Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חזרנו לימים הטובים 8)

ראשית כל אני מתנצל מראש.

מתברר שמהלכים בחיים מובילים אותנו לכל מיני כיוונים והחוכמה היא לזכור מאיפה באת.

כרגע אני נמצא בסיטואציה מאוד מסובכת ולכן הפסקתי להגיע למפגשים, אני גם לא נוהג על הראלי יותר.

לדעתי השינויים שבצעתי בראלי הסבו לי א ו ש ר וזה לא משנה כמה כסף בדיוק הוצאתי עליהם.

התחלתי מאגזוז פתוח של סופרספרינט ופילטר פתוח מגעיל.

במהלך חודש אחד התקנתי ברכב, ציפ, ווסת דלק 4 באר, ראם אייר ושינוי במצערת.

הרכב הפך ממהנה לסופר מהנה, לחיצה על הגז גורמת לתגובה מיידית, "חורים" בין ההילוכים שני לשלישי נסתמו בבטון, הרכב מושך יפה מאוד, גם הבעלים הקודמים נסעו ברכב אחרי השינויים והתרשמו מאוד.

לדעתי ניתן לשפר את הרכבים לרמה כזאת שמצד אחד לא תפגע לרעה בביצועי הרכב וגם לא תפגע בכיס יותר מדי (כל אחד והכסף שיש לו).

מכוון שלי אין כסף מיותר, חוץ מהראם אייר, את הציפ ואת הווסת קניתי אחרי שימוש של דיוויד - שוב תודה.

הראם אייר עלה לי בקושי 800 שקל השלים את החבילה הכוללת.

סה"כ הוצאתי על כל השיפורים כ- 2000 שקל.

היתרון שיש בפורום הוא שיש פה אנשים טובים שמוכנים לעזור.

תומר עזר לי המון וכמו כן דייויד, הנסיון שלהם שווה זהב וכדאי לנצל לטובה את הידע שלהם.

אני נעזרתי בהם המון ואני מרוצה מאוד.

לא שכחתי את המדבקה ששלומי נתן לי של פ'יגו ספורט שרק היא מוסיפה כמה כוחות סוס טובים :wink:. גם לך תודה ידידי.

לסיכום אין חכם כבעל ניסיון, במיוחד כשזה עולה הרבה כסף..............

בהצלחה

אייל (איילון)

חלקים איכותיים ל- 106 ראלי ו- GTI :

http://eyalrallye.ucoz.com/photo/hlkims_lmkairha/3

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלומי אתה די מתחסד ... כי שורה תחתונה ה"רייסים" האלה בפתח תקווה כן מדד למשהו ובזמנו לפחות זה היה איזור יחסית סטרילי שאפשר היה לבדוק דברים בצורה נאותה. שיפורים כאלה נועדו שיבדקו אותם והנקודה שישי והגלוז כל אחד ברכבו העלו הם הבעיתיות שבתרומה המעשית של השיפורים האלה אל מול ה"הייפ" ( סחטיין על הגלוקוז שהכניס לי מילה חדשה לאוצר מילים ) שיצרו לזה בפורום.

לדעתי בקטע הזה אתה צריך לתת כבוד לפחות בהתנסחות שלך בהודעות הפורום לישי והגלוז שבדקו את השיפורים האלו ומעלים את הצד השני האובייקטיבי למדי של העינין בהתחשב בזה שהרכב אצל הגלוז שונה ו"נבדק" בתנאים אלו או אחרים.

חלק ממי שכתב בתרד הזה לפחות הלך ושינה את הרכב שלו בעצמו כדי לבדוק את זה ולא נראה לי שזה נכון לבוא ולקרא לבדיקות שלהם כמה שהן לא מדויקות ( שאת זה טרחת רק להסביר ב"הרייסים שלכם בפתח תקווה שווים לת*ת" בהתנסחות זאת או דומה ) ולענות בצורה מגמתית כדי לנסות להוציא את כותב ההודעה טיפש ע"י שימוש בחצאי משפטים.

לפחות לבדיקות בפתח תקוה, ד"א הגיעו אנשים שעשו ושינו דברים במכוניות שלהם כדי שיהיה גם מענין ותאוריות אלו ואחרות "נבדקו" , ואפילו אם זה קו ישר בשורה התחתונה השיפורים המדוברים הם שיפורי כח וזאת הדרך הפשוטה והזריזה לבדוק זאת.

בקיצור

שכולם יהנו ויעשו באמת מה שהם מוצאים לנכון תוך מתן מינימום כבוד בשיחה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
נ.ב.

לדיויד אין לי "סלט" באוטו ואנשים כגון גיא בן-ציון אמרו שקוטר מערכת הפליטה שיש לי טובה מאוד ואים אתה מעוניין ליבדוק אתזה על ידי לחיצה קטנה וידידותית ,אני מוכן תמיד.

ויעידו פה הרבה אנשים שה"סלט" הזה היה מביא בראש גם לפני הראם אייר והסעפת.

הסלט הוא בזה שיש לך סעפת מתוצרת X, צינור מרכזי מורחב מתוצרת בית ללא ממיר ודוד אחורי מתוצרת Y.

מה גם לא זכור לי שמיפית את מחשב הניהול מנוע שלך.

מערכות פליטה לרכבים אטמוספריים לא מתוכננות כלאחר יד ואין לי כבר את הכוחות לפרט שוב בפעם ה-100 מדוע יש חשיבות בתכנון מערכת מלאה ולא לגו מיצרנים אחרים.

עדיין לך ולייעודים שאתה מבקש 7,000 למערכת מלאה זה המון כסף, ו-3,000 ש"ח רק לסעפת עם כל הסלט מסביב זה בכלל הון.

הבדיקות ה"מדעיות" שאתם מבצעים שוות לת*ת, נקודה.

לסיכום - אני קורא לזה סלט, לחיצה (כף) קטנה וידידותית אני תמיד מושיט בשמחה.

o.k.

אני פשוט לא רואה את הקשר בין זה שהראם אייר והסעפת לא נתנו לי הרבה, לזהשיש לי "סלט", אם לפני השיפורים(או בונדוקים או איך שאתם קוראים לזה), האוטו נסע טוב.

איתך אישית התיעצתי לפני השיפורים והמלצת לי עליהם בחום למרות ה"סלט".

דבר שני, אני יודע שהבדיקות שלנו שוות לקוליקו וזו אינדיקציה מעורפלת

ולא מדויקת, אבל עדיין זו אינדיקציה, לא פחות מההרגשות שלכם שבחרתם לפרסם לא פעם ולא פעמיים מעל דפי הפורום.

דבר שלישי ,אני בכנות אשמח לשמוע על מיפוי המחשב או על מה יכול לשפר את האוטו יותר

ולא משהו כמו "אם אתה לא מרוצה ,תקנה הונדה" ,אם אתה מעוניין בהודעה פרטית,בכיף.

הגלוז.

wrx 2001 8)

פורסם

הגלוז, גם כשפנית אליי באופן אישי הסברתי לך את חשיבות מערכת הפליטה המלאה כמו כן התיחסתי לצנרת המרכזית ולקוטר המוגזם.

כמו כן הדגשתי מאד את חשיבות המיפוי,לחץ הדלק ושיפור היניקה.

אני בדעה שנהג יכול למחוק פער בין 2 רכבים כמו 106, גם אם הפער ביניהם עומד על 15 כ"ס וזה מבלי להתיחס למצב הרכב (תכולת מיכל הדלק,משקל הנהג,צמיגים,גיר,מצמד ועוד).

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם
שלומי אתה די מתחסד ... כי שורה תחתונה ה"רייסים" האלה בפתח תקווה כן מדד למשהו ובזמנו לפחות זה היה איזור יחסית סטרילי שאפשר היה לבדוק דברים בצורה נאותה. שיפורים כאלה נועדו שיבדקו אותם והנקודה שישי והגלוז כל אחד ברכבו העלו הם הבעיתיות שבתרומה המעשית של השיפורים האלה אל מול ה"הייפ" ( סחטיין על הגלוקוז שהכניס לי מילה חדשה לאוצר מילים ) שיצרו לזה בפורום.

לדעתי בקטע הזה אתה צריך לתת כבוד לפחות בהתנסחות שלך בהודעות הפורום לישי והגלוז שבדקו את השיפורים האלו ומעלים את הצד השני האובייקטיבי למדי של העינין בהתחשב בזה שהרכב אצל הגלוז שונה ו"נבדק" בתנאים אלו או אחרים.

חלק ממי שכתב בתרד הזה לפחות הלך ושינה את הרכב שלו בעצמו כדי לבדוק את זה ולא נראה לי שזה נכון לבוא ולקרא לבדיקות שלהם כמה שהן לא מדויקות ( שאת זה טרחת רק להסביר ב"הרייסים שלכם בפתח תקווה שווים לת*ת" בהתנסחות זאת או דומה ) ולענות בצורה מגמתית כדי לנסות להוציא את כותב ההודעה טיפש ע"י שימוש בחצאי משפטים.

לפחות לבדיקות בפתח תקוה, ד"א הגיעו אנשים שעשו ושינו דברים במכוניות שלהם כדי שיהיה גם מענין ותאוריות אלו ואחרות "נבדקו" , ואפילו אם זה קו ישר בשורה התחתונה השיפורים המדוברים הם שיפורי כח וזאת הדרך הפשוטה והזריזה לבדוק זאת.

בקיצור

שכולם יהנו ויעשו באמת מה שהם מוצאים לנכון תוך מתן מינימום כבוד בשיחה.

הדרך היחידה לבדוק שינוי כזה הוא לקחת רכב, לבדוק אותו כסטנדרטי, לשים עליו את מה ששמים ולבדוק אותו שוב.

כל עוד מדובר בשתי מכוניות במצב מכני ובנתוניים התחלתיים שונים, אין שום חשיבות למדידות האלה.

בקשר ל שווה\לא שווה , חבר שלי נסע השנה לשבוע סקי בצרפת , הבחור שילם 10K בשביל שבוע של FUN, נראה לו לגיטימי לגמרי .

כששאלתי אותו מה הוא היה חושב לעצמו אם הייתי אומר לו ששמתי 5K על האוטו שלי בשיפורים הוא אמר שבטח היה חושב שאני משוגע או מישהו שזורק את הכסף שלו.

להוציא 10K בשבוע זה הגיוני ולהוציא חצי מהסכום על משהו שאני נהנה ממנו יום יום זה טירוף.

יש אנשים שאוהבים מאוד את הרכב שלהם ולא מוכנים להחליף אותו בשום דבר אחר , הם חושבים שיותר טוב ממה שיש להם במגבלת התקציב ההגיוני הם לא יקבלו בחיים .

אז במקום להוציא עוד כסף על רכב חדש יותר ולא בהכרח טוב יותר, הם משפרים את שלהם.

אף אחד מיושבי הפורום הזה לא המציא את הנושא , זה דבר שמקובל מאוד במקומות קצת יותר נאורים מבחינה מוטורית מא"י.

הבעיה שלכם היא שאתם לוקחים דוגמאות מהפרט אל הכלל וזה בהכרח פסול , שום רייס בין שני אנשים ברמת נהיגה שונה ובין שני רכבים שנמצאים כבר כמה שנים על הכביש ונשחקו בצורה לא שווה אינו יכול להוות אינדיקציה .

פורסם
הדרך היחידה לבדוק שינוי כזה הוא לקחת רכב, לבדוק אותו כסטנדרטי, לשים עליו את מה ששמים ולבדוק אותו שוב.

כל עוד מדובר בשתי מכוניות במצב מכני ובנתוניים התחלתיים שונים, אין שום חשיבות למדידות האלה.

בקשר ל שווה\לא שווה , חבר שלי נסע השנה לשבוע סקי בצרפת , הבחור שילם 10K בשביל שבוע של FUN, נראה לו לגיטימי לגמרי .

כששאלתי אותו מה הוא היה חושב לעצמו אם הייתי אומר לו ששמתי 5K על האוטו שלי בשיפורים הוא אמר שבטח היה חושב שאני משוגע או מישהו שזורק את הכסף שלו.

להוציא 10K בשבוע זה הגיוני ולהוציא חצי מהסכום על משהו שאני נהנה ממנו יום יום זה טירוף.

יש אנשים שאוהבים מאוד את הרכב שלהם ולא מוכנים להחליף אותו בשום דבר אחר , הם חושבים שיותר טוב ממה שיש להם במגבלת התקציב ההגיוני הם לא יקבלו בחיים .

אז במקום להוציא עוד כסף על רכב חדש יותר ולא בהכרח טוב יותר, הם משפרים את שלהם.

אף אחד מיושבי הפורום הזה לא המציא את הנושא , זה דבר שמקובל מאוד במקומות קצת יותר נאורים מבחינה מוטורית מא"י.

הבעיה שלכם היא שאתם לוקחים דוגמאות מהפרט אל הכלל וזה בהכרח פסול , שום רייס בין שני אנשים ברמת נהיגה שונה ובין שני רכבים שנמצאים כבר כמה שנים על הכביש ונשחקו בצורה לא שווה אינו יכול להוות אינדיקציה .

נכון, אבל - והאבל הזה גדול, הבדיקות לא נערכו רק נהג מול נהג כמו שבאמת לא ממש שווה

אלא נהג מול נהג לפני ואחרי השיפור ובכמה וכמה פעמים ככה שאם הפער היה א לפני ועדיין א' אחרי זאת כן אינדיקציה מסוימת.

בקשר לרכבים , אכן כל אחד יעשה כראות עיניו, אבל העינין הוא שדעה של "הרגשה" קבילה בערך כמו דעה של "בדיקת יכולת" ... אם לא פחות , והרבה הרבה פחות, על זה אני חושב שתסכים( בתנאים כמו שכתבתי בהתחלה) ... ואם אנשים באו באמת עם בדיקות של לפני ואחרי שקצת יותר מוכחות, אז למה לבוא נגד ולהגיד שזה הכל שטויות ולזלזל באנשים שבאו, עשו ובדקו לפני ואחרי ולא סתם אומרים לפי ההרגשה( שכמובן יכולה טוב מאד לספק בעלים רבים של מכוניות )?

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תומר הדר כתב:

" אנשים מוציאים כסף ע"ס מה שהם שומעים וקוראים כאן.

זו אחריות."

אני יודע שזה משירשור אחר ולא הכי קשור אבל ,תומר רשם בערך את מה שאני רציתי להעביר .

אולי התלהבות היתר מהשיפורים האלה ,גורמת לאנשים לחשוב שראם אייר וסעפת יפיקו

שינוי משמעותי באוטו ולדעתי השינוי הוא לא מהותי .

יכול להיות שיש שיפור מסוים מאז הסעפת והראם אייר אבל הוא לא ברור כמו שרוב

האנשים תיארו והוא לא כל כך חד משמעי,בטח ובטח שחלק מהאנשים שתיארו את השינוי לא שינו כלום חוץ מזה (לא נגעו במחשב או מיפוי כמו שדיויד אמר ,אני פשוט לא מבין בזה).

ומותר להטיל ספק בתוצאות של השיפורים האלה,זה לא תורה מסיני .

בקיצור והכי חשוב זה שאני מביא בשוש ,סליחה ,בראש :twisted:

הגלוז.

wrx 2001 8)

• תוכן חדש...