Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

BIG M, שאלה מאוד רלוונטית, הסיבה פשוטה, כאשר אנחנו משתמשים בקיט שמשנה את הDUTY CYCLE של סולונואיד שקיים

בקיט מלבד המשאבה, או שהמשאבה עצמה מתפקדת כסולונואיד למעשה (ע"ע הקיטים של AQUAMIST לאימפרזות ואיוו וכו')

וכמות ההזרקה משתנה בהתאם לגדישה, על מנת לקבל ריסוס אחיד יש צורך במשאבה חזקה. ככל שעולים בגודל הדיזה להספק

הרצוי יש צורך במשאבה יותר חזקה. קיט של שוט קבוע בגדישה מסויימת/זרימת אויר מסויימת

עם משאבה של 250PSI זה פשוט בזבוז כסף מיותר, יותר מכך, גודל הדיזה משתנה בהתאם ללחץ,

אם בחרת דיזה שמיועדת להספק של 400 כ"ס ולא טרחת לקרוא שמדובר במשאבה של 150PSI,

ושמת משאבה של 250 PSI, אתה מבזבז מתאנול/לוקח את הרכב אחורה בהספק, והריסוס שלך לא יהיה אחיד ויעיל.

בכל אופן, 250PSI זה OVERKILL רציני לרוב הישומים בארץ. במיוחד לאלה שמזריקים בנקודה ספציפית.

משאבת דלק חשמלית אינה תומכת ב150PSI של לחץ, ואלה שכן עולות הרבה יותר ממחיר של קיט מתאנול מקצועי למכוניות דראג.

Race Smart

פורסם

יותם, אתה קרוב אבל לא לגמרי צודק, מאחר ולא קיבלתי כאן תשובה המשכתי לחקור באתרים בחול ולהלן מסכנות חדשות...

לגבי הדיזה, היא נבחרת לפי כ"כ של המנוע לפי טבלה, שמופיעה ב PDF באתר החברה.

לגבי לחץ המשאבה יש 2 גורמים:

1. ככל שהיא יותר חזקה היא תוכל לרסס יותר עדין מכיוון שהכוח שלה הוא שהופך את הנוזל לרסיסים.

2. בניגוד לרמה 1 שמרססת קבוע, רמות 2 ו3 הינם בריסוס משתנה בין 150-250PSI, אני לא חושב שיש אפילו קיט כזה שבא עם משאבה של 150PSI.

שורה סופית אם מישהו ממש לחוץ בכסף ובכל זאת רוצה, ניתן לקנות רמה 1 ואפילו עם משאבה של 150PSI, לפי דעתי התרומה הכי גדולה של מערכת שלב 1 היא בקירור האוויר, המתנול יחסית מיותר שם (ניתן למלא רק במיים מזוקקים), אבל לא יזיק אולי אפילו יתן משהו בלחץ, פשוט לא יודע אם זה שווה את עלות המתנול (7-11 ש"ח לליטר)...

לגבי רמה 2, יותר נורמאלי אבל שוב, ההזרקה לא מבוצעת ביחס לדלק !!!, מה שאומר שיהיו שינויים באוקטן אלא אם במקרה נפלתם על קו אופטימאלי ואני יסביר, כאשר לוחצים ומתחילים לגדוש אני ינייח שהזרקת הדלק עולה באופן לינארי (בצורת קו יחסית ישר), לקו הזה יש זווית ששווה לכמות הזרקה סופית (כשמגיעים לגדישה מקסימאלית) פחות כמות ההזרקה התחלתית (בגדישה מינימאלית), עקב שהמשאבה הינה בריסוס משתנה בין 150-250PSI אז כשמגיעים לגדישה מקסימאלית הריסוס הוא 250PSI ובגדישה מינימאלית 150PSI גם ההפרש בלחץ כאן ידוע, יש לנו קבוע אחד והוא הגדישה המקסימאלית, לפי המקסימום שהרכב יכול לגדוש, על ידי שינוי נקודת הפעלת המערכת (כיוון גדישה מינימאלית) ניתן לשנות את זווית הקן, לדעתי זה די מסובך ולעולם לא יצא בידיוק מכיוון שההזרקה לא ממש לינארית, אבל לכוון ככה זה יותר טוב מכלום.

מערכת שלב 2 עולה בסך הכל 100$ יותר משלב 1 שעולה 250$, ככה שהייתי ממליץ עליה...

כמו כן החברה שאיליה נתתי את הקישורים היא החברה שמספקת לסדנאות בארץ את הקיטים אז אני מנייח שהם קיטים טובים ואמינים, כמו כן גם מבחינת מחיר הם זהים לשאר החברות.

לגבי רמה 3, המערכת פועלת ע"י מחשב הזרקה מדוייק שכולל מסך מגע וניתנת לכיוונון פשוט בכל זמן נתון מתוך הרכב, כמו כן היא באה עם דיסק וכבל חיבור למחשב לשידרוגי תוכנה עתידיים !!!, עוד יתרון שלה שבתצוגה ניתן לראות את כמות ההזרקה בכל רגע ואת לחץ הגדישה הנוחכי (חוסך לקנות שעון בוסט שעולה סכום לא מבוטל 60-150$), כמו כן עקב שהטמפרטורה עולה יחסית לגדישה ולדלק אז גם הזרקת המיים תתבצע באופן מדוייק יחסית, שורה סופית חוץ מהתוספת של קצת יותר מ 200$ שדי מצדיקה את עצמה, אני לא רואה חיסרונות במערכת.

אגב, שימו לב שמחירה של המערכת היקרה ביותר (תעלה בחול באיזור ה 2000 + הובלה 150-300 לגבי מכס, תלוי במזל אבל הבנתי שבאיזור ה 30% סה"כ 3000 ש"ח, לגבי התקנה באיזור ה 200-400 בסדנה) עם כל הכבוד לסדנאות (ויש כבוד) אני מנייח שכמשווקים של המערכות הם מקבלים הנחת משווק ואני ממש אבל ממש לא רואה סיבה למחירים המטורפים של המערכת בארץ (רמה 1 2500 ש"ח רמה 2 3500 ש"ח ורמה 3 5500 ש"ח לפי מה שרשם נציג E&A כאן אתמול) זה שאין בארץ הרבה סדנאות ותחרות זו לא סיבה...

ונקודה אחרונה ומאוד חשובה, בניגוד לכל החמוצים והשיפורים שמתאימים רק לאוטו ספציפי, את מערכת המתנול ניתן להוסיף לכל רכב אפילו לא גודש, או בקיצור קנייה לכל החיים (או לפחות עד שהמערכת תשווק חיים :wink:), אז לפי דעתי זו קנייה בהחלט שווה ששווה להשקיע בה.

פורסם

אבל ברגע שעשית כיוונים לאוטו עם המתאנול אז כול הבעיות שאתה מתאר נעלמות.

לי למשל יש את הקיט סטי'ג 2,ומה שהולך לעשות זה,לכוון את המחשב רכב למקסימום ביצועים, עם מקסימום גדישה+ניצול מרבי של הקיט מתאנול שאני יכול עם מזרק מתאים.

עכשיו ביום יום המתאנול בכלל מכובה,והרכב נוסע על גדישה יותר נמוכה.

פורסם

Ttroadster, אני חושב שעד שלא תתנסה במערכות האלה, הדיעה שלך לביטול השימוש במתאנול היא פשוט לא רצינית.

רוב הקיטים של AQUAMIST מגיעים עם משאבות כאלה, והם מרססים בלחץ משתנה לפי הגדישה בכיוונים עדינים בקונטרולר שדומה לMF2 בדרך הפעולה שלו, כלומר כיוון של DUTY CYCLE פר נקודות של RPM ביחס לBOOST.

אם אתה מתקן, אולי לפחות אל תתקן דברים אווילים, גודל הדיזה נקבע לפי הכ"ס, זה בדיוק מה שכתבתי, אבל חובה לבחור בדיזה הנכונה, אם משתמשים בסטייג' 1 הדיזה תהיה שונה משימוש בקיט סטייג' 2 אם הלחץ שהמשאבה מספקת שונה. דיזה שבלחץ של 150PSI תספיק ל400 כ"ס, בלחץ של 250PSI תהיה יעילה נניח ל500 כ"ס. ואם אותו מנוע דורש כמות אויר לספק 400 כ"ס, אתה פשוט תחנוק אותו. בחירה על פי טבלה באתר החברה? זה נשמע רציני..

לחשוב שסטייג' 1 לא משנה כלום - זאת בורות שנובעת מחוסר ניסיון, מהשוואה של הרבה מכוניות, גם עם מע' הזרקה מקורית שמתקנת ע"פ KNOCK SENSOR, ניתן לראות שיפור עצום ברמת התיקונים שהמערכת הזרקה מבצעת בבוסט, כלומר שיפור ברמת הביצועים של הדלק / אוקטן

נכון, ניתן להוסיף מתאנול לרכבים "אטמוספריים" ואפילו "רגילים" ולא ספורטיבים.

באותה מידה ניתן להוסיף טולול לדלק לרכב כזה. השאלה היא האם יש צורך בכך.

Race Smart

פורסם

"אני חושב שעד שלא תתנסה במערכות האלה, הדיעה שלך לביטול השימוש במתאנול היא פשוט לא רצינית."

אני לא צריך לנסות רמה אחת כידי לומר שפיזית ומכנית המערכת בנויה ח**, אל אף שבפירוש ציינתי שהמתנול לא יזיק ואף קצת יוסיף.

"רוב הקיטים של AQUAMIST מגיעים עם משאבות כאלה, והם מרססים בלחץ משתנה לפי הגדישה בכיוונים עדינים בקונטרולר שדומה לMF2 בדרך הפעולה שלו, כלומר כיוון של DUTY CYCLE פר נקודות של RPM ביחס לBOOST"

כמות הזרקת הדלק לתוייה בעוד מספר גורמים חוץ מבוסט וסל"ד ועקומת הדלק לא שווה להם !, אני מנייח שהחישן של הדלק יקר ולכן משתמשים בחיישנים אחרים במערכות הזולות.

"אם אתה מתקן, אולי לפחות אל תתקן דברים אווילים, גודל הדיזה נקבע לפי הכ"ס, זה בדיוק מה שכתבתי, אבל חובה לבחור בדיזה הנכונה, אם משתמשים בסטייג' 1 הדיזה תהיה שונה משימוש בקיט סטייג' 2 אם הלחץ שהמשאבה מספקת שונה. דיזה שבלחץ של 150PSI תספיק ל400 כ"ס, בלחץ של 250PSI תהיה יעילה נניח ל500 כ"ס. ואם אותו מנוע דורש כמות אויר לספק 400 כ"ס, אתה פשוט תחנוק אותו. בחירה על פי טבלה באתר החברה? זה נשמע רציני.."

ידידי המלומד, היחידים שיכולים לקבוע את גודל הדיזה הם החברה שיצרה את הקיט !!!, יש להם מספר טבלאות לפי משאבה או לפי כוח סוס פר 100PSI שניתן להכפיל בגודל המשאבה נגיד ב 2.5 ל250PSI.

הינה טבלה ל 250PSI לדוגמא:

"לחשוב שסטייג' 1 לא משנה כלום - זאת בורות שנובעת מחוסר ניסיון, מהשוואה של הרבה מכוניות, גם עם מע' הזרקה מקורית שמתקנת ע"פ KNOCK SENSOR, ניתן לראות שיפור עצום ברמת התיקונים שהמערכת הזרקה מבצעת בבוסט, כלומר שיפור ברמת הביצועים של הדלק / אוקטן"

את זה לא אמרתי, אמרתי שהיא בעיקר תקרר ותוסיף אוקטן באופן משתנה וביחס הפוך, פחות תורם אבל ברור שיותר טוב מכלום, לגבי תיקונים ציפ מתאים / קוסטום יפטור את בעייה זו, אבל כרגיל מנסים לעשות קומבינות במקום לשלם במיוחד שהמחיר בארץ יקר.

"נכון, ניתן להוסיף מתאנול לרכבים "אטמוספריים" ואפילו "רגילים" ולא ספורטיבים.

באותה מידה ניתן להוסיף טולול לדלק לרכב כזה. השאלה היא האם יש צורך בכך"

אני לא חושב שרוב מי שנוסע על רכבי טורבו ירצה לעבור למנוע אטמוספרי ולכן המערכת ניתנת להעברה לרכב הבא, אבל רק ציינתי שגם מי שיעבור יוכל למצוא שימוש למערכת.

יותם, רוב התגובה שלי הינה מסקנות ולא מתייחסת ישירות אליך...

פורסם

אז אני רוצה להבין משהו.סטייג' 1 באמת די "פרימיטיבי" ויש עדיפות לסטייג' 2 מאחר שה 3 באמת מאד יקר.השאלה היא כזו,נניח והרכב בא עם צ'יפ אבל לא קסטום מה שלא מאפשר תכנון לפי דרישה,זה אומר שהמחשב יתקן הצתה ללא הפסקה ,מה שמצדו יגרום נזק לאורך זמן?

gladen pro25+rs audio 100m -mosconi pro 4/30

eton ug 20sub-ground zero gzpa 2sq

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax-mosconi aerospace 6to8 dsp

פורסם

כנראה שלא הבנת את האפקט של הזרקת המתנול

שהוא בדיוק הפוך ממה שרשמת

בגלל הירידה בטמפרטורת היניקה והעליה באוקטן לא יהיו צילצולים/דטונציות והמחשב לא יתקן ויאחר את ההצתה

אי.אנד.איי אוטוספורט

ברוך הירש 11 בני ברק

03-5702345

http://www.eanda-autosport.co.il/

פורסם

הרם העניין הזה מתאים ובריא גם למנועי TDI?

ולאיזה שינוי ניתן לצפות מקיט סטייג' 2? האם זה ישפיע איכשהו על צריכת הדלק?

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
  • 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

כבר הרבה זמן שאני חושב להזריק מתאנול למנוע שלי 20VT עם ציפ צנרת ואיטרקולר.

אז לאחר חיפושים באינטרנט החלטתי ללכת על קיט שמבוסס MAF. המחירים בארץ לקיט כזה עוברים את 3.5K

כאשר בEBAY מצאתי את הקיט בהרבה פחות: http://www.ebay.co.uk/itm/Snow-Performance-Stage-2-Water-Methanol-Injection-Kit-20010-Universal-Applicatio-/281073956428?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item417150364c

האם חוקי להכניס את זה לארץ?

מה ההבדלים בין הקיטים של החברות השונות Snow Performance,AEM וכו..

כמה תוספת כוח אפשר לצפות עם הסט אפ שלי?

תודה לעוזרים.

פורסם

יש גם את אלמנט ההתקנה, שחשוב שתהיה טובה.

מה עם שינוי הצתה כשנכנס המתאנול (בד"כ מעורבב 50:50)?

קיט טוב יהיה עם חיישן שיתריע על חוסר במתאנול והפניה למחשב לאיחור הצתה (או יפעיל מגביל גדישה). אולי המחשב רכב שלך יודע לעשות זאת לבד (לא מכיר 20VT).

אישית לא הייתי רוצה להיות תלוי בעוד חומר חוץ מדלק. בטח לא בחומר שגורם לעיוורון ומוות ובוער בלהבה בלתי נראית כמעט (מבחינת איכסון).

אגב, התוספת במנוע טורבו יכולה להיות גדולה, במיוחד אם יש לך טורבו קטן שמפיק הרבה אויר חם בעיקר, בגדישה גבוהה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

צ'יפ זה טוב ויפה, אבל כשהמתאנול נגמר צריך שהמנוע יגדוש פחות.

אפשר גם הזרקת מים מזוקקים ולא מתאנול מהול (המים מקררים את הבוכנות ואת הדלק בתא השריפה).

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
צ'יפ זה טוב ויפה, אבל כשהמתאנול נגמר צריך שהמנוע יגדוש פחות.

מה שהוא אמר. בגלל זה יש הרבה מערכות שמשתמשות בתוספת של מזרק דלק כדי לקרר את האויר,

כך אם נגמר הדלק שמקרר את האויר, נגמר גם הדלק שמניע את המנוע, ואין לך בעיה :-D

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...