Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 177
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כרגע אני מנטרל את ההנחות שייתכן ויהיה מצד היבואן שאפשר להתמקח איתו כבר עכשיו.

אני עדיין לא מבין איך רכב שהמחירון שלו 79,000 רשמו כאן שאחרי המיסוי יעלה 69,000 אין מצב,

נניח ו50% מערך הרכב זה מס, על 40,000 שקל הנחה של 17% זה כמעט 7,000 שקל, ואני מוכן להתערב שמחיר הרכב לא ירד (במחירון הרשמי של היבואן) ב7,000 שקל.

עכשיו איך הגיעו פה למעלה ל10,00 פחות אני לא יודע.

פורסם

ב-55,000 ש"ח אתה יכול לקנות מכוניות משומשות נהדרות, אמינות ומהנות.

תסביר לי בבקשה, איך אוטו משומש ויותר ישן יכול להיות יותר אמין?

אני לא רואה איזה משומשת אחרת אתה יכול לקנות שתהיה יותר אמינה מרכב חדש לחלוטין שמלווה באחריות יצרן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אולי (בטוח) היא לא תהיה יותר אמינה, אבל היא יכולה להיות אמינה מספיק וחוצמזה, ב55 אלף שקל אני מעדיף לקנות אוטו, ולא פחית שתיקח אותי ממקום למקום. לעצרי הרב 90% מיושבי ציון לא חושב ככה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הועלתה פה נקודה מאוד מעניינת.

איך באמת המחיר של האלטו, ישפיע על שוק המשומשות של הרכבים הקטנים? הרי הוא ימוטט אותן כליל מבחינת המחיר!

אני מחכה בכיליון עיניים איך לוי יצחק יתמחר את הרכבים הקטנים באותן הקטגוריות.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

ברור לך שמדובר ברכב שאין שום כוונה שיצא מגוש דן, כן?

זה רכב עירוני קטן וחוץ מנסיעות בודדות מידי פעם לטיולים, זאת מכונית מיני עירונית ואת התפקיד הזה היא עושה בצורה מוצלחת וזולה.

אם אתה רוצה אוטו לנסוע כל יום אשדוד-ת"א ומעדיף C5 (סתם כדוגמא) משומשת, אתה בהחלט צודק.

אם 90-95% מהנסיעות שלך הן בעיר ובגוש דן ואתה צריך למצוא 2-3 פעמים ביום חניה בת"א ולהתנייד בפקקים העירוניים ומעדיף C5 משומשת, אתה טועה ובגדול!

פורסם
אין ספק שמשתלם לקנות את האלטו הידנית ב55 אלף שקל זה כבר הפרש גדול אפילו לפנדה שעולה 79000 , אני בטוח שהרבה אנשים יקנו את זה , זה כמו לקנות את הפיאט 500 (רק פחות 70 אלף שקל) אולי אפילו יותר טוב.

מקווה שזאת לא רק שמועה ובאמת יביאו.

האלטו לא תעלה 55000 לצרכן הפרטי, כמו שכבר אמרתי. המספרים לא הגיוניים. היא תעלה סביב ה-70 אלף, וכך גם הפנדה.

נכון, אבל בלי אחריות יצרן ועם עלויות אחזקה גבוהות משמעותית. לנסיעה עירונית, בהנחה והאלטו היא מכונית טובה (אין לי מושג) - לא צריך את זה.

כרגע אני מנטרל את ההנחות שייתכן ויהיה מצד היבואן שאפשר להתמקח איתו כבר עכשיו.

אני עדיין לא מבין איך רכב שהמחירון שלו 79,000 רשמו כאן שאחרי המיסוי יעלה 69,000 אין מצב,

נניח ו50% מערך הרכב זה מס, על 40,000 שקל הנחה של 17% זה כמעט 7,000 שקל, ואני מוכן להתערב שמחיר הרכב לא ירד (במחירון הרשמי של היבואן) ב7,000 שקל.

עכשיו איך הגיעו פה למעלה ל10,00 פחות אני לא יודע.

אתה מתבלבל. בקצרה: כרגע נוסף 75% למחיר הרכב כמס קנייה (לפני מע"מ!). אחרי ה-1 באוגוסט זה יעלה ל-92% (כי המדינה תאבת בצע) ומזה ירד "בונוס" בשקלים לפי הציון הירוק של כל רכב. לאלטו יהיה ציון ירוק מצוין של 2 (בסקאלה של 1-15) ולכן היא "תרוויח" 15000 שקלים שירדו מהמחיר שלה. את החישוב אתה מוזמן לעשות בעצמך :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ברור לך שמדובר ברכב שאין שום כוונה שיצא מגוש דן, כן?

זה רכב עירוני קטן וחוץ מנסיעות בודדות מידי פעם לטיולים, זאת מכונית מיני עירונית ואת התפקיד הזה היא עושה בצורה מוצלחת וזולה.

אם אתה רוצה אוטו לנסוע כל יום אשדוד-ת"א ומעדיף C5 (סתם כדוגמא) משומשת, אתה בהחלט צודק.

אם 90-95% מהנסיעות שלך הן בעיר ובגוש דן ואתה צריך למצוא 2-3 פעמים ביום חניה בת"א ולהתנייד בפקקים העירוניים ומעדיף C5 משומשת, אתה טועה ובגדול!

לפני 20 שנה נסענו 5 אנשים לטבריה מהמרכז בפיאט 127,

עד לפני 20 שנה רכב משפחתי הוציא 70 כ"ס, וגם היום יש אנשים שעם דייהטסו שרייד יורדים לאילת,

אז מה פעם כדי לצאת מהעיר הייית קונה רכב אמריקאי?! מבחינת כוח לאלטו אין מה להתבייש,זה שהדרישות שלנו עולות כל הזמן (ויצרני הרכב גורמים לזה בכוונה), בסיס גלגלים של פולו היום יותר גדול מזה של גולף לפני 20 שנה ויותר מפאסאט.

פורסם

אמרתי במפורש שהרכב יסע לטיולים מידי פעם ברחבי הארץ אבל גם לפני 20 שנה, מי שידע שיש לו קילומטראג' מרובה בדרכים בין עירוניות , קנה פיאט 131/128/מריאה/כרומה ולא פיאט 127/500/600/850.

בכל מקרה, קשה לי להאמין שנסיעה לים המלח, 5 אנשים+ציוד,תהיה חוויה מהנה בין אם זה ב 127, שרייד או האלטו החדשה.

פורסם

מסכים עם התגובה של אביב. לא מבין את הקביעה שבשביל לנסוע מחוץ לעיר חייבים אוטו גדול.

כל אוטו מגיע ל100 קמ"ש שמותר פה בארץ בנוחות ובכל אוטו משפחה של 4 נכנסת בכיף.

נוחות בכביש מהיר זה בעיקר הכיסא לפי דעתי, מה שבפיאט פנדה למשל יותר טוב מכל אוטו קוראני..

אז למה שפנדה ואלטו לא יסעו ויחרשו את כל הארץ?

ואני יגלה לכם משהו... אצלנו במשפחה עשינו כבר כמה נסיעות משפחתיות (5 אנשים בוגרים) עם פיאט פנדה, והאוטו הגדול בבית זה פוקסווגאן פולו. אני מודה של5 אנשים יהיה הרבה יותר נוח באוטו טיפה יותר גדול מפנדה, אבל בשביל נסיעה כזאת של פעמיים בשנה לא צריך לנסוע לעבודה עם אוטו גדול וריק כל יום...

אני אישית יעדיף פנדה או 107 ב55 אלף על אוטו גדול ומשומש. גם לנסיעות ארוכות. שאתה לבד באוטו אתה לא מרגיש את הגודל שלו.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
אתה נהנה לסוע באותו גדול כי אתה חושב שזה מרשים מישהו ואתה יודע שאתה חושב כך בגלל שהכניסו לך את השטות הזו לראש כשהיית ילד. היום אתה אדם מבוגר עם שכל ולהתבגר זה להפסיק להתייחס לשטויות שאתה יודע שהן שטויות.

אני יודע שהן שטויות, אבל:

א) אני נהנה היום לנסוע באוטו גדול כי: 1) באוטו קטן צפוף לי (אני לא בחור קטן). 2) "תחושת טנק". משהו שאי-אפשר לתאר במילים. 3) יש שיק מסויים בלנסוע ברכב מנהלים ישן, מין "טרנטה עם קלאסה". מה שבטוח, אני לא מחפש להרשים אף אחד, ואם הייתי מחפש, זה בטוח לא היה עם סיטרואן קסנטיה (רכב נטול פוזה לחלוטין).

ב) 1) גיל 25 זה לא כזה מבוגר. 2) עם שכל - אתה לא מכיר אותי, אז אל תעשה הכללות :-P:wink:

מה שאני בא להגיד כאן, זה שהשטויות האלה הכניסו לראש של הרבה ישראלים, ולא רק ישראלים. למעשה שולטת כאן מנטליות אמריקאית של BIGGER IS BETTER. לדוגמא: איזה רכב קונה ישראלי מצוי שמתעשר? נכון, SUV אימתני עם שלדה נפרדת או מכונית מנהלים אמריקאית גדולה. משמע עלייה ברמת החיים מסמלת עבור רבים גם מעבר לרכב יותר גדול. ומה שבטוח, אנשים לא ירוצו בהמוניהם להחליף מזדה 323 לסוזוקי אלטו המדוברת, כי מבחינת רבים זוהי ירידה ברמת החיים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עד כמה שידוע לי, סוזוקי אלטו אוטומטית עולה כ-79,000 ש"ח.

גיר ידני אמור לעלות קצת פחות - נניח 75,000 ש"ח.

נשקלל את המחיר לפי המס החדש (92 אחוז) ונקבל שרכב ידני אמור לעלות כ- 83,000 ש"ח.

נפחית את הטבת מס ירוק (15,000 ש"ח) ונקבל שהרכב אמור לעלות כ-68,000 ש"ח.

להערכתי, גם לפי המס כיום (75 אחוז) והפחתת המס הירוק, היה נמכר ב-59,000 ש"ח.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
ומה היית מקבל? מכונית קטנה, צפופה, חלושה, לא מהנה במיוחד(לפי כתבות ההשקה) - וכנראה שגם לא מי יודע מה בטוחה.

העיקר לקרוע ניילונים???

תן לי רכב חדש (או משומש) אחר שעושה 23 לליטר ואז תגיד לי ש"העיקר קרוע ניילונים".

חוץ מהרובר שלי, כל המכוניות שלי פחות נוחות ופחות בטוחות מהרכב הזה, וכולן עושות בין 10 ל14 לליטר, שזה חצי ממה שעושה האוטו הזה, שגם מגיע עם אחריות, ועל הכביש נראה די חמוד.

פורסם

אז מה בעצם יוצא לעיתון בזה שהוא קובע שהרכב ימחר ב10-15 אלף פחות מהמחיר האמיתי הסופי שלו? אני חושב שכן מגיע לידיעות קצת קרדיט בזה שלפחות נחכה להצהרת מחיר רשמית מהייבואן.

נ.ב. לא זכיתי את ההתייחסות מקודם אז אני אשאל שוב אם יש למישהו נתונים טכניים על האלטו החדשה כגון:

1-100, מהירות סופית, מספר הילוכים קדמיים, נפח מנוע, כ"ס, קג"מ ומשקל עצמי?

• תוכן חדש...