Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתנצלת מראש - שאלה של בחורות לפניכם..

קיבלתי לאחרונה חיפושית חביבה, שנת 73, במצב מכני סביר עם גיר ידני כמובן.

הבעיה היא שהרשיון שלי הוא על אוטומט... מישהו יודע אם אפשר להחליף לה את

הגיר? ומכמה כסף אני אצטרך להפרד בשביל זה, פחות או יותר..?

תודה!

:-)

פורסם

שאיר שלום רב, וברוך בואך לפורום !

באם הבנתי נכון, קיבלת את החיפושית במתנה, ללא תמורה כספית מצידך, ולכן לא היתה בידך, זכות הבחירה של תיבת ההלוכים האם אני צודק?

לדעתי,מבחינת שיקול כלכלי גרידא, ומבחינת היצע חלקי חילוף של תיבת הילוכים אוטומטית של חיפושית, אין טעם כלל בהסבת חיפושית, בעלת תיבת הילוכים, ידנית לאוטומטית.

האופצייה הסבירה, היא למכור את החיפושית שברשותך, ןלקנות רכב קטן, ואוטומטי אחר סחיר בשוק, ובעל תיבה אוטומטית במקור.

פני אל פורום חיפושיות, שם הציעי את החיפושית למכירה, או החלפה בחיפושית אוטומטית, אני מכיר לפחות שני בעלי חיפושית

אוטומטית, במועדון החיפושיות בכתובת הבאה:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=504

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אתה אכן צודק צביקה, החיפושית ניתנה לי במתנה במצבה הנוכחי..(:

אבל יש לה ערך סנטימנטלי והייתי מאוד רוצה לשמור אותה, אז כשאנחנו מדברים של שיקול כלכלי גרידא, אנחנו מדברים על הפסד של כמה אלפים או שאני אצטרך למכור כליה בשביל זה?!

*וזה שיר אבל בקטנה..

• ספונסר פורום
פורסם

לא כל חיפושית ניתנת להסבה לאוטומט את צריכה לברר האם שלך בעלת

מיתלים אחוריים נפרדים (מה שנקרא גיר צלבים)אם תצרפי שנה ודגם אולי אוכל לעזור.

כדי לבצע הסבה שכזאת אם הרצפה מתאימה ,את תצטרכי להחליף מיכלולים רבים

כגון תיבת הילוכים מושלמת,ידית הילוכים,מוט הילוכים ,דוושות ,סעפת יניקה,משאבת שמן מנוע,

יחידת שליטה לווקום הפעלת המצמד, (כולל הווקום עצמו) ....ועוד מס חלקים וקצת עבודות חשמל .

הכי טוב מבחינתך יהיה למצוא חיפושית גורטאה שניתן יהיה לפרק ממנה

את כל החלפים הנל .

על החיפושית (אם תימצאי כי זה נדיר)תצטרכי לשלם כמה אלפים ,לדעתי כ 3-4 אלף

ועל העבודה ואביזרים מסביב כגון שמנים וצינורות ווקום תשלמי עוד כ 3000-4000 שח

פרוייקט גדול ויקר לטעמי , אבל ...

החיפושית האוטומטית לדעתי הינה פאר היצירה ההנדסית של שנות השישים מתוצרת גרמניה ,

אני אישית מחזיק אחת כזאת משנת 69 מנוע 1600 שרכשתי מיד ראשונה עם 115 אלף קמ

ואני מחשיב אותה כרכוש הכי יקר שיש לי .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

שאיר)זה שמך נכון"), שלום רב !

לא תיארת את מצבה הנוכחי, ולא פרטת האם הרכב במצב נסיעה, האם יש לו טסט, מה גודל המנוע ועוד פרטים חשובים\ ולא סיפקת תמונות של חיפי.

נגד שיקול סנטימנטלי, כל שיקול אחר יתגמד.

אך דעי לך שאת הולכת להעניס ראש בריא וצעיר, למיטה חולה.

בכל מקרה באם את מתעקשת, נסי להחליף את החיפושית שלךהנוכחית, בחיפושית אוטומטית נוסעת, ללא כניסה למיטה חולה.

קבלי את המלצתי, הרשמי לפורום חיפושיות "בתפוז", בכתובת שנתתי בתגובתי הקודמת, שם תגיעי למועדון של חברים

שמכורים לחיפושיות, ואוהבים לעזור ולתת עצות שונות, וקימים בין חברי המועדון חברים רבים המטפלים בחיפישיות בעצמם, ויוכלו לספק לך שלל עצות בנושא.

בברכה

צביקה

פורסם

אף אחד לא התייחס לדבר אחד קטן, אך חשוב :

גם אם תעשה את ההסבה, בהצלחה מלאה ובמחיר טוב, והכל יעבוד מצויין, עדיין אסור לך לנהוג על האוטו הזה, כל עוד יש לך רישיון על רכב אוטומטי.

הגיר בחיפושית הוא חצי אוטומטי, וגיר אוטומטי מלא לא קיים.

בגיר החצי אוטומטי יש 3 הילוכים, לנסיעה רגילה משתמשים רק בשני ובשלישי, והראשון הוא לעליות קשות ולתנאי דרך מיוחדים.

את ההחלפה בין ההליוכים מבצעים ידנית, ורק הקלאץ' הוא אוטומטי.

והרישיון לרכב אוטומטי לא טופס, כי בעל רישיון כזה רשאי לנהוג רק במכוניות, בהן ההילוכים מתחלפים ללא התערבות של הנהג, כלומר אוטומט מלא.

פורסם

אכן הוצאה רצינית ביותר.

מנסיון - חלפים לגיר אוטומטי די קשה להשיג ואת חלקם לא ניתן למצוא כלל (כולל בחו"ל).

אבל, החיפושית החצי אוטומטית היא אחת המכוניות היותר כיפיות ובעלות אופי שיצא לי לפגוש.

אמנם אני משוחד, מכיוון שאימי עדיין נוהגת על חיפושית כזו משנת 71 (יד ראשונה!) וזו הייתה המכונית הראשונה עליה נהגתי בחיי.

הייתי שוקל את אופציית ההחלפה לחיפושית אוטומטית מן המוכן, אבל נשמע שהקשר הרגשי הוא דווקא לחיפושית המסויימת שקיבלת.

אולי באמת רשיון לרכב בעל גיר ידני? יכול להיות שתגלי את הכיף הגדול שבעניין.

בכל מקרה אני מקווה שתצליחי להשאיר אצלך את החיפושית.

עריכה: Buki - לא הייתי מודע לעניין הרשיון, תודה על המידע :mm_yeah:

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

שאיר שלום רב !

מאחר ורון חברי, ממוסך רון, הוא הכתובת להסבה כזאת, ובוקי ידידי, הבהיר לך את נושא רשיון הנהיגה, כולי תקווה, שתקבלי את העובדות כלשונן, ותבחרי באופציות הבאות, הסבת רשיון הנהיגה שלך לידני, גם אם הדבר יחייב מספר שעורי נהיגה נוספים, או עם כל הצער בכך, למכור את החיפושית, ולקנות רכב קטן, חסכוני, ובעל מחיר המתאים לתקציבך, ובעל תיבת הלוכים אוטומטית .

בברכה

צביקה

פורסם
אף אחד לא התייחס לדבר אחד קטן, אך חשוב :

גם אם תעשה את ההסבה, בהצלחה מלאה ובמחיר טוב, והכל יעבוד מצויין, עדיין אסור לך לנהוג על האוטו הזה, כל עוד יש לך רישיון על רכב אוטומטי.

הגיר בחיפושית הוא חצי אוטומטי, וגיר אוטומטי מלא לא קיים.

בגיר החצי אוטומטי יש 3 הילוכים, לנסיעה רגילה משתמשים רק בשני ובשלישי, והראשון הוא לעליות קשות ולתנאי דרך מיוחדים.

את ההחלפה בין ההליוכים מבצעים ידנית, ורק הקלאץ' הוא אוטומטי.

והרישיון לרכב אוטומטי לא טופס, כי בעל רישיון כזה רשאי לנהוג רק במכוניות, בהן ההילוכים מתחלפים ללא התערבות של הנהג, כלומר אוטומט מלא.

לא מדויק, רישיון לאוטומטי אומר רק מבחינת הרשויות שאסור שתהיה לרכב דוושת קלאץ', צורת העברת ההילוכים לא מעניינת אותם.

פורסם

זה לא נכון, ולפי הרשויות "גיר אוטומטי" הוא גיר, שאין בו צורך להעביר הילוכים ידנית.

פורסם

שיר שלום , אני נוהג ביום יום על חיפושית חצי אוטומטית ( כמו שאמרו אין דבר כזה אוטומט מלא ).

אני מתכוון בשלב כלשהו להחליף לידני , מסיבות שישמרו במערכת .

כשהמערכת מכוילת ומטופלת זה מאוד נחמד , רק שאני חובב נהיגה וחסר לה קצת כוח , אני אוהב למהר .

כמו שאמרו קודמיי את צריכה לבדוק אם החיפשוית מתאימה לההסבה , אם את צריכה עזרה בבדיקה ואת גרה במרכז , זה בדיוק הצצה מתחת לרכב כדי לדעת , אין לי בעיה לבדוק לך את זה בחינם.

אם תרצי לעשות את ההסבה , יכול להיות שנוכל להחליף קומפלט בין החלקים , לך יש את כל החלקים שאני צריך ולי יש את מה שאת צריכה .

יש בארץ מספר מוסכים שמכירים חיפושיות שניים מהם של חברי מועדון פעילים במועדון החיפושיות שחיים ואוהבים חיפושיות , אין שום בעיה לטפל אחר כך בגיר הזה .

קחי בחשבון שבהחלט החלקים שלו נדירים יותר , אבל לדעתי כמעט את הכל יש בארץ באחד המוסכים האלה.

בנוסף גם אם את אוהבת לנהוג על אוטומט הייתי ממליץ לך לעשות רשיון לידני , פותח עוד אופציות בחיים .

ברוכה הבאה לעולם מקוררי האוויר , אנחנו מועדון החיפושיות ניפגשים כל שישי בחמש אחר הצהריים ליד הבאולינג באצטדיון רמת גן .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...