Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[318I-E21] הלך מנוע :(

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, זה היה ידוע. :(

הרכב המדובר הוא B.M.W E21 318i

משנת 1982.

הכל החל בערך לפני שנה, בצריכת שמן לא גדולה אך קבועה.

ואח"כ - בעישון לבן בהורדת הרגל מהגז (גומיות שסתומים).

לפני כחודש החלה התחממות ואיבוד מים לא רציני(תמיד היה חסר קצת מים ברדיאטור- אבל לא ברמה מטורפת- כ100~200 מ"ל ל300 ק"מ בנסיעה עירונית).

ואני, כמו חאפר אמיתי, לא דאגתי לבדיקה מעמיקה וטיפול מונע :nono:

לזכותי(?!?) יאמר שבשנה האחרונה הייתי עסוק יותר בשיפוץ האספנות שלי (B.M.W 1800 ) ובשיפוץ המנוע שם וגם בפחחות וצבע כללית מה שגרם לי(בצורה ממש לא אופינית) להזניח את ה"אהבה הראשונה" שלי.

ואז ביום שישי זה קרה:

נסיעה מת"א לחולון בערב, ומחוג החום מחליט להשאר ב3/4 :shock: .

o.k

עוצר וממלא בחולון ליטר וחצי ( :shock2: !) מים שהיו חסרים.

בדרך חזרה, ביציאה מחולון, האוטו מתחיל לטפס במעלה שעון החום,לאט אבל בטוח, לכיוון ה3/4 שוב :evil: .

עוצר את הרכב בשוליים רחבים וממלא עוד ליטר ( :shock: !) שהיה חסר מהמלוי האחרון.

את שאר הדרך הביתה אני עושה במהירות נמוכה ונזהר לא לעלות את המנוע מעבר ל 3,000 סל"ד.

מגיע הביתה, מוציא את מדיד השמן וכמו בסיפור עצוב (בלי סוף טוב או שינוי בלתי צפוי בעלילה (במקרה הנ"ל אולי טרמוסטט תפוס או רק רדיאטור או צינור ששבקו חיים)) אני רואה את הדבר שממנו חששתי מכל:

בועיות על השמן שבמדיד :( .

(לאנשים הפחות מבינים- הדבר מראה על פריצת מעברי המים והשמן וצורך בהחלפת אטם ראש מנוע ובשיפוץ הראש).

בדיקת לחצים אששה גם היא את האבחון- אטם הראש פרוץ ויש מים (אמנם בינתיים רק בועיות ועוד לא "טחינה") בשמן.

בינתיים על מנת לא להשבית את הרכב הורכב לו טרמוסטט "פתוח" והצעדים הבאים יהיו שיפוץ מנוע כללי (לא רק ראש - אחרי שהרכב אצלי 3.5 שנים ונסע כ 80,000 ק"מ בלי לדעת מה עבר עליו לפני לא לוקחים סיכון ועושים רק חצי עבודה).

ה+ היחידי בעניין הוא ש"אם כבר אז כבר".

מה שהולך להבנות לא יהיה סטנדרטי :twisted: .

הגדלת הבוכנות, קאמשפט "חם", העלאת יחס הדחיסה וכו' יהיו חלק מהאמצעים להשגת המטרה, שהיא לגרום למנוע ה m-10 שלי אופצייה להיות שווה ערך לגרסת ה 6 צילנדרים (מנוע m-20) הבכירה בהיצע של ה e-21 הראשונה (מבחינת הספק - 143 כ"ס).

הבעייה היא שמנוע זה לא הכל, וצריך לתת את הדעת גם לדברים נוספים, למרות שמערכת הבלימה כבר מחוזקת (קליפרים של brambo) ויש בולמ"ז שהורכבו לפני פחות משנה (אבל בולמי monro סטנדרטיים), וזה בעצם תופס אותי עם המכנסיים למטה :oops: .

אבל איך אומרים בישראל?

יהיה בסדר.

נ.ב

הדבר המפתיע ביותר הוא שלמרות כל הבלגן במנוע - האוטו נוסע (כמעט) אותו דבר 8) !

מד החום (שהפך עם "ביטול" הטרמוסטט למד קור) נשאר אי שם באיזור הכחול, והרכב נוסע, מגיב ומשייט (140 באיילון נחשב משייט?) כאילו כלום.

אז זהו.

זה היה ארוך, אבל מצאתי לנכון לשתף אותכם.

ונקווה ש......יהיה בסדר.

MVC-698X.JPG

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם

זאת התמונה הכי עדכנית של המנוע (בימים שהוא היה צעיר ויפה: היום הוא רק יפה......):

MVC-110F.JPG

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם
אתה בטוח שאתה רוצה להיכנס לדבר הזה שנקרא "קאמשפט חם" ?

אתה מודע לסל"ד המעצבן , לכוח הנמוך בסל"ד נמוך וכו ?

האמת? כן.

ישנם הרבה חסרונות בגל זיזים "חם" שבין היתר הם תופעת סל"ד הסרק הלא יציב , חוסר כוח בקומות התחתונות ושאר מריעין בישין.

ד"א ההתלבטות שלי היא לגבי איזה קאמשאפט להרכיב:

המקורי הוא בן 264 מעלות.

יש בכמה מידות מעל - החל בשיפור קל ל 272 מעלות, ועד ל292 מעלות (יש גם קאם קיצוני של חברת אלפינה למנועי ה m-10 עם 300 מעלות).

מחוות דעת בפורומים בחו"ל לגבי הקאמשאפטים למנוע הנ"ל דווקא הקיצוני יותר גורף חו"ד חיובית ביותר - אולי בגלל שהוא פותר בעייה בסיסית של מנוע 8 שסתומים וכוח בסל"ד גבוה.

מובן מאליו שכל עלייה במעלות תתבטא היותר כוח למעלה על חשבון זמינות הכוח למטה, וכמו כל דבר אחר בחיים - כדי להשיג משהו אחד צריך לוותר על משהו אחר.

אבל - כבר ציינתי- מה שהולך להבנות הוא לא סטנדרטי.

ישנם גורמים נוספים שבבנית המנוע (עוד כחודש בע"ה) יגרמו לו לא לעבוד הכי חלק שיש, אבל שוב - זה בעצם מה שאני רוצה.

בסופו של דבר, כרכב המיועד יותר לנהיגה ופחות לנסיעה, לדעתי זה הדבר הנכון לעשות.

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

גבר קודם כל אני לא מבין איך לא בדקת מההתחלה את המנוע (אני מדבר על בדיקת קומפרסיה, או בעברית לחץ הפוך),ראית שהאוטו אוכל שמן בכמויות זה לא נראה לך חשוד? :loco:

דבר שני אם האוטו בלע מים (והרבה מאוד לפי מה שאתה מספר) ולא ראית נזילה אז איך לא חשבת שאולי האטם ראש שלך פרוץ?! כל מה שהיית צריך לעשות זה לבדוק שמן ולראות את הצבע שלו!!! לשמן עם מים יש צבע אפור זה נקרא שמן מיונז או טחינה :? (כמובן שלוקחים בחשבון גם את הסימנים האחרים שסיפרת עליהם שם....

בכל אופן כדאי שתידע להבא... :idea:

שני חתולים במקביל לעולם לא ייפגשו.

אם שותים אז נוהגים - בשביל זה יש בית חולים.

פורסם
גבר קודם כל אני לא מבין איך לא בדקת מההתחלה את המנוע (אני מדבר על בדיקת קומפרסיה, או בעברית לחץ הפוך),ראית שהאוטו אוכל שמן בכמויות זה לא נראה לך חשוד? :loco:

דבר שני אם האוטו בלע מים (והרבה מאוד לפי מה שאתה מספר) ולא ראית נזילה אז איך לא חשבת שאולי האטם ראש שלך פרוץ?! כל מה שהיית צריך לעשות זה לבדוק שמן ולראות את הצבע שלו!!! לשמן עם מים יש צבע אפור זה נקרא שמן מיונז או טחינה :? (כמובן שלוקחים בחשבון גם את הסימנים האחרים שסיפרת עליהם שם....

בכל אופן כדאי שתידע להבא... :idea:

רן שלום!

א.ברוך הבא לפורום :wink: .

ב.בהגבה להודעה יש לקרוא ולהבין את מהות ההודעה.

למה הכוונה?

1.כתבת:"ראית שהאוטו אוכל שמן בכמויות" - אם תקרא שוב את מה שכתבתי תבין שהיה מדובר באכילת שמן "לא גדולה אך קבועה" דבר שייחסתי לגומיות שסתומים.

2.האוטו "בלע מים" ביום שישי בערב, וביום ראשון כבר עבר בדיקת לחץ.

3.לפריצת אטם ראש יש עוד סממנים חוץ מצבע השמן:

אצלי כרגע (גם אחרי חודש מהפריצה) עדיין אין "שמן מיונז".

יש סימנים, זה בכיוון של, אבל עדיין לא.

הדרך היחידה לבדוק באופן מקצועי היא בדיקת לחץ.

4."כדאי שתדע להבא"?

במקצועי אני "כבר יודע להבא" :wink:

יום טוב,

ותודה על הניסיון לעזור בכל זאת,

שמוליק.

נ.ב

עדכון לגבי מצב המנוע:

בימים הקרובים אני אמור לקבל קרנק חדש וסט בוכנות ורינגים.

הנ"ל הם של מנוע 2000 ושונים מהותית (במהלך הבוכנה ) ממה שמורכב כרגע על הרכב.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם

ילדים ,

תנו קצת קרדיט לבן אדם שמדבר על זווית ותזמון שונים בפתיחה / סגירה של השסתומים שהוא יודע לזהות מנוע גמור... :idea:

פורסם

שמוליק, אני מקווה באמת שתחזיר את הבובה שלך לחיים כמה שיותר מהר!

שאלה נוספת, איך בידיוק אתה מתאים את הזווית בקאמשפט לסוג המנוע הנ"ל?

לפי נתונים מסויימים? המלצות?

אולי תיתנו בקצרה הסבר איך משפיעה הזווית של הקאמשאפט? ולמה מתקבל פחות כוח בפחות סל"ד?

פורסם
ילדים ,

תנו קצת קרדיט לבן אדם שמדבר על זווית ותזמון שונים בפתיחה / סגירה של השסתומים שהוא יודע לזהות מנוע גמור... :idea:

צדיק אחד בסדום :wink:

לגבי הקאמשאפט:

ישנם פורומים בחו"ל המתמחים בסוגי המנוע הנ"ל, ומדובר באנשים שהרכיבו את גלי הזיזים הנ"ל ברכב ומספרים על התרשמותם ממנו (תוך כדי השוואות של לפני ואחרי).

כרגע, רוב הסיכויים הם שאשאר עם הקאם המקורי.

למה?

עלויות :( .

בכל מקרה מה שהולך להיות זה מנוע דיי חזק :twisted: .

הגדלת נפח ל2000 , העלאת יחס הדחיסה במקצת, ואולי החלפת השסתומים ל45 מ"מ, בנוסף לכל שאר ה"הפתעות" הקטנות באוטו, יביאו אותי לאיזור ה140 כ"ס.

על משקל עצמי של קצת יותר מטון (1050 ק"ג אם לדייק), יהיה יחס הספק - משקל דיי מספק (אותי בכל אופן - וזה מה שחשוב).

וד"א

BMW

לא צריך "להחזיר את הבובה שלי לחיים".

אתה מוזמן לסיבוב על האוטו כמו שהוא היום 8) .

מישהו צריך לספר לאוטו שהלך לו מנוע, כי כנראה הוא לא יודע :wink: .......

לילה טוב,

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם
וד"א

BMW

לא צריך "להחזיר את הבובה שלי לחיים".

אתה מוזמן לסיבוב על האוטו כמו שהוא היום 8) .

מישהו צריך לספר לאוטו שהלך לו מנוע, כי כנראה הוא לא יודע :wink: .......

לילה טוב,

שמוליק.

בשמחה...... :)

אני אף פעם לא אגיד לא לנהיגה בבימר...

בהצלחה בפרוייקט :wink:

פורסם
בשמחה...... :)

אני אף פעם לא אגיד לא לנהיגה בבימר...

בהצלחה בפרוייקט :wink:

1.אתה מוזמן..........

2.תודה

יום טוב,

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם

לא יעזור כלום....

אין כמו BMW.

אגב, חבר שלי נסע עם BMW שנת 86 קופה 1800 כמעט שנה וחצי עם אטם פרוץ, (ועם גלוני מים ושמן בבאגג'...) והאוטו נסע מיום ליום טוב יותר.... עד הסוף המר.

בהצלחה בפרוייקט !!

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

• תוכן חדש...