Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא עושה בדיקות שכאלה כי זה לא מעניין אותי כמה זה נותן, תכלס זה נותן וזהו. ואם אתה כלכך רוצה עד כמה שזכור לי באתר של סופר ספרינט יש טבלה שמראה כמה זה מוסיף.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אצלי השיפור היה מטורף.

הבנתי שטענה שכזו מקוממת כמה אנשים פה אבל זאת עובדה. אלה היו ה-3000 שקלים הכי חשובים והכי מועילים שהוצאתי אי-פעם על הרכב.

קודם כל הרכב מרגיש חזק יותר בכל סל"ד ובכל מהירות. אין פה בכלל מקום לספק הרכב ממש מושך יותר חזק.

דבר שני בעלי VTR שעלו על הרכב הביעו תדהמה מהביצועים.

ונקודה אחרונה. אמנם לא עליתי על דינו לפני ואחרי אבל לקחתי כמה נקודות ייחוס כמו מהירות הגעה לסיבובים ידועים (ברצף פניות) ומהירות מקסימלית בעליות קשות בהילוך חמישי ורביעי. בכל המקרים מדובר במדדים שיוצא לי להתיחס אליהם כל יום כמעט ולא מדידות אקראיות. התוצאות משתחזרות פעם אחרי פעם. (ושוחזרו פעמים רבות לפני השיפור)

פורסם

אגב למי שלא בקיא בהיסטוריה של ה-VTR כפי שהובאה כאן בפורום (וגם למי ששכח)

הסעפת הותקנה מספר חודשים אחרי ראם איר של סימוטה, דוד אחורי של סופרספרינט והסרת ממיר.

התקנת הראם אייר לווותה ברגשות מעורבים כי יחד עם שיפור כושר הנשימה של המנוע הלך לו חלק מהמומנט בסל"ד ביניים. המומנט הזה הוחזר עם ריבית אחרי הסעפת.

פורסם

אני הרגשתי שיפור משמעותי מאד אחרי שהחלפתי את הסעפת האוטו הגיב בצורה מהירה בהרבה כאילו המנוע התעורר לחיים.

אבל לצערי אני מוציא השבוע את הסעפת בגלל חובות שאני חייב להחזיר לבנק :cry:

מי שרוצה שיפנה אליי בהפ.

מדובר על סעפת של סופרספרינט 4-2-1 חדשה לחלוטין ובמחיר מצויין :!:

פורסם

רוני ותמיר , תודה רבה על ההתיחסות הרצינית לנושא , ועל הבדיקות שלדעתי נותנות מדד אמיתי באיזשהו מקום לשיפור שניתן , שלדעתי תורם הרבה למה שאנשים בפורום יעשו ברכב.

תומר ,

א. עמוד היצרן לא ממש משקף את המציאות הרבה פעמים ( ראה ערך ציפים ... שאם ניקח דוגמא סתמית אז לרכב הקודם שלי ... הקורסה הוא אמור להוסיף 5 כ"ס ... אני מוכן להעלות את הרכב על דיינו לפני ואחרי ... אם יש 5 כ"ס ... אני משלם על העסק ... :) ( להזכירכם עליה של כמעט 10% בהספק ... ))

ב. אם אתה עושה את השיפורים האילו ולא מודד אז מה הנקודה? הרי בשורה התחתונה זה בדיוק כדי לבדוק כמה האוטו השתנה במהירות? בשביל מה אתה קונה ומתקין אותם? ההרפתקאה? כדי להגיד בפורום שיש לך? אני רציני ... ממש לא הבנתי למה אתה מתכוון בהודעה האחרונה שלך

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

התכוונתי שאני לא בודק כי אין לי מה לבדוק, אם זה הוסיף 1 כ"ס זה עוזר לי שאני יודע את זה? אני לא הולך לעשות 0-100 שאכפת לי מהנתונים כדי לעשות רושם על אנשים ברמזור.

אני עושה את זה בשביל עצמי ולא בשביל שאחרים יגידו ואוו יפה שווה מגניב ושאר המילים האלה.

in the face

with a chair

פורסם
התכוונתי שאני לא בודק כי אין לי מה לבדוק, אם זה הוסיף 1 כ"ס זה עוזר לי שאני יודע את זה? אני לא הולך לעשות 0-100 שאכפת לי מהנתונים כדי לעשות רושם על אנשים ברמזור.

אני עושה את זה בשביל עצמי ולא בשביל שאחרים יגידו ואוו יפה שווה מגניב ושאר המילים האלה.

אני בהחלט מסכים. מה שחשוב זה ההרגשה הכללית. לא כל אחד רוצה למדוד את עצמו ביחס לאחרים. לחלקנו השיפור הוא לא תחרות.

אני גם מעריך שמי שלא חושב כך ייתקשה להבין את העניין.

פורסם

ובדיוק כאן אנחנו חוצים את הגבול מ"שיפורים" ל"שינויים"... :roll:

(Not that there's anything wrong with it...)

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

ישי כל אחד וההגדרה שלו, אני יכול להגיד על עצמי שאת האגזוז לא עשיתי סתם.

האגזוז הקודם היה רקוב והממיר היה עם סימנים מוזרים בצבע שחור, לכן הוחלט להחליף ואני לא אשקר שגם רציתי את זה בשביל הצליל היפה של זה.

מצד שני אני גם לא חיית מירוצים, עוד באותו היום שהתקנתי את האגזוז בא אלי RSI ברמזור ורצה פתיחות, באותו הרגע שללתי את העניין. נכון שרציתי כוח אבל יש כוח ויש כוח ובנוסף לזה אני לא חייב לאף אחד נתונים על האוטו שלי ככה שללכת ולמדוד זה רק בשביל עצמי ולא בשבי חברי פורום שרוצים בדיקות.

in the face

with a chair

פורסם

מצידי אתה יכל לקרוא לזה פיסטוקים זה לא משנה את העובדה שהפעולות האלו בייעודן הן שיפור.

גם אם לא היו לי מדדים אובייקטיביים (כמו אלו שציינתי) לקיום השיפור בביצועים, עדיין קיים השיפור בתחושה, וזו המטרה האמיתית של חלק מהאנשים פה.

אני מכיר את האני מאמין שלך לא מהיום ועליך חשבתי כשאמרתי שיש אנשים שלא יבינו את זה. זה בסדר אתה לא לבד (אולי אפילו חלק מרוב לא מבוטל) עדיין יש לכולנו מספיק מכנים משותפים שיצדיקו חברות משותפת בפורום ודיונים פוריים.

פורסם

מצידי אתה יכל לקרוא לזה פיסטוקים זה לא משנה את העובדה שהפעולות האלו בייעודן הן שיפור.

גם אם לא היו לי מדדים אובייקטיביים (כמו אלו שציינתי) לקיום השיפור בביצועים, עדיין קיים השיפור בתחושה, וזו המטרה האמיתית של חלק מהאנשים פה.

אני מכיר את האני מאמין שלך לא מהיום ועליך חשבתי כשאמרתי שיש אנשים שלא יבינו את זה. זה בסדר אתה לא לבד (אולי אפילו חלק מרוב לא מבוטל) עדיין יש לכולנו מספיק מכנים משותפים שיצדיקו חברות משותפת בפורום ודיונים פוריים.

תמיר, יש מצב לבדיקה ?

סקסו VTR משופרת מול ראלי 1.6 סטנדרטית ?

בשביל ה FUN כמובן (שום התערבויות).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כנראה שאתה לא מכיר אותי מספיק כי לא אמרתי שאני לא מבין את זה... מבין את זה הרבה יותר טוב ממה שאתה חושב סביר להניח (ועל זה יעידו אלה שבאמת מכירים אותי ואת דעתי בנוגע לפיסטוקים - כולל אנשים שהגיבו בשרשור הזה).

אני מכניס למשוואה שיקלולים שלך כנראה לא משנים יותר מדי, שיקולים שגורמים לפיסטוקים המדוברים להיות לא כדאיים בשבילי (כל אחד והשיקולים שלו).

אני מכיר עוד כמה (חלקם כבר אחרי מקצה פיסטוקים) שחושבים בדיוק כמוני, למיעוט מהם משום מה יש את האומץ לומר זאת. מוזר.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

תמיר, יש מצב לבדיקה ?

סקסו VTR משופרת מול ראלי 1.6 סטנדרטית ?

בשביל ה FUN כמובן (שום התערבויות).

איציק

אני תוהה עד כמה הייתה רציני כי אני לא רגיל לראות אותך מעודד רייסים :wink:

אבל ציינתי כבר בעבר שאין לי התנגדות עקרונית לבדיקה זה יכל להיות מעניין, רק שיהיה בתנאים בטוחים (מנחת למשל).

למפגשים של יום שישי די קשה לי להגיע וגם אמצע השבוע לא בא בחשבון.

אז אני מחכה בסבלנות להתארגנות הבאה של מפגש שבת לחברי הפורום או מועדון PSI.

פורסם

שיפור של מערכות פליטה כדי להעלות כ"ס זה לא דבר חדש וזה לא קונספירציה של סופרספרינט .

המון יצרנים עושים את זה (ראה ערך קליאו ספורט 182) בשביל להעלות את הנתוני התאוצה והכ"ס בקטלוגים.

אבל כנראה ישי וחבריו (מהנדסי הפיזיופליטמיקה ) שעושים רייסים בכביש בפתח תקוה מכירים את הנושא הזה קצת יותר טוב ממהנדסים ואנשי תעשייה .

לכן, קבלו את דעתם המלומדת כתורה מהר סיני.

:mm_tongu:

• תוכן חדש...