Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שלא יודע, הוופל ההולנדי/בלגי שונה ממה שמוכרים כאן בארץ: מדובר בכדור בצק ששוכב מאחורי הדלפק (הם נמכרים במין דוכנים ברחוב) ונשלח אחר כבוד לתוך הפלטות הרותחות. מה שמתקבל הוא מין וופל בטעם מדהים, אבל שהגדולה שלו היא מין קרמליזציה (מלשון "קרמל" :shock:) מבחוץ, יעני "קראנצ'י", ורך מבפנים כמובן. מישהו פעם אמר לי שהם משתמשים בגבישי סוכר בבצק? אשמח מאד לקבל מתכון אמיתי ונותן תוצאות כנ"ל.

תודה.

פורסם

בשביל צורה של וופל בלגי אתה צריך מכשיר שעושה את זה.

המתכון ממה שאני זוכר דומה להכנת בצק לפנקייק, לא בעיה למצוא.

כמובן לאכול עם סירופ מייפל איכותי וגלידת וניל.

Insane things comes from insanely people.

פורסם

לא בטוח לגבי המתכון הזה. מה שכן, דרוש מכשיר לעשיית וופלים.

מה שנמכר בארץ בקופסאות קטנות זה גם וופל בלגי, פשוט ממקום אחר בבלגיה.

הבלגים מכנים אותו בשם אחר, לא זוכר כרגע.

בבלגיה אפשר לקנות גרסה תעשייתית מעולה לוופל שהזכרת,

שמיוצר ע"י LOTUS - אותה חברה שמייצרת את עוגיות הקרמל הנפוצות.

חבל שלא מביאים לארץ.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מי אמר שלא מכינים כאן וופל בלגי אורגינל?!

באחת הסימטאות במדרחוב ירושלים, מסתתר לו מקום קטן ומטריף(לצערי אני לא נזכר בשם המקום).

יחסית באים הרבה אנשים, אז יש צפיפות וזמן המתנה קצת ארוך, אבל בסופו של דבר הציפייה משתלמת.

מומלץ בלב שלם למי שימצא את המקום.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

בתור ברמן לשעבר במסעדה "על רמה" הייתי מכין תערובת לוופל בלגי מאבקה ספציפית לוופל בלגי הייתי מוסיף ביצים ומים מערבב וזה מוכן ליציקה במכונת וופל.

שום מתכון לא יביא אותך לטעם המסחרי שאתה מקבל במסעדות

פורסם

אין לי מידע שימושי בתחום הקולינרי, רק כמה מילים בשביל העשרה תרבותית.

המןנח "וופל בלגי אמיתי" אינו מדוייק ולמעשה די קשה להגדרה. בפלאנדרס (החלק ההולנדי של בלגיה) ובהולנד עצמה נפוצים בעיקר שני סוגי וופלים: אחד מהם נקרא "Brussel Wafle" והשני "Luikse Wafle". השמות מתייחסים לעיר ממנה הגיע המתכון - בריסל או לייז', בהתאמה. יש גם סוגים נוספים, כמו זה שמגיע מברוז', אבל הם פחות נפוצים.

הוופל הבריסלי פריך מבחוץ ורך מבפנים, בעוד שאחיו מלייז' בד"כ רך משני הכיוונים. בשניהם יש גבישי סוכר שמומסים בחום של הפלטה ושוטפים את בלוטות הטעם במתיקות אינטנסיבית שאכן אינה דומה לשום דבר אחר. הלוקס-וופל מגיע בד"כ בצורה עגולה או מרובעת, בקוטר של עד 10 ס"מ או באורך דומה. הוופל השני בד"כ מגיע מרובע, ומידותיו מעט גדולות יותר. הלוקס-וופל שומר על טריותו במשך שעות, ומספיק לחממו לפני הגשה כדי שיעניק את הטעם המיוחד שלו. וופל בריסלי לעומת זאת צריך להכין במקום ולהגיש טרי, אחרת כל האפקט הולך לאיבוד. זאת הסיבה שאת הלוקס-וופל מוכרים בדוכנים ובפיצוחיות (גם בכיכר המרכזית של בריסל, למרבה האירוניה), בעוד שאת הבריסלי מגישים במסעדות ובתי קפה, בד"כ עם אבקת סוכר למעלה. בנוסף, לעיתים קרובות ניתן לראות לוקס-וופל ממולא בפירות יער או ריבת חלב, בדומה לסופגניות אצלנו. עם וופל בריסלי לא עושים דברים כאלה.

אלה היו 30 שניות על וופל בלגי. מקווה שנהניתם. :yum:

פורסם
מי אמר שלא מכינים כאן וופל בלגי אורגינל?!

באחת הסימטאות במדרחוב ירושלים, מסתתר לו מקום קטן ומטריף(לצערי אני לא נזכר בשם המקום).

יחסית באים הרבה אנשים, אז יש צפיפות וזמן המתנה קצת ארוך, אבל בסופו של דבר הציפייה משתלמת.

מומלץ בלב שלם למי שימצא את המקום.

החגיגה של בבט

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

• תוכן חדש...