Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודעת שלדילמה שלי אין תשובה חד-משמעית, אבל מעניין אותי לשמוע טיעונים בעד ונגד, שאולי יעזרו לי לגבש דיעה.

רכבי הנוכחי הוא פג'ו 306 1.6, שנת 2001, 5 דלתות, אוטומט, דגם XT (הכי מפואר), 121 אלף ק"מ. הרכב אצלי שנה וחצי, אני יד שניה, היד הקודמת גם פרטית, בסה"כ במצב מצויין ואני נהנית ממנו מאוד.

רוב הזמן אני נהגת יחידה, אין לי צרכים משפחתיים במיוחד, אני נוסעת הרבה, בעיקר בבינעירוני, נסועה של כ25 אלף ק"מ בשנה. ממש לא חשבתי לשדרג את האוטו בקרוב, אבל...

בימים האחרונים הובא לידיעתי שאדם שעובד איתי במקום העבודה, מתכוון למכור את הפג'ו 206 שלו, שנת 2004, דגם XLINE 1.4, אוטומטי.

הוא יד שניה, כאשר היד הראשונה היתה בליסינג אצל מישהי שגם עובדת איתי ואני מכירה אותה היטב (כשנגמר לה הליסינג, הוא קנה את הרכב). היא השתמשה באוטו בשביל להגיע מהבית לעבודה ותו לא. הבחור שקנה אותו אח"כ- הרכב אצלו כ-3 שנים, נשאר מטופל ומתוחזק היטב (חיצונית הוא שמור בונבוניירה, מיכנית אני אבדוק יותר לעומק אם זה יהיה רלוונטי), וצבר עד עכשיו 50 אלף ק"מ בלבד.

ההפרש במחיר בין השניים הוא 15-20 אלף ש"ח, לא משהו שחשבתי להוציא כרגע, אבל אפשרי מבחינתי.

כמו שאני רואה את זה, היתרונות בהחלפה הם:

1. קפיצה בשנתון/דגם

2. נסועה נמוכה

3. חיסכון בהוצאות דלק (בגלל שמדובר ב1.4... האם זה נכון? כיום ה306 שלי שותה 1:11 בערך)

4. בעלים קודמים מוכרים ואמינים

החסרונות:

1. הפסד כ"ס = הנאה (כרגע יש לי 100 כ"ס, בXLINE יש 75, להבנתי)

2. ירידה ב"רמת החיים" - ה306 שלי ממש ממש מפנקת, אני לא יודעת עד כמה 206 בגרסת ליסינג נותנת...

3. אני אהיה כבר יד שלישית (כיום אני יד שניה), כשהראשונה היא ליסינג...

וזה מה שחשבתי עליו בינתיים. בהתחשב בעובדה שלא חשבתי לשדרג את הרכב שלי, אני יותר נוטה לוותר על ההצעה ולהישאר עם ה306 שיש לי היום, אבל חוששת שאולי בכל זאת מדובר בהצעה חד-פעמית ששווה לנצל גם אם לא תיכננתי אותה.

מה דעתכם?

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

206 1.4 שמורה היא לא דבר נדיר במיוחד.

היא בוודאות תרגיש חלשה יותר ולא סביר שהיא תהיה חסכונית יותר, בטח שלא באופן משמעותי - כי הרכב כבד על המנוע הקטן.

אם זו היתה 206 1.6 אולי הייתי אומר משהו אחר - אבל על פניו, לא מוצא סיבה שתחליפי את הרכב שיש לך, אולי למעט העובדה שה206 מקבלת כוכב נוסף במבחני ריסוק (אם אני לא טועה) אבל אמורות להיות לה רק 2 כריות אוויר (לעומת ה4 שיש לך היום אני חושב, ושוב - אם אני לא טועה).

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

ההצעה לשידרוג מפתה - עם כי במישור הפקרטי אין לה שום היגיון. ה 306 במקרה הזה טובה יותר מה-206 (האחרונה חלשה יותר וקטנה יותר). ההסתייגות היחידה היא במישור הבטיחות: ל 206 בטיחות פאסיבית טובה יותר.

מאחר ולא חשבת על שידרוג ולא מדובר על שידרוג שבאמת יתן את התמורה הראויה לכל הסעיפים החשובים (מרווח, ביצועים בטיחות), הייתי מציע להישאר עם ה 306.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז אולי בכל זאת יש תשובה חד-משמעית לדילמה :)

גם אני בינתיים חשבתי עוד על הדברים, וגם ירדתי לחניה לקבל רושם נוסף על ה206 המדוברת, והגעתי לאותם שיקולים שאתם העליתם.

היא מצמצמת לי את מרחב המחיה מאוד (ואני בחורה גדולה, מטר 80...), היא ספרטנית יותר במובהק מה306 שלי, והמחשבה שתמורת כל זה אני גם לא מקבלת חווית נהיגה טובה יותר (אלא אפילו להיפך) די טורפת את כל הקלפים.

נראה שה306 תיאלץ לסבול אותי עוד קצת אחרי הכל :)

תודה על התגובות!

(וכן, זה אכן 4 כריות אויר ב306)

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

• תוכן חדש...