Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שהוא כביש מסוכן, מונוטוני בקטעים מסויימים ומפותל, צר וללא שדה ראייה בקטעים אחרים.

אני ממש לא מסכים עם דעתך.

כביש הערבה מאוד מונוטוני, הדרך להילחם בכך היא דווקא להעלות מהירות (למשהו סביר - נגיד 130), כדי שהנהג יהיה ערני ודרוך - דווקא הנסיעה האיטית עם תנאי הכביש הם שיוצרים את התמהיל המסוכן.

בקטעים המפותלים ניתן להוריד את המהירות המותרת (ביחס למהירות בשאר הכביש) , מהלך כזה יתקבל בהבנה אם ציבור הנהגים יראה שבקטעים הפתוחים של הכביש מותרת מהירות סבירה.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא ניסתי לצאת חכם. אני יודע את הדבר ובכל הזמן שאני נוהג לא ראיתי פעם אחת מישהו עושה את זה. בטסט לא עשיתי את זה!

אין לי מושג איפה אתה נוהג, אבל אני רואה הרבה נהגים בכל הגילאים שמאותתים ביציאה מכיכר וטוב שכך! בעוונותיי, אני לא יודעת לקרוא מחשבות וזה עוזר גם לי וגם לנהגים שמסביבי להבין מהן כוונותיהם של אחרים. אז גם אני מקפידה לאותת.

פורסם

ממה שזכור לי אין חוק שאומר שכשיוצאים/נכנסים מכיכר חובה לאותת - ישנו חוק שאומר שצריך לאותת לכיוון הפניה שאותה תיקח. גם אני בזמנו שלמדתי נהיגה המורה לא סיפר שצריך לאותת בכניסה ויציאה, עד היום זה מוזר לי שלפעמים אני רואה אנשים שממשיכים ישר בכיכר מאותתים ימינה - סתם מבלבל לפי דעתי.

מה שהכי הכי מעניין אבל זה שכולם בפורום רושמים שהם עושים את זה למרות הכל, והאמת טוב שכך.

אבל מנגד בואו תראו לי ניידת משטרה אחת שנוסעת ככה. בואו תראו לי ניידת אחת שנוסעת 90 כל הדרך לאילת? עזבו 90 בדרך לאילת, תראו לי בכלל ניידת שנוסעת לפי החוק - בחיים שלי לא ראיתי.

נראה לי שבתור אנשים ש"אוכפים" את החוק הם אמורים להיות הראשונים שמצייטים לו, נראה לי שרק כאשר זה יקרה (כשחזירים יעופו) אנשים יתחילו לנסוע בהתאם לחוק. רק כאשר הם יתחילו לבצע את המוטל עליהם אנשים יתחילו לנהוג על פי החוק, כשהם יתחילו באמת לאכוף אותו אולי אז תהייה איזשהי תרבות נהיגה בארץ.

בנתיים אני רואה רק אנשים שנוסעים בשמאלי כמה שבא להם, ואותם שוטרים שכביכול אמורים לעצור אותם ולתת להם דו"ח על אי שמירה על הימין פשוט באים ועוקפים אותם מצד ימין (שזאת עברה לכשעצמה).

האמת נראה לי שאין אזרח במדינה שנוסע לפי ספר התאוריה - נראה לי כפיקציה הזויה לגמריי.

פורסם

אתה צודק לגמרי.

נדיר לראות ניידת נוסעת לפי חוק, בזמן המועט שיש קשר עין עם ניידת כבר היא מבצעת עבירה ז"א שהם מבצעים עבירות בדרך קבע. אתמול ראיתי קטנוע משטרתי עושה פרסה כשברמזור מצויין רק ישר.

בכלל אני מכיר אישית מקרים שבוטלו דוחות על נהיגה בשכרות ע"י מכר שוטר שדיבר עם מי שתפס.

פורסם
אני ממש לא מסכים עם דעתך.

כביש הערבה מאוד מונוטוני, הדרך להילחם בכך היא דווקא להעלות מהירות (למשהו סביר - נגיד 130), כדי שהנהג יהיה ערני ודרוך - דווקא הנסיעה האיטית עם תנאי הכביש הם שיוצרים את התמהיל המסוכן.

בקטעים המפותלים ניתן להוריד את המהירות המותרת (ביחס למהירות בשאר הכביש) , מהלך כזה יתקבל בהבנה אם ציבור הנהגים יראה שבקטעים הפתוחים של הכביש מותרת מהירות סבירה.

לכל מהירות אפשר להתרגל ולהרגיש נוח איתה: הרי הרבה נהגים חדשים צריכים להתרגל בהתחלה אפילו למהירויות נמוכות יחסית (80-90 קמ"ש), כי עד לרגע קבלת הרישיון, הם נתקלו במהירויות האלה פעם או פעמיים בלבד. אז אתה מתרגל ל-80-90 ואז מגיע לכביש מס' 1 למשל ששם המהירות המותרת היא 100 קמ"ש ואתה מתרגל לזה אחרי נסיעה-שתיים (למרות שבהתחלה זה אולי נראה לך ממש מהר), אח"כ אתה יוצא לכביש 6 ומתרגל ל-110 (כי זאת המהירות המותרת שם). אז אם אתה נוסע קבוע על 120-130, זאת המהירות הרגילה שלך, היא כבר לא שומרת אותך "ערני ודרוך" אחרי כמה זמן, אז איפה הגבול? כל פעם תעלה קצת כדי לא "להירדם"? אני אישית בעד מציאת פתרונות אחרים כדי לא לאבד ריכוז בדרך מונוטונית: עצירות התרעננות, אפילו להתחלף אם יש עם מי מדי פעם, לשתות משהו קר, לשמוע מוזיקה קצבית, לפתוח חלון...תמצא את המשהו שעושה את זה בשבילך, אבל תרפה מדוושת הגז!

פורסם
אבל תרפה מדוושת הגז!

אפשר היה לקבל את ההסבר שלך שנשמע, על פניו, בעל היגיון כלשהו מאחוריו, עד שבאה הססמא. כל דבר שמוסבר בססמאות דינו להיכשל והוא מכשיל את כל ניסיון ההיגיון שמאחוריו.

לגופו של עניין, הסברה שלך פשוט לא נכונה. הרי לא מדובר כאן בריגוש (או מנת סם, שכן ההסבר שלך נראה כמו copy+paste מפרסומות על המדרון החלקלק שבצריכת סמים קלים), אלא בערנות ובדריכות. אותו נהג חדש שציינת בדוגמא שלך לא מתרגל למהירות, הוא מתרגל לעצם מעשה הנהיגה ולסביבה ורוטינה חדשים בעבורו. באיטליה, לדוגמא, העלו בכבישים מסוימים את המהירות המותרת על מנת לרווח את התנועה ולהגביר את ערנות הנהגים.

לסיכום - גם נהג שנוסע דרך קבע במהירויות גבוהות נשאר עירני בהן - מה לעשות והוא זקוק לכך ולו בשל קצב התחלפות הנוף והזדקקותו לצפות/להגיב לשינויי הסביבה. ב-90 קמ"ש, במיוחד בכבישים מונוטוניים, זה לא יקרה. בכבישים שאינם כאלה הנהגים, ברובם המכריע, יתאימו בעצמם את מהירות הנסיעה לתנאים - שימי לב, רוב הכבישים האדומים אינם מפותלים וקשים טכנית, אלא ההיפך, מונוטוניים ומטעים כשהבעיה היא בתשתית (אפשרויות עקיפה, שדה ראיה וכו').

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אז אם אתה נוסע קבוע על 120-130, זאת המהירות הרגילה שלך, היא כבר לא שומרת אותך "ערני ודרוך" אחרי כמה זמן, אז איפה הגבול?

אני שוב חולק על דעתך:

הגבול עובר במהירות שבה הייתי נוסע אילו לא היה מותקן מד מהירות ברכב. תתפלאי אבל הגבול הזה הוא פחות דינאמי ממה שנדמה לך. אם תיתני לנהג ממוצע לנהוג בכביש י-ם - ת"א כשמד המהירות מכוסה, אני מוכן להתערב איתך שברוב המקרים המהירות שהנהג ירגיש בה בטוח ו"טבעי" היא באיזור ה- 120-130 קמ"ש.

זו גם המהירות שרצוי היה שתהייה חוקית.

במהירות כזו הנהג מרגיש בטוח מחד, אבל גם עירני מאידך וזה שביל הזהב.

פורסם

כל זה יפה בתיאוריה, אבל לא מה שקורה בכבישים, לצערי (שיהיה ברור, אין לי כל התנגדות עקרונית להעלאת המהירות החוקית, איפה שאפשר):

נהג ממצע שאכן נוסע גם כיום על 120-130 בכביש מס' 1 וכבישים נוספים שהם מוארים, רחבים, בעלי 2 נתיבים לפחות ושוליים ברוחב מתאים מרגיש עד כדי כך בטוח במהירות הזו עד שהוא מרשה לעצמו להיות מרוכז יותר בפלאפון, מכשיר הGPS, מערכת הסטריאו והDVD ו/או דש יודע מה עוד שמותקן אצלו ברכב, עד שלקרוא לו ערני למה שקורה בכביש זה ממש מחמאה. אני מסתובבת די הרבה בכבישים האלה ורואה את זה כל הזמן, שוב לצערי הרב. כשלוקחים בחשבון את זה, אולי רצוי בכל זאת בינתיים לאכוף את המהירות המותרת...כך אולי הניסיון המתמיד לאתר את הניידת המסתתרת יחזיר את עיניהם לכביש מדי פעם.

מצד שני, בכבישים צרים, בעלי נתיב אחד וללא אפשרות עקיפה בקטעים רבים, דהירה על 120-130 דווקא עשוייה לסכן את הנהג, בגלל הצורך המתמיד בעקיפת רכבים אחרים תוך יציאה לנתיב הנגדי. כאן דווקא שמירה על מרחק סביר מהרכב לפניך במהירות המותרת מחזיקה אותך ערני, בנוסף לכל האמצעים האחרים שהזכרתי.

לגבי הססמא, סתם יצא לי בלי כוונה מיוחדת.

ליהי

פורסם

האמת היא שנשבר כבר הז&ן מכל הילדודס הבכיינים שתפסו אותם על 120 ונתנו להם דו"ח או אזהרה, והם עוד באים לקטר על זה. מה אתה רוצה לקבל, פרס הנהג הזהיר לשנת 76? נתן לך אזהרה? תגיד תודה ותסתום את הפה.

כל ההשוואות המפגרות האלה- "למה הוא עוצר אותי כשיש עבריינים יותר כבדים". סלח לי חביבי, אבל מי הפך אותך למומחה בנושא תאונות דרכים והגורמים להן?

118 קמ"ש?! אחרי הפחתה זה 113. המשטרה לא מפסיקה להפתיע כל פעם מחדש.

המהירות שהשוטר מראה היא אחרי ההפחתה. סטייה של 10% בערך, ז"א שלפני ההפחתה המהירות הייתה בערך 130.

גם אם תוריד 10% מ118, לא כל כך ברור איך הגעת ל113...

נהג אידיוט שלא יודע לנהוג הוא הגורם הראשי, לא תמהיל ולא נעליים. אתה רוצה להגיד לי שבכל אירופה וארצות הברית אין כבישים ישרים, שכוחי אל ומונוטוניים של מעל ל180 ק"מ? ועוד איך יש, וקשה לי להאמין שיש שם כל כך הרבה תאונות כמו אצלינו.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
נהג ממצע שאכן נוסע גם כיום על 120-130 בכביש מס' 1 וכבישים נוספים שהם מוארים, רחבים, בעלי 2 נתיבים לפחות ושוליים ברוחב מתאים מרגיש עד כדי כך בטוח במהירות הזו עד שהוא מרשה לעצמו להיות מרוכז יותר בפלאפון, מכשיר הGPS, מערכת הסטריאו והDVD ו/או דש יודע מה עוד שמותקן אצלו ברכב, עד שלקרוא לו ערני למה שקורה בכביש זה ממש מחמאה.

ישנה סתירה מובנת בטיעון שלך:

אם במהירות של 120 קמ"ש הנהג מרגיש בטוח והוא לא עוסק רק בנהיגה, אז מה דינו של נהג על אותו הכביש שנוהג ב- 90 קמ"ש?

אחד כזה לא רק שמתעסק במכשירים האלקטרונים, אלא גם מרתיח לו כוס קפה וקורא עיתון.

פורסם
נהג אידיוט שלא יודע לנהוג הוא הגורם הראשי, לא תמהיל ולא נעליים. אתה רוצה להגיד לי שבכל אירופה וארצות הברית אין כבישים ישרים, שכוחי אל ומונוטוניים של מעל ל180 ק"מ? ועוד איך יש, וקשה לי להאמין שיש שם כל כך הרבה תאונות כמו אצלינו.

אני בטוח שהעלת את הטיעון הזה אחרי שעשית בדיקה סטטיסטית מעמיקה של נסועה, מס' תאונות למיליון ק"מ, מהירות ממוצעת באותם כבישים וכיוצ"ב.

מעניין שמבחינת מס' ההרוגים למיליון ק"מ נסועה הנהג הישראלי נמצא במקום טוב בהרבה ממה שמייחסים לו.

פורסם
ישנה סתירה מובנת בטיעון שלך:

אם במהירות של 120 קמ"ש הנהג מרגיש בטוח והוא לא עוסק רק בנהיגה, אז מה דינו של נהג על אותו הכביש שנוהג ב- 90 קמ"ש?

אחד כזה לא רק שמתעסק במכשירים האלקטרונים, אלא גם מרתיח לו כוס קפה וקורא עיתון.

הטענה שלי היא (שוב) שהגברת המהירות אינה תורמת לעירנות (כי הנהגים עד כדי כך התרגלו למהירויות הללו, עד שהם מרגישים חופשיים להתעסק בדברים אחרים, מקום הנהיגה).

פורסם
תסלח לי ידידי. השוטר וויתר לך ואתה עוד מקטר ?!

אני לא מבין את זה. תגיד תודה שלא רשם לך דו"ח וזהו. פיניתו לקומדיה.

אין ספק שזאת התעלקות של השוטר על פותח השירשור .

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
אני בטוח שהעלת את הטיעון הזה אחרי שעשית בדיקה סטטיסטית מעמיקה של נסועה, מס' תאונות למיליון ק"מ, מהירות ממוצעת באותם כבישים וכיוצ"ב.

לא, לא בדקתי שום נתון, אתה צודק.

אני רוצה דוגמה לכביש ארוך ומונוטוני של 250 ק"מ ויותר, שבו קורות תאונות דרכים באותה כמות או יחס או פרופורציה או כל דרך שהיא למדוד זאת בצורה שווה ומקבילה, ושיוכח שהגורם לתאונות אלה הוא "הכביש הישר, הארוך והמונוטוני".

עד אז אמשיך לטעון, ואני מצטט:

חרטא ברטא

מי שלא מסוגל לנהוג שעתיים בכביש מונוטוני ומשעמם, הוא לא נהג מספיק מנוסה כדי לרדת לאילת. שייקח מטוס או אוטובוס.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
הטענה שלי היא (שוב) שהגברת המהירות אינה תורמת לעירנות (כי הנהגים עד כדי כך התרגלו למהירויות הללו, עד שהם מרגישים חופשיים להתעסק בדברים אחרים, מקום הנהיגה).

עדיין לא ענית לטיעון שלי שבהודעה מס' 55.

לא, לא בדקתי שום נתון, אתה צודק.

אני רוצה דוגמה לכביש ארוך ומונוטוני של 250 ק"מ ויותר, שבו קורות תאונות דרכים באותה כמות או יחס או פרופורציה או כל דרך שהיא למדוד זאת בצורה שווה ומקבילה, ושיוכח שהגורם לתאונות אלה הוא "הכביש הישר, הארוך והמונוטוני".

עד אז אמשיך לטעון, ואני מצטט:

אז מה בעצם אתה מבקש ממני, שאני אלך ואבדוק בעבורך נתונים כדי לאושש (או לא) טענה שלך שמראש אינני קונה אותה? :shock:

• תוכן חדש...