Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קאיה פרייד או שרייד

דני 9999
שימו לב! השרשור הזה בן 5642 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

מצטער אם בזמן האחרון אני משגע אותכם פה פשוט אני בחיפושים אחר רכב.

יש לי 2 אופציות או קאיה פרייד אוטומטית שנת 99 עם 66000 ק"מ

או שרייד קלאסיק שנת 97 ידנית עם 137000 ק"מ.

2 הרכבים יד 2 עם ספר טיפולים במוסך מורשה בזמן עם קבלות והכל.

נתון נוסף השרייד עברה פחחות וצבע עקב נזקי ברד. יש הוכחות.

היה לי קלאו 98 ולא ממש בא לי לרדת בשנתון אלא עם לא תהיה ברירה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שתיהן פחנועים אומללים.

השרייד מציעה עיצוב יותר יפה (לעומת הפרייד).

בכל יתר הפרמטרים הפרייד לוקחת - שנתון גבוה יותר, פחות ק"מ.

שתיהן יהיו נפילה לעומת הקליאו מבחינת נוחות.

בכל מקרה ללא ספק הייתי לוקח את הפרייד ולו בשביל הק"מ הנמוך כל כך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באמת היית הולך על הקיה? קראתי פה תגובות שאומרות לברוח מהרכב הזה כמו מאש. היו בודדים שאמרו שהרכב סביר.

לתומי חשבתי שהשרייד יותר אמינה או שאני טועה? מה גם שהיא ידנית ומטופלת פיקס.

עוד נתון שהבעלים עשה טסט לפני שבוע אז יש טסט לשנה, פלוס 4 צמיגים חדשים, פלוס טיפול טיימינג עם הכל, כולל משאבת מים ושאר רצועות אז בקטע הזה זה די חוסך לי כסף.

בקיצור אני די מבולבל ומחר אני צריך לקחת אחת לבדיקה כי זה די דחוף לי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממליץ להתמקד בשרייד. לפרייד גיר אוטומטי 3 הילוכים. לשרייד קלאסיק מנוע 1.5. בשנתונים האלה יש גם שרייד הצ'בק עם מנוע 1.3. 66K ב-10 שנים, זה מאט ואפילו חשוד, אלא אם כן את כל הקילומטרים הרכב עשה בעיר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא חשוד, אם יש אימות לק"מ. לא חסר אנשים שקנו בזמנו את הרכב כרכב פשוט וזול.

עם כל הכבוד לטיפולים שעשתה השרייד, 66K וטיפולים במוסך מורשה לא הולך ברגל.

אמנם אין הרבה ממליצים לפרייד, אבל בסה"כ מדובר ברכב אמין להפליא, שעושה את עבודתו נאמנה.

לדעתי זה אוטו נחמד מאוד לסידורים בעיר וכד'.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפרייד היא למעשה מאזדה 121 של שנות ה 70, עם מעט מאוד שינויים (ואף במקומות מסויימים נמכרה תחת לוגו חברת פורד).

אם אתה מתלבט רק בין השתיים - השרייד לוקחת בעינים עצומות. הרבה יותר איכותית ו"מוצקה" מהפרייד.

לגבי האמינות של הפרייד שהוזכרה כאן לא הייתי בונה על זה. ידידה שלי אכלה כל מרור אפשרי מהרכב הזה, ועוד אחד שמור ומטופל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

80, 70, same same. הלוח מחוונים שלה פשוט נוראי.

הפרייד הוא הרכב המפחיד ביותר שנהגתי עליו. לא ברור לי איך אישרו לשווק אותו בארץ ועוד יותר לא מובן לי מי רכש אותו כרכב פרטי. גם לבטיחות יש מינימום.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב האמת שזה כבר לא רלוונטי כי השרייד נמכרה חצי שעה לפני שבאתי לבחור איזה מבאס זה.

ועם הפרייד, הבחור לא מצא עוד רכב אז עדיין הוא לא מוכר.

בקיצור כבר שכחתי איזה חרא זה לחפש רכב. הנשמה יוצאת עד שאתה מוצא נשמה אחת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5642 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...