Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש באינטרנט הרבה מידע איך להתנהל במקרה של תאונה (לבדוק נפגעים, לקיחת פרטים, עדים למקרה וכו)

אך לא מצאתי אזכור לזכויות, חובות ודרכי התנהלות מול ביטוח לאחר תאונה.

להלן חוויה קטנה, כמה טיפים משלי ומספר שאלות

בעקבות מספר מקרים שחוויתי אני מעוניין לבקש מידע על הנושא ככה שכולנו נשכיל ונדע יותר.

אחד מהמקרים שחוויתי הוא תביעת ביטוח על נזק של 2000 ש"ח בלבד, וכתוצאה מהתערבות הביטוח בנושא הייתי צריך לשלם 1900 ש"ח השתתפות עצמית + 500 לעו"ד + תוספת של 30 אחוז לביטוח למשך 3 שנים (בערך 6 אלף ש"ח)

סה"כ נזק רציני, ובמידה ואנצח או יפסיד במשפט היה לי עדיף לתקן לבד.

בדיעבד הייתי יכול לתקן במוסך שלי ב 500 ש"ח בלבד ולמנוע המון כאבי ראש! (אחד מהם הוא עו"ד גרוע ביותר!)

קצת עובדות (אתם מוזמנים להוסיף) :

1) ניתן לבחור שמאי מתוך רשימה של שמאי רכב שיש לחברת ביטוח, אפילו רצוי לבחור אחד אקראי !

2) אסור למנוע ממכם לדבר עם השמאי, להפך רצוי ומותר להציג לו את הפגיעות ולספר לו על התאונה

3) לא חובה לתקן את הרכב במוסך ההסדר (של חברת הביטוח), חלק מהחברות יציעו הנחה במידה ותפזלו למוסך אחר.

4) חובה לדווח על כול תאונה במשטרה.

5) חשוב לשים לב לגובה האחריות שהחברת ביטוח מבטחת (לדוגמה החברות מציעות כיסוי כללי של עד 250 אלף ש"ח), אם במידה וחס וחלילה פגעתם בהולך רגל ונתבעתם על מליון ש"ח, יש לכם בעיה.

6) במידה ויש נזק לשני כלי הרכב המעורבים בתאונה וידוע שהצד השני יפעיל ביטוח, וכתוצאה מכך הביטוח שלו יפנה לביטוח שלכם ככה או ככה תשלמו את ההשתתפות העצמית (לרוב גובה ההשתתפות שונה בין תביעת צד ג' לבין תביעת ביטוח רגיל) במידה וזה המקרה שווה לכם להפעיל את הביטוח שלכם לתיקון הרכב שלכם ולא להתעצל או לפעול לבד (לבד: כלומר לתקן לבד ולתבוע בצורה פרטית בבית משפט לתביעות קטנות)

עכשיו כמה שאלות:

1) האם אוכל לצרף לתיקון (לאחר תאונה), ועל אותו תשלום של השתתפות עצמית, תיקונים אחרים שלא קשורים לתאונה?

2) האם כתוצאה מהתאונה פגעתי בפח זבל בחלק אחר של האוטו, האם הביטוח חייב לתקן גם את החלק הזה?

3) מה הכול של עירוב משטרה בתאונה, למיטב הבנתי אם אנחנו בטוחים שאנחנו לא אשמים בתאונה והצד השני מסרב להודות אז רצוי להזמין משטרה גם כשאין נפגעים (כאילו להמציא שיש כאבי ראש וכו) וכתוצאה מערוב המשטרה יקבע מי אשם בתאונה?

4) האם יש תוקף משפטי במצלמה שמתעדת בוידאו את התאונה?

5) מתי כדאי לתקן את הרכב במוסך הסדר ולהשתמש בביטוח לצורך התביעה, לעומת תיקון פרטי ותביעה עצמאית של גובה הסכום בבית משפט לתביעות קטנות?

6) במידה ונפגעו מכלולים פנימיים האם המוסך חייב ברכיבים מקוריים\חדשים ?

7) איך תובעים או קובעים את גובה הסכום שאשלם על העדר תביעות, לדוגמה עכשיו יש לי אוטו זול והתוספת שאשלם היא רק 500 ש"ח לשנה (מתוך 3) בגלל ההעדר תביעות ולכן אבקש בתביעה 1500 ש"ח, מה קורה במקרה ואקנה רכב חדש ויקר והתוספת שאשלם לכול שנה היא 2500 ש"ח ובסה"כ 7500?

בנתיים בגלל השעה זה הכול

כול טיפ וכול עזרה יתקבלו בברכה

בברכת נסיעה טובה ובטוחה :lol:

פורסם

1) לא.

2) כן.

3) לפעמים המשטרה לא קובעת מי אשם ואז הנזק מתחלק בין 2 המעורבים בתאונה. הביטוח לפעמים גם מתעלם ממסקנות המשטרה כדי לנסות להוציא יותר כסף מהמעורבים בתאונה.

4) בהחלט.

5) לכל אחד יש את החישוב הפרטי שלו, לפי דעתי כל נזק מעל 5K ש"ח ו/או תאונה שגורמת לירידת ערך יש לערב ביטוח.

6) רכב עד שנתיים על הכביש חובה מקוריים חדשים. רכב מעל גיל שנתיים מפירוק או חליפי.

7) המחיר משתנה מרכב לרכב. לפי הסוכנת שלי המחיר יכול להגיע עד ל-50% מערך הביטוח (כמובן שברוב המקרים זה לא מגיע לסכום כזה אבל זה המקסימום).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

5) חשוב לשים לב לגובה האחריות שהחברת ביטוח מבטחת (לדוגמה החברות מציעות כיסוי כללי של עד 250 אלף ש"ח), אם במידה וחס וחלילה פגעתם בהולך רגל ונתבעתם על מליון ש"ח, יש לכם בעיה.

לא נכון. כיסוי צד ג' הוא כיסוי לפגיעות רכוש בלבד ולא לפגיעות גוף. פגיעות גוף מכוסות ע"י ביטוח החובה ואין הגבלת סכום. יש משמעות לגובה הכיסוי בצד ג' אם למשל הפכת לאובדן מוחלט ב.מ.וו סידרה 7 שנת 2008.

עכשיו כמה שאלות:

1) האם אוכל לצרף לתיקון (לאחר תאונה), ועל אותו תשלום של השתתפות עצמית, תיקונים אחרים שלא קשורים לתאונה? לא. אם אתמול פגעת במעקה ומעכת כנף, זה ארוע אחד המחייב תביעה והשתתפות עצמית. אם היום פגעת בפח אשפה והרסת דלת, זה ארוע שני המחייב תביעה שניה והשתתפות עצמית נוספת.

2) האם כתוצאה מהתאונה פגעתי בפח זבל בחלק אחר של האוטו, האם הביטוח חייב לתקן גם את החלק הזה? אם הביטוח יגיע למסקנה שמדובר באותו הארוע, אזי הוא אמור לפצות אותך גם על זה.

3) מה הכול של עירוב משטרה בתאונה, למיטב הבנתי אם אנחנו בטוחים שאנחנו לא אשמים בתאונה והצד השני מסרב להודות אז רצוי להזמין משטרה גם כשאין נפגעים (כאילו להמציא שיש כאבי ראש וכו) וכתוצאה מערוב המשטרה יקבע מי אשם בתאונה? בדרך כלל המשטרה לא מתערבת כאשר מדובר בתאונות עם נזק לרכב בלבד. גם אם יפתחו תיק, הוא לרוב יסגר מחוסר ענין לציבור. זה לא תמיד החוסר ענין כמו שאין למשטרה אפשרות להתעסק עם עוד 300 תיקים ביום על נזקי רכוש.

לענין ההמאה של כאבי גב וכד' - תודה על הרעיון, אם במקרה תתקל ברכבי ותנפץ לי פנס, אני כבר אדאג להזמין אמבולנס בטענה שנפגעתי. לפחות הרעיון שלך יחזור אליך בבומרנג. נכון שישחררו אותי הביתה אחרי מס' שעות או יום, אבל מה איכפת לי לסבך אותך.

ובנימה רצינית יותר - גם כשאתה בטוח שאתה צודק והשני אשם, זה לא אומר שאתה צודק. פעמים רבות נהגים לא מכירים את החוקים וטועים לחשוב שהם צודקים ומכאן גם הדרך לתאונה קצרה יותר. אם אתה רוצה להזמין משטרה, יכול להיות שכרית לעצמך בור.

4) האם יש תוקף משפטי במצלמה שמתעדת בוידאו את התאונה? אצלי מותקנת מצלמה שמצלמת באופן קבוע את כל מהלך הנסיעה, למזלי לא הייתי צריך לבחון את התוקף המשפטי של זה.

6) במידה ונפגעו מכלולים פנימיים האם המוסך חייב ברכיבים מקוריים\חדשים ? כן ולא, תלוי בשנת הדגם. ברכבים חדשים עד שנתיים, נהוג להרכיב חדשים ומקוריים. אח"כ נהוג לשים תחליפיים או מפירוק.

7) איך תובעים או קובעים את גובה הסכום שאשלם על העדר תביעות, לדוגמה עכשיו יש לי אוטו זול והתוספת שאשלם היא רק 500 ש"ח לשנה (מתוך 3) בגלל ההעדר תביעות ולכן אבקש בתביעה 1500 ש"ח, מה קורה במקרה ואקנה רכב חדש ויקר והתוספת שאשלם לכול שנה היא 2500 ש"ח ובסה"כ 7500? תוספת הפרמיה היא באחוזים ולכן ככל שביטוח הרכב יקר יותר, כך גם הסכום.

אם אתה אינך אשם בתאונה, באפשרותך לתבוע את הפוגע בכל הנזקים שנגרמו לך ולא קיבלת עליהם פיצוי מחברת הביטוח, לרבות הסכומים המצטברים כתוצאה מחידושי הפוליסה. אתה יכול לתבוע רק סכום ששולם בפועל ולא סכום עתידי, כלומר אתה לא יכול לבקש מראש שישלמו לך את תוספת הפרמיה של השנה הבאה, לפני שבפועל שילמת אותה.

תשובתי באדום.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אחלה, קיבלתי תשובה על רוב השאלות

תודה רבה "אמיר שליט", "redroze"

אשמח לשמוע ולקבל מידע כללי על הנושא או בכלל טיפים להתנהלות מול הביטוח.

לגבי השאלה על תוספת הפרמייה, הבנתי שאני לא יכול לדרוש תשלום שלא שולם בפועל, אז מה עושים, כול שנה אני יתבע אותו מחדש על ההפרש?

כרגע אני עם רכב משפחתומטית שנת 2000 והביטוח סטנדרטי לחלוטין, אך בעתיד הקרוב מתוכנן רכב חדש ולפי ברורים הביטוח שלו יעלה לי כ 10-15 אלף בשנה (חובה+מקיף - בלי תביעות ביטוח !) ותוספת של 35-50 אחוז לשנה אם יש תביעות ביטוח שזה אומר תוספת של כ 5-7.5 אלף לכול שנה מתוך 3.

אשמח להדרכה מה לעשות בנושא

תודה לעוזרים.

פורסם

סורי על ההקפצה, יש לי עוד כמה שאלות

1) איך מוסך "אומן" שברח' אילת 18, בת"א - זהו המוסך הסדר ?

2) מה קורה אם אני מעוניין לתקן במוסך שאני בוחר, האם יש גבול לסכום שהביטוח משלם, מי קובע את זה?

מי משלם למוסך, במידה ואני, איך אני יקבל את הכסף בחזרה?

3) האם יש צורך לשלם לעו"ד תשלום כול שהוא? (פעם שעברה שילמתי וכניראה שלא הייתי צריך :-()

פורסם

לצורך הדוגמה בלבד:

היום אתה נוהג בפוקוס שהביטוח עולה לך כ-4,500 ש"ח לשנה. לפי דבריך החידוש יעלה לך כבר 6,000 ש"ח. כשתחדש תוכל לתבוע את התוספת של ה-15,00 ש"ח.

אם היית יכול לתבוע קדימה, לכאורה היו נותנים לך 4,500 ש"ח וסוגרים איתך את 3 השנים של תוספת הפרמיה.

אבל נניח שבעוד שנה אתה קונה פורש שהביטוח שלה עולה 15,000 ש"ח ובגלל התוספת הוא יעלה לך 20,000 ש"ח ואז לשנתיים הנוספות זה כבר 10,000 ש"ח תוספת.

לפי החישוב שלך, הסתפקת ב-4,500 ש"ח פיצוי על תוספת הפרמיה, כשלמעשה תשלם תוספת של 11,500 ש"ח. כלומר, הפסדת 7,000 ש"ח לאורך התקופות.

מאידך יכולים לבוא הנתבע/חברת הביטוח ולטעון שהיות ואף אחד לא יכול לדעת האם תנהג בעוד שנה או שנתיים, ואם לא תנהג, לא יגרם לך כל נזק ולכן אין צורך לשלם לך.

צריך לזכור שתביעות ביטוח אפשר להגיש עד 3 שנים ולכן אין טעם לרוץ כל פעם על התשלום (בפרט כשמדובר על סכומים לא גבוהים במיוחד), אלא לחכות לתחילת השנה השלישית ואז לתבוע - קודם במכתב רשום ואם לא מסתדר בהקדם אזי לפנות לבית משפט. אם לא הסתדרת איתם בהסכמה והבנה לפני תום ה- 3 שנים, אתה חייב להגיש תביעה לבית משפט לפני שחולפות 3 שנים, אחרת תחול התיישנות.

מה שאפשר לעשות כדי להקטין נזקים, זה לתבוע לאחר תחילת השנה הראשונה את הנזקים המצטברים עד למועד זה - קרי, השתתפות עצמית, כינון הפוליסה לאחר תאונה וכן את תוספת הפרמיה בחידוש הפוליסה.

אפשר לציין שמבקשים גם עבור השנים הבאות, תוך הדגשה שתשלום כיום יחסוך תהליכים מבית המשפט בעוד שנתיים (עובדה שנאלצנו להגיע היום לבית-משפט, מה שעלול לרמז שכנראה נגיע גם על ההמשך), אם וכאשר תבקש את תוספת הפרמיה לשנים שלאחר מכן. בהנחה שבקשתך לשנים הבאות לא תאושר, טוב שזה יהיה מתועד בצירוף תגובת חברת הביטוח, כך שתוכל להשתמש בזה לעתיד לבוא.

כשאתה מתקן במוסך הסדר, המקובל הוא שלא מעניין אותך כמה עולה התיקון, אתה משלם למוסך רק את ההשתתפות העצמית וזהו.

זכותך לתקן במוסך שאתה בוחר, אבל אז אתה משלם הכל מכיסך, מגיש קבלות לחברת הביטוח ומחכה לכסף. זה תהליך שחברות הביטוח מורחות כחודשיים.

אם היה שמאי מטעם חברת הביטוח, והרכב תוקן לפי הנחיותיו, אזי לא אמורה להיות מחלוקת על המחירים, אבל אם הבאת שמאי מטעמך, חברת הביטוח תטען שהוא הפריז בהערכות שלו ותשלם לך לפי מה שהשמאי מטעמה חושב שהיה נכון. אם תרגיש מקופח, תמיד חברת הביטוח תבדוק עד כמה "שיטת מצליח" עובדת גם איתך, והאם תגרור אותם לבית משפט כדי להוכיח שהם לא צודקים. במקרה שכזה אתה תקבל תשלום מקוצץ ותצטרך להחליט האם אתה נלחם עם חברת הביטוח או מוותר.

שילמת לעו"ד על מה ? על נזקי גוף? או על נזקי רכוש? אם מדובר על נזקי רכוש, בוודאי שמשלמים לעו"ד. כמובן שאתה רשאי לתבוע את שכ"ט העו"ד, אלא שגם כאן רבים המקרים שבתי-משפט פוסקים הוצאות קטנות בהרבה ממה שעולה העו"ד בפועל.

כל המגילה הזאת היא על קצה המזלג כדי שתבין שלא הכל הולך חלק ולא הכל שחור ולבן. זה לא הסבר שיכול להקיף את כל הוריאציות האפשריות אבל לפחות נותן לך מושג בגדול .

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...