מה שתכתבו לי..

תודה

מהאדום העליון השמאלי לשחור התחתון השמאלי (פשוט חוט מאחד לשני)

ואת החוטים שמגיעים מהקונקטור אדום לפלוס הימני למטה ושחור למינוס הימני למעלה.

רדיו דיסק: Clarion DXZ786USB

מגברים:DLS RA-40 מונו-SunDown 1000D

קומפוננט: DLS UP6i

סאב: Ascedant Audio Arsenal 12

פורסם

תודה, עכשיו חזרתי מהאוטו, באמת לא היה מחובר כמו שצריך.

הטרמינל היה מחובר לסליל אחד בלבד ומהסליל השני היה חוטים לסליל הראשון. זה לא תואם לאף ציור בקישור (אבל מההגיון שלי הבנתי שזה כמו מקבילי, נכון? כנראה בגלל זה נכבה לי המגבר אתמול) בכל מקרה עשיתי את זה עכשיו בדיוק כמו בציור, ישבתי עם מנוע עובד ווליום חזק וכיוונתי את המערכת דיי הרבה זמן ועוד עשיתי סיבוב קטן ולא נכבה.

גם שיניתי קצת את הכיוונים היותר מתוחכמים שיש בHU, וזה נשמע עכשיו ממש טוב. אישית מעניין אותי כמה רמות כבר אפשר לעלות במערכות יותר יקרות כמו שיש פה בפורום (לא שמעתי אף פעם כמו שצריך) פשוט זה נשמע מעולה כבר עכשיו, חוץ מכמה רעידות (דיי בודדות וחלשות) של פלסטיקים מהחלק האחורי (את הקומפוננט עכשיו חתכתי על 80 ואין יותר רעידות מהדלת, שהפריעו הרבה יותר). כנראה שאני יצטרך לבוא למפגש לשמוע בסופו של דבר :lol:

ודרך אגב, כמה נגר ממוצע יקח על תיבה קטנה אטומה? (בערך) אם הוא מרכיב או אם הוא רק מכין את העצים. בעובי נורמלי בלי וודו :wink:

• תוכן חדש...