Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלימת חירום ללא ABS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני נוסע על רכב מסוג אופל אסטרה 95' אוטו' ללא ABS. נסיתי את הבלמים מספר פעמים במגרש ריק ובבלימה בקו ישר על משטח יבש הם עבדו יופי (ואני מדבר על בלימת חירום מיידית בכל הכוח, כמו שצריך). השאלה היא: מה עושים בכביש רטוב או בבלימה במהלך פניה? מן הסתם לא מפמפים, אבל מה כן עושים? בלימה בכל הכוח ושחרור נעילת הגלגלים לפי צורך? בלימה הדרגתית? הרפיה הדרגתית?

אמנם במסלולים הדגימו בלימת חירום ללא ABS על דרך רטובה, בלי סחרור, אבל הסיבה שאני שואל, הן הזוועות האלו:

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרכב בחיים לא יתסחרר לך ככה בלי תנועה חדה מההגה.

עשיתי קורס נהיגה מתקדמת ועשינו תרגיל של בלימת חרום בכביש רטוב

ברכב שלי ללא ABS,הרכב המשיך ישר ולא הסתחרר.

בחורה בסוזוקי בלאנו גם ללא ABS הצמיגים היו שחוקים וזולים ובבלימת חרום הרכב הסתחרר כמה פעמים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

ללא ABS עליך ללחוץ בכל כוחך על דוושת הבלם.

במידה ויש מכשול שעליך לתמרן סביבו יש להרפות את הבלם על מנת לשחרר את נעילת הגלגלים, לתמרן ולחזור לבלמים.

לגבי הסרטונים, בסרטון עם האאודי - ע"פ הכותרת מדובר על כביש שאינו שווה בצד אחד של הגלגלים מהצד השני (לפחות מה שאני מבין), ולכן נוצר הסיבסוב.

גם בסירטון עם המרצדס הקריין אומר שצד שמאל חלק כמו קרח (וכנראה בניגוד לצד ימין שהוא כרגיל)

בכל מקרה שים לב שהמכונית עדין ממשיכה בקו ישר ולא סוטה יותר מידי מרוחב הנתיב. ולכן אם אין בפניך מכשול מדובר על האופציה הטובה ביותר.

אגב לגבי ההערה של אריק - אין קשר לסיבוב ההגה אם הגלגלים כבר נעולים - זה לא ישנה במאומה. אבל בכל מקרה שמור את ההגה ישר כדי שיהיה לצמיג מקסימום מגע עם הכביש.

פורסם

התכוונתי שללא תנועה חדה מההגה לפני נעילת הגלגלים.

אם הגלגלים ננעלים הוא יכול לשחק עם ההגה ימין ושמאל והרכב ימשיך ישר.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

בשני הסרטונים הרכבים בולמים על משטח בעל מקדם חיכוך שונה.

ליתר דיוק, שני הגלגלים השמאליים (בסרטון עם המרצדס) על משטח שמדמה קרח (מה שנקרא משטח החלקה) ושני הימניים על כביש "רגיל" רטוב. (בסרטון הראשון הימניים על ה"קרח")

ההבדל בין קרח לאספלט רטוב הוא אדיר!!

הסיכויים שלך לפגוש כביש שחציו רטוב וחציו קרח קלושים!

לכן, אל דאגה, אין לך שום סיבה להסס בבלימת חירום על כביש רטוב.

אם צמיגי הרכב אחידים (או שהאחוריים טובים יותר) ולחץ האוויר תקין, רכבך יבלום בקו ישר. (מנסיון!)

לגבי סיבובים זה כבר סיפור אחר.

יש לך כמה אופציות.

א. לבלום חזק, וברגע שאתה מזהה נעילה, מיד להרפות (אני מדגיש להרפות ולא לעזוב) במידה כזאת שהגלגלים יהיו תחת בלימה , אך לא נעולים.

ב. בלימה על סף הנעילה. הגלגל ממשיך להסתובב, אך פועלת עליו הבלימה המקסימאלית ללא נעילה. (טכניקה זו דורשת הכירות רבה עם הרכב והמון המון תרגול.!!) (טכניקה של נהיגת מירוץ)

ג. לבלום מראש בלימה של כ60-70%. במטרה לא לנעול את הגלגלים. היה וננעלו להרפות קלות מהברקס כדי להחזירם לסיבוב.

ד. לקנות רכב עם A.B.S 8)

אבל הכי חשוב, בחורף, להוריד את המהירות בישורת שלפני הסיבוב, ורצוי תמיד להוריד 10-20% מהמהירות שנראית לך הגיונית לסיבוב. מה איכפת לך? זה יעשה לך רק טוב.

בברכת נסיעה טובה ובטוחה

עודד (לשעבר מדריך במסלולים ,6 שנים)

פתגם סיני עתיק אומר:

כשאין לך מה להגיד, תגיד פתגם סיני עתיק:wink:

פורסם

תודה על התגובות

טוב, אני שמח שביארנו את הנקודה.ידעתי שהרכב אמור לבלום כרגיל, אבל הסרטונים האלו קצת ערערו לי את הבטחון, אמנם שיערתי שמשהו שם לא בסדר, כיוון שראיתי את שתי המכוניות פונות מעט הצדה לפני הכניסה למשטח הרטוב, כנראה בשביל לצאת עם זוג גלגלים אחד על הקרח וזוג אחר על האספלט. אבל עם הדברים האלה לא משחקים, והעדפתי לבדוק ולוודא.

בקשר לבלימה בסיבוב: כעקרון, האם עדיף להימנע מנעילה מלכתחילה (כ-70% ממהלך הדוושה) או לנעול גלגלים ואז להרפות? (בעיקרון, הראשונה אמורה לספק יותר כוח בלימה, ואילו השניה יותר שליטה, לא?)

פורסם

בבלימה שאתה בהתחלה נועל ואז מרפה יש פחות שליטה, מכיוון שברגע שאתה נועל הרכב ממשיך ישר, כך שיותר שליטה אין פה. צריך להיות מאוד זריזים עם זיהוי הנעילה וההרפיה כדי לא לצאת מהנתיב.

בבלימה שמראש אתה לא הולך על המקסימום אלא בלימה שתהיה מספיק חזקה כדי לעצור את הרכב אבל לא מספיק חזקה כדי לנעול את הגלגלים, אתה מקבל יותר שליטה כי אין נעילה ולכן ההיגוי נשמר לאורך כל הדרך.(זאת דרך אגב הבלימה שאני דוגל בה כל עוד לא יודעים לבלום על "סף הנעילה")

בעיקרון בתאוריה הכל פשוט ויפה.

אבל אין חכם כבעל נסיון. לכן אני ממליץ לך בחום לעבור קורס נהיגה מתקדמת.

בשיחת הטלפון עם בית הספר שתבחר, תברר אם אחד מהתרגילים שעוברים הוא בלימה בסיבוב.חשוב שזה לא יועבר רק בתאוריה, אלא שזה יהיה תרגיל מעשי, כדי שתוכל לחוות את זה!

ההשקעה הכספית בקורס היא קטנה ביחס לערך המוסף שתקבל. בעיקר לאור העובדה שאתה נוהג ברכב "בעייתי" מהבחינה הזאת.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה!

עודד.

פתגם סיני עתיק אומר:

פורסם
הרכב בחיים לא יתסחרר לך ככה בלי תנועה חדה מההגה.

עובדה שכן. משטחים לא אחידים כאשר לצד אחד פחות אחיזה (ניקוז מים פחות טוב, אם בגלל המשטח ואם בגלל צמיגים לא זהים), שיפוע בכביש (ועוד) יכולים להוביל לסחרור, גם אם אתה מחזיק את ההגה ישר.

חשוב לזכור, התנאים בקורס הם סטריליים ונועדו לאפשר להתאמן על טכניקה, בלי להתעסק עם גורמים נוספים. בכביש, החיים יותר מורכבים.

לגבי כל העצות התיאורטיות שניתנו כאן

כן, הן נכונות אבל ללא תרגול נכון ומבוקר עם מדריך אין סיכוי שתבצע אותן במצב אמת. בקורסים שהייתי, ללא יוצא דופן, אף אחד לא הצליח לבצע סטייה מלאה ונקייה בבלימה על רטוב (משטח החלקה) בניסיון הראשון. כו-לם עשו באולינג מהפיונים. ואתה מדבר על אנשים שדקה לפני כן הסבירו להם וגם הדגימו בדיוק מה צריך לעשות.

ועדיין, עדיין כולם או שכחו לעזוב את הבלם ("אני נשבע שעזבתי") או לסובב את ההגה (ננעלו עם העיניים על הקונוסים) או שניהם. והם היו מוכנים. ישבו מרוכזים ברכב, התכוננו מנטלית, חשבו מה הם הולכים לעשות... ועשו ההיפך.

בכביש מצב החירום יבוא אליך בהפתעה. אין סיכוי שתתפעל את הרכב נכון. כדי שזה ייקרה הבלימה הנכונה (עבודה נכונה עם הבלם, הגה, הסטת מבט) צריכה להיות אינסטינקט.

לגבי בלימה בסיבוב, זה בכלל מורכב...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עודד,

כל מה שאתה כותב יפה ונכון,אבל ל"תנאי מעבדה".

גם תרגול במגרש של מסלולים זה תנאי מעבדה,כי אף רכב לא ייקפוץ לך לנתיב באמצע ההחלקה,המשטח פחות או יותר אחיד, מעט הבדלי גובה ושיפוע אפסי.

בכביש זה לא ככה.

יש את חברת מע"צ שדואגת לכך שלא תוכל לנסוע יותר מ-5 מטר בלי לעבור על 4 טלאים של כביש (תיקונים) שכל אחד מהם מאספלט באיכות שונה,עוד 2 בורות שלא תוקנו עדיין (בייחוד בתקופה הגשומה),יש את אותה טרנטה שעברה 5 דקות לפנייך וטיפטף לה שמן מהמחזיר שמן,והמשאית שהיתה בדרך לדרום דאגה לפזר לך על הכביש קצת חול וחצץ,וזה עוד לפני שהגעת לפנייה שהשיפוע בה הוא שלילי (כמו במירוץ נאסקר,רק בדיוק ההיפך,שיפוע שזורק אותך מהפנייה).

אני שוב מציין עודד,כל מה שכתבת נכון,בעיקר למגרש סגור ו"מעבדתי",על מנת לנסות שזה גם יצא נכון במבחן המציאות בכביש הציבורי צריך ללמוד את הפרקטיקה,לא את התאוריה,ואחרי שלומדים את הפרקטיקה ללכת ולרגל ה-מ-ו-ן.

מיכאל שומכאר לא הפוך להיות נהג המירוצים הכי טוב בעולם בגלל שעשה קורס כזה או אחר בנהיגת מירוצים,הוא הפך להיום אלוף עולם בגלל שהוא המשיך להתאמן ולתרגל המון.

אגב,

FALOU כתב לגבי הבלימת חירום על משטח רטוב שאנשים מנסים בקורס ולא מצליחים למרות שהיו מוכנים לכך, אני מוכן לחתום על כך שגם במשטח יבש ללא ABS לפחות 50% ממשתתפי הקורס לא יצלחו את התרגיל התחמקות ממכשול בנסיון הראשון+השני (גם אני הייתי באיזה קורס-שניים,כמעט כולם נפלו בתרגול הזה והטיסו את הקונוסים שדימו את המכשול).

לכן בייחוד בנושא של בלימה נכונה על כביש רטוב,חשוב מאוד מאוד לתרגל המון,ככה אולי במצב אמת (חו"ח) נצליח לפעול נכון.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אילו כולנו שומאכר ייתכן ולא היה צורך ב ABS ESP ושאר צירופי אותיות.

ABS בא למנוע נעילת הגלגל. לכאורה פעולה שהנהג יכול לשלוט עליה בבלימה בכך שירפה קצת את הדוושה ו/או ילחץ עליה מראש במידה פחותה של לחץ.

אבל בבלימת חירום פתאומית , התגובה היא ראשית לחיצה הכי חזקה שאנו יודעים לתת ותוצאתה נעילה. לכן נולד ה ABS

תרגול של מאות פעמים יכול לשפר את התגובה האינסטיקטיבית, ואולי גם למנוע אותה.

את חינוכי המוטורי קיבלתי מאבי ז"ל. לשמחתי הוא היה מורה יותר ממעולה, והתוצאות ניכרות עד היום .

בנושא עצירת פתאום בחירום, גם היום אחרי שבמכוניות יש חגורות בטחון כבר שנים רבות, אצלי עצירת פתאום מלווה ביד ימנית המושטת הצידה לתפוס את הנוסע היושב לצידי. לקראת סוף העצירה אני גם לוחץ קלאץ. אחרי שאני נוסע יותר מ 30 שנה על רכב אוטומטי רוב הזמן.

גם אם עשית קורס כזה או אחר לנהיגה מתקדמת לפני שנים ואתה לא מתרגל אותו לא עשית כלום, אולי להיפך, כיוון שאתה עלול לחשוב שאתה מיומן בגלל כמה שעות של תרגול מתקדם.

מה שדפוק בסוף הוא מערכת החינוך.

אנחנו לומדים דברים כה רבים שהשימוש בהם בעתיד הוא אפס. לנהוג ,ולנהוג נכון ,זה לא, וחבל.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
עודד,

כל מה שאתה כותב יפה ונכון,אבל ל"תנאי מעבדה".

גם תרגול במגרש של מסלולים זה תנאי מעבדה (זאת המטרה של מגרש אימונים!) ,כי אף רכב לא ייקפוץ לך לנתיב באמצע ההחלקה,המשטח פחות או יותר אחיד, מעט הבדלי גובה ושיפוע אפסי.

מה הנקודה שלך? עדיף לא ללמוד את זה בכלל? עדיף ללמוד את זה בכביש הציבורי בתנאי אמת?

בכביש זה לא ככה.

בכביש, לשוטרים אין אנגינה 8)

יש את חברת מע"צ שדואגת לכך שלא תוכל לנסוע יותר מ-5 מטר בלי לעבור על 4 טלאים של כביש (תיקונים) שכל אחד מהם מאספלט באיכות שונה,עוד 2 בורות שלא תוקנו עדיין (בייחוד בתקופה הגשומה),יש את אותה טרנטה שעברה 5 דקות לפנייך וטיפטף לה שמן מהמחזיר שמן,והמשאית שהיתה בדרך לדרום דאגה לפזר לך על הכביש קצת חול וחצץ,וזה עוד לפני שהגעת לפנייה שהשיפוע בה הוא שלילי (כמו במירוץ נאסקר,רק בדיוק ההיפך,שיפוע שזורק אותך מהפנייה).

מה שמלמדים בבתי הספר זאת טכניקה! זה שצריך להתאמן על זה זה ברור!

אבל אתה לא יכול לבוא ולתת פתרונות לכלל מצבי החירום! תמיד אפשר "להמציא" עוד מצבי חירום, ועוד רעיונות, אבל אני לא מבין מה הנקודה בזה!! לכן כדאי לעשות קורס במקום סגור ו"מעבדתי" עם הדרכה נכונה. עדיף- אם יש את התקציב- שהקורס יהיה אישי, כך שהתלמיד יוכל להתמקד בתרגול הדברים החשובים לו ושההתקדמות תהיה בקצב שלו!! ואז במצב חירום אמיתי, גם אם הוא לא תרגל את זה בבית, התגובה שלו תהיה הרבה יותר טובה לעומת נהג שלא עבר קורס כזה!

אני שוב מציין עודד,כל מה שכתבת נכון(אני יודע!) ,בעיקר למגרש סגור ו"מעבדתי",על מנת לנסות שזה גם יצא נכון במבחן המציאות בכביש הציבורי צריך ללמוד את הפרקטיקה,לא את התאוריה( לא מסכים איתך בזה. אתה חייב לדעת ולהבין מה עובר על הרכב כדי להצליח להתמודד עם סיטואציות שונות. אתה חייב להבין את חוקי הפיזיקה שפועלים על הרכב, כדי לתפעל אותו בצורה היעילה ביותר!) ,ואחרי שלומדים את הפרקטיקה ללכת ולרגל ה-מ-ו-ן. (פה אני מסכים איתך!)

מיכאל שומכאר לא הפוך להיות נהג המירוצים הכי טוב בעולם בגלל שעשה קורס כזה או אחר בנהיגת מירוצים,הוא הפך להיום אלוף עולם בגלל שהוא המשיך להתאמן ולתרגל המון. וגם בגלל שיש לו קצת כישרון :wink:

אגב,

FALOU כתב לגבי הבלימת חירום על משטח רטוב שאנשים מנסים בקורס ולא מצליחים למרות שהיו מוכנים לכך, אני מוכן לחתום על כך שגם במשטח יבש ללא ABS לפחות 50% ממשתתפי הקורס לא יצלחו את התרגיל התחמקות ממכשול בנסיון הראשון+השני (גם אני הייתי באיזה קורס-שניים,כמעט כולם נפלו בתרגול הזה והטיסו את הקונוסים שדימו את המכשול).

לכן בייחוד בנושא של בלימה נכונה על כביש רטוב,חשוב מאוד מאוד לתרגל המון,ככה אולי במצב אמת (חו"ח) נצליח לפעול נכון.

12345

פתגם סיני עתיק אומר:

פורסם

רציתי לשים סימן קריאה אבל גמרת את כולם......

:wink:

ידידי,

אם לא הייתי ברור מספיק אז הנה,זו הנקודה שלי,או יותר נכון הנקודות שלי:

1.אם הכביש לא ישר מבחינת שיפוע,הרכב לא יחליק ישר בעת בלימת חירום.

2.הרבה משתנים יכולים לגרום לכך שהרכב יחליק הצידה ולאו דווקא ישר.

3.תאוריה זה נחמד ויפה,כל עוד לאחר לימוד התאוריה יוצאים לתרגל בצורה מבוקרת ונכונה.

4.נהיגה לא לומדים בהתכתבות,קרי- מהאינטרנט.

5.תרגול אכן יכול לשפר את המצב,אבל צריך תמיד לזכור שהכביש הציבורי זו לא "מעבדה" ולכן יש משתנים רבים וצריך להתאים את סגנון הנסיעה לתנאי הדרך (סגנון=לא רק מהירות).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אוקי, עכשיו כשהכל מסודר אפשר להמשיך..

לגבי נקודות 1 ו2. נכון מאוד. אבל לפעמים אין אלטרנטיבה והדבר הנכון ביותר לעשות זה בלימה חירום, גם על חשבון סטייה של הרכב.

מבחינה פיזיקאלית- הרכב תמיד ישאף להמשיך בכיוון התנועה המקורי( ישר ) (אנרציה) . זאת אומרת שגם אם הזנב יצא תוך כדי הבלימה, הרכב עדיין ימשיך בכיוון המקורי.

3. הסכמתי איתך קודם ומסכים גם עכשיו.

4. מעולם לא טענתי כך. הבחור שאל שאלה, ואני עניתי. המלצתי לו בכל מקרה לקחת קורס, כי גם אני לא מאמין בלימוד מהאינטרנט. ( לא נהיגה לפחות).

5. נכון.

עודד.

פתגם סיני עתיק אומר:

פורסם

בתור בעלת סוזוקי בלנו ללא ABS (שלנו ידנית) שעברה קורס נהיגה מתקדמת ובו למדה, תרגלה ואפילו קבלה משוב חיובי על בלימות החירום (על כביש יבש) שלה, יש לי רק שאלה רטורית אחת, לאור השירשור המלמד מאוד הזה והיא: איפה לכל הרוחות אני אמורה "לתרגל ה-מ-ו-ן" בלימות חירום על כביש רטוב ומתי כבר ידאגו לבנות כאן מספיק מגרשי החלקה כדי לאפשר זאת????

• תוכן חדש...